• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Aquest dissabte comencen les classes de la Coral de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, informa que aquest dissabte 26 d'octubre s'iniciaran les classes de la Coral Polifònica de Formentera. Totes les persones interessades a formar part de la coral poden escriure un correu electrònic a l’Escola de Música i Dansa de Formentera: escolamusica@conselldeformentera.cat.

Les classes són gratuïtes i es faran dos dissabtes al mes en horari de matí, de 10 a 14h. La primera trobada serà aquest dissabte 26 d'octubre a les 10h a l'Escola de Música i Dansa. Després de la presentació del nou director, Juan Carlos Ballesteros, es farà el primer assaig. Els següents assajos seran els pròxims 9 i 23 de novembre, i 14 de desembre.


23 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona celebren la novena edició del 7 a l'11 d'octubre

jornades estudis locals1El Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Patrimoni Cultural, informa que la propera setmana, entre el dilluns 7 i el divendres 11 d'octubre, tindrà lloc la novena edició de les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències se celebraran a la sala d'actes del Centre de Dia (al costat de l'hospital), a partir de les 20.15 hores.

Com ha explicat la consellera de Patrimoni Cultural, Raquel Guasch, “es tracta d'unes jornades multidisciplinàries que ofereixen un contengut molt important i exhaustiu, que també ha de servir com documentació per la institució sobre la història de Formentera".

El programa de conferències és el següent:

-Dilluns, 7: Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s.VIII-X). A càrrec de Félix Retamero Serralvo, historiador i profesor de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana a la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i és directiu de l'Asociación Española de Numismática i col·laborador de la seua revista ‘Gaceta numismática’.

-Dimarts, 8: Henri Quillé. Recerca sobre l'hàbitat a Formentera. A càrrec de Guillem Aloy Bibiloni, doctor en Teoria i Història de l'Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i guanyador del premi d'arquitectura Ciutat de Palma.

-Dimecres, 9: Sa Senieta. Una història sota la calç dels seus murs. A càrrec de Sergio Moreno Torres, arqueòleg que a més ha col·laborat en la documentació de fosses comunes a les Pitiüses.

-Dijous, 10: L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera. Una obra de dos pobles. A càrrec de Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclòpedia d'Eivissa i Formentera.

-Divendres, 11: La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC. A càrrec de Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, doctora en Biologia Humana i professora associada a la Unitat d'Antropologia Biològica (Universitat Autònoma de Barcelona).

Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió Plataforma per la Llengua

plataforma-per-la-llengua1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, han rebut avui a representants de la Plataforma per la Llengua de les Illes Balears, Marcel Girbau i Neus Sanchez, a una reunió en la qual s’ha parlat de què “el Consell de Formentera seguirà impulsant l’ús del català i continuarà amb la feina que s’està desenvolupant des de la institució per normalitzar el seu ús en el màxim d’àmbits”, tal com ha senyalat la presidenta del Consell.

Per la seva part, la consellera Raquel Guasch ha comentat que a la reunió s’hi ha posat “molt èmfasi en el fet que cal treballar i fer passes cap a la plena normalització de la llengua catalana”. “El català perd presència en l’àmbit de l’oci i en l’àmbit del sector serveis, per tal caldrà engegar mesures per pal·liar aquesta situació, sempre des del vessant més pedagògic i de conscienciació, la llengua ha de ser una eina de cohesió social”, ha dit la consellera.


1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui s’inicia el curs escolar a les escoletes del Consell

escoleta1Avui s’ha iniciat el curs escolar 2019-2020 a les dues escoletes del Consell de Formentera, l’escoleta de Sa Miranda i l’escoleta del Camí Vell. Un total de 109 infants han iniciat el curs, 25 al Camí Vell i 84 a Sa Miranda. Encara hi ha 19 places lliures pels grups d’1-2 anys i 2-3 anys, de les 128 que s’oferten entre les dues escoletes, per contra l’aula de nadons està completa. La llista d’espera del període ordinari és 0.

15 educadores i 2 auxiliars educadores vetllaran durant aquest curs pel benestar dels infants “en aquest etapa tan important pel creixement dels boixos”, segons ha destacat la consellera d’Educació, Susana Labrador. Labrador ha recordat que uns dels objectius principals de les escoletes és "facilitar la conciliació laboral i familiar dels formenterers i formentereres, a la vegada que els més petits de la casa passen una bona part dels seus primers anys de vida amb persones formades que tenen cura de les seves necessitats".

Per grups d'edat, a Camí Vell actualment hi ha una plaça vacant al grup d'1-2 anys, i 5 places disponibles a 2-3 anys. Pel que fa a Sa Miranda, l'aula de nadons i les d'1-2 anys estan completes, i a les aules de 2-3 anys hi ha 13 places vacants.

16 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tornen els cursos i tallers per adults per a la temporada de tardor i hivern a Formentera

cursos-cultura-2019-20201El Consell de Formentera presenta l’oferta de cursos i tallers de tardor i hivern per a persones adultes. L’objectiu és oferir una àmplia varietat per cobrir la demanda formativa i d’oci generada des de la ciutadania resident a l’illa.

L’oferta es divideix en les següents àrees:

Art i Creació

Any rere any, existeix una oferta formativa en tallers de caire artístic com són el taller de creació i pintura a càrrec de Teresa Matilla, que es farà cada dilluns i dimecres de 19.30 a 21.30h al Mestre Lluís Andreu, o el de talla en fusta d’Aaron Keydar que es farà cada dimarts i divendres de 18 a 20h al Centre Antoni Tur “Gabrielet” o el de ceràmica que també es farà al Gabrielet però amb un horari per determinar. Aquests cursos s’inicien el mes de novembre i finalitzen el mes de març i tenen un preu d’entre 180 i 220€ per tot el cicle.

A més, es torna a reeditar després de la bona acollida del primer any el taller d’iniciació a l’aquarel·la creativa entre el 9 d’octubre i el 6 de novembre a càrrec de Fran Lucas que té un preu de 90€. Aquest taller es farà els dimecres al matí.

Fotografia

També donada la seva bona acollida de la primera edició, enguany al mes de novembre es repeteixen els cursos de fotografia digital i fotografia amb telèfon intel·ligent a càrrec de Jose Antonio Arribas. El curs de fotografia digital, tindrà una durada de 16h repartides entre el 4 i el 15 de novembre. Aquesta formació es divideix en una part teòrica i una de pràctica, que permetrà als alumnes aprendre diferents tècniques fotogràfiques dins i fora de l’aula. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguin treure el màxim rendiment a la càmera rèflex o treballar amb profunditat diferents disciplines fotogràfiques, el seu preu serà de 90€. D’altra banda, el curs de fotografia amb telèfon intel·ligent serà intensiu amb una durada de 4 hores i es realitzarà els dies 18 i 20 de novembre, el seu preu serà de 25€.

Cursos de formació

L’àrea de Benestar Social organitza el curs d’integració social i cultural que es realitza dos cops l’any, en novembre i en març. Les inscripcions es poden realitzar a l’àrea de Benestar Social. El curs és gratuït.

Cos i ment

Com cada any, el Consell ofereix també un curs de ioga, impartit per la professora Susanne Laier. El curs serà de novembre a mitjan desembre i de mitjan febrer fins a final de març, i les classes tendran lloc a la Sala de Cultura (Cinema). L’horari encara està per determinar.
El preu del curs és de 160€.

Cursos de llengües

Pel que fa a l’aprenentatge de llengües, enguany també trobarem els cursos de català, italià i anglès. Els cursos de català, gratuïts, aniran a càrrec del Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell, i oferiran els nivells A2, B1, B2, C1 i C2. Les inscripcions es poden realitzar del 23 de setembre a l’11 d’octubre. Els cursos s’inicien el 14 d’octubre, i el final del curs s’adaptarà a la convocatòria de les proves oficials previstes per al gener de 2020.

També hi haurà cursos d’anglès, a càrrec de Nancy Mc Conachie, i d’italià, impartit per Rodolfo Taccheo. Les classes d’anglès s’inicien el gener en horari de tarda, i s’ofereix un nivell bàsic i un nivell avançat. I el cursos d’italià s’inicien el gener, en horari a determinar, i s’ofereix un nivell bàsic i un d’avançat. Aquests cursos tenen un preu de 180€.

Taller d’activitats tradicionals

Enguany, el Club de Jubilats de Sant Ferran oferirà també cursos i tallers, centrats en activitats tradicionals. D’aquesta manera, tothom que vulgui podrà aplicar-se en els tallers de costura, o aprendre a encordar cadires, a fer cistellons o a filar llana. A més, també s’ofereix un curs de cuina i un curs pràctic per aprendre a vestir la roba tradicional, adreçat principalment a les colles de ball.

Tots els cursos s’inicien el novembre. Per a més informació, els interessats es poden adreçar al mateix club de jubilats.

Preinscripcions

Pel que fa a les preinscripcions es poden formalitzar a partir del pròxim dilluns 16 de setembre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, o telemàticament a través de l’OVAC. Cal destacar que hi ha descomptes per joves i jubilats.

Els tallers que comencen al novembre, com el de ceràmica, pintura, talla de fusta, ioga i fotografia, i la matrícula es podrà realitzar fins al 20 d’octubre. Per als cursos d’anglès i italià, que comencen el gener, la matricula estarà oberta fins al 15 de desembre.


12 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell Insular de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 27

10

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1