• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Formació per a monitors de l’Escola d’Estiu en la detecció de les possibles seqüeles en els infants arran de la covid-19

foto 2021 sequeles covidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha portat a terme una formació per a les monitores i els monitors de l’Escola d’Estiu per dotar-los de les eines de detecció en els infants de possibles dificultats i símptomes diversos arran de la crisi sanitària viscuda.

Aquesta formació, que ja es va realitzar l’any passat després del confinament, s’ha dividit en dos blocs. D’una banda, s’han treballat els possibles indicadors de risc per detectar diferents dificultats, símptomes, seqüeles o situacions susceptibles de ser ateses per a professionals especialitzats; i, d’altra, s’ha incidit en els protocols de les derivacions corresponents de casos concrets als serveis especialitzats.

Per a més informació, es pot contactar amb l’àrea de Benestar Social, al telèfon 971.321.271 o al correu electrònic educaciosocial@conselldeformentera.cat.

22 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

cartell 2021 refugiadesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Immigració, ha preparat un ampli programa d’activitats culturals i socials per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades que es celebra el pròxim 21 de juny. Entre el programa d’activitats destaquen l’exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados del fotògraf palestí Mustafa Abualthanin; el concert de Nabil (Nabil El Mansour, compositor i activista musical) o l’actuació de Bloco Colubraria acompanyada de dansa africana a càrrec de na Jara, entre altres.

L’any 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 20 de juny com a Dia Mundial dels Refugiats, fent-ho coincidir amb l’aniversari de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de 1951. En aquest sentit, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, presentarà al ple del Consell del pròxim 25 de juny una declaració institucional per la seva aprovació. Per al conseller Ramírez, “el Dia Mundial de les Persones Refugiades és una ocasió per fomentar l’empatia i mostrar la nostra solidaritat cap a les persones refugiades i desplaçades en consideració de les difícils circumstàncies en què es troben; així mateix, la data ens brinda l’oportunitat de reconèixer la seva capacitat de resiliència en la reconstrucció de les seves vides”.

El programa d’activitats previstes és el següent:

Dilluns 21 de juny a les 10.45 h. Tertúlia al programa de Far a Far de Ràdio Illa. Participen: Fina Darder, del Fons Pitiús de Cooperació: Margarita Isabel Asensio Pastor, doctora en Ciències Socials i Humanes i llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Àrab i un representant d’Open Arms.

Del 21 de juny al 4 de juliol, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, exposició fotogràfica Los Refugiados Olvidados de Mustafa Abualthanim. L’exposició del fotògraf Mustafa Abualthanin (Amman, 1977) narra la vida dels refugiats palestins oblidats en dos camps situats a Jordània amb un foto-assaig de 30 fotografies que recull una visió intimista i autobiogràfica de la seva pròpia condició de refugiat palestí a Jordània. Inici de l’exposició dilluns 21, a les 18.00 h.

Dimecres 23 i 30 de juny a les 18.00 h. Cinema al Casal de Joves. Projecció de les pel·lícules Professor Lazhar i Elysium.

Dijous, 24 de juny, a les 17.00 h. CEIP Sant Ferran de ses Roques (parc Bob Baldon), Gimcana: Posa’t a les seves sabates. A càrrec del Fons Pitiús de Cooperació i de Formentera Marxa.

Divendres, 25 de juny, a partir de les 20.30 h a la plaça de l’Església. Vetllada a Sant Ferran de ses Roques. Penjada de la pancarta elaborada pel Casal de Joves. Actuació de Bloco Colubraria i dansa africana a càrrec de na Jara. Lectura del poema “Home” de l’escriptora somali Warsan Shire.

Dissabte, 26 de juny, a les 21.30 h a la Casa del Poble de la Mola. Concert de Navil, cantautor. Aforament limitat. Navil és un cantautor barceloní d’origen palestí que ha fet de la defensa els seus drets la seva raó de ser. El seu repertori de cançons parla de la discriminació racial a Israel, les colònies il·legals o el mur de separació entre àrabs i israelianes.

Dijous, 1 de juliol, a la plaça de l’Església de Sant Ferran, en el marc de la programació del Cinema a la Fresca, projecció d’In This World (2002).

16 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Taller d’educació afectiva sexual als col·legis de l’illa

foto 2021 taller sex edEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, va celebrar el dimecres un taller de salut afectiva sexual per als alumnes de sisè de primària del CEIP El Pilar. En aquesta xerrada, es va informar i formar els joves sobre el desenvolupament dels canvis biològics, psicològics i socials a l’etapa de pubertat i adolescència. La conselleria ampliarà aquesta formació el pròxim curs a la resta de col·legis de Formentera.

El propòsit de la xerrada era aclarir mites i creences errònies, així com desfer prejudicis sobre afectivitat i sexualitat en el seu total i íntegra manifestació i diversitat; adquirint eines teoricopràctiques per viure-la. És, a més, un dret de nens, nenes i adolescents, que està recollit per l’OMS, per construir una societat en la qual homes i dones puguin conviure en igualtat i sense discriminacions.

Formació per a pares i mares
Després de la xerrada amb la classe, a la tarda es va oferir la mateixa formació dirigida als pares i mares d’aquests mateixos alumnes per donar informació i estratègies de prevenció per a comunicar-se amb els seus fills i proporcionar uns coneixements sobre el tema en qüestió per a poder acompanyar als seus fills i filles durant l’adolescència.

11 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada de formació sobre prevenció, detecció i intervenció davant el consum d’alcohol en menors

foto 2021 no t ofeguisEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, va organitzar una jornada de formació entre treballadors i treballadores de diferents àrees de l’administració insular (tècnics i monitors i monitores d’esports, treballadores de l’àrea de Benestar Social, policia tutor, monitores del Casal de Joves i Formentera Marxa) sobre detecció, prevenció i intervenció davant el consum d’alcohol en menors.

En total varen participar una vintena de persones en la jornada que s’emmarca dins de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, que també contempla altres accions de formació com a xerrades amb professionals de l’àmbit no formal que treballa amb adolescents i a l’IES Marc Ferrer.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per prevenir la LGTBIfòbia

foto cartell 2021 SAI BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de Formentera, que ofereix atenció especialitzada a les persones, com també a les seves famílies, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “l’objectiu d’aquest nou servei és donar resposta professional, adequada, àgil, propera i coordinada a aquelles situacions de discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI, perquè com a responsables polítics tenim el compromís irrenunciable de garantir que les persones tenguin igualtat d’oportunitats”.

El conseller també ha assenyalat que durant anys el col·lectiu LGTBI ha estat perseguit i “des de les institucions s’ha d’oferir suport a tothom i, en especial, a les persones que passen per situacions de vulnerabilitat; aquesta línia, l’administració ha de treballar per materialitzar mesures de prevenció i d’intervenció en situacions de discriminació”.

“Volem que el SAI sigui accessible a aquelles persones LGTBI que poden tenir temor a ser visibilitzades o identificades com a LGTBI, per falta de coneixements o empoderament personal”, ha assenyalat el conseller.

Servei gratuït amb cita prèvia
La conselleria de Benestar Social ofereix aquest servei gratuït on les persones interessades a rebre aquesta atenció comptaran amb el suport de personal dotat amb formació específica en matèria de diversitat i de gènere, no discriminació i drets civils.

El SAI Formentera és un espai de confidencialitat, escolta activa, respecte i empatia on s’ofereix una atenció especialitzada social, psicològica i jurídica. En aquest servei els professionals estableixen plans d’intervencions personalitzats segons les necessitats de cada persona.

L’accés al SAI es farà mitjançant cita prèvia al telèfon 971 321 271 (de 9 a 14 hores). Una vegada es tengui un primer contacte, es farà una primera cita d’acollida, on es recollirà la informació necessària per a valorar i poder proposar la intervenció idònia per a cada persona.

També, s’ha habilitat una adreça de correu electrònic sailgtbi@conselldeformentera.cat per atendre les consultes relacionades amb aquest servei.

Cal recordar que amb motiu del dia contra la LGTBIfòbia celebrat el passat 17 de maig, el Consell de Formentera es va sumar amb diferents iniciatives, com pintar un banc i passos de vianants amb els colors de la bandera del col·lectiu, així com la publicació d’un vídeo protagonitzat per persones LGTBI. A més, en el ple ordinari d’aquest mes de maig es presentarà una declaració institucional amb motiu d’aquest dia.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 42

2

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1