• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera estableix un protocol anticovid al cementeri municipal de Sant Francesc per Tots Sants

foto 2020 cementiriEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que en vista a la pròxima festivitat de Tots Sants s’ha creat un protocol de seguretat amb mesures preventives anticovid i s’ha ampliat l’horari de visita al cementeri municipal de Sant Francesc: el pròxim dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre l’horari d’obertura serà de 9.00h a 14.00h i de 16.00h a 21.00h. Durant els dies anteriors i posteriors es respectarà l’horari habitual: de 9.00h a 18.30h.

Segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, l’objectiu és “que aquestes jornades transcorrin amb normalitat i seguretat, per assegurar-ho es faran controls d’aforament i camins segurs pel recinte, garantint així que el veïnat de la nostra illa pugui retre homenatge als seus familiars en aquests dies tradicionals de visita als cementeris”.

L’aforament màxim del cementeri municipal de Formentera, per garantir la distància mínima de seguretat d’1.5 m entre assistents, és de 250 visitants. Els accessos i sortides es realitzaran de manera ordenada i escalonada amb sentits diferenciats d’entrada i la sortida. El control d’accessos estarà supervisat pels membres de protecció civil, personal del Consell i efectius de la Policia Local.

El conseller ha demanat a la població que en la mida del possible facin les visites al cementeri amb antelació “per evitar aglomeracions”. La missa que tradicionalment s’oficia el dia 2 al cementiri tendrà un aforament de 50 persones. Les instal·lacions es desinfectaran amb freqüència i en tot moment s’hauran de respectar les mesures de seguretat de distància interpersonal, ús de mascareta i higiene de mans.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell TOTS SANTS 2020

Xerrada-debat: ‘Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?’

cartell 2020 dia transEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, informa que aquest dijous 22 d’octubre a les 19h a la sala d’Actes del Consell tendrà lloc la xerrada-debat “Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?”, a càrrec de Lena Castells, cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Direcció General de Drets i Diversitat del Govern balear.

Les persones de Formentera interessades a assistir hi podran anar fins a completar aforament. A més, la xerrada es retransmetrà en línia perquè es puguin connectar des d’altres illes els i les representants polítics i les associacions del col·lectiu LGTBIQ+ que “són els que més tenen a dir”, segons ha explicat la consellera d’Igualtat i LGTBI, Vanessa Parellada.

Parellada ha destacat que és la primera vegada que s’organitza des de Formentera un debat entre els representants d’aquest col·lectiu de totes les illes i als responsables polítics. “Les administracions sempre anem una passa enrere de les associacions i la societat, i cal generar espais com aquest per conèixer de primera mà què esperen de nosaltres, què necessiten, que ens empenyin, i marcar les línies de feina, entre tots, que ens apropin a una igualtat de drets de totes les persones, sense distinció d’identitat de gènere”.

20 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera organitza xerrades, debats i projeccions per donar suport al dia de la despatologització trans*

cartell 2020 dia transEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d’activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, ha destacat “la importància de programar esdeveniments que ajudin a normalitzar la diversitat de gènere i que creïn debat i suport entre el col·lectiu”.

La primera activitat tindrà lloc aquest dijous a les 19h a la Casa del Poble de la Mola, on es projectarà la pel·lícula italiana Zen sul ghiaccio sottile. És l’opera prima de la directora Margherita Ferri que narra el drama que viu una adolescent que sofreix assetjament per la seva actitud masculina. El film serà presentat per Laura Esteva, coordinadora d’OUT, Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears, Palma de Mallorca.

Xerrada-debat
El dijous 22 d’octubre hi haurà una xerrada-debat a les 19h a la sala d’actes del Consell “Com poden les polítiques públiques contribuir a despatologitzar les identitats trans*?” a càrrec de Lena Castells, cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Direcció General de Drets i Diversitat del Govern balear.

Per últim, el dimarts 27 d’octubre a les 19h també a la sala d’actes del Consell de Formentera es projectarà el documental Resistència Trans. Un retrat sobre la resistència d’aquest col·lectiu en una societat que avui dia es comença a conscienciar. La projecció comptarà amb la presència de la protagonista Carmen Fernández amb la que el públic assistent podrà fer un debat posterior al visionat.


5 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aules Feministes d’Eivissa i Formentera: ‘Els drets humans de les dones més que mai’

L’Institut Balear de la Dona organitza les Aules Feministes d’Eivissa i Formentera que tendran lloc entre demà dijous i el dissabte 19 de setembre. El Consell de Formentera col·labora amb aquesta iniciativa que duu per títol “Els drets humans de les dones més que mai”. Les jornades es desenvoluparan a Can Ventosa d’Eivissa, sense públic amb difusió telemàtica, i a l’Hotel Insotel Formentera Playa de Formentera, on la difusió també es farà de manera telemàtica, però a més hi haurà públic assistent.

Divendres de tarda la presidenta d’IBdona, Maria Durán, acompanyada de la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, oferirà la conferència “La restitució del projecte de vida a les víctimes de violència masclista” a Formentera. Les persones interessades a assistir han de posar-se en contacte amb la tècnica d’Igualtat del Consell, Azucena Carrasco, telefonant al 971321271. També es poden seguir totes les jornades en directe a través de la pàgina de Facebook d’IBdona i del seu canal de YouTube.

Aquest any se celebra el vintè aniversari de l’Institut Balear de la Dona i també es commemora els 25 anys de la Conferència Mundial sobre la Dona de Beijing i els 40 anys de la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones (CEDAW), i per això des d’IBdona han creat una nova activitat, amb la finalitat d’apropar la igualtat real de dones i homes. Les jornades «Aules Feministes» que volen ser un espai d’aprenentatge i reflexió.

16 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja s’ha obert el termini per sol·licitar subvencions per a gent gran i discapacitats de l’illa. El pressupost per la convocatòria d’enguany és de 16.000 euros.

Aquests ajuts es destinen per a l’adquisició de cadira de rodes, adaptació de vehicle, ulleres o lents de contacte, pròtesis dentals, audiòfons, llit hospitalari, rehabilitació (fisioteràpia, logopèdia...), etc.

Els sol·licitants han de ser residents a Formentera, amb una edat igual o superior a 65 anys o una discapacitat reconeguda del 33% o més, entre altres requisits. També podran sol·licitar aquesta subvenció les persones discapacitades institucionalitzades fora de Formentera, sempre que el grup familiar estigui empadronat a l’illa. Una comissió tècnica avaluadora serà l’encarregada de triar els projectes que obtenen les ajudes.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és fins al dia 8 d’octubre de 2020 a la conselleria de Benestar Social (antic Centre Mèdic) o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 42

8

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1