• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Xerrada sobre l’ús adequat de les tecnologies de la informació

cartell 2020 Xerrada prevencio en ticEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, organitza una xerrada dirigida a famílies per parlar sobre l’ús adequat de les tecnologies de la informació (TIC). La xerrada es celebra el 26 de novembre a les 20.30 hores en el centre islàmic de Sant Ferran amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia al telèfon 644 251 391, per WhatsApp o al correu electrònic prestauratives@conselldeformentera.cat.

10 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta el cartell d’activitats per conscienciar contra la violència de gènere

foto 2020 dia eliminacio violencia donesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta d’Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat el programa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

La presidenta ha agraït a l’Associació Espai Dones l’organització d’aquest cartell tan complet, de quasi un mes de duració, que s’inicia el 2 de novembre i es perllonga fins al 25, i que conté des de cursos prevenció de violència, teatre, projecció d’un film, una exposició i una conferència.

“Poder oferir aquest ampli programa de conscienciació i lluita contra la violència de gènere és especialment important dins aquest any, en què moltes dones han patit i pateixen encara més la violència masclista, ja que la crisi de la covid ha fet que s’hagin de recloure més a casa, on els seus agressors les assetgen”, segons Alejandra Ferrer. A més, la presidenta ha afegit que en situacions de crisi, elles són les primeres afectades, i per això ha posat a la seva disposició tots els serveis del Consell per donar-les suport.

Dolores Fernández ha explicat totes les activitats:

Del 2 al 6 de novembre, cada dia.
De 17.00 a 21.00h Curs de prevenció de la violència sexual a l’esport
Aula de formació del Centre d’Esports Nàutics

Dissabte 7 de novembre
20.30h Frida. Noves dramatúrgies.
Direcció: Marie Tholon, Adriana Aguilar. Pretén viatjar per les principals etapes i proves de la vida de l’artista, convertida avui en figura del feminisme a través de les emocions humanes. Durada: 60 minuts.
Preu: 7€ / Menors de 25 anys: 5€ / Entrada gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.
Sala Municipal de Cultura (Cinema)

Divendres 20 i diumenge 22 de novembre
20.30h i 20.00h Respectivament. La pel·lícula L’illa de les mentides (2020) de Paula Cons. Basada en fets reals
Sala Municipal de Cultura (Cinema)

Dilluns 23 de novembre
18.00h Inici de l’exposició Little Black Dress de Yolanda Domínguez. Una reflexió sobre gènere i consciència social. Una mirada crítica a la representació de la dona en la moda. Una invitació a abraçar la diversitat.
Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Dimarts 24 de novembre
19.00h Conferència Canviar les imatges per canviar el món a càrrec de Yolanda Domínguez. S’analitzen les imatges pertanyents als mitjans de comunicació actuals juntament amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista.
Aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina

25 de novembre
I el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones la jornada començarà a les 11h del matí amb una taula informativa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, on també es farà una penjada de cartells, que es faran in situ a la plaça.

A les 16.30h animació amb la Batucada Bloco Colubraria, i a les 17h concentració a la plaça amb mesures covid-19. Com cada any es faran lectures de les dones voluntàries. Tot seguit es llegirà el manifest amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i es farà la representació d’Un violador al teu camí del Col·lectiu LASTESIS de Xile.

Per la seva part, la consellera d’Igualtat ha explicat que totes les activitats comptaran amb les mesures de seguretat anticovid i s’han organitzat de manera transversal entre Espai Dones i diferents àrees del Consell ja que “la lluita contra la violència de gènere s’ha de fer des de tots els fronts possibles”. Per últim, Vanessa Parellada ha demanat a tota la ciutadania que estiguin pendents i actuïn en cas de detectar possibles casos de violència de gènere al seu entorn, “no és un problema individual ni familiar sinó social, per això no s’ha de mirar cap altra banda i l’actuació de tots i totes és imprescindible”.

29 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix una nova edició del curs d’integració social i cultural per a estrangers

cartell 2020 curs integracioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui i fins al 30 d’octubre ja estan obertes les inscripcions pel Curs d’Integració Social i Cultural, que enguany compleix la catorzena edició. El curs es desenvoluparà del 3 al 26 de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i és vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, hi ha animat a la població estrangera de l’illa “a participar en aquest curs, que ajuda a la seva integració en la societat i, a més, afavoreix la seva regulació”.

El nombre de places disponibles enguany és de 12 alumnes per motius de seguretat sanitària, en comptes de les 15 habituals, i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d’adreçar-se a l’àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l’alumne (NIE o passaport).

El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16,30 a 19 hores. Es realitza a l’aula gran de l’Escola d’Adults.

Els continguts que es tractaran en aquest curs, impartit per Dolores Fernández Tamargo, seran entre d’altres, valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i igualtat entre homes i dones.


26 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera estableix un protocol anticovid al cementeri municipal de Sant Francesc per Tots Sants

foto 2020 cementiriEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que en vista a la pròxima festivitat de Tots Sants s’ha creat un protocol de seguretat amb mesures preventives anticovid i s’ha ampliat l’horari de visita al cementeri municipal de Sant Francesc: el pròxim dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre l’horari d’obertura serà de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 21.00h. Durant els dies anteriors i posteriors es respectarà l’horari habitual: de 9.00h a 18.30h.

Segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, l’objectiu és “que aquestes jornades transcorrin amb normalitat i seguretat, per assegurar-ho es faran controls d’aforament i camins segurs pel recinte, garantint així que el veïnat de la nostra illa pugui retre homenatge als seus familiars en aquests dies tradicionals de visita als cementeris”.

L’aforament màxim del cementeri municipal de Formentera, per garantir la distància mínima de seguretat d’1.5 m entre assistents, és de 250 visitants. Els accessos i sortides es realitzaran de manera ordenada i escalonada amb sentits diferenciats d’entrada i la sortida. El control d’accessos estarà supervisat pels membres de protecció civil, personal del Consell i efectius de la Policia Local.

El conseller ha demanat a la població que en la mida del possible facin les visites al cementeri amb antelació “per evitar aglomeracions”. La missa que tradicionalment s’oficia el dia 2 al cementiri tendrà un aforament de 50 persones. Les instal·lacions es desinfectaran amb freqüència i en tot moment s’hauran de respectar les mesures de seguretat de distància interpersonal, ús de mascareta i higiene de mans.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell TOTS SANTS 2020

Xerrada-debat: ‘Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?’

cartell 2020 dia transEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, informa que aquest dijous 22 d’octubre a les 19h a la sala d’Actes del Consell tendrà lloc la xerrada-debat “Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?”, a càrrec de Lena Castells, cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Direcció General de Drets i Diversitat del Govern balear.

Les persones de Formentera interessades a assistir hi podran anar fins a completar aforament. A més, la xerrada es retransmetrà en línia perquè es puguin connectar des d’altres illes els i les representants polítics i les associacions del col·lectiu LGTBIQ+ que “són els que més tenen a dir”, segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada.

Parellada ha destacat que és la primera vegada que s’organitza des de Formentera un debat entre els representants d’aquest col·lectiu de totes les illes i als responsables polítics. “Les administracions sempre anem una passa enrere de les associacions i la societat, i cal generar espais com aquest per conèixer de primera mà què esperen de nosaltres, què necessiten, que ens empenyin, i marcar les línies de feina, entre tots, que ens apropin a una igualtat de drets de totes les persones, sense distinció d’identitat de gènere”.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 41

6

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1