• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Una trentena de persones participen en les jornades de voluntariat a Formentera

foto 2021 voluntariatAUna trentena de persones ha participat aquest cap de setmana en les dues jornades organitzades per la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per fomentar el voluntariat a l'illa. En la primera d'elles, una jornada informativa, varen participar onze persones de sis entitats de l'illa; i en la jornada de formació de dissabte varen assistir prop de vint persones. Des de l'àrea de Benestar Social, es valora de manera "molt positiva" la celebració d'aquesta iniciativa per "l'alta participació i el contingut molt útil" de la formació.

29 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera programa diferents activitats de conscienciació amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional que se celebra el 3 de desembre s'han organitzat diferents activitats a l'illa que comencen aquest cap de setmana al camp de futbol municipal, i que finalitzaran el pròxim 3 de desembre amb una caminada solidària.

Aquestes activitats estan organitzades per l'Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera (Apneef); l’Asociación de Fibromialgia y Síndrome de Fatiga Crónica de Ibiza y Formentera (AFFAC) i l’ Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), i compten amb la col·laboració del Consell de Formentera.

El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, ha agraït la feina d'aquestes associacions que treballen "per millorar la integració social de les persones amb diversitat funcional" i ha reivindicat els drets d'aquestes persones. El conseller ha subratllat que "el suport de l'administració és decisiu en aconseguir aquest objecti" i, finalment, el conseller ha convidat la ciutadania de Formentera a participar en les activitats "de conscienciació i sensibilització".

Les activitats previstes per ordre cronològic per als pròxims dies a Formentera són les següents:

Diumenge, 28 al camp de futbol
12.00 h Entrada gratuïta per a les persones amb diversitat funcional que vulguin assistir al partit entre la SD Formentera i Cerdanyola del Vallès CF, i lectura inclusiva a l'inici del partit, al camp municipal de futbol.

Del 29 de novembre al 2 de desembre. Xerrades a Ràdio Illa
Ràdio Illa 107.9. www.radioillaformentera.cat
Xerrades 'Diversament hàbils' a càrrec de professionals en el sector de la integració, diversitat i persones amb discapacitat.

Dijous, 2 de desembre a Sant Ferran
17.00 h Contacontes 'El cazo de Lorenzo' a càrrec de Núria Font i Amaya Fernández. Al Punt de Lectura de l’Espai Cultural de Sant Ferran. Aforament limitat. A partir de 2-3 anys.

Dijous, 2 de desembre al Casal de Joves
18.30 h Activitats per al Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, al Casal de Joves.
Projecció del curtmetratge Bla Bla Bla (4 min)
Director i productor: Alexis Morante. Any 2015
Projecció de la pel·lícula Wonder
Director: Stephen Chbosky. Any 2017
Xerrada final amb els joves.

Divendres, 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
11.00 h Caminada solidària i lectura del manifest. Sortida des del jardí de ses Eres.

26 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 diversitat funcional

La psicòloga Cristina Torres Costa parla aquest dijous sobre l'educació en positiu en les 'Xerrades per a famílies i docents'

L'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera informa que aquest dijous, 25 de novembre a les 17 hores, torna el cicle 'Xerrades per a famílies i docents' amb la conferència 'Quan educam en positiu tots hi guanyem!', a càrrec de psicòloga amb experiència en intervenció familiar Cristina Torres Costa.

La xerrada es durà a terme a la sala de plens del Consell de Formentera. A més, s'oferirà un servei d'acollida per a infants. Tots els menors han de portar mascareta i s'aplicaran les mesures sanitàries vigents en el moment de l'activitat. Les persones interessades han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

22 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 11xi2021 xerrades

Formentera celebra dues jornades per fomentar el voluntariat

La Plataforma del Voluntariat a les Illes Balears, en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, impartirà de manera presencial dues sessions a l'illa els pròxims 26 i 27 de novembre. La primera és una sessió informativa dirigida a entitats de voluntariat de l'illa on s'exposaran les principals obligacions normatives, segon estableix la llei i els recursos a l'abast, a més d'oferir un espai d'assessorament conjunt. La cita és el dia 26 de novembre, de 16 a 18 hores a la sala d'actes del Consell.

La segona sessió és una formació bàsica de voluntariat, adreçada a aquelles persones que han començat recentment a fer voluntariat a algun programa, o a aquelles que estan interessades a conèixer el món del voluntariat. La jornada se celebrarà el 27 de novembre, de 10 a 14 hores, a la sala d'actes del Consell.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha convidat les entitats de voluntariat i les persones interessades a conèixer aquest món i a participar-hi. "El voluntariat és un agent actiu de transformació social i hem d'impulsar polítiques públiques a fi de promocionar-lo i donar-lo a conèixer", ha assenyalat.

Per participar-hi o per resoldre qualsevol aclariment, es pot contactar amb l'àrea de Benestar Social a l'adreça electrónica immigracio@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 32 12 71.

17 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 sessio voluntariat A

cartell 2021 sessio voluntariat B

Reunió de la Xarxa Socioeducativa de Formentera

foto 2021 nov ple extraUna vintena de representants d'associacions, col·lectius, escoles, institut, cossos de seguretat i tècnics del Consell varen participar ahir en la reunió de lea Xarxa Socioeducativa de Formentera, que va estar convocada per l'àrea de Benestar Social del Consell. El conseller de l'àrea, Rafael Ramírez, i la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, també varen estar presents en la trobada, en la qual es varen presentar diferents projectes i iniciatives que s'estan portant a terme a l'illa, com ara la feina que desenvolupa la Fundació ANAR d'ajuda a la infància i adolescència, la campanya per a la prevenció de la venda i consum d'alcohol a menors 'No t'ofeguis en l'alcohol', l'elaboració del pròxim Pla de Drogues del Consell de Formentera, el cicle Xerrades per a famílies i docents, la formació en habilitats parentals, el Servei d'Atenció Integral LGTBI i el Pla LGTBI. També es va oferir informació sobre les activitats del mes destinat a la infància.

10 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 52

9

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1