• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Dilluns s'obri el període de preinscripció i matrícula a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que des del pròxim dilluns 29 de maig i fins al diumenge 4 de juny estarà obert el període de matrícula per als antics alumnes de l'Escola de Música i Dansa i de preinscripció per als nous alumnes per al curs 2023-2024. Es poden presentar les sol·licituds telemàticament a l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Al mes de setembre, des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés, segons el cas.

Per aclarir dubtes o obtenir més informació, els interessats es poden adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat, al web escolamusica.conselldeformentera.cat o escriure un whatsapp al telèfon 627 642 093.

La vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Alejandra Ferrer, ha convidat tothom a apuntar-se a aquesta oferta formativa i d'oci del món de la dansa i la música que va adreçada a tota la població, tant infantil com adulta.

En concret, s'ofereixen els següents estudis:

- Estudis reglats de música (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

- Estudis no reglats (a partir de vuit anys)
Instruments: flauta travessera, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

- Taller de música tradicional (a partir de quatre anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta.
Quatre nivells: Iniciació I i II, i Continuació I i II.

- Iniciació a la música (de cinc a vuit anys)
Aproximació als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs... orientat a infants de cinc a vuit anys.

- Ensenyaments professionals lliures
Adequats a les necessitats de l'alumnat (és requisit la titulació d'ensenyaments elementals de qualsevol escola reglada o conservatori de l'àmbit estatal).

- Taller de percussió
Assignatura en què s'aprenen els ritmes i diferents instruments de percussió.

- Coral polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

- Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

- Estudis reglats de dansa (a partir de vuit anys)
Els ensenyaments elementals de dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
Dansa clàssica
Dansa espanyola
Música aplicada a la dansa

- Estudis no reglats de dansa
Dansa moderna (per a totes les edats)
Iniciació a la dansa (de tres a set anys)
Taller de flamenc per a adults
Taller de ballet per a adults

L'oferta formativa pot ser modificada depenent de la demanda existent.


26 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v escola musica

Formentera destina 95.500 € en ajudes a estudiants i centres educatius

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que ja s'ha obert el termini de presentació d'ajudes i beques de llibres, de compensació de la doble i triple insularitat i d'estudis superiors. Des d'avui dilluns 22 de maig i fins al 30 de juny els estudiants i centres educatius poden presentar les sol·licituds a l'OAC o a l'OVAC. Així mateix, els interessats poden demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "des de fa anys des del Consell de Formentera atorguem aquesta ajudes per corregir les desigualtats i els desequilibris entre els estudiants de Formentera i els de la resta de la comunitat o de l'Estat". Les ajudes s'atorguen als estudiants que cursen estudis superiors fora de Formentera per compensar la insularitat i als centre educatius de Formentera i les famílies que més ho necessiten per adquirir els llibres o el material necessari per a l'educació dels infants i joves.

Ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis fora de l'illa de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquestes ajudes és de 38.000 € i es divideix en:

· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a universitats a distància. (150 €)
· Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les Illes Pitiüses. (500 €)
· Ajudes a estudiants que cursin estudis dels ensenyaments elementals o professionals reglats de música o dansa fora de l'illa, sempre que aquests no es puguin fer a Formentera. (100 €)

Ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o en el programa de digitalització per al curs 2022-2023.
L'import total que es destina a aquest ajut és de 45.000 € i es divideix en:

· Ajuts econòmics als centres educatius de primària i secundaria de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa digitalització per al curs 2022-2023. (50 € per alumnat adscrit de primària / 70 € per alumnat adscrit de secundària)
· Ajuts pels alumnes de primària del 100 % de l'aportació al fons de reutilització de llibres de text per als ajuts individuals d'alumnes, en cas de famílies nombroses i monoparentals.
· Ajuts pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l'equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per als ajuts individuals, en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Ajudes econòmiques de beques d'estudis superiors per a estudiants de Formentera per al curs 2022-2023.
L'import que es destina a aquest ajut és de 12.500 €. Es convoquen deu beques, la quantia de cada beca serà de 1.250 €.

· Els estudis cursats han de tenir com a principal interès una titulació de caràcter oficial i amb validesa a tot l'estat espanyol. Les beques d'estudis superiors seran concedides per a estudis presencials a centres oficials reconeguts per l'administració educativa i que s'encaminin a l'obtenció d'un títol oficial amb validesa acadèmica o professional.

22 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v beques ajuts

Setmana de portes obertes a l'Escola de Música i Dansa de Formentera

L'Escola de Música i Dansa de Formentera celebrarà la pròxima setmana, del dilluns 22 al divendres 26 de maig, jornades de portes obertes perquè la població infantil i adulta pugui anar-hi i participar directament en les classes.

La consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha explicat que "amb aquesta proposta pretenem obrir l'Escola de Música i Dansa a la ciutadania perquè puguin conèixer de primera mà les propostes de dansa i música que s'hi ofereixen i així decidir si s'hi volen inscriure, ja que el procés de matriculació s'iniciarà el pròxim mes de juny".

Activitats i horaris:
Dansa clàssica: dimarts 23 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa espanyola: dijous 25 a les 17 h al Cinema.
Iniciació a la dansa: dimecres 24 a les 16.30 h al Cinema.
Dansa moderna: dimecres 24 a les 18 h al Cinema.

Piano: dimarts 23 a les 18 h a l'aula 6.
Metall (trompeta, trompa, trombó i tuba): dimecres 24 a les 17 h a l'aula 7.
Música tradicional: dilluns 22 a les 18 h a l'aula de música tradicional.
Guitarra: dijous 25 a les 17 h a l'aula 3.
Flauta: dilluns 22 a les 18 h a l'aula 2.
Clarinet: dimarts 23 a les 17 h a l'aula 7.

Per assistir no fa falta reserva prèvia.

17 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v portes obertes

Formentera acull el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica el pròxim dilluns 1 de maig, en què es presentarà el volum 'La toponímia de Formentera'

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que el pròxim dilluns 1 de maig tendrà lloc a la sala de plens el 49è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica i la presentació del llibre "La toponímia de Formentera" a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí.

La jornada començarà a les 9.00 h amb una comunicació d'Ángel Custodio Navarro sobre les lleis lingüístiques i l'empara i protecció de la toponímia. A les 9.20 h, Mar Batlle parlarà sobre la toponímia de Formentera al DECat. Després, és el torn de Vicent Ferrer i Mayans, que tractarà sobre propostes per a la divulgació i la reinserció de topònims. A les 10.00 h, Enric Ribes tractarà la toponímia de Formentera com a indicador per a l'estudi diacrònic de l'eivissenc. Després, Marc Roses, parlarà sobre la solució informàtica per a la recollida i inventari de toponímia. A les 11.20 h, Antoni Ferrer Abárzuza tractarà sobre els topònims de la colonització de la Mola (s. XVII-XVIII). Jesús Bernat Agut tractarà la toponímia de la costa de restinga entre Almenara i Alcanar. Després, Josep Miquel Ribés i Andreu Beltrán tractaran la talassonímia dels marineres del Grau de Castelló de la Plana.

A les 12.00 h, també a la sala de plens, tendrà lloc la presentació del llibre "La toponímia de Formentera", a càrrec dels autors, Vicent Ferrer i Mayans i Enric Ribes i Marí. Aquest llibre, que recull tota toponímia de l'illa, és una coedició de la Societat d'Onomàstica i amb la col·laboració de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans. Aquesta obra agrupa al llarg de quasi nou-centes pàgines els topònims i microtopònims de l'illa, els quals, fins ara, estaven recollits en publicacions esparses o, fins i tot, inèdites. L'obra, publicada pel Consell Insular de Formentera, a més, presenta un mapa toponímic que permet recórrer nom a nom tot el territori i la costa de l'illa, amb racons, puntes, coves, passos, pujols o camins.

Les comunicacions tenen una durada de vint minuts i són obertes al públic.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim curs escolar el CEIP Mestre Lluís Andreu i el CEIP el Pilar de la Mola disposaran de servei de menjador

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, s'han reunit avui de manera telemàtica amb la delegada d'Educació del Govern balear d'Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i responsables de l'Ibisec (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius) per tractar la posada en funcionament del servei de menjador al CEIP El Pilar i el CEIP Mestre Lluís Andreu.

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha destacat "la bona coordinació entre el Consell i la Conselleria d'Educació del Govern balear per avançar en la conciliació de la vida laboral i familiar a Formentera", després d'estrenar aquest curs escolar el menjador de Sant Ferran, un servei "que el curs vinent podrem fer extensiu als centres de Sant Francesc i la Mola".

Per la seua part, Alejandra Ferrer, ha agraït "la paciència i col·laboració dels centres educatius i les apimas durant aquest curs" i ha mostrat la seua satisfacció perquè "per fi el servei pugui arribar a aquests centres, i així millorar la situació de moltes famílies de l'illa que ho necessitin".

Conveni amb el Consell
La consellera ha recordat que el Consell va signar un conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional per fer-se càrrec de la gestió del servei escolar de menjador al CEIP Sant Ferran de ses Roques, que ara actuarà com a cuina centralitzada des d'on es traslladaran els menús als altres centres.

Segons han informat a la trobada, durant aquest estiu l'Ibisec realitzarà obres d'adequació al gimnàs de l'edifici de Migjorn del CEIP Mestre Lluís Andreu perquè es pugui fer servir com a menjador.

Al CEIP El Pilar el servei de menjador es començarà a oferir de manera temporal a la Casa del Poble de la Mola, en aquest cas el Consell de Formentera es farà càrrec de l'adequació d'aquest espai fins que el Govern balear faci les obres de millora i ampliació a l'escola de la Mola, amb les quals es crearà un menjador dins del mateix recinte.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 39

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1