• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Conferència sobre les dones refugiades de Palestina

El saló d'actes del Consell de Formentera, ubicat a la plaça de la Constitució, acull el pròxim 3 de març a les 17 hores, la conferència "Dones Refugiades de Palestina", que està organitzada per Unrwa, l'Agència de l'ONU per a refugiats palestins i en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell de Formentera. La conferència forma part del programa d'activitats organitzades amb motiu del 8 març Dia de la Dona. Les persones interessades es poden inscriure al telèfon 971.32.12.71 i al correu electrònic noeliagonzalez@conselldeformentera.cat.

23 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 palestina

El Consell edita material didàctic per apropar, donar visibilitat i transmetre valors del nostre patrimoni als més joves

foto 2022 patrimoni cap de barbariaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha lliurat a les quatre escoles de primària i a l'institut un material didàctic en format digital que pretén posar en valor el patrimoni de Formentera. Aquest material forma part de la iniciativa 'Coneix patrimoni' que va posar en marxa el Consell a final de l'any passat.

El projecte consta de diversos materials, com l'educatiu, que han elaborat la cooperativa Centmans per encàrrec del Consell de Formentera i que es lliurarà als centres educatius de l'illa per poder-ho fer servir en les seves classes. El primer quadern didàctic consta de 18 pàgines amb contingut sobre el jaciment de Cap de Barbaria II.

Segons assenyala la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, el quadern ofereix informació sobre el jaciment "d'una manera molt didàctica i multidisciplinar amb l'objectiu de traslladar la nostra història a la joventut i d'animar-la i convidar-la a conèixer el nostre patrimoni". La primera unitat s'entrega en memòries USB i la intenció és elaborar noves unitats sobre indrets de valor històric i patrimoni de l'illa.

"Aquesta és una iniciativa més per fer difusió i posar en valor el patrimoni cultural de l'illa. Volem arribar a totes les edats i per això, procuram un ventall d'accions, com ara el curs d'història del passat novembre, els tallers de cuina tradicional o les Jornades Joan Marí Cardona. Ara els ha tocat als més petits i joves, amb l'objectiu final d'obrir el patrimoni a la ciutadania de Formentera, una idea que estam treballant des de l'inici de legislatura amb l'impuls a la major protecció dels Béns i al seu coneixement i posada en valor", ha subratllat la consellera Raquel Guasch.

29 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El 31 de gener s'obri el procés extraordinari d'inscripció de nadons a la nova escoleta de Sant Ferran

foto 2022 escoletaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que entre el pròxim dilluns 31 de gener i el divendres 4 de febrer estarà obert el procés extraordinari d'inscripció a la nova escoleta de Sant Ferran per als nadons nascuts l'any 2021.

"L'escoleta de Sant Ferran oferta set noves places per a infants nascuts l'any 2021 en un procés d'inscripció extraordinari", segons ha explicat la consellera d'Educació, Susana Labrador, que ha mostrat la seua satisfacció "per oferir més places als infants i les famílies de Formentera que ho necessitin".

Inscripcions: entre el 31 de gener i el 4 febrer (tots dos inclosos)

Les inscripcions es podran fer de manera telemàtica a través de l'OVAC (Oficina Virtual d'Atenció al Ciutadà) o de manera presencial a l'escoleta Sa Miranda (Sant Francesc) amb cita prèvia trucant al telèfon 971 32 34 15 (de dilluns a divendres de 9.30 h a 14.30 h). A causa de la situació sanitària no s'atendran les famílies sense cita prèvia. Cal destacar que no s'admetran peticions ni entrega de documentació fora de la data establerta.

Un cop presentades les sol·licituds, el procés d'admissions seguirà aquest calendari: el 9 de febrer es publicarà el llistat provisional, del 9 a l'11 de febrer estarà obert el període de reclamacions, el 16 de febrer es publicarà el llistat definitiu i del 17 al 21 de febrer es faran les matriculacions. Els infants podran començar a anar a l'escoleta al mes de març.

Recordam que l'escoleta de Sant Ferran ha obert portes aquest curs escolar. Actualment acull 27 infants d'entre 1 i 3 anys i hi fan feina 5 treballadores. Pel que fa a l'escoleta Sa Miranda, actualment acull 82 infants de 0 a 3 anys, 7 d'aquests són nadons. La consellera Susana Labrador espera que amb aquest nou grup la llista d'espera per a nadons també es redueixi a zero, com normalment passa amb les altres edats. A més, ha recordat que la infraestructura de l'escoleta de Sant Ferran està preparada per créixer en cas de necessitat.


25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix un curs gratuït de català a una trentena d'escolars de primària nouvinguts

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Política Lingüística, organitza un curs de català gratuït, adreçat a alumnes de primària nouvinguts. En total, hi ha una trentena d'inscrits que es reparteixen en dos grups reduïts: un d'alumnes de 3r i 4t, i un altre de 5è i 6è de primària. El curs comença aquest dilluns 8 de novembre i se celebra a l'aula de català ubicada a l'antiga escola de Sant Ferran.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que "aquesta iniciativa s'organitza amb l'objectiu de facilitar l'acollida lingüística d'aquests infants i les seues famílies, i d'apropar-los al coneixement de la llengua". A més, la consellera ha subratllat que es vol "vincular la llengua a una experiència positiva a partir d'activitats dinàmiques i lúdiques, i animar els escolars a emprar-la fora de l'aula".

5 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

216 inscrits als cursos de català del Consell de Formentera

foto 2021 cursos tardor catalaEl Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL), informa que s'ha iniciat el primer mòdul dels cursos de català per a adults. En aquesta convocatòria s'han oferit cursos dels nivells A2, B1, B2 i C1, i hi ha dos-cents setze alumnes inscrits, distribuïts en un total d'onze grups.

Aquesta oferta, segons ha declarat la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, "respon a la voluntat del Consell permetre aprendre català a tota la població que ho vulgui. Per això, els cursos segueixen sent gratuïts i els horaris es dissenyen segons els possibles perfils de l'alumnat".

Enguany, els cursos s'imparteixen a l'Espai Cultural de Sant Ferran (antic CEIP Sant Ferran de ses Roques), on el SAL disposa de dos aules que permeten cobrir l'àmplia demanda. Està previst que els cursos finalitzin al febrer de 2022, coincidint amb la convocatòria de les proves oficials del Govern de les Illes Balears. A partir de novembre, segons la seua pàgina web, la Direcció General de Política Lingüística iniciarà les inscripcions.

A banda d'aquests cursos, la segona setmana de novembre començarà l'oferta de català per als treballadors de l'Hospital de Formentera. Després dels cursos realitzats durant l'estiu, en aquesta ocasió s'impartiran quatre grups, un de cada nivell. Aquesta oferta respon al conveni vigent entre el Consell Insular de Formentera i l'Hospital amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge del català al personal sanitari.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 31

3

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1