• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera organitza xerrades, debats i projeccions per donar suport al dia de la despatologització trans*

cartell 2020 dia transEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d’activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, ha destacat “la importància de programar esdeveniments que ajudin a normalitzar la diversitat de gènere i que creïn debat i suport entre el col·lectiu”.

La primera activitat tindrà lloc aquest dijous a les 19h a la Casa del Poble de la Mola, on es projectarà la pel·lícula italiana Zen sul ghiaccio sottile. És l’opera prima de la directora Margherita Ferri que narra el drama que viu una adolescent que sofreix assetjament per la seva actitud masculina. El film serà presentat per Laura Esteva, coordinadora d’OUT, Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears, Palma de Mallorca.

Xerrada-debat
El dijous 22 d’octubre hi haurà una xerrada-debat a les 19h a la sala d’actes del Consell “Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?” a càrrec de Lena Castells, cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Direcció General de Drets i Diversitat del Govern balear.

Per últim, el dimarts 27 d’octubre a les 19h també a la sala d’actes del Consell de Formentera es projectarà el documental Resistència Trans. Un retrat sobre la resistència d’aquest col·lectiu en una societat que avui dia es comença a conscienciar. La projecció comptarà amb la presència de la protagonista Carmen Fernández amb la que el públic assistent podrà fer un debat posterior al visionat.


5 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aules Feministes d’Eivissa i Formentera: ‘Els drets humans de les dones més que mai’

L’Institut Balear de la Dona organitza les Aules Feministes d’Eivissa i Formentera que tendran lloc entre demà dijous i el dissabte 19 de setembre. El Consell de Formentera col·labora amb aquesta iniciativa que duu per títol “Els drets humans de les dones més que mai”. Les jornades es desenvoluparan a Can Ventosa d’Eivissa, sense públic amb difusió telemàtica, i a l’Hotel Insotel Formentera Playa de Formentera, on la difusió també es farà de manera telemàtica, però a més hi haurà públic assistent.

Divendres de tarda la presidenta d’IBdona, Maria Durán, acompanyada de la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, oferirà la conferència “La restitució del projecte de vida a les víctimes de violència masclista” a Formentera. Les persones interessades a assistir han de posar-se en contacte amb la tècnica d’Igualtat del Consell, Azucena Carrasco, telefonant al 971321271. També es poden seguir totes les jornades en directe a través de la pàgina de Facebook d’IBdona i del seu canal de YouTube.

Aquest any se celebra el vintè aniversari de l’Institut Balear de la Dona i també es commemora els 25 anys de la Conferència Mundial sobre la Dona de Beijing i els 40 anys de la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones (CEDAW), i per això des d’IBdona han creat una nova activitat, amb la finalitat d’apropar la igualtat real de dones i homes. Les jornades «Aules Feministes» que volen ser un espai d’aprenentatge i reflexió.

16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja s’ha obert el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de l’illa. El pressupost per la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Aquests ajuts es destinen per a l’adquisició de cadira de rodes, adaptació de vehicle, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari, rehabilitació (fisioteràpia, logopèdia...), etc.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, amb una edat igual o superior a 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre altres requisits. També podran sol·licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l’illa. Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 8 d’octubre de 2020 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera destina 45.000€ a subvencions per la millora de les prestacions sociosanitàries

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que s’ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre a l’illa de Formentera per al desenvolupament de programes i actuacions en matèria de serveis socials per a l’any 2020. El Consell dedicarà a aquestes ajudes un total de 45.000 euros. El termini per demanar a aquestes ajudes finalitza el 24 d'agost. Les bases d'aquestes ajudes s'han publicat al BOIB de 24 de juliol.

“Aquest muntant es destinarà a cobrir part de la despesa de programes i actuacions que contribueixin a una millora de les prestacions sociosanitàries a Formentera, a més de promoure aquelles activitats d’associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre amb tasques destinades a l’atenció i millora de les condicions de vida dels majors dependents, les persones amb discapacitat, amb malaltia mental o d’altres malalties cròniques”, ha assenyalat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

Les entitats interessades a tramitar aquestes ajudes poden demanar cita prèvia a l’OAC telefonant al 971 321 087 per tramitar-les o fer-lo telemàticament a través de l’OVAC. Recordam que podran sol·licitar la subvenció les associacions i altres entitats privades sense ànim de lucre que es dediquin a l'atenció i millora dels col·lectius assenyalats. Es podrà subvencionar fins al 75% del pressupost total del projecte presentat per cada associació/entitat, amb un màxim de 15.000€. Les bases de la subvenció es poden consultar a la pàgina web del Consell de Formentera.

27 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera signa el conveni de col·laboració de 30.000 euros amb l'ONG Formenterers Solidaris

foto 2020 solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui el conveni de col·laboració per la concessió d'una subvenció a l'entitat solidària per un import de 30.000 euros. Aquest conveni es signa amb caràcter anual, i aquest any s'ha multiplicat per 10 el seu import a causa de les noves necessitats sorgides a l'illa arran de la crisi provocada per la Covid-19, al 2019 el conveni va ser de 3.000€.

La dotació es destinarà a la distribució d'aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l'illa de Formentera de manera coordinada amb l'àrea de Benestar Social del Consell. Precisament, el conseller del ram, Rafael Ramírez, i la secretària de l'ONG, Teresa Costa, també han assistit a la signatura del conveni. Els 30.000€ aniran destinats a la gestió dels vals d'alimentació i a la distribució d'aliments, entre d'altres. La presidenta i el conseller han agrait la col·laboració d'aquestat entitat sense ànim de lucre per poder ajudar a les famílies i persones més vulnerables de la nostra illa.

9 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 41

7

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1