• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Facebook escoletes

foto 2020 casal escoletes covid 2El Consell de Formentera informa que les escoletes de la institució insular, l’Escoleta de Sa Miranda i del Camí Vell, han creat un perfil a Facebook per poder-se comunicar amb els pares i mares dels infants mentre duri l’estat d’alarma i proposar activitats per als petits i petites ara que no poden sortir de casa i els centres estan tancats al públic. El mateix estan fent des del compte d’Instagram del Casal de Joves per oferir la difusió habitual de les seves activitats ara a través d’Internet. Un altre dels perfils del Consell que també s’ha adaptat a la nova situació és el d’Instagram del programa Formentera Marxa que està fent arribar jocs i entreteniment als seus seguidors i que també ha creat un nou perfil a Facebook per arribar a més gent.

D’aquesta manera, les diferents àrees del Consell de Formentera s’estan adaptant a la nova situació derivada de l’estat d’alarma i conflueixen amb l’objectiu de que encara que sigui per via telemàtica, obrir canals d’informació o reforçar els existents, per ajudar la població de Formentera en aquests moments de crisi sanitària on s’ha de romandre a casa. Precisament, el passat divendres el Consell de Formentera va crear un perfil a Facebook que es diu “Formentera es queda a casa” i on es comparteixen continguts d’entreteniment per fer més fàcil el confinament.

25 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tancament escoletes del Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa que a partir del pròxim dilluns 16 de març i durant les pròximes dues setmanes les escoletes públiques de Formentera romandran tancades. Aquesta és una nova mesura cautelar de contenció del Covid-19 a l’illa que s’ha pres després que el Govern balear hagi anunciat que a partir del pròxim dilluns se suspenen les classes presencials dels centres d’infantil, primària i secundària i la Universitat de les Illes Balears. Les classes reglades de l’Escola de Música també queden suspeses a partir de dilluns.

Demà divendres 13 de març les dues escoletes obriran portes per atendre als infants, encara que es recomana que si els pares, mares o tutors tenen la possibilitat ja no es duguin els infants als centres. La presidenta ha tornat a demanar a la població “tranquil·litat en aquesta situació excepcional que estem vivint” i ha apel·lat de nou “a la responsabilitat individual per evitar crear situacions de risc i protegir així als col·lectius més vulnerables”.


12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell imparteix cursos de català per agents de la Guàrdia Civil de Formentera

El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic depenent de l'àrea de Política Lingüística, ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, per impartir un primer curs de català als agents de la Guàrdia Civil de Formentera.

El curs, que s'inicia aquest mateix dijous 12 de març, s'impartirà en una aula de les dependències de la caserna en horari de tarda. El nivell, en aquesta primera oferta, és l'inicial, el que es coneix com nivell A2, i tendrà una durada de tres mesos. Hi ha cinc agents inscrits per realitzar aquest curs.

La consellera de Política Lingüística del Consell, Raquel Guasch, ha destacat el conveni signat amb la Guàrdia Civil per fer aquests cursos “que promouen el coneixement i l'ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a Formentera”. Aquest primer acord de col·laboració entre el Consell i la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera pretén facilitar l'aprenentatge de la llengua catalana i aproximar-la als membres de la Guàrdia Civil a Formentera.

“Aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2”, ha assenyalat la consellera.

10 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta al·legacions a l’avantprojecte de llei d’educació del Govern balear

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que la institució ha presentat 18 al·legacions a l’avantprojecte de la llei d’educació del Govern balear. La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha destacat que aquestes al·legacions s’han presentat dins del termini d’informació pública “per enriquir el text i transmetre la importància i la responsabilitat que tenim tots els agents implicats en l’educació”. A més, d’aquesta manera el Consell de Formentera vetlla perquè es tenguin en compte les necessitats i realitats de cadascuna de les illes.

“En el cas de Formentera, la nostra realitat implica el fet de que tenim una insularitat doble i triple”, segons ha destacat la consellera. El text proposat des del Govern no feia cap referència a la insularitat de Formentera, que en matèria educativa implica “unes repercussions gravíssimes per manca d’oferta educativa, d’infraestructures, d’equipaments, de béns, de recursos i de serveis que s’ubiquen o a Eivissa o a Mallorca, però en absolut a Formentera. Els dèficits, les mancances i les necessitats existeixen i seguiran existint”, segons recull el text i per això des de la institució insular es considera que la futura llei d’educació ha de contemplar mesures per pal·liar aquesta insularitat i “ha d’establir una política de beques addicional i complementària i suplementària a la política general autonòmica i estatal, a favor dels estudiants amb residència administrativa a Formentera i que cursin estudis a qualsevol banda de fora de Formentera”, segons ha destacat Susana Labrador.

Una altra de les al·legacions a l’avantprojecte de llei és la que fa referència al tema de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears. Des del Consell es reclama que es contempli que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament d’acord amb el que es recull a la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística a les Illes Balears.

A les al·legacions també es demana que s’ha de recollir la possibilitat de poder subscriure convenis de col·laboració amb consells insulars i/o ajuntaments no sols en l’etapa de primer cicle d’educació infantil o en l’educació permanent de persones adultes, si no també en els estudis de formació professional i d’ensenyaments de règim especial que no es contemplen.

Gratuïtat de 0-3 anys
Pel que fa referència a l’etapa de 0-3 anys, des de la institució insular es considera que el text ha de recollir l’objectiu de treballar cap a la gratuïtat de l’etapa 0-3 anys i en aquest punt es considera que ha de quedar especificat amb més concreció com ha de ser aquest finançament i com ha de ser assumit aquest finançament per part de consells insulars i/o ajuntaments.

El document d’al·legacions també recull propostes de millora al text en temes com la formació professional, la dotació de recursos humans i econòmics, sobre el desplegament de la llei, sobre els ajuts a l’alumnat, entre d’altres.

4 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera convoca una nova oferta de cursos de català per persones adultes, que s’iniciaran el pròxim 11 de març

foto curs catala2El Consell Insular de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, ha realitzat una nova oferta de cursos de català per a persones adultes. En total són set cursos, en horari de matí o tarda, que s’iniciaran el pròxim 11 de març. Els cursos amb horari de matí s’impartiran en una aula de l’Escola d’Adults, i els que tenen horari de tarda, en una aula de l’IES Marc Ferrer. Els nivells que s’imparteixen són A2, B1, B2, C1 i C2.

El període d’inscripció als cursos va del 2 al 10 de març, i es pot realitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada al carrer de Ramon Llull, 6, de 9.00 a 14.00 hores. La inscripció és totalment gratuïta.

Aquesta oferta de cursos complementa la que es va realitzar en el primer mòdul, d’octubre a febrer i, de fet, l’acabament d’aquests coincidirà amb les proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears previstes per al juny d’enguany.

Per a més informació, podeu adreçar-vos a l’OAC o enviar un correu electrònic a sal@conselldeformentera.cat.

3 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 29

10

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1