• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera destina 45.000€ a subvencions per la millora de les prestacions sociosanitàries

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que s’ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre a l’illa de Formentera per al desenvolupament de programes i actuacions en matèria de serveis socials per a l’any 2020. El Consell dedicarà a aquestes ajudes un total de 45.000 euros. El termini per demanar a aquestes ajudes finalitza el 24 d'agost. Les bases d'aquestes ajudes s'han publicat al BOIB de 24 de juliol.

“Aquest muntant es destinarà a cobrir part de la despesa de programes i actuacions que contribueixin a una millora de les prestacions sociosanitàries a Formentera, a més de promoure aquelles activitats d’associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre amb tasques destinades a l’atenció i millora de les condicions de vida dels majors dependents, les persones amb discapacitat, amb malaltia mental o d’altres malalties cròniques”, ha assenyalat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

Les entitats interessades a tramitar aquestes ajudes poden demanar cita prèvia a l’OAC telefonant al 971 321 087 per tramitar-les o fer-lo telemàticament a través de l’OVAC. Recordam que podran sol·licitar la subvenció les associacions i altres entitats privades sense ànim de lucre que es dediquin a l'atenció i millora dels col·lectius assenyalats. Es podrà subvencionar fins al 75% del pressupost total del projecte presentat per cada associació/entitat, amb un màxim de 15.000€. Les bases de la subvenció es poden consultar a la pàgina web del Consell de Formentera.

27 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera signa el conveni de col·laboració de 30.000 euros amb l'ONG Formenterers Solidaris

foto 2020 solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui el conveni de col·laboració per la concessió d'una subvenció a l'entitat solidària per un import de 30.000 euros. Aquest conveni es signa amb caràcter anual, i aquest any s'ha multiplicat per 10 el seu import a causa de les noves necessitats sorgides a l'illa arran de la crisi provocada per la Covid-19, al 2019 el conveni va ser de 3.000€.

La dotació es destinarà a la distribució d'aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l'illa de Formentera de manera coordinada amb l'àrea de Benestar Social del Consell. Precisament, el conseller del ram, Rafael Ramírez, i la secretària de l'ONG, Teresa Costa, també han assistit a la signatura del conveni. Els 30.000€ aniran destinats a la gestió dels vals d'alimentació i a la distribució d'aliments, entre d'altres. La presidenta i el conseller han agrait la col·laboració d'aquestat entitat sense ànim de lucre per poder ajudar a les famílies i persones més vulnerables de la nostra illa.

9 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Centre de Dia reobre el dia 1 de juny amb atenció individualitzada i cita prèvia

foto 2020 reobertura centre dia 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dilluns 1 de juny reobre el Centre de Dia per reprendre el servei presencial amb atenció individualitzada i cita prèvia.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que en aquesta assistència individualitzada “es prioritzen aquells casos amb més necessitat, que són els que tenen major grau de dependència i també amb la necessitat de conciliació de la vida laboral dels seus cuidadors”. El conseller de Benestar Social ha recordat que el Consell “és sempre al costat dels cuidadors i familiars dels usuaris”, a més ha agraït la feina dels treballadors del Centre de Dia “en aquest temps de confinament”.

Ramírez ha recordat també que “la suspensió del servei presencial del Centre de Dia va a ser una de les primeres mesures, juntament amb el tancament dels clubs de majors, que va tomar el Consell fins i tot abans de la declaració de l'estat d'alarma”.

Com durant aquest estat de confinament, el Centre de Dia seguirà oferint suport de manera telemàtica o a domicili als usuaris que no es puguin o no vulguin desplaçar-se al Centre de Dia.

L'àrea de Benestar social recorda que per tal de garantir les mesures de distanciament establerts arran de l'estat d'alarma, l'ocupació del centre no pot superar el 30% del seu aforament.

Previ a l'entrada de l'usuari al servei se prendran les mesures de seguretat que recomana l'autoritat sanitària i es farà un control estricte (rentat de mans, temperatura, mascareta, distanciament...).

El centre, a més, ha de proporcionar a l'usuari el material de protecció recomanat per l'autoritat sanitària.

30 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera facilita l'accés a internet als estudiants perquè segueixin les classes online

El Consell de Formentera ha fet el repartiment de targetes de connexió telefònica per facilitar l'accés a internet als escolars que necessiten tenir aquesta eina digital per continuar els seus estudis. En concret, 32 famílies s'han d'adreçat a l'àrea de Benestar Social per sol·licitar aquest servei. L'àrea de Noves Tecnologies ha gestionat una donació feta per l'empresa de telefonia Vodafone de 50 targetes de connexió a internet perquè arribi gratuïtament a aquests estudiants. Encara hi ha 18 disponibles, per sol·licitar-les es pot enviar un correu a benestarsocial@conselldeformentera.cat o telefonar al 971 32 12 71.

Paral·lelament el Consell de Formentera ha ajudat a fer el repartiment dels equips informàtics i altres eines de connexió digital que els centres escolars han ofert en préstec als estudiants que no en disposaven d'aquests aparells a les seves llars, així mateix des de l'àrea d'Educació s'ha fet un servei d'assessorament a les famílies per ajudar a que puguin accedir a les noves tecnologies. L'objectiu d'aquestes iniciatives és que els estudiants puguin seguir les classes online, mentre la crisi de la Covid-19 impossibilita fer classes presencials. Des de la institució es vol agrair la feina feta pels voluntaris de Protecció Civil que han estat els encarregats de fer el repartiment de tots aquests materials.

26 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ finalitza amb una conferència d'Estela Berenguer a ‘Formentera es queda a casa’

cartell v2020 xerradesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que l'educadora social i mediadora familiar Estela Berenguer tanca aquest dijous 21 de maig el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb la conferència ‘Recompenses i càstigs en polèmica’. La xerrada s'oferirà en directe a les 17 hores a la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa.

La xerrada completa el cicle de nou conferències que va començar el passat 10 d'octubre i que, com ha recordat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, “és un espai d'aprenentatge i d'intercanvi de coneixements i experiències amb professionals centrat en l'educació dels nostres infants”. “Aquest cicle de xerrades ha passat de cinc a nou conferències en un any i l'objectiu des de la conselleria és avançar en la formació de les famílies en aquest àmbit”, ha assenyalat el conseller.

El cicle ha estat organitzat per la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera amb la col·laboració l'àrea d'Educació del mateix Consell, el CEP (Centre de Professorat de Formentera), i la FAPA de Formentera.

Arran de la situació de confinament per la crisi del Covid-19, les tres darreres conferències s'han ofert en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa on els seguidors també poden intercanviar opinions amb els conferenciants.

19 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 42

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1