• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

S'obri la inscripció als nous cursos de català per a adults

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que s'obri la convocatòria per inscriure's als nous cursos de català, del 20 de febrer al 2 de març. En aquest segon mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen nou grups dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves prevista per al maig de 2023.

Com el curs passat, les classes seran d'una hora i mitja i s'imparteixen a les aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran, en dos sessions per setmana i s'ofereixen grups de matí i de tarda. “L'objectiu del SAL és que els cursos de català arribin al màxim nombre de persones possible, per això, adaptam l'oferta de nivells i horaris a l'àmplia demanda”, segons explica la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch.

Les places són limitades i l'alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la inscripció, i abans de l'inici del curs previst per als dies 6 i 7 de març, l'alumnat rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos són gratuïts.

Inscripció del 20 de febrer al 2 de març
El període d'inscripció als cursos s'inicia el dilluns 20 de febrer i finalitza el dijous 2 de març. Els interessats s'hi poden inscriure per via telemàtica a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (https://ovac.conselldeformentera.cat), o bé de forma presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, Sant Francesc.

Pel que fa als nivells, en aquest segon mòdul del curs 2022-2023 s'ofereixen dos grups del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, dos del B2, dos més del C1 i un del C2. Es poden consultar els horaris i els dies dels cursos en el moment de fer la inscripció.

Informació:

Nivell A2
- Dimarts i dijous de 9.15 h a 10.45 h
- Dilluns i dimecres de 18.30 h a 20.00 h

Nivell B1
- Dimarts i dijous de 10.45 h a 12.15 h
- Dilluns i dimecres de 17.00 h a 18.30 h

Nivell B2
- Dilluns i dimecres de 10.30 h a 12.00 h
- Dimarts i dijous de 17.00 h a 18.30 h

Nivell C1
- Dilluns i dimecres de 10.30 h a 12.00 h
- Dimarts i dijous de 18.30 h a 20.00 h

Nivell C2
- Dilluns i dimecres de 17.00 h a 18.30 h

Inscripcions: del 20 de febrer al 2 de març de 2023

Cursos gratuïts
Inici: 6 i 7 de març de 2023

Lloc: aules de català de l'Espai Cultural de Sant Ferran

L'acabament dels cursos s'adaptarà a les dates de les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears (www.dgpoling.caib.cat).

Els grups poden patir modificacions o cancel·lacions en funció del nombre d'inscrits o assistents.

Per a més informació:
Servei d'Assessorament Lingüístic
sal@conselldeformentera.cat

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii cursos catala

Festival de Carnestoltes de l'Escola de Música i Dansa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que l'Escola de Música i Dansa de Formentera celebrarà el Festival de Carnestoltes el pròxim divendres, 24 de febrer a les 19.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). L'alumnat de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera farà una representació musical i teatral on les disfresses seran protagonistes.

La vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha convidat a totes les famílies i públic en general a gaudir d'aquest espectacle tan especial que estan preparant els alumnes amb una temàtica especialment relacionada amb el carnestoltes.

Hi haurà actuació del grup de percussió de l'escola, així com de la banda infantil i del cor infantil. Per la seua part, els alumnes de piano, guitarra, vent de metall i música tradicional també es pujaran a l'escenari per interpretar diverses cançons. Finalment, els ballarins i ballarines de dansa representaran diverses coreografies.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii festival carnestoltes escola musica

'Epidèmies i passes', a càrrec de Fanny Tur, pròxima conferència de la UOM aquest divendres a Sant Francesc

L'arxivera i historiadora Fanny Tur serà la segona ponent del cicle La UOM a Formentera que se celebra aquest divendres 17 de febrer a les 17 hores al Club de Jubilats de Sant Francesc.

El cicle de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera consta de set conferències, fins al 28 d'abril, i està dirigit a la població de l'illa major de 50 anys.

13 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii uom

'La UOM a Formentera' comença a Sant Ferran el dia 3 amb una conferència sobre les vendes de les Pitiüses

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Majors, informa que aquest divendres, 3 de febrer, torna el cicle de conferències de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera amb set conferències, que es perllongarà fins al 28 d'abril.

Ana Juan, presidenta del Consell i consellera de Majors, ha destacat "la varietat de la temàtica de les conferències", que arribaran a Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola, i ha recordat que el cicle està dirigit "a la població de l'illa a partir de 50 anys".

Les conferències se celebraran en el club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc, el centre social dels majors de Sant Ferran i la Casa del Poble de la Mola.

Calendari de conferències:

3 de febrer (Centre social de majors de Sant Ferran)
'Les vendes de les Pitiüses: records del passat o útils en el futur', a càrrec de Josep Antoni Prats.

17 de febrer (Club de jubilats de Sant Francesc)
'Epidèmies i passes', a càrrec de l'arxivera i historiadora Fanny Tur.

3 de març (Centre social de majors de Sant Ferran)
'Eivissa i Formentera fa cent anys', a càrrec de Felip Cirer, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura.

17 de març (Club de jubilats de Sant Francesc)
'Un altre patrimoni: el patrimoni industrial', a càrrec del doctor i historiador Antoni Ferrer Abárzuza.

31 de març (Centre social de majors de Sant Ferran)
'Patrimoni cultural submergit: el cas de les Illes Pitiüses', a càrrec del doctor Marcus Heinrich Hermanns.

14 d'abril (Club de jubilats de Sant Francesc)
'La dieta mediterrània, la dieta de la longevitat?', a càrrec de Marina Ribas

28 d'abril (Casa del Poble del Pilar de la Mola)
'Dones artistes d'avantguarda: expressionisme i dadaisme', a càrrec d'Agatha Martínez.

1 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023ii UOM

El Consell promou educació afectivosexual per als alumnes de primària i de l'IES de Formentera

foto 2023i afectiu sexual AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que durant el primer trimestre de l'actual curs escolar els alumnes de primària del CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP El Pilar i el CEIP Sant Ferran de ses Roques, han rebut formació relacionada en la salut afectivosexual.

En concret, la sexòloga i educadora social, Teresa Ramos ha impartit dos sessions de dos hores cadascuna sobre aquest tema. Durant el segon trimestre rebran aquesta formació els alumnes de l'IES Marc Ferrer.

L'objectiu d'aquest taller, segons ha explicat el conseller de l'àrea, Rafael Ramírez, és "informar i formar els joves sobre el desenvolupament dels canvis biològics, psicològics i socials durant l'etapa de pubertat i adolescència". El propòsit és aclarir mites i creences erronis, així com desfer prejudicis sobre afectivitat i sexualitat en totes les seues manifestacions, segons ha afegit el conseller Rafael Ramírez.

A les sessions l'experta els ha donat eines teoricopràctiques perquè puguin gaudir del dret a la salut afectivosexual que està recollit per l'OMS (Organització Mundial de la Salut) per construir una societat més igualitària i sense discriminacions. El mateix taller que han fet per als pares i mares de les escoles, tindrà lloc el pròxim 1 de febrer a les 18h a l'IES Marc Ferrer per als pares i mares d'aquest centre. En aquesta formació cas se'ls dona estratègies per comunicar-se amb els seus fills i se'ls proporcionen coneixements perquè puguin acompanyar-los en aquest procés de creixement.


16 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 39

4

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1