• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera rebrà les competències d'ordenació del litoral en rústic

foto 2022ix pres ALa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participat avui en la V Conferència de Presidents de les Illes Balears celebrada al Portixol a Mallorca i que ha estat presidida per la presidenta balear, Francina Armengol, i ha comptat amb la presència dels presidents dels consells insulars de Menorca i Mallorca i Formentera, Susana Mora i Catalina Cladera i el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Durant la Conferència s'ha acordat posar en marxa els tràmits per traspassar les competències d'ordenació territorial en el litoral qualificat com a sòl rústic als consells insulars, per avançar així en el desplegament de competències previst per l'Estatut d'autonomia del 2007 (article 70), coincidint amb la proximitat dels 40 anys d'ençà que es va aprovar.

Ana Juan ha assenyalat que es tracta d'una notícia "positiva per a l'illa perquè podrem tomar les nostres pròpies decisions en zones sensibles del nostre territori, i avançar així en l'autogovern". Ana Juan també ha dit que des de Formentera "es defensarà que aquestes competències arribin amb els mitjans i la dotació econòmica adequada".

L'acord és, per tant, un pas més en el compliment de la transferència de competències que preveu l'Estatut, però també en el compromís d'enfortir les institucions insulars, per millorar el servei públic que s'ofereix des de cadascuna, des de la proximitat a la ciutadania.

Pacte de l'aigua
En la conferència també s'ha anunciat que el Govern de les Illes Balears invertirà de manera extraordinària, a partir de l'any que ve, 20 milions d'euros en els diferents municipis de les Illes per reduir les pèrdues de les xarxes municipals de distribució d'aigua potable. S'ha abordat la necessitat d'avançar en el Pacte per l'Aigua i en els compromisos per millorar la gestió que se'n fa. Si bé des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s'han invertit 64,4 milions d'euros des del 2015 en abastament d'aigua, que se sumen als 395 invertits en depuració i sanejament, les xarxes de distribució municipal d'aigua potable encara presenten importants problemes de fuites d'aigua.

En el cas de Formentera, la presidenta Ana Juan, ha destacat les bones dades que s'han conegut aquesta setmana sobre l'eficiència de la nostra xarxa, un 92,71 %, i que ha posat a Formentera al capdavant de Balears. La presidenta ha assenyalat que "la partida pressupostària que correspongui a Formentera serà per inversions en les xarxes de subministrament i sanejament així com els depòsits, per avançar en la gestió de l'aigua a l'illa".

22 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Convocatòria de deu places del curs de formació i ocupació de monitor de temps lliure i català per a joves de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que s'ha obert una nova convocatòria de deu places per estudiar treballant a Formentera per aconseguir el certificat de professionalitat de Dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil, en el marc del projecte mixt d'ocupació i formació Monitors de temps lliure i català. La convocatòria és per a joves menors de 30 anys inscrits al SOIB com a desocupats (de 16 a 29 anys). També cal estar inscrit en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil (Oficina SOIB Formentera)

Els interessats a participar en aquest programa de formació i ocupació han de formalitzar la inscripció fins al 23 d'octubre a la pàgina web del SOIB en aquest enllaç.

19 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix soib temps lliure

Nova convocatòria del SOIB Ocupació i Formació en atenció sociosanitària al Consell de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que s'ha obert una nova convocatòria de deu places per estudiar i treballar a Formentera per aconseguir el Certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, en el marc del projecte de «SOIB 30 Formació i Ocupació» del mateix nom. La convocatòria és per a persones de 30 anys o més, inscrites en el SOIB com a desocupats en el moment de la contractació i inici de la formació.

Els interessats s'hauran d'inscriure com a alumnes-treballadors en la web del SOIB en aquest enllaç.

El termini finalitza el pròxim 23 d'octubre. Tota la informació és al web https://soib.es/.

16 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix soib atencio sociosanitaria

Formentera celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb accions per promoure l'ús de la bicicleta

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que des de demà divendres 16 fins al dijous 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022. En concret, a Formentera es faran dos accions per promoure la mobilitat sostenible, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

Exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques
Entre els dies 20 i 22 de setembre, entre les 10 h i les 13 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els dos establiments de Formentera especialitzats en venda de bicicletes faran una exhibició de bicicletes convencionals i elèctriques. Els residents podran provar-les i si els agraden, se'ls informarà sobre les ajudes del Consell per adquirir-les. També hi haurà accessoris de bicicletes, com ara casc, llums i armilla, entre d'altres.

Revisió i posada a punt de bicicletes gratuïtes per a residents
S'oferirà la revisió i posada a punt de bicicletes, serveis gratuïts per a residents, entre el 20 i el 22 de setembre. De 8 h a 19 h, al Taller Es Brolls Formentera, carretera de la Savina, km 2. I de 16 h a 20 h, al Taller Formentera Cycles, carrer Guillem de Montgrí, 35, Sant Ferran.

Els residents podran portar la seua bicicleta a aquests tallers i un expert els la posarà a punt de manera gratuïta. S'ha de presentar DNI i certificat de residència (millor en el mòbil, sense paper). Aquest és un servei bàsic de revisió de cadena, rodes i frens.

Rafael González espera que amb aquestes accions "aconseguim que més persones de l'illa es moguin amb bicicleta, sigui elèctrica o convencional, ja que és un vehicle que s'adapta molt bé a les característiques de l'illa". En darrer lloc, el conseller ha recordat que aquesta mobilitat sostenible es pot compaginar amb la de l'ús dels autobusos, que fins al 31 de desembre són gratuïts també per als residents.

15 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix setmana mobilitat

La presidenta demana al conseller balear de Medi Ambient solucions a temes "cabdals per a Formentera"

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat avui a través d'una carta al conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir, una reunió "per tractar temes que consideram cabdals per a la nostra illa". La presidenta, en nom de l'equip de govern, ha mostrat en el seu escrit l'interés per abordar assumptes com ara el projecte de regulació de fondejos al litoral de Formentera i el servei de vigilància d'assistència al fondeig sobre la posidònia. "Aquest estiu estam comprovant, un any més, la necessitat i la urgència de regular els fondejos al nostre litoral perquè la situació de saturació cada vegada és més insostenible i a més perillosa per el nostre medi ambient. D'altra banda, enguany el servei de vigilància al fondeig sobre posidònia no funciona al cent per cent".

La presidenta també ha demanat que es millori la depuració de l'EDAR, "que està impossibilitant el seu ús agrícola per a la nostra comunitat de regants, així com també demanarem que s'intensifiqui amb una nova campanya el control de la plaga de la processionària que afecta els nostres pins".

5 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 117

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1