• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

UOM a Formentera

Aquest divendres 1 de febrer comença el cicle de Conferències que la UOM (Universitat Oberta per Majors) fa a Formentera. Sota el lema "Aprendre no té edat" la UOM ha organitzat aquestes xerrades adreçades a persones majors de 50 anys. La inauguració del cicle serà aquest divendres a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc amb la conferència "Recerca i construcció de la nostra història local. Un plantejament pràctic, a càrrec de la senyora Lina Sansano". La cloenda del cicle serà el 24 de maig, en total es faran 8 conferències a Formentera. Totes elles gratuïtes.

Tret de sortida a l’organització de la XVII Festa Intercultural

foto-festa-intercultura-20181El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha convocat una reunió per organitzar la XVII Festa Intercultural de Formentera. La trobada serà el pròxim dimecres 30 de gener a les 20.00 h al Casal d’Entitats i està oberta al públic en general.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, espera que els residents de Formentera s’animin a participar en aquesta trobada d’intercanvi d’idees ja que “l’objectiu és que qualsevol persona particular , sense necessitat de pertànyer a cap associació, es pugui sumar per mostrar en aquesta festa alguna cosa dels seus orígens que pugui ser interessant”.

Fruït d’aquesta trobada naixerà un grup de feina per donar impuls a l’organització d’aquest festival intercultural que se sol celebrar al mes d’abril. L’any passat hi varen participar una vintena de països i comunitats que “mostraren la seva riquesa gastronòmica i cultural, que a la vegada és la riquesa de Formentera”, segons ha destacat Parellada.

Per a més informació poden adreçar-se a l'àrea de Benestar Social o trucar al telèfon 971321271.

'Ni una passa enrere' contra la violència masclista

foto-concentracio---viole--nci2El Consell de Formentera informa que avui a les 14.00 hores s'ha celebrat una concentració a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per denunciar que no es vol fer "Ni una passa enrere" contra la violència masclista. La vicepresidenta Susana Labrador, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i altres membres de l'equip de Govern de Formentera, així com treballadors de la institució, s'han sumat a aquest acte reivindicatiu. La concentració ha estat convocada per l'associació Espai Dones Formentera sota el lema No retrocedim davant l'amenaça masclita! Ni una passa enrere! (en solidaritat amb les companyes andaluses).

Formentera posa en marxa dos grups de suport familiar per acompanyar als pares i mares en la criança

cartell grup de suportEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Benestar Social, posa en marxa dos grups de suport familiar, un de dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys, i altre dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys. Els grups són oberts, no fa falta inscripció prèvia, i tenen caràcter gratuït.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat la consellera del ram, Vanessa Parellada, “és la de formar famílies (pares, mares, fills i filles) en l’enfortiment d’habilitats parentals, a fi de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques (assetjament escolar, consum de drogues i d’altres) i donar suport en la seva tasca”.

Les sessions es portaran a terme al Casal d’Entitats. El grup de suport 1 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 3 i 6 anys) es realitzarà el primer dijous de cada mes, i la primera sessió serà demà 10 de gener de 18 a 20h. El grup de suport familiar 2 (dirigit a pares i mares amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys) es realitzarà el darrer dijous de cada mes, i la primera sessió serà el 24 de gener de 18 a 20h.

El grup de suport tendrà un doble vessant; segons ha destacat Vanessa Parellada, “per una part, s’acompanyarà els pares en la criança dels fills per a donar-los suport i orientar-los, i per l’altra se’ls proporcionarà eines per a evitar que una incipient problemàtica vagi a més”. Així, es treballarà la resolució de conflictes d’acord amb els valors democràtics i l’enfortiment de les habilitats socials amb els menors.

El grup de suport familiar serà conduït per l’educadora social de l’Àrea de Benestar Social i puntualment comptarà amb la col·laboració de professionals especialitzats en diferents temàtiques.

A partir de dissabte torna el Diverespai

diverespai-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, organitza a partir del pròxim dissabte el Diverespai. Des del dissabte 15 de desembre i fins al dimecres 19 aquest espai d’activitats i jocs inflables dirigit a nens i nenes, d’entre 3 i 12 anys, romandrà obert. L’horari és de 9.30 h a 13.30 h i de 16.00 h a 20.00 h reservant els matins dels dies 17, 18 i 19 per als centres educatius de l'illa.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha destacat que cada any amb el Diverespai "els infants de l’illa comencen de manera molt especial les vacances de Nadal amb una de les activitats més esperades de les festes".

Inflables i manualitats
El muntatge del Diverespai es fa al mòdul esportiu de l'IES Marc Ferrer. Un total de 13 monitors i monitores de temps lliure supervisen els jocs. Els inflables representen grans castells, animals i diferents figures amb escales, xarxes i altres obstacles que hauran de superar. A la vegada, els infants poden gaudir dels diferents tallers temàtics conduïts pels monitors i monitores que els ajudaran en activitats com pintar cares i a realitzar manualitats diverses.

Aprendre a través del joc
L’objectiu és crear un espai on "aprenen divertint-se i desenvolupant la seva imaginació i creativitat a través del joc", segons Parellada. "A més, comprenen el joc com a element integrador que promou la convivència, una bona manera de començar les vacances de Nadal", ha conclòs la consellera.

Més articles...

Pàgina 10 de 31

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1