• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Nova edició del curs d'acolliment lingüístic per a alumnes nouvinguts

cartell2-1-El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració, informa que el pròxim 18 de novembre s'obri el període d'inscripcions per a la nova edició del curs d'acolliment lingüístic destinat per a afavorir la integració d'alumnat nouvingut d'educació Primària. El programa d'enguany comença el 27 de novembre i s'estendrà fins a la finalització del curs.

Aquest curs és una iniciativa que es va plantejar des del departament d'Immigració, motivat pel fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants amb relació als natius. Aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social.

Els objectius d'aquest curs són donar resposta a les necessitats de l'alumnat nouvingut davant una nova llengua; promoure la igualtat d'oportunitats; potenciar l'aprenentatge i el rendiment escolar de l'alumnat mitjançant la llengua vehicular de l'ensenyament reglat; i millorar les habilitats i actituds associades a la lectura i escriptura. També es vol afavorir la integració social de l'alumnat i propiciar-les una actitud positiva i activa cap a l'aprenentatge de la llengua pròpia de l'illa on resideixen.

Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la conselleria de Benestar Social, a la Vénda dels Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores, del 18 al 22 de novembre. Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic rescolar@conselldeformentera.cat

15 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb un ampli cartell d'activitats

foto-rp-vio-gen1La consellera d'Igualtat, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, i la tècnica del Consell, Azucena Carrasco, han presentat avui el cartell d'activitats organitzades pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La primera activitat serà el pròxim dilluns amb la inauguració de l'exposició Tres voltes rebel, a càrrec de la il·lustradora Ame Soler, que tindrà lloc a les 20h a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell. Una mostra amb la qual aquesta il·lustradora fa servir el seu art per parlar d'injustícies i desigualtat cap a les dones.

El dimecres continuaran les activitats amb una xerrada a càrrec de la psicòloga Belén Alvite a les 19h a la Sala d'Actes de l'edifici central del Consell de Formentera, És el porno la millor educació sexual?, en la qual es donaran eines per parlar de sexe amb els adolescents perquè tinguin més informació que la que poden trobar a través d'internet.

I el divendres 22 i diumenge 24 de novembre a les 21.30 h i 20.00 h respectivament es projectarà la pel·lícula Las invisibles, de Louis-Julien Petit. Una pel·lícula que en clau d'humor tracta la situació de desigualtat que pateixen les dones. Tindrà lloc a la Sala de Cultura-Cinema.

25 de novembre
I el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el dilluns 25 de novembre, comptarà amb una programació especial. A les 17.00 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc es muntarà una taula informativa de Re-Acció d'IBdona, on els ciutadans es podran unir al pacte social contra les violències masclistes. A les 17.30 h es farà una concentració per a la lectura del manifest a ritme de la batucada, que obrirà i tancarà l'acte. Finalment hi haurà un concert de música interpretat per l'alumnat del Conservatori d'Eivissa i Formentera.

Per últim, el dimecres 27 de novembre a les 19.30 h es farà la projecció del documental d'IBdona Prostitució i tracta. Qüestió de poder (27'). El documental es podrà veure a la Sala Municipal de Cultura-Cinema i comptarà amb la presència de la directora de l'IBdona, Maria Duran i Febrer, la consellera d'Igualtat i la presidenta d'Espai Dones. Després de la projecció es farà un col·loqui entre tots els assistents i es repartirà material divulgatiu. Totes les activitats són gratuïtes.

La consellera d'Igualtat Vanessa Parellada ha assenyalat que la lluita contra la violència de gènere ens ha d'implicar a tots i totes i ha agraït a Espai Dones la feina que fa per sensibilitzar envers aquesta problemàtica social. Per part seva, la presidenta de l'associació ha destacat que s'ha de lluitar per aconseguir una vertadera igualtat, i una manera de conscienciar a la població és amb la programació d'activitats com les que inclou el cartell.


14 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

reunio---benestar-social1Els consellers de Benestar Social dels consells de Formentera i Eivissa, Rafael Ramírez i Carolina Escandell, respectivament, han celebrat una reunió de treball avui a Formentera en la qual, entre altres qüestions relatives als seus departaments, s'ha abordat la situació dels menors migrants que estan arribant a les costes de les Pitiüses. A la reunió s'han redefinit les línies estratègiques d'actuació i de col·laboració entre les dues administracions, d'una situació “sobrevinguda" i que en els últims mesos, amb l'arribada d'embarcacions, “s'ha excedit qualsevol previsió”.

El conseller Rafa Ramírez ha destacat el treball conjunt, ha incidit en aquesta situació “especial i de saturació" que s'han trobat els consells, també a Mallorca, i ha senyalat que per aquest motiu “cal una col·laboració amb les entitats supra insulars, com el Govern o l'Estat, perquè s'abordi, mitjançant la col·laboració institucional amb garantia d'èxit social i d'inserció, la situació d'aquestes persones”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que es reforçarà la plantilla de Benestar Social per poder incorporar més tècnics que es desplacin per fer el seguiment dels menors i que es necessita implementar més recursos per atendre els menors amb garanties.

Per la seva banda, la consellera Carolina Escandell, ha manifestat que s'està vivint “una situació d'emergència, sobrevinguda, que cap dels consells havíem viscut”. Escandell ha destacat que la tutela dels menors “s'ha anat desentelant fins ara des de la normalitat però que els números aquest any han excedit qualsevol previsió”. “Tots els mitjans que teníem a la nostra disposició estan sobrepassats, parlem que hem hagut de duplicar la capacitat dels serveis i això ningú s'ho esperava i creiem que és una situació que continuarà en un futur”. La consellera ha coincidit amb Ramírez en què la situació “requereix un suport supra insular de Govern balear i d'Estat” i ha assegurat que seguiran “obrint línies de col·laboració entre els dos consells, celebrant reunions periòdiques i creant sinergies”.

“Aquesta situació no passa per una solució única, sinó que a més es tracta de treballar de manera conjunta per poder donar-los als menors els recursos adequats”, ha assenyalat.

Finalment, els dos consellers, han destacat la feina dels tècnics: “Els polítics podem traçar línies estratègiques i prendre les decisions, però aquesta situació sobrevinguda, l'estan emparant i afrontant els tècnics dels dos consells amb gran implicació i dedicació i això cal valorar”.

29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell explica als veïns de Formentera el protocol d'actuació davant l'arribada de migrants a les costes de l’illa

image51La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i el director insular de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, han explicat avui per la tarda als veïns de Formentera les actuacions de les administracions implicades davant l'arribada de migrants a les costes de Formentera durant els últims mesos.

En la trobada celebrada a la Casa del Poble de la Mola s'ha explicat als veïns de Formentera quins són els protocols que s'activen quan arriba una embarcació de manera irregular, quina és la primera assistència que es dóna als migrants, en quina situació queden, tant les persones majors d'edat com les menors, i el procediment que han de seguir. A la trobada, també han acudit el conseller d'Interior, Josep Marí, el cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos, i el comandant de la caserna de Formentera, José María Estévez.

La presidenta ha destacat "la gran coordinació entre tots els cossos implicats quan es produeix l'arribada de migrants a l'illa" i també ha agraït "a l’àrea Benestar Social tota la feina extraordinària que està fent, també els caps de setmana". "Som molt conscients d'aquesta emergència humanitària i sabem que l'arribada de migrants és la conseqüència d'un problema més gran en el qual s'han de prendre mesures polítiques i socials tal i com s’ha demanat en el ple”.

El conseller de Benestar Social ha explicat que l'assistència que es realitza des del Consell de Formentera, "és una assistència a demanda en què se'ls facilita alimentació, roba, calçat i, en cas que sigui necessari, es dóna avís als serveis sanitaris". Ramírez ha recordat que el Consell de Formentera es fa càrrec dels menors, "un cop que s'han identificat per part de la Policia Nacional, els tècnics fan una valoració del menor i es fa càrrec de la seva tutela fins a la seva majoria d'edat".

Finalment, el director insular de l'Estat, que és l'administració competent davant l'arribada irregular de persones, ha repassat el protocol que s'activa quan arriben aquestes embarcacions, l'atenció que es presta en aquests casos i la situació en la que queden els migrants.

25 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa sobre la nova reglamentació als voluntaris de l'illa

reunio---voluntaris1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, va organitzar ahir dimecres una reunió amb representants d'associacions de voluntaris de l'illa per informar del nou reglament que ha entrat en vigor amb la Llei 11/2019 del Voluntariat de les Illes Balears.

A la reunió, a la que van acudir una trentena de persones, el conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, va informar dels principals canvis que afecten l'organització del voluntariat, que ja no depèn de les administracions. En aquest sentit, el conseller va senyalar que des del Consell es comprometen "a donar suport i l'impuls necessari per les accions de voluntariat que es desenvolupen a l'illa". Un grup de voluntaris va mostrar ahir el seu interès per formar una associació que coordini la formació i organització del voluntariat.

Per a profunditzar en el reglament i adaptar-se a la nova normativa, tècnics del Govern balear es desplaçaran a Formentera el pròxim 22 de novembre per fer un taller de formació destinada als voluntaris de l'illa. Des del Consell s'anima als voluntaris de les associacions i els particulars a participar en aquesta jornada. Ahir també es va recordar que el pròxim 5 de desembre se celebra el Dia del Voluntariat.

24 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 34

7

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1