• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formentera ofereix un curs d’acolliment lingüístic per a alumes nouvinguts

foto acolliment ling 2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que demà, divendres 5, s’obre el període d’inscripcions per al nou curs d’acolliment lingüístic pensat per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació del projecte, feta avui, ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Projecte d’acolliment lingüístic
Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als nadius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
El programa d’enguany, que comença el 15 d’octubre i s’estendrà fins a la finalització del curs, s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de secundària.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant el català, llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a l’àrea de Benestar Social, a la vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 9.00 h a 14.00 h, des d’aquest divendres 5 d’octubre fins al divendres 12 d’octubre.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o bé al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

Formentera habilita un nou local per tramitar el DNI

foto DNI 1El Consell de Formentera informa que s’ha habilitat un nou espai per tramitar la inscripció i/o renovació del DNI a l’illa. D’aquesta manera es possibilita que els residents puguin dur a terme aquesta gestió a Formentera, evitant desplaçaments a Eivissa.

Qui hagi de realitzar aquest tràmit, podrà dirigir-se al local del Casal d’Entitats, situat a les dependències de Benestar Social. Prèviament, cal demanar cita prèvia a la prefectura de la policia local de manera presencial o bé trucant al 971 32 22 01. També es pot demanar al web www.citapreviadni.es

Formentera defineix el segon Pla estratègic d'infància i joventut amb 48 accions per afavorir la participació i la protecció d’infants i joves

foto-ies-marc-ferrer1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, Infància i Joventut ha elaborat el segon Pla estratègic d'infància i joventut de Formentera. Confeccionat de manera coordinada entre diferents àrees del Consell, aquest Pla s’ha elaborat amb la participació de joves, entitats i agents socials de tots els àmbits de Formentera relacionats amb la infància i la joventut, i serà sotmès a aprovació en el proper ple ordinari de setembre.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada ha destacat que “aquest nou Pla pretén convertir-se en una eina que ens serveixi de guia a l’hora de planificar accions en matèria d’infància i joventut amb l’establiment d’unes bases de participació estables”. Parellada ha destacat també “el compromís de Formentera amb la defensa i reconeixement dels drets d’infants i joves i en treballar perquè puguin desenvolupar-se en plenitud”.

Aquest document parteix d’una diagnosi elaborada en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i en resposta a una demanda sorgida del Consell Escolar de Formentera. Preveu vuit àmbits d’actuació (Relació amb Formentera, valors i convivència; Educació; Transició al món laboral i ocupació; Habitatge; Participació; Esport, lleure i cultura; Salut i Mobilitat) amb 48 propostes concretes a desenvolupar.

El Consell Insular de Formentera (CIF) pretén així consolidar i marcar les bases d'una política local en matèria d'infància que compleix els principis de la Convenció dels Drets dels Nens/es (CDN) per garantir la promoció i protecció de tots els drets dels nens, nenes i joves a Formentera. Sota la premissa fonamental de la CDN de considerar els nens, nenes i adolescents com a subjectes actius de drets i no sols objectes de protecció.

Aplicació del Pla

El desenvolupament de les propostes està previst en un període de temps entre l’any 2018 i el 2022 especificant els terminis de finalització de cadascuna de les propostes en primer any, segon any, tercer any i quart any.

Es contempla la revisió de les accions portades a terme almenys una vegada l’any amb l’objectiu de realitzar les valoracions i avaluacions pertinents que hauran de permetre la continuïtat de les propostes del Pla tenint en compte possibles modificacions i/o variacions en el cas que es consideri necessari.

El Consell de Formentera destaca la gran participació del teixit social de l’illa i l’enorme implicació de tothom qui ha treballat en aquest projecte perquè, en paraules de Parellada, “totes i tots ens el sentim com a nostre”.

L’Obra Social ”la Caixa” i el Consell de Formentera rubriquen el seu compromís amb la gent gran

foto conveni Gent GranEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat un conveni de col·laboració amb en Josep Verdera, director de l'oficina de CaixaBank a Sant Francesc, renovant el seu compromís per promoure l’envelliment actiu i desenvolupar el programa de Gent Gran a 3 centres de l’illa.

En concret, el conveni afecta al Club de Jubilats i Pensionistes de Formentera, al Centre Social i de Majors de Sant Ferran i al de la Mola. Durant el conveni anterior, aquests centres han acollit 20 activitats i tallers dels quals han participat 140 persones grans.

La nova generació de persones grans
El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de l’Obra Social “la Caixa”, remuntant-se els seus orígens a l’any 1915. Des de fa més d’un segle, els projectes posats en marxa pel programa s’han anat adaptant a les realitats per donar resposta, juntament amb institucions com el Consell de Formentera, a les noves necessitats socials d’aquest col·lectiu.

L’objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals. El programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar, projectes de participació social i voluntariat, i projectes de formació en tecnologies de la informació i comunicació.

Convocatòria SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

foto soib joveAquesta és la darrera setmana de termini per a inscriure’s a la nova convocatòria de SOIB Jove Qualificats per a entitats locals, a través de la qual, ajuntaments, Consells Insulars i entitats vinculades o que depenen d’ells poden contractar a joves que reuneixin els següents requisits:

1. Edat de 18 a 29 anys
2. Amb inscripció al SOIB com a demandants en atur
3. Amb inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil com a beneficiari o beneficiària
4. Amb titulació universitària o formació professional superior
5. Que puguin signar un contracte en pràctiques per aquella formació acadèmica
6. Que no hagin participat anteriorment en un projecte d'experiència professional per a l'ocupació de la mateixa titulació

S'ofereix un contracte en pràctiques de la seva titulació a una entitat local amb una durada de 12 mesos, a començar a durant la primera quinzena de novembre.

Les persones interessades s'han d'apuntar abans del proper divendres 14 de setembre al SOIB com a demandants d'ocupació i a Garantia Juvenil. Per això han de demanar cita al SOIB telefonant al 012 o al web del SOIB (http://soib.fundaciobit.org/citasoib/reservar-cita;lang=ca).

Es poden fer les dues inscripcions a la mateixa cita, i s’ha d’acudir al SOIB amb les acreditacions de les titulacions per a les quals es vol optar.

Una vegada que les entitats presentin les ofertes, a més de citar als joves inscrits al SOIB que compleixin els requisits, es posaran les ofertes en difusió a la web www.soib.es amb tota la informació de com presentar-se a cada oferta en concret.

Més articles...

Pàgina 10 de 27

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1