• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Acción Social Juventud

Els majors de Formentera celebren la seva festivitat amb menjars i excursions

El Club de Jubilats de Sant Francesc va celebrar diumenge passat el Dia dels Majors amb una missa a l'església de la localitat i un dinar a l'Hotel Riu La Mola. Varen assistir a l’acte la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació Ciutadana, Eva Nieto; la consellera de Benestar Social, Cristina Costa; la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Dissabte que ve serà el Club de Jubilats de Sant Ferran el que celebri la festivitat; i el diumenge, els majors de la Mola, en aquest cas amb una excursió pel patrimoni cultural de Formentera, a més d’un dinar.

El Consell Insular de Formentera torna a celebrar l’emblemàtica festa Sa Flower Formentera, que ompli de música i bones vibracions els seus ciutadans i turistes

El Consell Insular de Formentera celebra divendres que ve 8 de setembre la festa Sa Flower Formentera, tot un emblema del calendari lúdic de l'illa (tant per als seus habitants com per als seus fidels turistes) que es remunta al moviment hippy i que rememora els llegendaris anys seixanta i setanta.

Els protocols de seguretat de la pandèmia varen determinar que aquest anhelat esdeveniment deixàs de celebrar-se el 2020, però “ara és el moment de recuperar aquesta singular iniciativa a Formentera per gaudir i sentir-se aclaparat per una ona de música, color i bones vibracions”, segons ha declarat Artal Mayans, conseller de Turisme, Innovació i Habitatge.

Sa Flower Formentera 2023, organitzada amb la col·laboració de l'empresa Puro Bienestar, l'hotel Five Flowers i la naviliera Trasmapi, tendrà lloc aquest divendres, a partir de les 23.00 hores, a la singular plaça d'Europa (es Pujols), i comptarà amb la inestimable participació de la DJ Cristina Boscá, directora i copresentadora d’Anda ya, el programa matinal nacional de LOS40, i una amant de la màgia de Formentera.

Boscá ve des de Madrid per fer moure tots els assistents de la festa amb una cuidada selecció de temes actuals, que garantiran la seva diversió i els en possibilitarà un record memorable. També, participaran els reconeguts DJ locals Javi Box, amb temes mítics que ja són habituals des dels inicis d'aquesta especial festa de l'illa, i Ghünter Scott, que punxa des de 1990 en l'emblemàtic Blue Bar de Formentera.

Sa Flower Formentera 2023 es completarà amb l'actuació, el dijous 7, del grup ¡Esta me la sé!, un grup de versions amb veu i guitarra de temes molt coneguts del pop i el rock espanyol dels darrers vint anys. Dissabte 9 actuarà la banda local de música llatina La 22 de Formentera. Totes aquestes actuacions musicals a l'illa es conceben com una oportunitat única per gaudir de bona i diversa música, així com fer un tancament perfecte abans d'acabar la temporada estival.

El Consell Insular de Formentera presenta Sa Fireta, una iniciativa d'oci itinerant dirigida a nens i famílies, tant residents com turistes

El Consell de Formentera ha presentat aquest matí Sa Fireta, una iniciativa d'oci per als nens tant residents com visitants que es durà a terme itinerantment de dilluns a divendres en horari de 19.30 a 22.30 hores per totes les localitats de l'illa.

En la presentació han estat el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz, la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació, Eva Nieto, el conseller de Turisme, Innovació i Habitatge, Artal Mayans i el propietari de l'empresa Cabrioles castells inflables, Alfredo Montero.

‘Sa Fireta’ consisteix en la instal·lació de castells inflables, jocs tradicionals i minigolf en un espai adequat i segur dins de les localitats. Es muntarà cada dia en cadascun dels pobles, seguint la mateixa fórmula que els mercats artístics, artesans o la música a les places.

José Manuel Alcaraz ha indicat que ‘Sa Fireta’ “servirà per a dinamitzar els pobles en la temporada estival, a més dels comerços i els restaurants de les localitats en què s'instal·li”. “Tots els sectors sortiran beneficiats d'aquesta iniciativa pensada per als més petits”, ha reconegut.

D'aquesta manera, els dilluns ‘Sa Fireta’ s'instal·larà al port de la Savina coincidint amb ‘Música en viu del dilluns al port’. Els dimarts la seva ubicació serà Sant Francesc, els dimecres a la Mola coincidint amb la fira artesanal, els dijous as Pujols, a la plaça d’Europa i els divendres a Sant Ferran coincidint amb les Jam Sessions.

L'horari establert per a Sa Fireta “permetrà incentivar el sector de la restauració, creant una sinergia entre l'oci infantil i els establiments de restauració, que no sols afavorirà els negocis locals, sinó que també crearà un ambient animat i agradable per a tothom”, ha manifestat el conseller de Promoció Econòmica.

Tenir una activitat d'aquest tipus oferirà opcions addicionals al sector hoteler, ja que podran promoure aquesta fira com una opció d'entreteniment per a les famílies que s'allotgen a l'illa i proporcionar als turistes una experiència completa, constituint d'aquesta manera un valor afegit per a les famílies que ens visiten, més enllà dels atractius de sol i platja.

El cost d'aquesta iniciativa fins al 15 de setembre és de 12.000 euros, que a causa de l'estat de les arques insulars serà sufragat en la seva gran majoria, 9.000 euros per l'empresa d'aigua Cabreiroa, “que no va dubtar ni un instant a atendre la crida del Consell Insular per tirar endavant aquest projecte”, segons ha explicat la consellera Eva Nieto. A més del finançament, Cabreiroa aportarà també 2.500 botelles d'aigua, que seran gratuïtes per als nens i famílies que assisteixin a Sa Fireta.

Actividades del mes de junio en el Casal de Joves

El Consell de Formentera, a través del área de Juventud, informa sobre las actividades programadas para este mes de junio en el Casal de Joves. Las actividades se inician mañana con un taller de masajes, y continúan este sábado 3 de junio con un taller de trabajo manual para que los jóvenes elaboren un regalo especial.

El miércoles 7 y el miércoles 21 de junio serán las tardes de película y palomitas del Casal. Además, se harán gincanas, torneo de tenis de mesa y actividades de verano como juegos de agua y el taller culinario de batidos de fruta, entre otros. El sábado 17 de junio se realizará una salida a los karts de Ibiza, que siempre tiene muy buena acogida.

El horario habitual del Casal es de martes a sábado de 16.00 a 22.00 horas.

1 de junio de 2023
Área de Comunicacion
Consell de Formentera

cartell 2023vi casal

Catorce personas completan los programas de formación y empleo de monitor de tiempo libre y de atención sociosanitaria

foto 2023v soib fi formacioEl Consell de Formentera, a través del Área de Desarrollo Local, informa de que un total de catorce personas han completado los programas de formación y empleo de monitor de tiempo libre y de atención sociosanitaria desarrollados por el SOIB y el Consell en el último año. El programa para mayores de 30 años desempleados SOIB 30 Empleo y Formación de Atención Sociosanitaria a personas dependientes en instituciones sociales ha sido completado por ocho alumnos, mientras que el programa para personas de entre 16 y 29 años SOIB Joven Empleo y Formación de Monitor de tiempo libre y catalán ha sido completado por seis alumnos.

La presidenta del Consell y consellera de Emprendimiento, Ana Juan, que ha acompañado a los alumnos en la última jornada, les ha felicitado "por cumplir con éxito la formación" y les ha deseado que puedan "desarrollar su trabajo de una manera provechosa".

Ambos programas se iniciaron el 24 de noviembre de 2022 y han tenido una duración de seis meses con formación y empleo. Los alumnos de atención sociosanitaria han realizado la parte de trabajo efectivo en el Centro de Día y en la residencia, mientras que los alumnos del curso de monitor de tiempo libre la han realizado en las escuelas de baloncesto y judo y en el Casal de Joves.

23 de mayo de 2023
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Más artículos...

Página 2 de 24

2

Wifi  Formentera

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01