• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

418 infants assisteixen a les escoles d’estiu i els campus esportius de Formentera

foto escola estiu 2018 4El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que avui dilluns ha iniciat la seva activitat l’Escola d’Estiu 2018 que durà endavant les seves activitats fins el 31 d’agost als centres del Col·legi Públic Mestre Lluís Andreu, al de Sant Ferran i també al Col·legi Públic del Pilar de la Mola. Enguany l’Escola d’Estiu s’ha iniciat amb un total de 140 participants tutelats per un equip de professionals format per 21 monitores i monitors de temps lliure així com 1 directora.

Les activitats són dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys (nascuts entre el 2006 i el 2014), amb horari de 9.00 a 14.00 de dilluns a divendres, oferint des de les 8.00 hores el servei d'escola matinera. Les activitats que es desenvolupen durant els mesos de juliol i agost són molt variades i responen sobretot a tallers d'arts plàstiques, tallers per promoure l'activitat física, tallers de jocs, de música i ball o de teatre i cuina, entre d’altres. També es fan sortides a les platges i d’altres excursions a més de natació com activitat complementària.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, l’objectiu d’aquestes activitats és “oferir un espai lúdic i educatiu per a nenes i nens durant els mesos d'estiu, potenciant l'ús adequat del temps lliure amb activitats d'oci i lleure educatiu. A més, s’afavoreix la conciliació laboral i familiar, ja que cal tenir en compte que a la nostra illa durant l'estiu l'ocupació laboral és molt alta i els nens necessiten ser atesos”.

Campus esportius
A més, des de l’àrea d’Esports, el Consell organitza directament dos campus per donar una altra oferta alternativa pels mesos d’estiu. Al Campus de natació sincronitzada, dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys, s’hi s’han apuntat 87 alumnes que practicaran acroesport, psicomotricitat, dansa, teatre, natació i sincro entre d’altres activitats. Les classes es perllongaran fins al començament del curs escolar. 8 monitors i un voluntari ho fan possible.

D’altra banda, el Consell també organitza el Campus d’Atletisme divertit, al qual s’han inscrit 50 boixos i boixes de 3 a 6 anys. Els infants practiquen psicomotricitat, manualitats, natació divertida, habilitats saludables, i arts plàstiques entre d’altres. Les classes es perllongaran fins al 31 d’agost. Ho fan possible 4 monitors i un socorrista.

Així mateix, diferents clubs esportius de l’illa organitzen els seus campus esportius amb el suport del Consell. És el cas del Càmpus de bàsquet, amb 54 participants d’entre 4 i 12 anys, el de tennis, amb 35 nenes i nens de 5 a 16 anys o el de pàdel, amb 12 inscrits de 5 a 16 anys.

Enguany, i com a novetat, s’ofereix també el Campus de futbol, amb un total de 40 participants d’entre 6 i 16 anys.

Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera

foto consell-infanciaEl Consell de Formentera ha celebrat aquesta setmana la segona sessió del curs 2017-2018 del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, va donar la benvinguda als membres dels centres educatius de primària i secundària que representen el Consell i va presentar l’esborrany de les propostes que s’han treballat a través del procés participatiu per l’elaboració del pla de joventut, que encara s’han d’acabar de definir amb les persones que hi han participat. Posteriorment, les propostes seran traslladades al Consell d’Entitats.

En el torn obert de paraules, els i les representants de tots els centres educatius van coincidir en dur propostes relacionades amb el medi ambient: estalvi d’aigua, energies renovables, protecció de la posidònia, conservació de l’Estany des Peix i regulació dels fondejos, a més de mesures per fomentar el reciclatge i la reutilització.

Des del Consell es valoren molt positivament unes propostes que, “van en la línia que defensem pel que fa a model d’illa”, va concloure la consellera de Benestar Social, que va reconèixer que algunes d’elles podien haver-se inclòs dins el debat de l’estat de Formentera.

Tarda de rap i cançó tradicional al Casal de Joves

Foto cartel tarda rap glosadorsLa nostra música més tradicional s’agermanarà aquest proper divendres el Casal de Joves amb el rap en la primera edició de la trobada de glosadors i rapers.

Aquesta primera trobada és un projecte de col·laboració entre la Biblioteca Marià Villangómez, el Casal de Joves i l’Obra Cultural Balear de Formentera, i pretén apropar les diferents generacions a través de l’art de la paraula amb dues categories de cant oral que malgrat que en un principi podrien semblar força allunyades, compten amb moltes similituds en quant a llenguatge expressiu.

És per això que aquest acte intergeneracional vol visualitzar els forts vincles possibles entre el rap, un gènere en boga entre gran part dels joves i la glosa, una mostra de la nostra cultura immaterial que ha anat passant de pares a fills fins els nostres dies.

Els glosadors que hi intervindran seran en Pep de ca n’Andreu, en Vicent Jeroni i na Francisca Torres de can Pep Simon, mentre que els rapers que faran la seva demostració seran en Kelevra, El Puerta i n’Elian C. amb en Mus a la guitarra.

La cita serà el pròxim divendres 23 de març, a les 18.30 hores, al Casal de Joves.

Dissabte comença una nova edició del Diverespai 2017 a Formentera

Diverespai formentera 2016El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social i Joventut, informa que aquest dissabte 16 de desembre obri les seves portes una nova edició del DIVERESPAI. EL DIVERESPAI 2017 de Formentera es realitzarà durant els dies 16, 17, 18, 19 i 20 de desembre amb un horari de 9.30h a 13.30h i de 16.00h a 20.00h reservant els matins dels dies 18, 19 i 20 per als centres educatius de l'illa.

Segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada, aquesta “és una de les activitats de Nadal més esperades pels infants de l’illa d'entre 3 i 12 anys”. El DIVERESPAI consisteix en un muntatge d'activitats i jocs inflables dirigits a nens i nenes que durant uns dies poden visitar al mòdul esportiu de l'IES Marc Ferrer per gaudir-ne acompanyats de monitors i monitores de temps lliure que supervisen els jocs.

Activitats
Els infants podran trobar inflables que representen grans castells, animals i diferents figures amb escales, xarxes i altres obstacles que hauran de superar. A la vegada, podran gaudir dels diferents tallers temàtics conduïts pels monitors i monitores que els ajudaran en activitats com pintar cares i a realitzar manualitats diverses.

“Tota la fira estarà dinamitzada i controlada per un equip monitors i monitores de temps lliure, que acompanyaran els participants en un espai on aprendran a jugar divertint-se i desenvolupant la seva imaginació i creativitat a través del joc”, segons ha destacat la consellera.

Celebració del Ple de la infància

Foto ple infancia 2017Avui s'ha celebrat el Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut, a la Sala d'Actes del Consell de Formentera. A la sessió s'ha nomenat als estudiants de les tres escoles de l'illa i de l'institut que conformen aquest òrgan. Els infants han explicat l'experiència viscuda en el parlament infantil del passat 20 de novembre al Parlament balear on es varen treballar dos objectius de l'agenda 2030, un relacionat amb energies renovables i altre amb flora i fauna aquàtiques. Després la consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha donat compte de l'estat de peticions de temes sorgits en altres plens.

Més articles...

Pàgina 7 de 12

7

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01