• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Celebrat el primer ple de la infància i joventut de la legislatura

ple-infa--ncia-i-joventutjpAvui al matí s'ha celebrat el primer Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de la legislatura a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. A la sessió, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i que compta amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, han participat els estudiants de les tres escoles de l'illa, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP el Pilar de la Mola, que formen part d'aquest òrgan.

Els infants han fet un repàs de les peticions que han recaptat entre els seus companys de classe per fer al Consell de Formentera. Entre les que han destacat les millores en els parcs infantils, el transport públic, l'ús de les energies renovables i del reciclatge, entre altres assumptes relacionats amb el seu dia a dia.

La presidenta ha recollit les seves peticions i els ha informat que tal com s'havia demanat en plens anteriors el projecte del parc de patinatge (skatepark) ja està a punt de començar-se a executar, igual que la creació d'un parc infantil a Sant Ferran pel qual ja es disposa dels terrenys. “Ens alegra que els infants i joves de l'illa puguin participar en la presa de decisions de la nostra institució amb trobades com la d'avui i ens aportin les seves idees i necessitats”, segons ha declarat Alejandra Ferrer que ha assegurat que “hem pres nota de les reclamacions i ens posem des d'avui mateix a fer feina”.

Els infants i joves han explicat la seva experiència el passat 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, en què varen participar en el Ple del Parlament Balear. La consellera de Comerç Ana Juan, la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer també han assistit a l'acte. Aquest òrgan es reuneix amb caràcter bianual.


26 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera es sumaran a les accions reivindicatives del “Fridays for Future” i l’aturada mundial pel clima

cartell-fff1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Joventut i Medi Ambient, ha organitzat una activitat reivindicativa sota el lema “No és una crisi del planeta, és una crisi de la humanitat” per aquest divendres coincidint amb la celebració del Fridays for Future. Aquesta acció s’inclou dins la programació mensual del Casal de Joves i pretén donar continuïtat a altres accions realitzades anteriorment en suport d’aquest moviment juvenil que lluita en tot el món contra el canvi climàtic.

En aquesta ocasió la data coincideix amb l’aturada mundial pel clima i les mobilitzacions convocades arreu del món. Així el divendres, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a partir de les 18.30h es faran tallers infantils i una exposició de murals (en col·laboració amb el programa Formentera Marxa). A les 19.30h es farà una projecció de documentals, «Consciencia’t i actua», i també es projectarà un vídeo sobre el circuit que segueixen els residus a Formentera i es donaran fulletons informatius entre els assistents.

A les 20.30h hi haurà una performance per la crisi climàtica a càrrec d’IMPROXOC. Tot amb paradetes informatives d’entitats i col·laboradors, com CleanWave, Plastic Free Formentera i Qué Celeste Festival, que tindran com a rerefons la importància de tenir cura del medi ambient. Als infants i joves que hi participin se’ls convidarà a un berenar. Amb aquesta i altres accions es pretén conscienciar des de la infància i la joventut de la importància que té la sostenibilitat a Formentera i a la resta del món.


25 de setemnbre 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Intensiu de Dansa Urbana per infants i joves

dansa-urbana-cartell1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim dimarts 23 i dimecres 24 es farà un intensiu de Dansa Urbana per infants i joves de l’illa de Formentera. El Casal de Joves ha organitzat aquest curs que es farà per nens i nenes de 10 a 13 anys en horari de 17 a 19 h, i per majors de 14 anys, en horari de 19 a 20.30 i de 20.30 a 22 h.

Precisament el dia 26 de juliol, emmarcat dins les festes de Sant Jaume, es farà la Nit Jove a partir de les 22.30h a la plaça de la Constitució, i els joves seran un públic privilegiat, i podran ballar i demostrar el que han aprés en aquest intensiu que és gratuït per tots els participants que siguin socis del Casal de Joves. Les inscripcions es poden fer al mateix Casal, la inscripció com a soci és pot realitzar en el moment d’apuntar-se al curs.


19 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’obertura del Centre d’Esports Nàutics i la construcció de l’Skate Park, temes destacats del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera

foto 2018 consell joventut 4La Sala de Plens del Consell de Formentera ha acollit avui la celebració del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. El President del Consell, Jaume Ferrer, ha donat la benvinguda i ha presentat als estudiants de les tres escoles de l'illa i de l’institut que conformen aquest òrgan.

Tot seguit, s’ha projectat el vídeo resum del VI Parlament Infantil de les Illes Balears editat per UNICEF com a resum de les propostes sobre els objectius referits a la temàtica tractada el 2017 «En quin mon volem viure? Mirant l’Agenda 2030» amb propostes sobre medi ambient i s’ha passat també en vídeo el moment en què els representants de Formentera exposen les seves propostes d’enguany per evitar la violència. En acabar el visionat, els membres que van assistir a aquest Parlament en representació de la nostra illa han explicat la seva experiència a la sessió.

El següent punt de l’ordre del dia ha consistit en la valoració de consellers i conselleres de l’equip de govern sobre les actuacions de millora realitzades i altres projectes previstos segons les demandes proposades en Plens anteriors.

En aquest sentit, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat, Rafa González, ha exposat el projecte de l’skate park i el seu estat actual.

González ha explicat amb detall les diferents zones del parc (zona d’skate, zona de patinatge, zona dedicada a la tercera edat amb màquines d’exercicis, etc.) fent ús d’imatges dels plànols del projecte. Així mateix, ha donat compte del procés que s’ha seguit fins arribar a obtenir les llicències que permetran la seva construcció i, a continuació, ha fet aclariments a les preguntes que li han fet els representants del CPIJF i ha informat que és probable l’inici de la seva construcció una vegada hagi finalitzat l’estiu i que la durada de les obres serà d’uns 4 mesos.

El conseller ha continuat exposant alguns dels punts del pla de mobilitat sostenible que afecta a infants i joves. En aquest cas, ha destacat la gratuïtat dels serveis de bus per a menors de 18 anys i una major freqüència d’horaris que permeti millorar l’ús del transport públic i afavorir que siguin més autònoms a l’hora de desplaçar-se per participar en activitats extraescolars i esportives entre altres.

A continuació el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha donat compte de l’estat del Centre d’Esports Nàutics i ha presentat imatges dels diferents espais amb que comptarà aquesta instal·lació, indicant a més que es preveu poder obrir a principis del 2019. Al final de l’exposició els representants assistents han pogut fer preguntes al conseller.

Finalment, s’ha obert torn de preguntes que han estat tractades segons cada cas pels consellers de l’equip de govern i el President del Consell.

En aquest capítol, infants i joves s’han interessat per l’ús i funcionament de les màquines d’envasos d’eco punts i han manifestat la importància que té el fet que cadascú redueixi l’ús d’envasos sense que sigui necessari premiar-ho amb punts.

El calendari de finalització de la construcció de la nova escola de Sant Ferran, el maltractament d’animals (abandonament de gossos), la limitació d’entrada de vehicles a l’illa, la preocupació pel gran nombre d’embarcacions que fondegen a les nostres costes o la importància de la neteja de platges han estat d’altres temes tractats en la segona sessió anual d’aquest Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera.

Els escolars de Formentera participen al VII Parlament Infantil de les Illes Balears

foto parlament infantil 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de l’àrea de Joventut, informa que tres alumnes dels centres educatius de l’illa han participat aquest dilluns a la setena sessió del Parlament Infantil de les Illes Balears.

Així, na Kiara Berazategui del Col·legi Mestre Lluís Andreu, en Mario Romero del Col·legi El Pilar de la Mola i n'Adora Tur del Col·legi Sant Ferran, membres del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera, s’han traslladat a Mallorca per presentar les seves propostes en representació de la infància i joventut de Formentera i treballar, conjuntament amb joves de tot Balears, en l’elaboració de la Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències.

Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències

L’esmentada vacuna és un document que contempla propostes com acabar amb les guerres, la regulació de la venta i fabricació d’armes, la introducció de l’assignatura d’educació per la pau i per la resolució de conflictes, o la necessitat d’igualar les diferències socials eliminant els models jeràrquics entre una dotzena de suggeriments ideats per combatre el virus de la violència.

El Parlament Infantil de les Illes Balears es celebra cada any amb motiu del Dia Universal de la Infància, i s’organitza conjuntament amb el Parlament de les Illes Balears, l'Oficina de Defensa de Drets del Menor i UNICEF Comitè Balears.

El Parlament rubrica així el seu ferm compromís de donar suport a organitzacions i actes que potenciïn la presa de consciència sobre els problemes de les nenes i nens d’arreu del món, propiciant el debat entre el jovent i proporcionant un espai on es puguin tractar aquells temes i aspectes que els afecten, de manera que aquests desenvolupin aptituds i actituds que els permetin sentir-se ciutadans i interioritzar criteris de sostenibilitat, consciència ecològica i estima de l’entorn en el qual viuen.

Vídeo de la sessió: https://youtu.be/XmxMSGupTlo

Més articles...

Pàgina 6 de 12

6

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01