• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell obri a partir de demà el Col·legi Mestre Lluís Andreu dins del programa ‘Formentera Marxa’

El Consell Insular de Formentera obrirà a partir de demà, 1 d'agost, el Col·legi Mestre Lluís Andreu de dilluns a divendres i en horari de 18 a 21 hores dins del programa ‘Formentera Marxa’. Segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Cristina Costa, “l'objectiu és tenir el major nombre d'espais oberts perquè els joves no hagin d'estar a la plaça de l'església jugant a futbol, i ho puguin fer en un lloc amb les infraestructures necessàries per a la pràctica d'aquest esport i evitar les molèsties als usuaris que a aqueixes hores passegen pel centre de Sant Francesc”.
 
Costa ha recordat així mateix que es tracta d'una reivindicació que des de fa temps feien els vesins de la localitat, ja que d'aquesta manera els joves es troben en un lloc adequat i adaptat amb zones d'ombra, prop del Casal de Joves i en unes instal·lacions en les quals estan a més controlats, ja que hi haurà un monitor a la seua disposició, i on disposen també d'un parc infantil.

Quasi mig centenar de persones participen al primer curs de formació de Creu Roja de voluntaris per atendre en un primer moment el migrants que arriben en pasteres

Un total de 24 persones al torn del matí i 19 al torn de la tarda han participat al primer curs de formació organitzat per Creu Roja a Formentera per dotar l'illa de voluntaris per atendre en un primer moment els migrants que arriben en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre les dues parts a l'inici de la passada setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes; en els últims dies han arribat dues pasteres amb trenta persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formentereres, des de la Conselleria es considera prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primària. “No pot ser que una o dues persones els hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanam a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

Creu Roja organitza una formació per a comptar amb voluntaris d'atenció primera a migrants a Formentera

Creu Roja organitzarà a Formentera un curs de formació per a dotar a l'illa de voluntaris per a poder atendre en un primer moment als migrants que arriben a l'illa a través de la costa en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre totes dues parts a l'inici d'aquesta setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes. En els últims dies han arribat dues pasteres amb 30 persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formenterenques, des de la Conselleria consideren prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primera. “No pot ser que una o dues persones hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanem a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

La formació es donarà dijous que ve, 27 de juliol, de 10 a 12 hores en horari de demà i de 17 a 19 hores en horari de tarda en la seu de Benestar Social del Consell de Formentera. Les inscripcions es poden dur a terme en formentera@cruzroja.es

La residència de gent gran de Formentera ja acull totes les persones que hi havia a centres d'Eivissa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que la residència de gent gran ja acull les sis persones de l'illa que hi havia a centres d'Eivissa i que havien demanat el trasllat a Formentera.

Avui dia, hi ha un total de nou usuaris a la residència, sis homes i tres dones, és a dir la residència es troba al 50 % d'ocupació. Tal com s'havia programat, es continua amb la incorporació de residents de manera progressiva per coordinar millor la qualitat assistencial i l'adaptació dels residents al centre i als cuidadors. El pròxim ingrés previst serà el dilluns 19 de juny.

16 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carles Ventura tanca el cicle Xerrades per a famílies i docents amb la conferència 'Els millors pares del món NO són perfectes'

Carles Ventura, educador de pares i mares en disciplina positiva, serà el conferenciant de la darrera xerrada per a famílies i docents titulada "Els millors pares del món NO són perfectes", que se celebrarà el pròxim dijous 4 de maig a les 17 hores a la sala de plens del Consell de Formentera. El cicle està organitzat per l'àrea de Benestar Social i ha comptat amb un total de deu conferències des del passat mes d'octubre. Cal recordar que s'ofereix un servei d'acollida per a infants i que els interessats han de fer reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 271.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2023iv millors no perfectes

Més articles...

Pàgina 2 de 61

2

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1