• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Nou horari d’estiu a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, anuncia que el proper dilluns 5 de juliol la Biblioteca Marià Villangómez començarà amb el seu nou horari d’estiu, que finalitzarà el divendres 3 de setembre. Durant aquest període, la biblioteca obrirà als matins de dilluns a divendres des de les 10.00 h fins a les 14.00 h i a les tardes el dilluns i dijous des de les 17.00 h fins a les 19.30 h.

En aquest horari, la biblioteca oferirà serveis de préstec i devolucions (bústia de devolucions), informació bibliogràfica i servei de reprografia. També es posen al servei dels usuaris cinc ordinadors per consultar, treballar i estudiar i un ordinador exclusivament per a la consulta i dotze llocs en sala, per poder estudiar i utilitzar d’ordinador personal.

Impresos
Cal recordar que es poden enviar documents per a ser impresos a reprografia@conselldeformentera.cat que es podran recollir en l’horari d’obertura de la biblioteca, prèvia confirmació per un membre de l’equip de la biblioteca.

A més, s’ofereix assistència tècnica al Telecentre els matins de dimarts, dimecres i divendres i les tardes de dilluns i dijous.

La sala infantil romandrà tancada al públic, només s’hi pot accedir acompanyat per un membre de l’equip per poder escollir documents i/o DVDs infantils. D’altra banda, el punt de lectura de Sant Ferran estarà tancat fins nou avís.

Per més informació es pot contactar a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86.

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S’obren les inscripcions de l’Escola d’Estiu 2021

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui divendres 4 de juny s’inicia el període d’inscripció per l’Escola d’Estiu 2021 que estarà obert fins el 13 de juny. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina Virtual d’Atenció a la Ciutadania (OVAC) del Consell de Formentera, o amb cita prèvia a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

L’Escola d’Estiu 2021 començarà el pròxim 1 de juliol i es desenvoluparà als 3 centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Els nens i nenes de famílies amb dificultats de conciliació, vulnerabilitat socioeconòmica i situació de protecció del menor tindran prioritat d’accés. Aquesta escola s’adreça als infants en edat escolar, d’entre 3 i 12 anys. Aquest any, igual que l’any passat, també hi ha una subvenció especial per ajudar a les famílies que hagin patit la crisi provocada per la covid-19 a sufragar les despeses.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció per poder contribuir, com fem cada any, "a ajudar a que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar, i per donar una alternativa d’oci i educació als menors de l’illa”.

L’horari màxim de l’Escola d’Estiu és de 8 a 14.30 h. Les activitats i organització estaran adaptades al protocol de seguretat sanitària.


4 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell destina 60.000 € a ajudes de reutilització de llibres, digitalització i adquisició d’equips informàtics

cartell 2021 ajuts estudiantsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de dues convocatòries d’ajuts per a estudiants i centres educatius. Es poden presentar a l’OAC o a l’OVAC fins al pròxim 6 de juliol. Podeu trobar a la plana web del Consell els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

Per una banda, s’ha obert el termini dels ajuts econòmics per participar en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i, com a novetat dins aquesta convocatòria ajudes pel programa de digitalització pel curs 2021. Es poden presentar a aquestes ajudes:

- Els centres educatius de primària i secundària, de l’illa de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o el programa de digitalització pel curs 2020/2021.

- Els estudiants que cursin estudis de primària i que formin part del programa de reutilització dels llibres de text o de secundària i que formin part del programa de digitalització, que siguin membre de família nombrosa i/o monoparental i que siguin residents a l’illa de Formentera.

La quantia destinada a aquestes ajudes és de 45.000 €. Les ajudes als centres educatius de primària i secundària que estiguin en el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i del programa de digitalització seran de 50 € per a alumnat adscrit de primària, i 70 € per a alumnat adscrit de secundària. Les ajudes al fons de reutilització de llibres de text per als alumnes que siguin de famílies nombroses i monoparentals seran del 100 % del cost dels llibres. Pels alumnes de secundària del programa de digitalització, 200 € del cost de l’equip informàtic adquirit pel programa de digitalització per al ajuts individuals, també en cas de famílies nombroses i monoparentals.

Es pot consultar la convocatòria completa aquí.

Nous ajuts per adquisició d’equips informàtics
Aquesta nova convocatòria d’ajuts per a equips informàtics deriva d’un acord plenari i també ha estat demandada per les associacions de la sectorial d’Educació. Aquests nous ajuts econòmics són per l’adquisició d’equips informàtics per pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària i econòmica derivada de la covid-19. Aquests ajuts són per a l’adquisició d’equips informàtics i tecnològics, per al finançament de les despeses de compra d’ordinadors, tauletes, impressores, encaminadors, repetidors i altres amb funcionalitats equivalents, necessaris per estudiar i/o per a l’ensenyament en línia.

A aquesta línia d’ajuts el Consell destina 15.000 €. L’import màxim que es pot sol·licitar és del 90 % de l’equip informàtic amb un màxim de 350 € per persona beneficiària. Els i les estudiants de Formentera des de cinquè de primària fins a 25 anys a 31 de desembre de 2020 [nascuts entre 1995 i 2010] ambdós inclosos i que siguin residents a l’illa de Formentera.

Les activitats subvencionables d’adquisició d’equips informàtics s’hauran d’haver fet a partir del dia 14/03/2020, la data de la declaració de l’estat d’alarma, fins la data de presentació de la sol·licitud objecte d’aquesta subvenció.

Es pot consultar la convocatòria aquí.

Adaptació a la crisi de la covid
La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha declarat que “amb les noves convocatòries hem cercat donar resposta a les necessitats que podien tenir certes famílies i també els centres escolars pel que fa a l’accés a les noves tecnologies i que han estat evidenciades amb el confinament”. “Així mateix el Consell ha seguit amb la línia d’ajudar a l’adquisició de llibres de text pel programa de reutilització i en breu treurem les ajudes per compensar la insularitat i per estudis superiors que també estaran adaptats a la nova realitat arran la crisi generada per la pandèmia”, ha afegit Susana Labrador.

Les sol·licituds s’han de presentar al registre general d’entrada del Consell Insular de Formentera, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18h. També de forma telemàtica, a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC), a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera: www.consellinsulardeformentera.cat .

27 de maig 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’Escola Oficial d’Idiomes de Formentera oferirà els estudis de Català a partir del pròxim curs 2021-2022

El Consell de Formentera, a través de la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció perquè l’Escola Oficial d’Idiomes de Formentera, a partir del pròxim curs 2021-2022 implantarà els estudis de Català. Així ho ha informat avui la Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres del Govern balear. A més, l’EOI de l’illa ampliarà a un nivell més, el B2.2, els estudis d’Italià.

Es tracta d’una passa més en l’ampliació de l’oferta educativa del centre, a la vegada que es dóna resposta a la demanda realitzada per part de l’alumnat de l’EOI.

La consellera Raquel Guasch, que va proposar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres la implantació d’aquesta formació, ha destacat que “és de justícia que Formentera tengui aquesta oferta formativa que sí que tenen la resta d’illes; i a més ens ofereix una altra via per treure el títol de Català a Formentera i avançar en la normalització lingüística de la nostra llengua”.

Respecte als nivells de la nova oferta de català, es concretaran després del període de preinscripció, que comença el proper 2 de juny. A la preinscripció sortiran des del nivell bàsic A2 fins als intermedis, B1 i B2. La implantació serà progressiva sempre que es compti amb un número mínim de matriculats.

Actualment, l’Escola Oficial d’Idiomes de Formentera ofereix els idiomes d’Anglès, des del nivell bàsic A1 fins a l’avançat C1.1, i d’iIalià, des del nivell bàsic A1 fins a l’intermedi B2.1. En aquest moment, un total de 320 alumnes cursen estudis d’idiomes al centre.

26 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita del CEIP Sant Ferran a la Deixalleria i el Centre de Gestió de Residus des Cap

foto 2021 visita deixalleriaLes classes de 1er de Primària del CEIP Sant Ferran de ses Roques han visitat els dos últims dies les instal·lacions de la Deixalleria i el Centre de Gestió de Residus des Cap per conèixer de primera mà com es porta a terme el reciclatge de residus a Formentera. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha estat en la visita d’avui per explicar en què consisteix l’economia circular i com podem ajudar entre tots a protegir el medi ambient i el nostre planeta.

19 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 33

8

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1