• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

S'obren les inscripcions de l'Escola d'Estiu 2020

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que demà dijous 18 de juin s'inicia el període d'inscripció per l'Escola d'Estiu 2020. Les inscripcions es podran fer fins al 24 de juny a l'Oficina Virtual d'Atenció a la Ciutadania del Consell de Formentera, OVAC, o amb cita prèvia a través de l'OAC, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, telefonant al 971321087.

L'Escola d'estiu 2020 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d'accés. Aquesta escola s'adreça als infants en edat escolar, d'entre 3 i 12 anys. Aquest any també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la Covid-19 a sufragar les despeses.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu és de 8 a 14.30h. Aquest any es fomentaran les entrades escalonades. A les sol·licituds els pares hauran de marcar la preferència de franja horària d'entrada que serà, entre 8-8.30h, 8.30-9h o 9-9.30h. La sortida també es farà de manera escalonada, entre les 13.30-14h i les 14-14.30h. Tot amb l'objectiu d'evitar el màxim possible aglomeracions per entrar i sortir de l'escola.

La temàtica principal que es treballarà aquest 2020 a l'Escola d'Estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que “l'Escola d'Estiu a Formentera sempre ha estat un recurs molt necessari per ajudar a conciliar les famílies que en temporada alta solen tenir més càrrega de feina, i per contribuir al desenvolupament de nens i nenes en tractar-se d'un projecte de lleure educatiu”, i ha destacat que enguany “és més necessari que mai, ja que després de 3 mesos i mig sense escola, permetrà oferir de nou entorns segurs de socialització amb iguals i per gaudir de jocs i esbarjo, a la vegada que se'ls transmeten valors”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la Covid-19 hi haurà mesures de seguretat excepcionals. Els grups seran encara més reduïts i comptaran sempre amb les mateixes monitores i monitors, no tindran contacte amb altres grups per evitar possibles contagis i no es faran desplaçaments fora dels centres. Així mateix es seguiran els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

Per a més informació es pot telefonar al 971321087 o enviar email a joventut@conselldeformentera.cat.


17 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura de les escoletes de Formentera

foto 2020 tornada escoletaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que avui 15 de juny s'han reobert les escoletes de Sa Miranda i Camí Vell de la institució insular. En total han començat a anar als centres 17 infants a l'escoleta de Sa Miranda i 3 a la del Camí Vell. Recordem que aquest període de retorn es poden acollir com a màxim el 50% dels alumnes, és a dir 54 infants del total de 108 matriculats als dos centres.

La tornada a les escoletes s'està fent paulatinament amb un horari d'adaptació per als infants després de 3 mesos sense anar a les aules. Es preveu que poc a poc s'incrementin les hores d'estada als centres i també els alumnes que assisteixen. S'ha prioritzat l'atenció als nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor. L'horari d'obertura serà de 7.30 a 14.30h, oferint el servei de matinera i menjador.

La tornada a les escoletes ha vengut acompanyada de mesures de seguretat i higiene a causa de la Covid-19, les educadores han de fer servir mascareta, ja que no podran respectar la distància interpersonal de 2 metres amb els petits. A l'aula de nadons hi haurà un màxim de 4 infants per aula, a les aules d'1-2 anys un màxim de 6 i a les de 2-3 un màxim de 9. Hi haurà torns per sortir al pati, es fomentaran les activitats a l'aire lliure i la disminució de la ràtio permetrà fer activitats educatives adaptades a la nova situació.

Les famílies han de prendre la temperatura als infants abans de venir al centre; en cas de tenir 37,5 o més, no podran assistir.

15 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell de Formentera i Ajuntament d'Eivissa col·laboren per crear apunts lingüístics per al personal de les seves administracions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Normalització Lingüística, informa que juntament amb l'Ajuntament d'Eivissa engeguen una campanya interna per resoldre els dubtes més habituals a l'hora de redactar textos en català. 'Apunts en net', que és com es diu el programa, pretén ser una ajuda i un suport per al personal de les dues administracions.

El programa consisteix en l'enviament de tres apunts lingüístics setmanals que el personal del Consell i de l'Ajuntament rebrà en el seu correu de feina. Cada apunt conté una breu explicació teòrica i exemples, i s'han dividit les temàtiques en tres blocs:

1. Aspectes ortogràfics, sintàctics, gramaticals i lèxics (pronoms, preposicions, lèxic específic, etc.)
2. Convencions estilístiques (ús de les majúscules i les minúscules, abreviatures i símbols, etc.)
3. Llenguatge administratiu (terminologia administrativa, aspectes de redacció administrativa, etc.)

El programa té l'objectiu de servir de suport a la tasca diària del personal de l'administració, i el seu contingut s'ha dissenyat per donar resposta als dubtes més freqüents (siguin de lèxic, redacció o convencions lingüístiques), així com també fer arribar d'una manera clara i senzilla les actualitzacions de criteris normatius o convencionals, o la inclusió de neologismes, paraules i expressions específiques que el dia a dia planteja. El format d'apunt permet, alhora, introduir aspectes de toponímia i paraules i expressions genuïnes.

Els serveis d'assessorament lingüístic de les dues institucions s'han encarregat del contingut dels apunts i n'han dissenyat l'enviament, que s'iniciarà durant aquest mes de juny.


12 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns 15 de juny s'obre el període de preinscripció per als nous alumnes l'Escola de Música i Dansa de Formentera

cartell 2020 EMDFEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que el pròxim dilluns 15 de juny s'obre el termini de preinscripció per als nous alumnes de l'escola de Música i Dansa de Formentera. Els antics alumnes es poden matricular fins al pròxim 14 de juny.

Les inscripcions dels nous alumnes es poden fer telemàticament a través de l'OVAC o a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) situada al carrer Ramon Llull número 6 de Sant Francesc, i s'ha d'acudir amb cita prèvia telefonant al 687 209 618. Al mes de setembre des de l'Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d'accés (segons el cas).

Aquest any a causa de la situació excepcional provocada per la Covid-19 no hi haurà servei d'atenció presencial, pels dubtes o informació us podeu adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat o telefonar de dilluns a divendres d'11 a 13 h al 627 642 093.

En concret s'ofereixen els següents estudis:

Estudis Reglats de Música (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

Estudis no reglats (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, flautí, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

Taller de música tradicional (a partir de 4 anys)
Instruments característics del folklore de l'illa: tambor, castanyoles i flaüta. 4 nivells: Iniciació I i II i Continuació I i II.

Iniciació a la música (de 5 a 8 anys)
Acostament als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs… orientat per a nens i nenes de 5 a 8 anys.

Ensenyaments lliures d'Ensenyaments Professionals
Adequats a les necessitats de l'alumne (requisit la titulació d'Ensenyaments Elementals de qualsevol Escola Reglada o Conservatori de l'àmbit estatal).

Taller de Guitarra Folk
Assignatura on aprendràs a acompanyar amb acords.

Taller de Percussió
Assignatura on aprendràs els ritmes i diferents instruments de percussió.

Coral Polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l'instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

Estudis Reglats de Dansa (a partir de 8 anys)
Ensenyaments Elementals de Dansa estan distribuïts en quatre cursos i s'organitzen en les assignatures següents:
-Dansa clàssica
-Dansa espanyola
-Música

Estudis No Reglats de Dansa
-Dansa moderna
-Iniciació a la dansa (de 3 a 8 anys)
-Taller flamenc


10 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les escoletes de Formentera reobren el pròxim 15 de juny

El Consell de Formentera, a través d'Educació, informa que l'obertura de les escoletes de Sa Miranda i Camí Vell, es farà el pròxim dilluns 15 de juny. Les escoletes podran acollir com a màxim el 50% dels seus alumnes, és a dir 54 infants del total de 108 matriculats. S'ha prioritzat l'atenció als nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor.

“Després d'un primer contacte amb les famílies per veure si necessitaven o no tornar a portar als infants a les escoletes, durant la pròxima setmana es tornaran a posar en contacte amb les que han optat per retornar als petits als centres i per explicar-los com s'organitzaran les entrades i sortides a les aules, que es faran de manera escalonada, per evitar aglomeracions”, segons ha explicat la consellera d'Educació, Susana Labrador.

La consellera ha destacat que “la tornada a l'escoleta es farà seguint les mesures especials de seguretat i higiene a causa de la Covid-19, les educadores hauran de fer servir mascareta, ja que no podran respectar la distància interpersonal de 2 metres amb els petits”, en aquest sentit la responsable d'Educació ha agraït “la implicació de l'equip i comprensió dels pares per poder fer la tornada a l'escola amb la màxima normalitat possible dins les circumstàncies especials que li envolten”.

A l'aula de nadons hi haurà un màxim de 4 infants per aula, a les aules d'1-2 anys un màxim de 6 i a les de 2-3 un màxim de 9. Hi haurà torns per sortir al pati, es fomentaran les activitats a l'aire lliure i la disminució de la ràtio permetrà fer activitats educatives adaptades a la nova situació.

L'horari d'obertura serà de 7.30 a 14.30h, oferint el servei de matinera i menjador. Les famílies hauran de prendre la temperatura als infants abans de venir al centre; en cas de tenir 37,5 o més, no podran assistir. Les famílies dels infants que no es reincorporen ara, comptaran amb l'acompanyament de les educadores com s'ha vingut fent els darrers mesos.


5 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 27

6

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1