• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell organitza un nou curs de dispensació responsable d'alcohol

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, organitza aquest 1 de desembre un nou curs de dispensació responsable d'alcohol i reducció de riscos adreçat a personal actiu en espais de música i ball, especialment personal de barres i responsables d'establiments. El curs és gratuït i s'impartirà en una sessió, de 16 a 18 hores, a la sala de formació de les oficines de Benestar Social, ubicades al Centre de Dia del Consell de Formentera.

Aquest és el quart curs que se celebra enguany i forma part de les accions promogudes dins de la campanya 'No t'ofeguis en alcohol' que impulsa el Consell de Formentera i compta amb la col·laboració de la Fundació Salut i Comunitat, la PIMEF, Cambra de Comerç i Federació Hotelera.

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements clau per tal de fomentar uns espais de música i ball més segurs i augmentar la sensació de benestar en els usuaris.

Els interessats a participar en el curs han de tenir els 18 anys complits en el moment de realitzar el curs i han de formalitzar la inscripció al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat, indicant nom complet i número de telèfon. S'entregarà un certificat d'aprofitament de Benestar Social.

29 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi dispensacio

Jornades de formació, taules informatives, gala balear de premis i un vídeo per celebrar el Dia del Voluntariat a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa de les activitats que se celebren a Formentera durant una setmana amb motiu del Dia International del Voluntariat, que es commemora el 5 de desembre.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat la tasca "que porten a terme les entitats i les persones voluntàries de Formentera amb l'objectiu d'aconseguir una societat més igualitària, participativa i associativa" i ha assenyalat que "les institucions hem de contribuir en el seu suport, reconeixement i visibilització a la societat".

Les activitats començaran aquest dimecres dia 30 de novembre amb dos sessions a la sala de formació de l'àrea de Benestar Social. La primera, de 16 a 18.30 hores, una sessió de formació bàsica de voluntariat i la segona, de 18.30 a 20 hores, una sessió informativa per a entitats de voluntariat. Les dos sessions seran impartides per la Plataforma del Voluntariat de les Illes balears. Inscripcions per a la sessió bàsica a l'àrea de Benestar Social. Telèfon 971 32 12 71

El dijous 1 de desembre, Formentera acollirà la gala de lliurament dels premis autonòmics de voluntariat del Govern balear, que es celebraran a la sala de plens a les 19 hores, i on també es retransmetrà un vídeo homenatge al voluntariat de Formentera fet pel Consell de Formentera.

El divendres 2 de desembre es penjarà una pancarta al balcó de la seu del Consell de Formentera.

El dilluns, 5 de desembre, Dia del Voluntariat, des de les 10 fins a les 13 hores a la plaça de la Constitució, les entitats i associacions de voluntariat de l'illa instal·laran taules informatives sobre les accions i projectes de voluntariat que porten a terme. Participaran APNEEF, AECC, Associació Reis Mags, Associació Festa Intercultural, Creu Roja i Acción Francisco. Aquest mateix dia, el Consell publicarà en les seves xarxes socials el vídeo commemoratiu d'homenatge a les persones voluntàries.


28 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi voluntariat

Formació de l'alumnat de l'illa en prevenció de l'abús sexual infantil

foto 2022xi abus AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha realitzat una formació en prevenció de l'abús sexual infantil, que va portar a terme la Fundación RANA. La formació va consistir en una sèrie de sessions dirigides als alumnes de 5è i 6è d'educació infantil i 1r, 2n i 3r d'educació primària de les escoles CEIP El Pilar de la Mola, CEIP Sant Ferran i CEIP Mestre Lluís Andreu.

Les sessions d'educació infantil s'han elaborat a través de la lectura "Kiko i la mà", que permet explicar de forma senzilla als infants com evitar el contacte físic inadequat, saber reaccionar en cas necessari i demanar ajuda.

Les sessions d'educació primària s'han emmarcat dins el programa "Crida ben fort", un projecte que neix a partir del conte "Crida ben fort, Estela!", un conte on l'autora, Isabel Olid, ofereix a les nenes i els nens una eina per ensenyar-los a fer-se respectar i actuar davant un cas d'abús sexual.

La Fundació RANA (Red de Ayuda a Niños Abusados), és una fundació sense ànim de lucre d'àmbit balear que té com a funció social la prevenció del maltractament i l'abús sexual infantil, mitjançant activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa.

15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Esmorzar i bany a una piscina adaptada per als usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia

foto 2022x fi estiu centre dia CEls usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia han tancat avui les activitats de l'estiu amb un esmorzar i un bany en la piscina adaptada per a persones amb mobilitat reduïda de l'Hotel Tahití.

Habitualment des del Centre de Dia es proposen activitats a l'exterior, sobretot a l'estiu, que és quan el temps i les condicions de la nostra illa permeten fer més varietat d'activitats. Per tancar aquesta temporada se'ls va proposar fer un esmorzar de bufet lliure a l'hotel i passar el matí a les seves instal·lacions on compten amb una piscina adaptada per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Els propietaris de l'Hotel Tahití varen construir aquesta piscina per a un nebot que tenien, en Toni, amb mobilitat reduïda i d'aquesta forma podia beneficiar-se dels banys sense barreres. En Toni també va ser usuari del Centre de Dia durant molts anys. L'àrea de Benestar Social del Consell agraeix la col·laboració de l'establiment perquè els usuaris puguin gaudir d'aquesta jornada.

14 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 19 s'obrin les inscripcions del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim 19 d'octubre s'obrin les inscripcions del XVIII Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa, que es desenvoluparà del 3 al 29 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera.

El curs és gratuït i les inscripcions romandran obertes des del 19 fins al 28 d'octubre a l'àrea de Benestar Social, ubicada al Centre de Dia, venda des Brolls 7179. Més informació al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigracio@conselldeformentera.cat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquest curs d'aprenentatge el Consell continua amb el compromís d'afavorir i facilitar la integració de la població estrangera i la seua regulació".

El curs és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per preparar l'examen CCSE de Nacionalitat. Els continguts que es tractaran seran, entre d'altres, els valors constitucionals de l'Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, i la igualtat entre homes i dones. Les classes del curs seran dimarts i dijous, de 16.30 a 19.00 hores.

11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x integracio

Més articles...

Pàgina 8 de 61

8

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1