• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Obertes les línies de subvencions per millorar les prestacions sociosanitàries i per a les associacions d'immigrants

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a associacions i/o entitats privades sense ànim de lucre a Formentera per al desenvolupament de programes i actuacions en matèria de serveis socials per a l'any 2022. El Consell dedicarà a aquestes ajudes un total de 45.000 euros. En aquest cas, es podrà subvencionar fins al 75 % del pressupost total del projecte presentat per cada associació o entitat, amb un màxim de 15.000 euros. Les bases d'aquestes ajudes s'han publicat al BOIB del 7 de maig.

D'altra banda, també s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions dirigides a cases regionals, associacions d'immigrants i altres associacions sense ànim de lucre, que duguin a terme activitats relacionades amb la immigració o adreçades a aquest col·lectiu, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de programes i actuacions que afavoreixin l'acolliment i la integració de persones immigrades. El pressupost global màxim destinat als ajuts d'aquesta convocatòria és de 9.000 euros. Les bases d'aquestes ajudes han sortit publicades al BOIB del 12 de maig.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que aquestes dos línies d'ajudes "permetran, d'una banda, cobrir part de la despesa de programes i actuacions que contribueixin a millorar les prestacions sociosanitàries a Formentera; i, d'altra banda, afavorir les accions de les associacions i entitats que afavoreixen l'acolliment i la integració de persones immigrades".

Les entitats interessades poden tramitar les sol·licituds de les ajudes a l'OAC o fer-ho telemàticament a través de l'OVAC.


13 maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera constitueix la comissió mixta de treball de la lluita contra el VIH/sida

foto 2022 comissio mixtaFormentera ha celebrat avui la sessió constitutiva de la comissió mixta sobre l'adhesió del Consell de Formentera a la Declaració de París de lluita contra el VIH/sida. La comissió ha set presidida per la presidenta del Consell, Ana Juan, i ha comptat amb la presència del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, tècnics d'aquesta conselleria, representants de l'Hospital de Formentera, així com membres de la societat civil a través d'ALAS Salut i Sexualitats, entitat social que treballa en la prevenció del VIH i la sida.

Rafael Ramírez ha recordat que "en el ple de desembre de 2021 del Consell, amb el suport de tots els grups polítics, Formentera s'adherí a la Declaració de París i, d'aquesta manera, es va posar de manifest el fort compromís local amb la salut pública i el benestar social". El conseller de Benestar Social ha destacat que l'objectiu és "impulsar les polítiques i estratègies que estiguin al nostre abast per tal de lluitar contra el VIH i assolir els objectius per posar fi a l'epidèmia el 2030".

Entre aquests compromisos es troba el d'assolir els objectius 95-95-95-0 relatius al tractament del VIH per a l'any 2030, que consisteix en el fet que el 95 % de les persones que viuen amb el VIH coneguin el seu estat serològic, el 95 % segueixin un tractament adequat de manera continuada, i suprimir la càrrega viral del 95 % de les persones en tractament, perquè es mantenguin sanes i es redueixi el risc de transmissió del VIH. Per tant, posar fi a l'epidèmia de la sida a escala mundial l'any 2030. I tot això, amb zero estigmes i discriminació.

Pla FTF per als pròxims anys a l'illa

En aquest marc, s'està elaborant el Pla Fast-Track Formentera (Pla FTF) que pretén ser un document viu i obert, en què es puguin incloure totes les accions per fer front al VIH i la sida en els pròxims anys. Per assolir aquests objectius, cal partir de principis globals per actuar de forma local, aprofitant els programes i recursos existents a l'illa i engegant intervencions locals dirigides a la promoció, prevenció, diagnòstic i tractament relacionats amb el VIH.

El dia 1 de desembre de 2014, el Dia Mundial de la Sida, alcaldes de vint-i-sis ciutats, varen signar a París una declaració per posar fi a l'epidèmia de la síndrome de la immunodeficiència adquirida (sida) als seus municipis. En aquesta declaració, anomenada Declaració de París, i liderada per aquesta ciutat, alcaldes i governs de més de cinquanta municipis amb alta prevalença d'infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH) de tot el món, es varen comprometre a adoptar una sèrie de compromisos per accelerar la resposta a la sida.

5 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació a Formentera sobre detecció i abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions

foto 2022 jornades assistenciaUna vintena de persones participen avui en la I Jornada sobre detecció i primer abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions que ha organitzat el Consell juntament amb l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència. La jornada se celebra durant tot el dia a la sala de plens del Consell i aborda el tema des del marc teòric (què és l'Observatori del Suïcidi, els mites, els factors de risc i d'alarma, els factors protectors...) i des de la part més pràctica, sobre la detecció de la ideació suïcida a través de l'entrevista i també sobre com intervenir.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha donat la benvinguda als participants i els ha desitjat que la jornada sigui molt profitosa. Nicole Haber, responsable de l'Observatori del Suïcidi, i Maria Dolores Gabaldón, treballadora social de l'Oficina de Salut Mental de Balears, han impartit aquesta jornada.

3 de maig de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Una conferència sobre educació emocional tanca el cicle 'Xerrades per a famílies'

El doctor en Filosofia i especialista en gestió emocional Raül Genovés tanca el pròxim dijous 5 de maig el cicle 'Xerrades per a famílies' amb la conferència "Educació emocional per a famílies i docents", que se celebra a les 17 hores a la sala de plens del Centre de Dia.

Organitzat per la conselleria de Benestar Social, aquesta quarta edició del cicle 'Xerrades per a famílies' ha celebrat nou conferències des del passat 21 d'octubre. Per facilitar la presència de mares i pares, les xerrades compten a més amb un servei d'acollida per a infants a partir de 3 anys.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 raul genoves

Jornada a Formentera sobre detecció i abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut juntament amb l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, organitza el pròxim 3 de maig la Jornada sobre detecció i primer abordatge per la prevenció del suïcidi i les autolesions.

La jornada se celebrarà d'11.30 a 14.30 hores i de 16 a 19 hores a la sala de plens del Consell. Al matí, es tractarà el marc teòric sobre què és l'Observatori del Suïcidi, els mites, els factors de risc i d'alarma, els factors protectors... A la tarda s'abordarà la part més pràctica, sobre la detecció de la ideació suïcida a través de l'entrevista i també sobre com intervenir.

La jornada serà impartida per Nicole Haber, responsable de l'Observatori del Suïcidi, i Maria Dolores Gabaldón, treballadora social de l'Oficina de Salut Mental de Balears.

Els interessats a participar-hi es poden inscriure en aquest enllaç.

21 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 curs prevencio

Més articles...

Pàgina 9 de 58

9

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1