• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

L’Escola de Música i Dansa de Formentera començarà el curs escolar 2021/22 amb més de 200 alumnes matriculats

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que l’Escola de Música i Dansa de Formentera començarà el curs escolar 2021/22 el pròxim 4 d’octubre amb més de 200 alumnes matriculats, respectant les indicacions i mesures de prevenció contra la covid-19 per assegurar el funcionament del curs.

Enguany, com a novetat, es tornen a recuperar els tallers d’Iniciació a la Música 5 i 6 anys i Iniciació a la Dansa 3, 4, 5 i 6 anys. Els estudis de música i dansa reglats i els tallers han quedat complets amb les matrícules del període ordinari del mes de juny, per la qual cosa, aquest mes de setembre, de forma excepcional, no s’obri el període extraordinari de matrícula, ja que s’ha cobert el nombre màxim d’alumnes.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha destacat que “aquest curs és especialment esperat per retrobar-nos presencialment amb el públic i veïns de Formentera i fer les actuacions habituals de Santa Cecília, Nadal, Dia Internacional de la Dansa, etc. amb la major normalitat possible”.

A partir del 27 de setembre els alumnes, professors i famílies es retrobaran a l’escola per conèixer tant el nou equip directiu com els professors tutors, i així començar les classes lectives el pròxim 4 d’octubre.

8 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera destina 117.000 € a ajudes per estudiants per compensar la insularitat i per afectació de la crisi de la covid

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que ja s’ha obert el termini de presentació de dues convocatòries d’ajuts per estudiants que cursen estudis fora de l’illa i beques d’estudis superiors. Les sol·licituds es poden presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana AC] o a l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana [OVAC] fins al pròxim 8 de setembre. Podeu trobar a la plana web del Consell els formularis de sol·licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al correu electrònic educacio@conselldeformentera.cat.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha explicat que “una de les ajudes és per compensar la doble i triple insularitat per al curs 2020-2021 als estudiants que cursen estudis fora de l’illa i també hem creat una nova línia per als alumnes que s’hagin vist afectats a nivell econòmic per la covid”. Per a aquestes ajudes s’ha aprovat una despesa de 80.000 € i hi ha tres modalitats:
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a universitats a distància.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 150 €.
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis fora de les illes Pitiüses.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 500 €.
- Ajudes a estudiants que cursin els seus estudis presencials fora de l’illa de Formentera i que les condicions econòmiques familiars s’hagin vist afectades per la crisi de la
covid durant el 2020.
La quantia individual màxima d’aquesta ajuda és de 1000 € sempre que es compleixin els requisits econòmics i acadèmics.

Beques d’estudis superiors
D’altra banda, el Consell també atorga beques d’estudis superiors per a l’alumnat de Formentera per al curs 2019-2020 i 2020-2021. “En aquest cas, també de manera extraordinària també s’ha creat una línia per ajudar als alumnes que s’hagin vist afectats a nivell econòmic per la covid-19. A més, aquestes ajudes són per compensar la doble/triple insularitat per l’alumnat que cursi estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera”, ha afegit Labrador. Concretament, es destina una partida de 37.500 € distribuïda en aquestes 3 línies:

Línia 1 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2019-2020 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)
Línia 2 – Beques d’estudis superiors per al curs acadèmic 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)
Línia 3 – Beques extraordinàries efectes covid curs 2020-2021 (10 beques. La quantia de cada beca serà de 1.250 €)

Les sol·licituds s’han de presentar al registre general d’entrada del Consell Insular de Formentera, a l’OAC, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18 h. També de forma telemàtica, a través de l’OVAC, a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell Insular de Formentera.

Cal recordar que el Consell va treure al mes de juliol altres dues ajudes per a estudiants i centres educatius. Amb les anteriors ajudes es varen destinar 60.000 € entre el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i el de digitalització i d’adquisició d’equips informàtics.

27 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tanquen tres grups de l’escoleta Sa Miranda pel positiu d’una educadora del centre

El Consell de Formentera informa que una de les educadores de l’escoleta Sa Miranda ha donat positiu en covid-19. Seguint el protocol sanitari establert per Educovid s’han tancat tres grups de l’escoleta, el de nadons i dos grups d’1 a 2 anys que des d’avui ja no han anat al centre.

Des del centre ahir es va contactar amb totes les famílies afectades telefònicament per informar-les. Les instruccions sobre confinament, mesures i proves seran traslladades pels serveis sanitaris d’Educovid directament a totes les famílies i al personal.

26 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l’Escola d’Estiu 2021 amb la temàtica ‘Som artistes’

foto 2021 escola estiuEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el passat dijous 1 de juliol va començar l’Escola d’Estiu 2021 amb la temàtica “Som artistes”. En total 207 boixos i boixes d’entre 3 i 12 anys s’han inscrit a l’Escola d’Estiu que es desenvolupa als tres centres escolars de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola.

“Aquesta escola s’adreça als infants en edat escolar per donar una alternativa d’oci i educació als nens i nenes de l’illa a la vegada que ajudem a les famílies a què puguin conciliar la vida labora i familiar”, segons ha explicat la consellera de Joventut, Vanessa Parellada.

La consellera ha agraït a les famílies la confiança dipositada en aquest servei, sobretot tenint en compte que “per segon any consecutiu l’Escola d’Estiu es fa adaptant-se al protocol de seguretat sanitària derivada de la covid-19”. Així mateix, Parellada també ha agraït “a l’equip de professionals que du endavant les escoles, dos directores i vint-i-quatre monitors i monitores, la seva dedicació perquè l’escola s’adapti a les necessitats de tots els infants”.

Cal destacar que aquest any, igual que l’any passat, hi ha una subvenció especial per ajudar les famílies que hagin patit la crisi provocada per la covid-19 a sufragar les despeses. L’horari màxim de l’Escola d’Estiu és de 8 a 14.30 h i es perllongarà fins al 31 d’agost. Les activitats i organització estarà adaptada al protocol de seguretat sanitària.

5 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou horari d’estiu a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, anuncia que el proper dilluns 5 de juliol la Biblioteca Marià Villangómez començarà amb el seu nou horari d’estiu, que finalitzarà el divendres 3 de setembre. Durant aquest període, la biblioteca obrirà als matins de dilluns a divendres des de les 10.00 h fins a les 14.00 h i a les tardes el dilluns i dijous des de les 17.00 h fins a les 19.30 h.

En aquest horari, la biblioteca oferirà serveis de préstec i devolucions (bústia de devolucions), informació bibliogràfica i servei de reprografia. També es posen al servei dels usuaris cinc ordinadors per consultar, treballar i estudiar i un ordinador exclusivament per a la consulta i dotze llocs en sala, per poder estudiar i utilitzar d’ordinador personal.

Impresos
Cal recordar que es poden enviar documents per a ser impresos a reprografia@conselldeformentera.cat que es podran recollir en l’horari d’obertura de la biblioteca, prèvia confirmació per un membre de l’equip de la biblioteca.

A més, s’ofereix assistència tècnica al Telecentre els matins de dimarts, dimecres i divendres i les tardes de dilluns i dijous.

La sala infantil romandrà tancada al públic, només s’hi pot accedir acompanyat per un membre de l’equip per poder escollir documents i/o DVDs infantils. D’altra banda, el punt de lectura de Sant Ferran estarà tancat fins nou avís.

Per més informació es pot contactar a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86.

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 35

9

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1