• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

El Consell ofereix deu cursos de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la convocatoria de gener de 2021

cartell 2020 cursos catalaEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha dissenyat deu grups de català dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 per preparar la pròxima convocatòria oficial de proves de la direcció general de Política Lingüística del Govern balear prevista per al gener de 2021.

Enguany, els cursos començaran el 5 i 6 d’octubre i el termini de preinscripció s’inicia demà 15 de setembre i finalitza el 25 del mateix mes. Aquesta preinscripció es pot realitzar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (https://ovac.conselldeformentera.cat), o bé de forma presencial, sempre tenint en compte que s’ha de demanar cita prèvia, a l’OVAC, situada al carrer de Ramon Llull, 6, de Sant Francesc. Per demanar cita prèvia, s’ha de telefonar al 971 32 10 87, de 15.30 a 20.30 h.

Cursos gratuïts, places limitades i mesures de prevenció
En total, s’han dissenyat deu grups de català, quatre del nivell inicial (A2), dos del nivell B1, dos del B2 i dos més del C1 i C2, que s’imparteixen de forma conjunta. Enguany, arran de les mesures sanitàries, les places són limitades i l’alumnat només podrà apuntar-se a un sol grup. Un cop realitzada la preinscripció, i abans de l’inici del curs previst per a la primera setmana d’octubre, l’alumne rebrà un correu de confirmació que ha set inscrit en el grup desitjat. Els cursos seran gratuïts.

La consellera de Normalització Lingüística, Raquel Guasch, ha destacat que enguany, “davant la situació de pandèmia, s’han establert els protocols necessaris per poder organitzar aquests cursos que ens han de servir per estendre l’ús de la llengua pròpia”. L’any passat es varen inscriure un total de 210 persones en els diferents nivells d’aquests cursos oferts pel Consell de Formentera.


15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Preinscripcions Escola de Música i Dansa

cartell 2020 preinscripcionsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que s’ha obert el període de preinscripció extraordinària per a nous alumnes, i també per aquells no van poder realitzar la matrícula al juny, de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Aquesta tramitació es fa de manera telemàtica a l’OVAC https://bit.ly/3m68l4j i el termini de preinscripció és fins el 14 de setembre. Per més informació es pot contactar als telèfons 607 11 06 29 / 627 64 20 93 i correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat.

9 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Treballs de manteniment, reparació i desinfecció en els centres escolars de Formentera davant l’inici del curs

foto 2020 obres collegi 1El Consell de Formentera, a través de les conselleries d’Educació i de Serveis Insulars, informa que al llarg d’aquest estiu s’han desenvolupat les obres de manteniment als centres escolars de l’illa de cara a l’inici del curs d’aquest dijous. Aquestes tasques s’han realitzat després de recollir les peticions de les direccions dels centres, les associacions de mares i pares i els consells escolars.

A més, enguany, el Consell incrementa el personal de neteja i manteniment de les escoles, tal com estableix el protocol d’Educació per mor de la pandèmia, per mantenir una neteja constant als centres escolars de l’illa. Aquest personal estarà present a les escoles durant l’horari lectiu per reforçar les feines de desinfecció, a més del personal que realitza habitualment la neteja a les tardes.

Les intervencions realitzades són les següents:
CEIP Mestre Lluís Andreu
En aquest col·legi, els treballadors de la brigada han fet diferents actuacions. S’han fet treballs d’anivellament amb aportació de terra en les zones exteriors en els dos patis per disminuir desnivells. També s’han col·locat dos rafals (de 6x8m), un a la part nord de l’edifici de baix i un altre a la part de dalt. La brigada del Consell s’ha encarregat de fer els fonaments; les estructures dels rafals les ha pagat l’APIMA de l’escola.

També s’ha col·locat la senyalització distància social, s’ha repassat la pintura interior de tot el col·legi; s’han desmuntat totes les fonts d’aigua; i s’han podat diversos arbres que tenien alguna branca perillosa.

CEIP Sant Ferran
En el centre de Sant Ferran, els operaris han pintat l’interior de les aules; han repassat la pintura exterior de tot el col·legi; han desmuntat totes les fonts d’aigua; s’hi ha millorat la il·luminació amb la substitució de fluorescents i s’ha fet feina per tal de poder adequar en aules diferents espais disponibles a l’escola. Ara, s’està pendent de revisar tots els filtres dels aires condicionats.

CEIP El Pilar de la Mola
A l’escola de la Mola, la brigada ha repassat la pintura tant als espais interiors com exteriors de l’escola i ha realitzat unes tasques de millora a una de les aules modulars; s’ha desmuntat la font exterior; s’ha repassat el tancament de centre (a l’espera que arribin les noves tanques); també s’han desbrossat les zones exteriors, s’ha fet una neteja general exterior i s’han col·locat 300 metres de corda al pati / bosc per delimitar els espais.

A més, el Consell cedeix als centres escolars de l’illa els envelats per facilitar espais d’ombra als patis.

Neteja i desinfecció de les zones d’accés a les escoles
D’altra banda, demà, hores abans del començament de les classes, està prevista la desinfecció i neteja de la zona exterior d’accés als centres escolars de l’illa amb producte específic per part de l’empresa concessionària dels serveis de neteja del Consell. Aquests treballs es repetiran el pròxim dia 14 a l’inici del curs a les escoletes.

9 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobert el grup de l’Escola d’Estiu tancat per prevenció

El Consell de Formentera informa que avui ha tornat a reobrir el grup de l’Escola d’Estiu de Sant Francesc que el passat dijous 20 d’agost va ser tancat, com a mesura de prevenció per part del Consell de Formentera, davant el risc que hi hagués un possible positiu. Una vegada realitzada la prova a aquest possible positiu, i donat que ha donat negatiu en covid-19, ahir es va avisar a les famílies que els boixos i boixes podien tornar a partir d’avui a l’Escola d’Estiu amb normalitat.

D’altra banda, pel que fa a l’Escola Vela, des de la institució s’està a l’espera de l’arribada dels resultats del cribratge realitzat a final de la passada setmana als prop de 80 alumnes. Cal destacar que avui s’ha fet la segona tanda de proves PCR als monitors i monitores de l’escola i que també s’està a l’espera de conèixer el seu resultat en els pròxims dies.

24 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

183 infants assisteixen a l'Escola d'Estiu del Consell de Formentera

Escola estiu 2020 mascaretesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Joventut, informa que 183 infants varen començar l'Escola d'Estiu 2020 durant la setmana passada. A l'escola de Sant Francesc hi assisteixen 100 alumnes, a la de Sant Ferran 58 i a la de la Mola 25. En total 29 treballadors tenen cura d'ells i dinamitzen les activitats, 27 són monitors i 2 directores.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que s'han admès a tots els infants que ho varen sol·licitar tant en el període ordinari de matriculació, com en l'extraordinari que s'ha obert de manera especial una vegada iniciada l'escola. “19 boixos i boixes han sol·licitat l'assistència a l'Escola d'Estiu fora de termini i, tenint en compte la situació especial que hem viscut enguany, hem treballat per contractar nou personal i poder respondre a totes les necessitats de les famílies de Formentera”, segons ha explicat Parellada.

Entrades i sortides escalonades
L'horari màxim de l'Escola d'Estiu és de 8 a 14.30h. Aquest any es fomenten les entrades escalonades. La temàtica principal que es treballa aquest 2020 a l'Escola d'Estiu és la salut i el lema “Ens cuidam”.

Mesures de seguretat excepcionals
Per evitar la propagació de la covid-19 hi ha mesures de seguretat excepcionals. Els grups són reduïts, compten sempre amb les mateixes monitores i monitors, i no tenen contacte amb altres grups per evitar possibles contagis. Tampoc es fan desplaçaments fora dels centres. Així mateix es segueixen els protocols i mesures de neteja i desinfecció establerts per les autoritats.

9 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 32

10

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1