• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Carles Ventura, en les ‘Xerrades per a famílies i docents’, en directe aquest dijous a la pàgina Formentera es queda a casa

cartell xerrada carles venturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dijous 7 de maig a les 17 hores torna el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència de Carles Ventura, que s'emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa.

Carles Ventura, coach de joves, conferenciant i escriptor, oferirà la xerrada ‘Com parlar amb els i les nostres fills i filles adolescents’. Aquesta és la segona conferència del cicle que s'emet en directe a través de la pàgina de Facebook de Formentera després de la xerrada de Marina Ribas del passat 16 d'abril.


5 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera facilita el tràmit a més de 300 persones per accedir a la renda social garantida

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha tramitat durant les dues darreres setmanes més de 300 sol·licituds per accedir a la renda social garantida, que ofereix el Govern balear de manera extraordinària arran de la situació d'emergència sanitària pel Covid-19. D'aquesta convocatòria extraordinària, s'han tramitat 237 sol·licituds directament i s'ha informat sobre altres 76 persones susceptibles de ser beneficiaris d'aquesta ajuda, que s'han derivat perquè siguin tramitades directament pel Govern balear.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que aquesta prestació extraordinària està dirigida a la cobertura "de les despeses bàsiques de les persones, famílies i altres nuclis de convivència que es troben en màxima situació de vulnerabilitat econòmica" i que no reben altres ajudes (com la prestació de desocupació, subsidis, pensions de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, ingressos derivats d'ERTO o altres ajudes públiques).

En principi, aquestes ajudes seran pels mesos d'abril i maig, pendents de com evoluciona la situació. A més, les persones que tinguin dret i no van arribar a temps al termini d'abril podran acollir-se al termini que hi ha fins al 10 de maig.

El conseller ha remarcat la cobertura feta des de l'àrea de Benestar Social, "que ha arribat a un nombre molt important de persones, en comparació amb altres administracions i que també ens fa una idea de la crisi social a la qual ens enfrontem". El conseller també ha destacat la feina i la implicació dels treballadors de la conselleria des de l'inici d'aquesta crisi.

Benestar Social ha fet més de 1.000 intervencions a Formentera en els diferents serveis des de l'inici de la crisi sanitària i hi ha reorganitzat els seus serveis per oferir l'assistència necessària.

20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Xerrades per a famílies i docents’, en directe demà dijous a la pàgina Formentera es queda a casa

Cartell Xerrades families Marina RibasEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que demà dijous 16 d'abril a les 17 hores es reprèn el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència de Marina Ribas, que s'emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa. La xerrada s'hauria d'haver celebrat el passat 12 de març, però es va suspendre per la crisi d'emergència sanitària arran del Covid-19.

Marina Ribas, mestre i comunicadora sobre temes de benestar, social i alimentació, oferirà la xerrada 'Qué vol dir menjar bé?'. La resta de conferències d'aquest cicle també s'oferiran a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa en dates per concretar.


15 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ordinadors per alumnes de l'institut de Formentera

foto 2020 protec civil ordinadorsProtecció Civil repartirà 12 portàtils de l'IES Marc Ferrer a alumnes del centre perquè puguin seguir les classes de manera en línia a través de l'aula virtual.

Els voluntaris faran el repartiment dels ordinadors durant aquesta tarda, els portàtils els presta l'institut als alumnes que no disposaven d'aquest mitjà a les seves llars perquè puguin continuar amb els seus estudis mentre no hi hagi classes presencials. Aquesta acció ha estat coordinada per l'àrea de Benestar Social, en col·laboració amb l'àrea d'Interior i l'àrea d'Educació del Consell de Formentera.

Altres centres d'educació primària també estan mirant les necessitats del seu alumnat per tractar d'ajudar a les famílies que necessitin aquests recursos.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Benestar Social atén prop de 700 persones a Formentera durant la crisi d’emergència sanitària

El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que durant la crisi d’emergència sanitària està atenent prop de 700 persones en els diferents serveis que presta a la ciutadania de l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que “com a servei essencial, l’activitat s’ha mantingut i s’ha reorganitzat des d’abans de la declaració de l’estat d’alarma, quan en un primer moment es va tancar el Centre de Dia i els clubs de majors de l’illa”. A més, “tot el personal de l’àrea de Benestar Social està disponible per garantir la protecció de les persones seguint en tot moment les recomanacions i instruccions donades per Sanitat respecte de les mesures de seguretat dels treballadors i els usuaris”, ha destacat el conseller.

Nou servei d’atenció a majors
Quant a l’atenció de les persones més vulnerables, l’àrea de Benestar Social està treballant en diferents fronts. Per exemple, ha començat amb un servei d’atenció a les persones majors de l’illa que no són usuàries de Serveis Socials. Així, a través del padró i dels clubs de majors, s’ha contactat amb un total de 265 persones i s’han fet 370 trucades a majors de Formentera que no són usuaris de l’àrea de Benestar Social per conèixer el seu estat i si tenen algun tipus de necessitat. A més, s’està en col·laboració amb totes les institucions i serveis implicats (cossos i forces de seguretat, sistema sanitari, altres àrees de la corporació, etc.) perquè s’alerti als serveis socials sobre casos que puguin requerir la seva atenció.

Servei d’Atenció Domiciliària
El personal tècnic dels serveis socials, sobre el que recau la valoració i seguiment del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), ha reorganitzat el servei garantint la prestació del mateix així com l’adopció de les mesures de seguretat necessàries per protegir tant als usuaris com a les treballadores que el presten. Ara mateix, hi ha 14 usuaris a 11 domicilis que estan rebent l’atenció. Abans de l’estat d’alarma hi havia 22 usuaris. S’està en contacte telefònic setmanal amb els usuaris del SAD que no estan rebent actualment el servei, per fer-los seguiment i valorar, si escau, reactivar-lo.

També es fa un seguiment telefònic setmanal als usuaris dels serveis socials bàsics que estaven rebent tractament psicològic. Abans de l’estat d’alarma, eren 7 persones; ara són 6 (d’aquests, 4 tenen seguiment setmanal i 2 quinzenal).

Vals d’alimentació
Quant al lliurament de vals d’alimentació dins dels serveis d’atenció social bàsica, s’ha detectat un increment de la demanda arran de la crisi sanitària. Així, durant el mes de març s’ha incrementat un 119% (de 31 a 68) el nombre de vals en comparació amb l’any passat i en un 62% (de 13 a 21) el nombre d’usuaris. Per al mes d’abril, les xifres encara són provisionals, però de moment hi ha un augment del 140% (de 32 a 77) en nombre de vals i d’un 292% (12 a 47) en usuaris. Vista la tendència en l’actual demanda, es preveu que aquesta xifra durant el mes d’abril pugui multiplicar-se per cinc. L’any passat en total es varen lliurar 237 vals i aquest any, fins ara, se n’han donat 187.

Centre de Dia
El Centre de Dia es va tancar el passat 13 de març i des d’aquest moment, l’equip tècnic del Centre de Dia (infermera, psicòloga, treballadora social, fisioterapeuta i directora) fa seguiment telefònic als usuaris per donar suport als familiars i cuidadors principals, valorant la necessitat d’activar el servei d’atenció domiciliaria (inclòs el servei de menjar a domicili) si precisen un suport extern més intens. Actualment s’han activat dos serveis domiciliaris, un d’higiene i un de passeig terapèutic diari. Es truca a 36 usuaris, mínim una vegada a la setmana i només un ha demanat menjar a domicili.

Atenció violència de gènere
El Consell de Formentera recorda que els estats de confinament domiciliari poden incrementar les situacions de violència de gènere, domèstiques i sexuals. “Per això és necessari adoptar mesures per a prevenir, controlar i minimitzar les possibles conseqüències negatives esdevingudes de les mesures de confinament en les vides de moltes d’aquestes víctimes”, ha assenyalat el conseller Ramírez.

Per garantir l’assistència integral a les víctimes de violència de gènere, des de Benestar Social es garanteixen els següents serveis: normal funcionament dels dispositius d’informació i atenció telefònica 24h (IBdona 016, 112 o 971 17 89 89 i WhatsApp 639837476); servei d’atenció presencial 24h en situacions d’emergència; servei d’acollida a les dones que necessitin abandonar el domicili per garantir la seva protecció i servei d’atenció psicològica.

Protecció de menors
Pel que fa al Servei de Protecció de Menors, les mesures adoptades per garantir l’atenció dels menors en risc de desprotecció consisteixen, bàsicament, en la realització de seguiment dels nuclis familiars amb les citades característiques, principalment telefònicament. A més a més, els tècnics estan duent a terme entrevistes via Skype amb determinades famílies i coordinant-se amb agents d’altres àmbits implicats en el desenvolupament, seguiment i intervenció amb els menors, via Hangouts o Zoom. De moment, hi ha 97 expedients oberts. El 30% són casos greus i reben atenció 3-4 cops/ setmana; i el 70% moderat o lleu: 1-2 cops/ setmana.

Teleassistència
La Creu Roja, que és l’entitat que gestiona el servei de teleassistència a Formentera, ha contactat setmanalment amb els 161 usuaris (aquesta setmana ha fet la tercera ronda de trucades). Cap dels usuaris de Formentera ha manifestat necessitar rebre suport extern dels serveis socials. També, des de la Direcció General d’Atenció a la Dependència estan fent el seguiment d’un total de 141 usuaris que tenen reconegut el grau de dependència.


2 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 33

2

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1