• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formació de l'alumnat de l'illa en prevenció de l'abús sexual infantil

foto 2022xi abus AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha realitzat una formació en prevenció de l'abús sexual infantil, que va portar a terme la Fundación RANA. La formació va consistir en una sèrie de sessions dirigides als alumnes de 5è i 6è d'educació infantil i 1r, 2n i 3r d'educació primària de les escoles CEIP El Pilar de la Mola, CEIP Sant Ferran i CEIP Mestre Lluís Andreu.

Les sessions d'educació infantil s'han elaborat a través de la lectura "Kiko i la mà", que permet explicar de forma senzilla als infants com evitar el contacte físic inadequat, saber reaccionar en cas necessari i demanar ajuda.

Les sessions d'educació primària s'han emmarcat dins el programa "Crida ben fort", un projecte que neix a partir del conte "Crida ben fort, Estela!", un conte on l'autora, Isabel Olid, ofereix a les nenes i els nens una eina per ensenyar-los a fer-se respectar i actuar davant un cas d'abús sexual.

La Fundació RANA (Red de Ayuda a Niños Abusados), és una fundació sense ànim de lucre d'àmbit balear que té com a funció social la prevenció del maltractament i l'abús sexual infantil, mitjançant activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa.

15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Esmorzar i bany a una piscina adaptada per als usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia

foto 2022x fi estiu centre dia CEls usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia han tancat avui les activitats de l'estiu amb un esmorzar i un bany en la piscina adaptada per a persones amb mobilitat reduïda de l'Hotel Tahití.

Habitualment des del Centre de Dia es proposen activitats a l'exterior, sobretot a l'estiu, que és quan el temps i les condicions de la nostra illa permeten fer més varietat d'activitats. Per tancar aquesta temporada se'ls va proposar fer un esmorzar de bufet lliure a l'hotel i passar el matí a les seves instal·lacions on compten amb una piscina adaptada per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Els propietaris de l'Hotel Tahití varen construir aquesta piscina per a un nebot que tenien, en Toni, amb mobilitat reduïda i d'aquesta forma podia beneficiar-se dels banys sense barreres. En Toni també va ser usuari del Centre de Dia durant molts anys. L'àrea de Benestar Social del Consell agraeix la col·laboració de l'establiment perquè els usuaris puguin gaudir d'aquesta jornada.

14 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 19 s'obrin les inscripcions del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim 19 d'octubre s'obrin les inscripcions del XVIII Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa, que es desenvoluparà del 3 al 29 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera.

El curs és gratuït i les inscripcions romandran obertes des del 19 fins al 28 d'octubre a l'àrea de Benestar Social, ubicada al Centre de Dia, venda des Brolls 7179. Més informació al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigracio@conselldeformentera.cat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquest curs d'aprenentatge el Consell continua amb el compromís d'afavorir i facilitar la integració de la població estrangera i la seua regulació".

El curs és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per preparar l'examen CCSE de Nacionalitat. Els continguts que es tractaran seran, entre d'altres, els valors constitucionals de l'Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, i la igualtat entre homes i dones. Les classes del curs seran dimarts i dijous, de 16.30 a 19.00 hores.

11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x integracio

El Consell organitza xerrades informatives per donar a conèixer el servei de famílies acollidores 'Obre ca teua i creix en família'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha organitzat una sèrie de xerrades informatives dirigides a famílies de l'illa per donar a conèixer el servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció que impulsa la conselleria.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que el servei d'acolliment familiar, "té com a objectiu que els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal" i ha animat a les famílies de Formentera "a acudir a les xerrades per conèixer de primera mà aquest servei".

Totes les xerrades es fan a la sala de plens.
3 d'octubre. 17.00 h per les famílies que tenen infants i adolescents a l'I.E.S. Marc Ferrer;
4 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Mestre Lluís Andreu;
5 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Sant Ferran i C.E.I.P. La Mola;
10 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.C.E.I.P. Virgen Milagrosa i a la població en general (portes obertes).

Valoració i formació de les famílies
Les famílies de Formentera que s'adscriguen al programa passen un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanya a les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei valora les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores.

Les persones interessades en participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971321271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

1 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix obre ca teua

Surt a licitació la construcció de l'habitatge per a la protecció de menors

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ja ha sortit a licitació la construcció del projecte d'habitatge destinat a menors de dotze anys en situació de desprotecció. L'habitatge disposarà de deu habitacions i estarà ubicat a l'àrea sociosanitària, al costat del Centre de Dia.

foto 2022ix menors A

Si es compleixen els terminis d'execució, l'obra estarà enllestida al llarg de 2023. El pressupost és de 496.966 euros més IVA i el projecte compta amb una subvenció de 150.000 euros dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquesta llar, s'afavorirà l'atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d'atenció psicosocial dels infants i, a més, es crearà un recurs d'atenció a famílies vulnerables, una problemàtica que afecta específicament les dones, que són majoritàriament les responsables de la cura i l'atenció a la infància".

foto 2022ix menors B

En l'actualitat, Formentera no disposa de cap recurs d'acolliment residencial per a menors en aquesta situació i, actualment, al voltant d'un 30 % dels usuaris del servei de protecció de menors a Formentera són susceptibles de fer servir aquest espai.

13 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 59

7

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1