• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El cicle ‘Xerrades per a famílies’ torna el dia 8 d’octubre amb una xerrada sobre prevenció d’addiccions digitals

cartell 2020 xerrada per a fEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que el proper 8 d’octubre comença el cicle “Xerrades per a famílies”, que se celebra per tercer any consecutiu i que compta amb la col·laboració de l’Amipa i la FAPA de Formentera.

La primera de les xerrades serà Prevenció d’addiccions digitals i ciberseguretat, a càrrec de Lluís Mulero, especialista en prevenció de ciberaddiccions i divulgador de solucions de ciberseguretat. La xerrada es celebra el 8 d’octubre a les 17 hores a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutics a la Savina.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és el de prevenir el desenvolupament de conductes problemàtiques i donar suport a les famílies i docents de l’illa en les seves respectives tasques”. Ramírez ha assenyalat que enguany hi ha diversos canvis per poder complir amb les mesures de seguretat per mor de la pandèmia, però que la finalitat d’aquest cicle no canvia: “Aquestes xerrades són un espai d’informació i formació, que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants”.

Consells per gestionar les pantalles a les famílies
Lluís Mulero realitza seminaris sobre la matèria en escoles i institucions i és autor del blog habitoscibersaludables.com on fa difusió de millors pràctiques i consells per gestionar les pantalles a les famílies. En aquesta primera xerrada els assistents coneixeran les eines i estratègies per evitar l’addicció a les pantalles; com definir límits de temps d’ús i defensar-los, protegir als fills de continguts nocius i les eines contra el ciberassetjament.

L’addicció a les pantalles és un greu problema que afecta no només a la sociabilitat dels nostres fills sinó que també té impacte en el seu rendiment escolar. El 20% dels joves són addictes a les pantalles, una addicció que ja està comprometent el seu futur, de fet, el vamping (la distorsió del descans degut a la tecnologia) és ja un dels principals motius d’abandonament escolar.

Totes les sessions es portaran a terme a l’aula de formació del Centre d’Esports Nàutic a la Savina i tenen aforament limitat, amb reserva prèvia al correu educaciosocial@conselldeformentera.cat o al telèfon 971321271.


2 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tanca un grup de l’escoleta del Camí Vell pel contagi d’un familiar

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que s’han tancat i posat en quarantena domiciliària els infants d’un grup de l’escoleta Camí Vell pel contagi de covid-19 d’un familiar d’un infant. El tancament s’ha produït perquè un progenitor ha donat positiu després d’haver fet el període d’adaptació amb el nen o nena a l’escoleta. Aquest contacte es considera estret per part de les autoritats sanitàries, de fet els grups d’educació infantil sempre es consideren contactes estrets perquè són tractats com a un grup de convivència estable i els petits no duen mascareta, ni poden mantenir sempre la distància de seguretat.

Des del primer moment hi ha hagut col·laboració absoluta entre la direcció de les escoletes i el centre coordinador d’Educovid de l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera. Les famílies afectades pel tancament han estat informades per la direcció del centre. Per part seva, les autoritats sanitàries han establert els protocols a seguir i en els pròxims dies seguiran l’evolució del cas i dels seus contactes.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha agraït a les famílies la seva col·laboració i ha recordat que “mantenir als centres educatius informats de qualsevol novetat és imprescindible per tal d’evitar majors contagis, tal i com s’ha fet en aquest cas”. D’altra banda, i “dins la situació complexa que estam vivint” ha fet una crida a la calma de la resta de famílies dels centres, “aquesta situació sabíem que es podia donar, el més important és que es segueixen els protocols sanitaris i les quarantenes, i esperam així tenir la mínima expansió possible del virus”.

29 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un total de 102 infants comencen el curs escolar 2020-2021 a les escoletes de Formentera

foto 2020 inici curs escoletes 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que avui s’ha iniciat el curs escolar 2020-2021 de les escoletes de Formentera. En total, han començat 102 infants, 24 d’entre 1 i 3 anys a l’escoleta des Camí Vell i 78 de 0 a 3 anys a la de Sa Miranda. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina vint-i-tres professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha agraït “l’esforç que estan fent les treballadores en una situació tan complicada com la que estem vivint, en que les ganes, la implicació i la professionalitat de la plantilla ha fet que es treballi per fer de l’escoleta un espai el més segur possible en aquest temps de pandèmia, però a la vegada que acollidor i agradable per als infants”, segons ha declarat.

Noves entrades
A l’escoleta de Sa Miranda s’han habilitat cinc entrades diferenciades segons grup d’edat i a la des Camí Vell, dos, a més les entrades i sortides són escalonades per evitar aglomeracions.

Mesures de seguretat i higiene
D’altra banda, cal destacar que les educadores de l'escoleta segueixen mesures de seguretat com ús de mascareta i que la neteja de les classes i joguines és diària. A més els infants formen grups bombolla i no es barregen amb altres classes ni comparteixen espais.

Horari i serveis
L'horari del centre és de 7.30 a 14.30 h. En aquest horari s'inclou l’escoleta matinera, escolarització general i servei de menjador. Enguany, per motius d’organització i logístics no hi ha servei de descans després de dinar.


14 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix deu cursos de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la convocatoria de gener de 2021

cartell 2020 cursos catalaEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha dissenyat deu grups de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear prevista per al gener de 2021.

Enguany, els cursos començaran el 5 i 6 d’octubre i el termini de preinscripció s’inicia demà 15 de setembre i finalitza el 25 del mateix mes. Aquesta preinscripció es pot realitzar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (https://ovac.conselldeformentera.cat), o bé de forma presencial, sempre tenint en compte que s’ha de demanar cita prèvia, a l’OVAC, situada al carrer de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc. Per demanar cita prèvia, s’ha de telefonar al 971 32 10 87, de 15.30 a 20.30 h.

Cursos gratuïts, places limitades i mesures de prevenció
En total, s’han dissenyat deu grups de català, quatre del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, dos del B2 i dos més del C1 i C2, que s’imparteixen de forma conjunta. Enguany, arran de les mesures sanitàries, les places són limitades i l’alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la preinscripció, i abans de l’inici del curs previst per a la primera setmana d’octubre, l’alumne rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos seran gratuïts.

La consellera de Normalització Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que enguany, “davant la situació de pandèmia, s’han establert els protocols necessaris per poder organitzar aquests cursos que ens han de servir per estendre l’ús de la llengua pròpia”. L’any passat es varen inscriure un total de 210 persones en els diferents nivells d’aquests cursos oferts pel Consell de Formentera.


15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Preinscripcions Escola de Música i Dansa

cartell 2020 preinscripcionsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que s’ha obert el període de preinscripció extraordinària per a nous alumnes, i també per aquells no van poder realitzar la matrícula al juny, de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Aquesta tramitació es fa de manera telemàtica a l’OVAC https://bit.ly/3m68l4j i el termini de preinscripció és fins el 14 de setembre. Per més informació es pot contactar als telèfons 607 11 06 29 / 627 64 20 93 i correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat.

9 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 29

6

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1