• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Reunió informativa sobre voluntariat al Casal d'Entitats

voluntaris-el-dia-de-la-festa-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dimecres, 23 d'octubre, se celebra una reunió informativa sobre voluntariat a les 19.30 hores al Casal d'Entitats.

A la mateixa reunió s'informarà sobre els canvis produïts amb la nova Llei del Voluntariat de les Illes Balears, sobre la intenció de crear una associació de voluntaris a l'illa, tal com marca la nova llei, i sobre les celebracions de tallers del 22 novembre i del dia del Voluntariat, el pròxim 5 de desembre. A aquesta reunió es convoca tant a entitats que treballen amb voluntaris, com a gent que de manera particular fa de voluntari per a una o més entitats. Per a més informació: rmi@conselldeformentera.cat


22 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

diatrans 2019 v6 imprimir-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d'activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha recordat que amb aquest cartell d'activitats “es pretén normalitzar i fer visible la diversitat d’identitats de gènere i apartar-les de les seves connotacions patologitzants”.

El pròxim dimarts 22 d'octubre a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà una xerrada col·loqui sobre el llibre Todos los parques no son un paraíso a la qual assistirà el mateix escriptor Antoni Roig Roselló. Aquesta novel·la escrita al 1977 és el relat en primera persona d'Antoni un home que estava atrapat entre dos amors, la seva vocació religiosa i la seva orientació homosexual. El 1977 aquesta novel·la va ser finalista del Premi Planeta i arrel la seva publicació l'autor va ser expulsat de l'ordre de los Carmelitas Descalzos. L'acte serà presentat per Toni Martí (Sa clau de s'armari) i Miquel Costa (Espai_F).

Cinefòrum
El dimarts 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala de Cultura-Cinema es projectarà la pel·lícula documental Me llamo Violeta. Un film de 76 minuts de durada. El seu argument es basa en què als sis anys, Ignacio, fill de Nacho Vidal i Franceska Jaimes, va dir als seus pares: “Soy una niña, me llamo Violeta”.

Aquest commovedor documental tracta sobre la diversitat de gènere i captivà el públic del Festival de Cinema de Màlaga, on fou guanyador del Premi del Públic i el Premi d'Amnistía Internacional en el DocsBarcelona. Després de la projecció es farà un col·loqui amb presència de membres de l'associació Transitam. En aquest col·loqui una mare d'una jove trans* de 18 anys explicarà la seva experiència, i una persona que està fent el transit explicarà en primera persona aquesta vivència.

Activitats a l’institut
A més, durant aquest mes d’octubre es faran diverses activitats i tallers per treballar els estereotips i la diversitat de gènere i el mite de l’amor romàntic amb alumnes de l'IES Marc Ferrer. “Hem volgut potenciar la informació entre el jovent de l'illa, per normalitzar la diversitat de gènere existent, en aquest moment vital tant sensible com és l’adolescència en la construcció de la identitat”, segons ha explicat la consellera.

Vanessa Parellada ha recordat que a més d'aquestes activitats, des de la seva àrea treballen de manera transversal amb la resta d’àrees del Consell, en especial la de Cultura per incloure dins la programació cultural obres de temàtica LGTBIQ+ “perquè la diversitat sexual i de gènere ha d’estar present amb tota normalitat a tots els àmbits i durant tot l'any, no només al volant de les dates reivindicatives assenyalades”.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Belén Alvite obre aquest dijous el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’

cartell-xerrada-bele--n-alvite1La directora del Centre d'Estudi i Prevenció de Conductes Addictives (Cepca) d'Eivissa, Belén Alvite, obre aquest dijous el cicle “Xerrades per a famílies i docents” amb la conferència Bencriats: Claus per educar els nostres fills i filles, que se celebra a les 17 hores a la sala polivalent del Centre de Dia.

Organitzat per la conselleria de Benestar Social, amb la col·laboració de l'àrea d'Educació del Consell de Formentera, el CEP (Centre de Professorat de Formentera), i la FAPA de Formentera, el cicle de nou conferències es desenvoluparà fins al 7 de maig. Totes les conferències es desenvolupen a la sala polivalent del Centre de Dia i a més es compta amb un servei d'acollida per a infants mentre es fan les xerrades.


8 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència sobre les claus per educar als fills i filles

poster-families3El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Educació, informa que el 10 d’octubre comença “Xerrades per a famílies i docents”, un cicle de nou conferències que es desenvoluparà fins al 7 de maig a la sala polivalent del Centre de Dia. El cicle està organitzat per la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera amb la col·laboració l’àrea d’Educació del mateix Consell, el CEP (Centre de Professorat de Formentera), i la FAPA de Formentera.

La primera de les xerrades l’oferirà la directora del Centre d’Estudi i Prevenció de Conductes Addictives (Cepca) d’Eivissa, Belén Alvite, amb la conferència “Bencriats: Claus per educar els nostres fills i filles”.

L’objectiu d’aquestes xerrades és el de formar a famílies i docents en l’enfortiment de les seves habilitats, a fi de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques (assetjament escolar, consum de drogues i d’altres) i donar suport en les seves respectives tasques.

El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, ha assegurat que aquestes xerrades “són espais d’informació i formació, on l’intercanvi d’experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants”.

Totes les sessions es portaran a terme a la sala polivalent del Centre de Dia a les 17 hores i la primera sessió serà el 10 d’octubre de 17 a 19 hores. Es comptarà amb un servei d’acollida per a infants mentre es fan les xerrades en qüestió.

Bencriats: Claus per educar els nostres fills i filles
Belén Alvite
10 d’octubre

Nens bons i dolents: El perill de les etiquetes
Alberto Soler
14 de nov.

Fortnite…oci o addicció?
Andreu Alba
28 de nov.

Tic Toc, Instagram, Snapchat…? Coneixeu per on es mouen els vostres fills i filles?
Belén Alvite
12 de desem.

Com parlar de sexualitat amb els nostres fills?
Teresa Ramos
30 gener

A la vora d’un atac de nervis!
Iván Castro
6 de febrer

Què vol dir menjar bé?
Marina Ribas
12 de març

Recompenses i càstigs en polèmica
Estela Berenguer
30 d’abril

Com parlar amb els i les nostres fills i filles adolescents
Carles Ventura
7 de maig

Per a més informació podeu contactar amb l’àrea de Benestar Social, al telèfon 971 321271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.


4 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou curs d’integració social i cultural per a estrangers

xiii-curs-integrci-social-i-cu1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 21 d'octubre i fins a 31 d'octubre estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social. Aquesta serà la tretzena edició d'un curs que es desenvoluparà del 5 al 28 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera i que té com a objectiu “ajudar a la integració de la població estrangera i afavorir la seva regulació”, com ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s'adjudiquen per ordre d'inscripció. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d'oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d'altres. “La finalitat és l'aprenentatge d'aquests continguts, que ajuden a obtenir l'Informe d'Esforç d'Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears”, ha assenyalat el conseller Ramírez.

1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 34

8

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1