• Català
  • Castellano
  • English
Areas Social action Social Welfare

Formentera reivindica els drets de les persones amb discapacitat

foto 2020 DPDF 1Formentera ha celebrat avui el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb un acte principal, ‘Cultivant valors’ celebrat al Centre de Dia, i on les associacions de l’illa han plantat vuit arbres senyalitzats amb vuit drets, com són el dret a una educació inclusiva, a una atenció integral, a la protecció de la salut, a la protecció social, respecte a les mateixes decisions, a la participació en els assumptes públics, a la vida independent i a l’accessibilitat universal.

Posteriorment, Yolanda Mota Rodríguez, mare d’una nena amb síndrome de Down, ha llegit un manifest en què ha destacat que “avui, el dia de les persones amb diferents capacitats, plantem aquests arbres en reivindicació als seus drets amb l’esperança que algun dia la lluita per aconseguir-los formi part del passat”. “Desitgem que els nostres arbres tinguin arrels fortes com les de les famílies que necessiten orientació, suport, ajudes i recursos... L’educació inclusiva on tots aprenem de tots per donar els seus fruits aconseguint una societat rica en la qual el respecte a la diversitat sigui una realitat i tot regat amb l’amor incondicional”, ha assenyalat.

Avui també s’ha instal·lat una taula informativa conjunta a la plaça de la Constitució de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Redacció del pla integral per a persones amb diversitat funcional
El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha subratllat “l’esforç que desenvolupen aquestes associacions i famílies per donar visibilitat a les persones amb discapacitat” i ha reiterat que “el suport de l’administració és decisiu en aconseguir aquest objectiu”. En aquest sentit, el conseller Ramírez ha assenyalat que l’àrea de Benestar Social ja ha iniciat enguany la redacció d’un pla integral per a persones amb diversitat funcional, “que serà l’eina que ens facilitarà poder aconseguir el ple compliment d’aquests drets que avui es reivindiquen”.

Dins de la programació d’activitats, cal recordar que els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera. L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la sala de Cultura.

 
3 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

In 2020, Formenterers Solidaris honoured with Balearic Islands’ Savina award for volunteer work

foto premi savina 2Formenterers Solidaris received the regional government’s Savina Award in a ceremony this morning that included Consell premiere Alejandra Ferrer, social welfare councillor Rafael Ramírez and director of the regional office of participation and volunteering Maria Amengual.

The “premi Savina” focuses on the group’s ‘Food assistance’ programme — an initiative giving basic food and hygiene items to families who are struggling financially. In a combined effort between Formenterers Solidaris and the Formentera Social Welfare Department, volunteers purchase food and pick up donations; the items are then transported to the Sant Ferran church where they are packed and delivered to individuals receiving FSWD support. A fully volunteer-run association, Formenterers Solidaris started in 2007 with the aim of helping the island’s most needy.

In a ceremony that was presided over by President Ferrer, Formenterers Solidaris secretary Teresa Costa accepted the prize on behalf of the non-profit, highlighting hard work as a defining feature of FS’s corps of volunteers. “This is a machine that works thanks to the efforts of each and every individual who participates”, said Costa, “there are no names here — just people who get results when their strengths are united”. “We’d be thrilled if Formenterers Solidaris disappeared tomorrow because it was no longer needed”, she mused, underscoring support from the Consell and Govern as essential to the Formenterers Solidaris operation.

“Super-human efforts have been Formenterers Solidaris’ stock in trade ever since we got started”, the Consell premiere asserted. “These are people who put the needs of others before their own.” Ferrer praised the group’s work during the application of emergency orders, and promised the unending support of local government in carrying out the group’s mission.

Councillor Ramírez, for his part, said the day was about “rewarding the spirit and personal commitment” of volunteers, who he affirmed “generously volunteer their time and resources to make life easier for others”. He underlined coordination with FSWD and voiced his hopes that “volunteers’ guiding spirit finds worthy vessels in all of us”.

According to the Balearic participation and volunteer director, “Formentera’s volunteer associations deserve applause for their efforts to make the island a place to be proud of. Formentera is a place where cooperation and teamwork come before all else”. “I admire your great ability to make a common cause out of the collective”, she said.

Part of the Balearic Islands’ 2020 Regional Volunteer Awards, prizes for volunteer work are designed to offer support and recognition for grassroots participation in the local community. Stewarded by hometown associations, such initiatives seek to leverage the efforts of volunteers to address blind spots in systems of social support and healthcare. The award comes with a cash prize of €3,000.

1 December 2020
Communications Department
Consell de Formentera

Set alumnes completen el curs d’integració social i cultural per a estrangers que organitza el Consell de Formentera

foto 2020 cursSet alumnes varen finalitzar ahir el Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que enguany hi ha complert 14 edicions. El curs s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults de Formentera i ha comptat amb alumnes residents a l’illa de diferents països d’origen, com Argentina, Colòmbia, el Marroc i Mèxic.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, va assistir a la darrera classe i va felicitar als alumnes “per l’esforç i l’interès” per participar en aquest curs “vàlid per a obtenir l’Informe d’esforç d’integració” emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CCSE de Nacionalitat.

Enguany, arran de la covid-19, s’ha limitat el nombre d’assistents d’un curs que ha estat impartit per Dolores Fernández Tamargo, i que entre altres temes ha abordat els valors constitucionals de l’estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea i la igualtat entre homes i dones.

27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Cultivant valors’, iniciativa per conscienciar i sensibilitzar en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

foto 2020 dia discapacitatsL’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera ha organitzat enguany diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar la població amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre; i que enguany porta a terme un acte de conscienciació amb la plantació d’arbres als jardins del Centre de Dia per part de les associacions de persones amb discapacitat de l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït en primer lloc, la implicació i el compromís de les persones que formen part d’aquestes associacions a l’illa, “que fan una feina fonamental per ajudar a visibilitzar i integrar aquest col·lectiu” i hi ha recordat que des del Consell “es treballa per donar la cobertura i atenció que necessiten per garantir els seus drets com a ciutadans”. Finalment, Ramírez ha convidat a la ciutadania a participar en les activitats.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES, (Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social).

Els actes prevists per als pròxims dies a Formentera són les següents:

‘Cultivant valors’
Com novetat enguany, el mateix dia 3 es celebra l’acte “Cultivant valors”, que consisteix en la plantació d’arbres amb missatges de conscienciació a càrrec de les associacions de l’illa als jardins del Centre de Dia. Posteriorment, un representant de les associacions de persones amb diversitat funcional de Formentera llegirà un manifest.

Taula informativa
També el dia 3, d’11 a 13 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc se instal·larà una taula informativa conjunta de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Taula col·loqui a Ràdio Illa
El dimecres, dia 2 de desembre, de 10 a 11 hores, se celebrarà una taula col·loqui a la ràdio pública Ràdio Illa de professionals i familiars de persones amb diversitat funcional per parlar Pla d’Acció Integral per a persones amb diversitat funcional del Consell de Formentera.

Tarda de curtmetratges: ‘Diversament hàbils’
Els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera.

L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva prèvia al correu electrònic administració.centredia@conselldeformentera.cat.

A més, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge “Bla, Bla, Bla”, dirigit per Alexis i Bruno Morante abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges en la Sala de Cultura.

 
27 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Islanders get guidance on using digital communications sensibly

cartell 2020 Xerrada prevencio en ticThe Formentera Social Welfare Department is inviting local families to attend a talk regarding sensible use of communications technology, a limited capacity event programmed at 8.30pm, 26 November, in the Sant Ferran islamic centre. Reservations are required and may be made by phone, WhatsApp or email (prestauratives@conselldeformentera.cat).

10 November 2020
Communications Department
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 36

Start
Prev
1

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1