• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Catalina Torres Ferrer compleix 100 anys de vida a Formentera

catalina-torres-ferrer1La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha anat a felicitar a la formenterera Catalina Torres Ferrer que ahir 18 de febrer va complir 100 anys. La consellera va fer-li entrega d'un ram de flors, i va disfrutar de la celebració de l'aniversari a ca seva situada a la zona de ses Bardetes.

A la sortida, la consellera va assegurar que "Formentera és una illa afortunada de tenir persones centenàries amb ganes de seguir vivint, aprenent i ensenyant, i envoltades de gent amb ganes de seguir-les acompanyant". Així mateix va destacar "quantes coses explicaven els seus ulls", amb el desig de què "per molts anys més en segueixin parlant".

Ahir a la tarda, la família i amics més propers varen celebrar el centenari de na Catalina, la segona de quatre germans que va néixer a Formentera el 18 de febrer de l'any 1919, filla del moliner Juan Torres i de na Francisca Ferrer. Les gloses, les orelletes i la xocolata calenta feren d'aquesta una celebració dolça i entretinguda.

Obertes les inscripcions per especialitzar-se en atenció domiciliària a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que al Centre de Dia de Formentera es desenvoluparà el curs Tramuntana VIII del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Les persones majors de 30 anys, desocupades i amb una formació acadèmica d’ESO o superior es poden inscriure en el curs d’atenció sociosanitària a persones a domicili fins al pròxim 27 de febrer. Les inscripcions es poden fer a l'oficina del Soib o des d’aquest enllaç: https://soib.es/seleccions-programa-soib-30-formacio-i-ocupacio/

Els alumnes-treballadors seleccionats es formaran i treballaran dins el servei d'ajuda a domicili del Consell amb un contracte de formació i aprenentatge que es faran des del 15 de març fins al 14 de desembre i és retribuït. En total hi ha 8 places, la jornada del curs es farà entre les 8 i les 15h.

Els alumnes de l’institut visiten el Centre de Dia per conèixer els diferents perfils professionals que hi fan feina

visita-institut-centre-de-dia-2Un grup d'alumnes de quart d'ESO de l'institut de Formentera, l'IES Marc Ferrer, han fet avui una visita al Centre de Dia per conèixer de primera mà com és el funcionament del centre i poder intercanviar experiències amb els i les professionals que hi treballen i els seus usuaris. El passat dilluns, alumnes de primer i segon de batxiller ja varen visitar aquestes instal·lacions, i demà ho farà l'altre grup de quart d'ESO.

Aquestes jornades tenen com a objectiu apropar el funcionament del Centre de Dia de Formentera als i les estudiants més grans de l'institut perquè coneguin "els diferents perfils professionals que ofereix el centre i la futura residència i que es plantegin que pot ser un bon lloc per treballar en un futur", segons ha explicat la directora del Centre, Marta Uriarte.

Jornades intergeneracionals
Aquestes visites s'inclouen dins els actes organitzats amb motiu del Dia de la Infància. En aquest sentit, des de l'any 2015 s'han fet trobades intergeneracionals, primer els escolars varen visitar el Centre de Dia, després es va fer una passa endavant i foren els usuaris del Centre de Dia els que visitaren les escoles, segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada.

Enguany li hem donat un nou gir i hem centrat l'experiència intergeneracional amb les sortides professionals, ja que el Centre de Dia, ara, i la residència en un futur, són "generadors d'ocupació en diferents branques i ens semblava que era interessant que els estudiants més grans de l'institut poguessin veure en directe què es fa aquí i quines sortides professionals hi ha", ha destacat Parellada.

Actualment al Centre de Dia hi ha 36 usuaris, 26 persones grans, i 10 persones amb diferents graus de dependència. A més, hi ha 5 usuaris més que hi van una hora al dia dins el Programa de Promoció Autonomia. Per dur endavant l'atenció a tots aquests usuaris hi treballen 19 persones, 8 d'elles són treballadores sociosanitàries, i quan es posi en marxa la residència faran falta almenys 8 treballadores sociosanitàries més.

El 20 de febrer s’obrin les inscripcions pel curs d’integració

foto-curs-integracio---20181El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que del dia 20 de febrer fins al 04 de març estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant el Consell per XII edició. La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha destacat que “anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març, amb l’objectiu d’ajudar a la integració de la població estrangera i a afavorir la seva regulació”. La pròxima edició començarà el 5 de març i acabarà el 28 de març.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 h, és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00 h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d’Adults i és gratuït.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, entre d’altres. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial. Les places s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Dia internacional contra el càncer

foto-aecc1Avui la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha visitat la taula informativa instal·lada per la Junta Local de Formentera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer que se celebra avui 4 de febrer. A l'Hospital de Formentera també s'ha instal·lat una taula informativa. Parellada els ha agraït "la gran feina de suport a malalts i famílies, difusió i prevenció que fan a la nostra illa i les ha encoratjat a seguir amb aquesta important tasca que duen endavant". Així mateix, la consellera s’ha compromès a mantenir l’estreta col.laboració i suport que el Consell presta a l’associació. En aquest sentit, també s'ha penjat una pancarta a la balconada del Consell per donar suport a l'associació i a la celebració d'aquest dia.

Més articles...

Pàgina 9 de 31

9

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1