• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana

Projectes relacionats amb la salut, inclusió social, medi ambient i cultura dins els Pressupostos Participatius de 2022

foto 2022 pressupostos partiAhir a les 20.30 h es va celebrar la tercera sessió dels pressupostos participatius de 2022 a la sala d'Actes del Consell. A la sessió s'han presentat les votacions que han fet les entitats de Formentera dels 20 projectes presentats als pressupostos participatius de 2022.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha agraït a les associacions l'esforç que han fet per participar en aquest procés i haver triat aquests projectes que són un reflex de la societat de Formentera, segons va explicar. Per la seua part la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha destacat que els projectes tenen a veure amb iniciatives de salut, inclusió social, medi ambient i cultura i demostren que la ciutadania de Formentera és solidària.

Associacions que varen presentar i els projectes triats:
-AECC Formentera (Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera)
Materials pel programa d'atenció integral de malaltia oncològica. Pressupost aproximat: 5.000 €.
-Cosmitos i AVIF (Associació de Veïns de Formentera)
Fonts d'aigua a parcs, places i a les zones esportives. Pressupost aproximat: 80.000 €.
-Club de Surf Formentera
Rampa flotant per persones amb mobilitat reduïda. Presssupost aproximat: 3.000 €.
-APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera)
Mobiliari inclusiu en els parcs infantils. Pressupost aproximat: 25.000 €.
-OCB (Obra Cultural Balear)
Reforma del cinema (no estructural però sí de millora de les instal·lacions). Pressupost aproximat: 250.000 €.

El pressupostos participatius d'aquest 2022 del Consell d'Entitats tenen una partida assignada de 325.000 €. Tot i que les previsions dels pressupostos superen aquesta quantia la consellera Parellada ha assegurat que cap projecte es quedarà sense executar per manca de finançament.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

S'amplia el termini de votació dels Pressupostos Participatius de 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, informa que s'amplia el termini de votació dels Pressupostos Participatius de 2022. Tenint en compte que el període de votació de projectes ha inclòs dies festius i de vacances escolars, el termini de votació que finalitzava ahir s'ha prorrogat fins al proper dimarts 3 de maig.

En els pròxims dies, es convocarà la tercera i darrera sessió del Consell d'Entitats per als Pressupostos Participatius d'aquest 2022. Recordem que les associacions de Formentera han de triar entre 29 projectes presentats. El Consell de Formentera ha reservat una partida de 325.000 € per dur endavant els projectes que les associacions escullin.

27 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les associacions de Formentera hauran de triar entre 20 projectes presentats als pressupostos participatius de 2022

foto 2022 pressu parti BAhir a les 19.30 hores es va celebrar la segona sessió dels pressupostos participatius 2022 amb la relació dels projectes presentats. En total, es varen explicar trenta-cinc projectes, tretze dels quals es varen presentar al 2022 i vint-i-dos es varen recuperar dels que havien quedat aturats al 2020, a causa de la COVID. Del total dels trenta-cinc projectes, quatre del 2022 i onze del 2020 no es varen incloure per ser votats perquè, o bé ja s'estan executant per altres vies o no són viables per aquest tipus de pressupost. Així, finalment, les associacions hauran de triar entre vint propostes.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, va agrair "l'àmplia participació de totes les associacions que han presentat projectes" i, finalment, va animar que comparteixin "les propostes amb els seus associats i votin les que s'ajustin més a les seues preferències".

El Consell de Formentera ha reservat una partida de 325.000 € per dur endavant els projectes que les associacions millor valorin. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha destacat que en la seua majoria "els projectes tenen a veure amb temes de sostenibilitat, joventut, esports o salut que demostren que les associacions de Formentera miren per al bé del conjunt de la societat". Les associacions tenen dues setmanes per fer les votacions, iniciades a partir d'avui que es penjarà al web el formulari que han d'omplir i entregar a l'OAC o a l'OVAC.

El termini de votació finalitza el dia 26 d'abril de 2022. Els resultats de les votacions es presentaran a la darrera sessió dels Pressupostos Participatius de 2022 que se celebrarà els dies següents.


13 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada sobre monedes complementàries com a eina de cohesió social

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, ha organitzat una xerrada sobre les monedes complementàries com a eina per fomentar la cohesió social, a càrrec de l'especialista, Susana Martín Belmonte.

A la trobada es tractaran aquests temes:

- Potencial de desenvolupament econòmic i local al voltant de les monedes socials i complementàries.

- Tipologies de monedes complementàries. Exemples rellevants.

- Les monedes complementàries a Formentera.


Tindrà lloc aquest dimecres 30 de març a les 17.30 h a la sala de plens (al costat del Centre de Dia). L'entrada és lliure. No fa falta reserva prèvia. L'aforament limitat.

28 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 monedes complementaries

Tallers pràctics d'administració electrònica per a les associacions

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, informa que durant el mes d'abril i maig es faran tallers pràctics relacionats amb l'administració electrònica dirigit a les associacions.

Aquests tallers es basaran fonamentalment en l'obtenció i ús del certificat digital, així com altres punts importants sobre la relació de les associacions amb les administracions per la via telemàtica. Per aquest motiu, es dirigeixen als membres de les juntes directives de les entitats, que són els legitimats a l'hora de fer aquest s tràmits.

Els tallers es faran amb grups reduïts i segons demanda, tant en horari de matí com de tarda, segons les preferències. Les inscripcions es poden fer fins al 8 d'abril al correu electrònic: participacio@conselldeformentera.cat. Els participants hauran de dur ordinador personal.

La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha explicat que "l'objectiu del curs és que els i les representants de les associacions puguin treure's el certificat digital perquè es relacionin amb l'administració de manera electrònica". Parellada ha afegit que "així podran fer els tràmits de manera més àgil i ràpida, sense desplaçaments".

Cal destacar que hi ha hagut un canvi normatiu que ha fet que les comunicacions amb el Registre d'Associacions del Govern balear hagin d'ésser obligatòriament de manera electrònica. "Aprofitem aquesta circumstància per millorar el coneixement de les eines digitals per relacionar-se amb qualsevol administració, ja sigui balear, estatal o el mateix Consell de Formentera", ha concretat Parellada.

Segons la demanda dels tallers, es preveu elaborar un llistat de persones interessades per fer altres edicions d'aquest tipus de formacions dirigides a la població general. Per això, si hi ha persones individuals interessades en rebre aquest tipus de formació es demana que també enviïn un correu electrònic amb la seua sol·licitud particular a participacio@conselldeformentera.cat.

21 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 administracio electronica

Més articles...

Pàgina 1 de 7

Inici
Anterior
1

Ens trobareu a:
Carrer Mallorca, 19
07871 Sant Ferran de ses Roques
tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1