• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell dona suport a Formenterers Solidaris per a la distribució d'aliments a persones vulnerables i per a projectes de cooperació

foto 2022 f solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta de l'ONG Formenterers Solidaris, Sara Miguel, han signat avui un conveni de col·laboració per valor de 10.000 euros per distribuir aliments a les persones més vulnerables residents a l'illa i per executar projectes de cooperació per a països en vies de desenvolupament, per a l'any 2022. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, també ha assistit a la signatura del conveni.

21 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya contra les agressions sexistes i de prevenció de consum d'alcohol a les festes de Formentera

foto 2022 campanyes festesEl Consell de Formentera instal·larà una taula de prevenció d'agressions sexistes i de consum d'alcohol aquest estiu durant els esdeveniments festius a Formentera. La campanya començarà aquest dissabte 16 juliol amb motiu de les festes de la Mare de Déu del Carme i continuarà els dies 22, 24 i 25 de juliol, amb motiu de les festes de Sant Jaume, i 4 i 5 d'agost, durant les festes de Santa Maria.

Enguany, el Consell, a través de l'àrea de Benestar Social, s'ha afegit a la iniciativa llançada pel Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma 'No i Punt!' que té com a objectiu la prevenció de les agressions sexistes. A més, es continua amb la campanya de prevenció de consum i venda d'alcohol a menors de l'illa impulsada pel Consell.

La presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha animat la joventut de l'illa "a gaudir de les festes després de dos anys molt durs i complicats per la pandèmia, també per a ells", però ha recordat que "l'ambient de festa mai, sota cap concepte, pot ser excusa per a les agressions sexistes, i tots n'hem de ser conscients". Per això, tal com ha afegit el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, "volem conscienciar tothom, no només la joventut de Formentera, de la importància de la prevenció i hem de sensibilitzar la ciutadania davant d'aquest tipus de situacions identificant què és la violència sexista i oferint eines per prevenir-la i detectar-la". En la taula informativa també s'ofereix informació amb pautes sobre què fer en aquests casos o com actuar si es presencia una agressió.

Durant les nits de concerts hi haurà una taula informativa de les dues campanyes, amb un tècnic del Consell i un monitor format. A la taula hi haurà material de prevenció de la campanya 'No i Punt!' (samarretes, un fotoreclam, targetes i cartelleria) i de 'No t'ofeguis en l'alcohol' (motxilles, xapes, adhesius i cartelleria, recomanacions de dispensació, guia per a pares i mares, etc.).


15 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Curs d'Abordatge de l'ús de substàncies entre el jovent

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim dilluns 18 de juliol es farà un "curs d'Abordatge de l'ús de substàncies entre el jovent" adreçat als monitors de l'àmbit esportiu, d'oci i temps lliure. La formació tendrà lloc a la sala de Plens entre les 16 i 18 hores i estarà impartida per la psicòloga experta en prevenció de drogodependències, Alicia Bustos.

Es parlarà sobre conceptes bàsics i efectes de les substàncies, es donaran dades que conviden a la reflexió i s'explicaran dinàmiques i estratègies per treballar amb joves. Les inscripcions es poden fer al correu prestauratives@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271 fins al 14 de juliol. El curs és gratuït.

5 de juliol de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 abordatge

Jornada de portes obertes de les noves oficines de Benestar Social i la residència de Formentera

foto 2022 residenci AL'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha fet avui una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui de primera mà les noves instal·lacions i oficines que des del passat mes de febrer s'han traslladat al Centre de Dia. A més, també s'ha fet un recorregut per la nova residència de Formentera, l'obertura de la qual està prevista després de l'estiu. La presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta, Alejandra Ferrer, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, acompanyats de quasi tot l'equip de govern, també han visitat l'espai amb els mitjans de comunicació.

Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que "era necessari adequar el nou espai a les necessitats actuals dels usuaris" i que "suposa un salt qualitatiu tant per als usuaris com per als treballadors de Benestar Social". Quant a la futura residència, la presidenta ha destacat que també "significarà un gran avanç en l'assistència sociosanitària i una gran millora per a l'assistència a les persones dependents, que avui en dia estan a Eivissa, i per a les seues famílies".

Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que "amb les noves instal·lacions, s'ha reordenat l'espai, es garanteix una millor atenció, més còmoda per a la ciutadania, i també el treball tècnic es realitza molt millor; per la qual cosa, la qualitat i eficàcia del servei augmenta".

Residència de Formentera

Pel que fa a la residència, el conseller Ramírez ha assenyalat que a l'inici del curs escolar "ja podrem comptar amb aquesta prestació de servei per a les persones majors de Formentera". El conseller ha destacat que el model d'atenció a la residència se centra en la persona, "un model que persegueix afavorir la independència funcional de la gent major perquè, dins de les seues possibilitats, siguin capaços de dirigir la seua pròpia vida en funció de les creences, gustos, desitjos i interessos individuals".

La residència de Formentera té capacitat per a divuit places, que es distribuiran en catorze habitacions individuals i dos habitacions dobles. Les places s'integraran a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. Les instal·lacions consten de recepció, menjador, sala d'estar, banys comuns, infermeria, bany geriàtric adaptat a persones enllitades i tres zones exteriors enjardinades.

28 juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada de portes obertes a l'àrea de Benestar Social

El pròxim dimarts 28 de juny, d'11 a 14 hores, l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera celebra una jornada de portes obertes perquè la ciutadania de l'illa pugui conèixer les noves oficines, ubicades al Centre de Dia, les noves instal·lacions i els serveis que s'hi ofereixen.

La presidenta del Consell, Ana Juan, i el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, atendran els mitjans de comunicació a l'inici de la visita, a les 11 hores.

23 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 61

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1