• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Esmorzar i bany a una piscina adaptada per als usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia

foto 2022x fi estiu centre dia CEls usuaris de la Unitat de Discapacitat del Centre de Dia han tancat avui les activitats de l'estiu amb un esmorzar i un bany en la piscina adaptada per a persones amb mobilitat reduïda de l'Hotel Tahití.

Habitualment des del Centre de Dia es proposen activitats a l'exterior, sobretot a l'estiu, que és quan el temps i les condicions de la nostra illa permeten fer més varietat d'activitats. Per tancar aquesta temporada se'ls va proposar fer un esmorzar de bufet lliure a l'hotel i passar el matí a les seves instal·lacions on compten amb una piscina adaptada per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Els propietaris de l'Hotel Tahití varen construir aquesta piscina per a un nebot que tenien, en Toni, amb mobilitat reduïda i d'aquesta forma podia beneficiar-se dels banys sense barreres. En Toni també va ser usuari del Centre de Dia durant molts anys. L'àrea de Benestar Social del Consell agraeix la col·laboració de l'establiment perquè els usuaris puguin gaudir d'aquesta jornada.

14 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 19 s'obrin les inscripcions del Curs d'Integració Social i Cultural per a persones estrangeres

El Consell de Formentera, a través del departament d'Immigració de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim 19 d'octubre s'obrin les inscripcions del XVIII Curs d'Integració Social i Cultural adreçat a persones estrangeres de l'illa, que es desenvoluparà del 3 al 29 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera.

El curs és gratuït i les inscripcions romandran obertes des del 19 fins al 28 d'octubre a l'àrea de Benestar Social, ubicada al Centre de Dia, venda des Brolls 7179. Més informació al telèfon 971 321 271 i al correu electrònic immigracio@conselldeformentera.cat.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquest curs d'aprenentatge el Consell continua amb el compromís d'afavorir i facilitar la integració de la població estrangera i la seua regulació".

El curs és vàlid per obtenir l'informe d'esforç d'integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per preparar l'examen CCSE de Nacionalitat. Els continguts que es tractaran seran, entre d'altres, els valors constitucionals de l'Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, i la igualtat entre homes i dones. Les classes del curs seran dimarts i dijous, de 16.30 a 19.00 hores.

11 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022x integracio

El Consell organitza xerrades informatives per donar a conèixer el servei de famílies acollidores 'Obre ca teua i creix en família'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha organitzat una sèrie de xerrades informatives dirigides a famílies de l'illa per donar a conèixer el servei de famílies acollidores de menors en situació de desprotecció que impulsa la conselleria.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que el servei d'acolliment familiar, "té com a objectiu que els menors que es troben sota la tutela pública, puguin ser acollits per una altra família alternativa de manera temporal" i ha animat a les famílies de Formentera "a acudir a les xerrades per conèixer de primera mà aquest servei".

Totes les xerrades es fan a la sala de plens.
3 d'octubre. 17.00 h per les famílies que tenen infants i adolescents a l'I.E.S. Marc Ferrer;
4 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Mestre Lluís Andreu;
5 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.E.I.P. Sant Ferran i C.E.I.P. La Mola;
10 d'octubre. 17.00 h per les famílies del C.C.E.I.P. Virgen Milagrosa i a la població en general (portes obertes).

Valoració i formació de les famílies
Les famílies de Formentera que s'adscriguen al programa passen un procés d'idoneïtat i una formació a càrrec del personal de menors del Consell; aquest equip també acompanya a les famílies durant l'acolliment. De la mateixa manera, el servei valora les sol·licituds en funció de les circumstàncies econòmiques, personals i sociofamiliars, d'acord amb diferents criteris.

A més, aquest programa de famílies acollidores està reglamentat per una normativa que recull les prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores.

Les persones interessades en participar en aquest servei poden contactar amb l'àrea de Benestar Social del Consell 971321271 o al correu electrònic benestarsocial@conselldeformentera.cat.

1 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix obre ca teua

Surt a licitació la construcció de l'habitatge per a la protecció de menors

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ja ha sortit a licitació la construcció del projecte d'habitatge destinat a menors de dotze anys en situació de desprotecció. L'habitatge disposarà de deu habitacions i estarà ubicat a l'àrea sociosanitària, al costat del Centre de Dia.

foto 2022ix menors A

Si es compleixen els terminis d'execució, l'obra estarà enllestida al llarg de 2023. El pressupost és de 496.966 euros més IVA i el projecte compta amb una subvenció de 150.000 euros dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que "amb aquesta llar, s'afavorirà l'atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d'atenció psicosocial dels infants i, a més, es crearà un recurs d'atenció a famílies vulnerables, una problemàtica que afecta específicament les dones, que són majoritàriament les responsables de la cura i l'atenció a la infància".

foto 2022ix menors B

En l'actualitat, Formentera no disposa de cap recurs d'acolliment residencial per a menors en aquesta situació i, actualment, al voltant d'un 30 % dels usuaris del servei de protecció de menors a Formentera són susceptibles de fer servir aquest espai.

13 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Emprenedoria i de l'àrea de Benestar Social, ha impulsat el nou programa de formació i acompanyament per a l'ocupació a Formentera. Aquest programa forma part del forma part del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i va adreçat a persones majors de trenta anys, desocupades de llarga durada i col·lectius vulnerables o amb risc d'exclusió social.

Amb l'objectiu de millorar el perfil professional d'aquestes persones se'ls ofereix un mínim de 120 hores d'accions d'orientació i acompanyament (individuals i grupals) i un mínim de 100 hores de formació per a cada participant. "D'aquesta manera pretenem millorar la seua competència i possibilitats d'accedir al món laboral, a més, com a incentiu es dona una ajuda de 1.800 € als usuaris que finalitzin satisfactòriament els itineraris individualitzats i personalitzats que se'ls han dissenyat", segons ha declarat la presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan.

Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que des de la seua àrea es farà un procés d'acompanyament a tots els usuaris que s'adhereixin a aquest programa, "ja que volem donar una atenció individual, personalitzada i integral a partir de la qual, la persona, mitjançant diferents actuacions, construeixi el seu projecte professional, amb l'objectiu final d'incorporar-se al mercat de treball de manera regular".

Aquesta iniciativa forma part del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de projectes territorials per a col·lectius vulnerables i està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (Next Generation EU). Les inscripcions s'han de fer al SOIB. Per a més informació, es pot telefonar: 971 321 087 (ext. 3122) o inserciolaboral@conselldeformentera.cat.

Cal destacar que s'entenen com a col·lectius vulnerables o persones en risc d'exclusió social: dones víctimes de violència de gènere, assetjament per raó de sexe o de gènere, persones sense llar, persones amb discapacitat, persones migrants, persones amb problemes d'addicció, víctimes de qualsevol mena de discriminació del mercat laboral i persones amb dificultat per accedir al mercat laboral, entre d'altres. Els aturats de llarga durada han de portar a l'atur dotze mesos, dels darrers divuit.

16 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022viii acompanyament

Més articles...

Pàgina 9 de 61

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1