• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Set alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2020 cursSet alumnes varen finalitzar ahir el Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 14 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen, com Argentina, Colòmbia, el Marroc i Mèxic.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a la darrera classe i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” per participar en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració” emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Cultivant valors’, iniciativa per conscienciar i sensibilitzar en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

foto 2020 dia discapacitatsL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha organitzat enguany diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar la població amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre; i que enguany porta a terme un acte de conscienciació amb la plantació d’arbres als jardins del Centre de Dia per part de les associacions de persones amb discapacitat de l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït en primer lloc, la implicació i el compromís de les persones que formen part d’aquestes associacions a l’illa, “que fan una feina fonamental per ajudar a visibilitzar i integrar aquest col·lectiu” i hi ha recordat que des del Consell “es treballa per donar la cobertura i atenció que necessiten per garantir els seus drets com a ciutadans”. Finalment, Ramírez ha convidat a la ciutadania a participar en les activitats.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Els actes prevists per als pròxims dies a Formentera són les següents:

‘Cultivant valors’
Com novetat enguany, el mateix dia 3 es celebra l’acte “Cultivant valors”, que consisteix en la plantació d’arbres amb missatges de conscienciació a càrrec de les associacions de l’illa als jardins del Centre de Dia. Posteriorment, un representant de les associacions de persones amb diversitat funcional de Formentera llegirà un manifest.

Taula informativa
També el dia 3, d’11 a 13 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc se instal·larà una taula informativa conjunta de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Taula col·loqui a Ràdio Illa
El dimecres, dia 2 de desembre, de 10 a 11 hores, se celebrarà una taula col·loqui a la ràdio pública Ràdio Illa de professionals i familiars de persones amb diversitat funcional per parlar Pla d’Acció Integral per a persones amb diversitat funcional del Consell de Formentera.

Tarda de curtmetratges: ‘Diversament hàbils’
Els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera.

L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la Sala de Cultura.

 
27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada sobre l’ús adequat de les tecnologies de la informació

cartell 2020 Xerrada prevencio en ticEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, organitza una xerrada dirigida a famílies per parlar sobre l’ús adequat de les tecnologies de la informació (TIC). La xerrada es celebra el 26 de novembre a les 20.30 hores en el centre islàmic de Sant Ferran amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia al telèfon 644 251 391, per WhatsApp o al correu electrònic prestauratives@conselldeformentera.cat.

10 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta el cartell d’activitats per conscienciar contra la violència de gènere

foto 2020 dia eliminacio violencia donesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada, juntament amb la presidenta d’Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat el programa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

La presidenta ha agraït a l’Associació Espai Dones l’organització d’aquest cartell tan complet, de quasi un mes de duració, que s’inicia el 2 de novembre i es perllonga fins al 25, i que conté des de cursos prevenció de violència, teatre, projecció d’un film, una exposició i una conferència.

“Poder oferir aquest ampli programa de conscienciació i lluita contra la violència de gènere és especialment important dins aquest any, en què moltes dones han patit i pateixen encara més la violència masclista, ja que la crisi de la covid ha fet que s’hagin de recloure més a casa, on els seus agressors les assetgen”, segons Alejandra Ferrer. A més, la presidenta ha afegit que en situacions de crisi, elles són les primeres afectades, i per això ha posat a la seva disposició tots els serveis del Consell per donar-les suport.

Dolores Fernández ha explicat totes les activitats:

Del 2 al 6 de novembre, cada dia.
De 17.00 a 21.00h Curs de prevenció de la violència sexual a l’esport
Aula de formació del Centre d’Esports Nàutics

Dissabte 7 de novembre
20.30h Frida. Noves dramatúrgies.
Direcció: Marie Tholon, Adriana Aguilar. Pretén viatjar per les principals etapes i proves de la vida de l’artista, convertida avui en figura del feminisme a través de les emocions humanes. Durada: 60 minuts.
Preu: 7€ / Menors de 25 anys: 5€ / Entrada gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.
Sala Municipal de Cultura (Cinema)

Divendres 20 i diumenge 22 de novembre
20.30h i 20.00h Respectivament. La pel·lícula L’illa de les mentides (2020) de Paula Cons. Basada en fets reals
Sala Municipal de Cultura (Cinema)

Dilluns 23 de novembre
18.00h Inici de l’exposició Little Black Dress de Yolanda Domínguez. Una reflexió sobre gènere i consciència social. Una mirada crítica a la representació de la dona en la moda. Una invitació a abraçar la diversitat.
Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Dimarts 24 de novembre
19.00h Conferència Canviar les imatges per canviar el món a càrrec de Yolanda Domínguez. S’analitzen les imatges pertanyents als mitjans de comunicació actuals juntament amb exemples de les diferents accions visuals de l’artista.
Aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina

25 de novembre
I el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones la jornada començarà a les 11h del matí amb una taula informativa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, on també es farà una penjada de cartells, que es faran in situ a la plaça.

A les 16.30h animació amb la Batucada Bloco Colubraria, i a les 17h concentració a la plaça amb mesures covid-19. Com cada any es faran lectures de les dones voluntàries. Tot seguit es llegirà el manifest amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i es farà la representació d’Un violador al teu camí del Col·lectiu LASTESIS de Xile.

Per la seva part, la consellera d’Igualtat ha explicat que totes les activitats comptaran amb les mesures de seguretat anticovid i s’han organitzat de manera transversal entre Espai Dones i diferents àrees del Consell ja que “la lluita contra la violència de gènere s’ha de fer des de tots els fronts possibles”. Per últim, Vanessa Parellada ha demanat a tota la ciutadania que estiguin pendents i actuïn en cas de detectar possibles casos de violència de gènere al seu entorn, “no és un problema individual ni familiar sinó social, per això no s’ha de mirar cap altra banda i l’actuació de tots i totes és imprescindible”.

29 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix una nova edició del curs d’integració social i cultural per a estrangers

cartell 2020 curs integracioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que des d’avui i fins al 30 d’octubre ja estan obertes les inscripcions pel Curs d’Integració Social i Cultural, que enguany compleix la catorzena edició. El curs es desenvoluparà del 3 al 26 de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i és vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, hi ha animat a la població estrangera de l’illa “a participar en aquest curs, que ajuda a la seva integració en la societat i, a més, afavoreix la seva regulació”.

El nombre de places disponibles enguany és de 12 alumnes per motius de seguretat sanitària, en comptes de les 15 habituals, i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d’adreçar-se a l’àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l’alumne (NIE o passaport).

El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16,30 a 19 hores. Es realitza a l’aula gran de l’Escola d’Adults.

Els continguts que es tractaran en aquest curs, impartit per Dolores Fernández Tamargo, seran entre d’altres, valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i igualtat entre homes i dones.


26 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 42

7

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1