• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formenterers Solidaris rep 25.500 € del Consell per continuar ajudant les persones en situació de vulnerabilitat de l’illa i per a projectes en països en vies de desenvolupament

foto 2021 formenterers solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui un conveni de col·laboració de 25.500 euros entre el Consell de Formentera i l’ONG formenterera per a la distribució d’aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l’illa, i per a l’execució de projectes de cooperació a països en vies de desenvolupament, per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i la vicepresidenta de l’ONG, Sara Miguel, també han assistit a l’acte de signatura.

Amb aquesta subvenció, entre altres accions, l’ONG s’encarregarà de la gestió dels vals d’alimentació, concedits per l’àrea de Benestar Social del Consell; de la distribució d’aliments a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat; de l’elaboració i la gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament; d’organitzar ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències; o d’organitzar campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos noves casetes de vigilància i atenció per als socorristes de Formentera

foto 2021 casetes platgesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, ha explicat que el Servei de Socorrisme ha adquirit dos noves casetes de vigilància i atenció. Les casetes han tengut un pressupost de 25.236,97 € IVA inclòs i tenen una torre de vigilància a la part superior i dos espais dividits a la part inferior, un dedicat al magatzem i vestidor dels treballadors, i un altre dedicat a la farmaciola per atendre els accidentats.

Servei de socorrisme
El servei de socorrisme a les platges de Formentera es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre i és un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis. Des de demà 1 de maig, fins a l’1 de juny, hi ha 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporen 12 socorristes més. Així fins al 30 setembre hi ha un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.

En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubre les platges vigilades són ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre a més d’aquestes platges també es vigila la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, es Pujols, Cala Saona i es Caló.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. Als Arenals aquesta servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i sindicats acorden el reglament de la carrera professional dels empleats públics de l’administració

foto 2021 carrera proEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Recurs Humans, ha presentat aquesta setmana a la mesa negociadora amb els sindicats el reglament regulador de la carrera professional dels empleats públics de la institució. La carrera professional és un dret que es recull a la Llei de l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics i la seva implantació al Consell és un acord de tots els grups polítics des de la passada legislatura.

La consellera de Recurs Humans, Paula Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció “per poder instaurar la carrera professional i equiparar als treballadors i treballadores del Consell amb els d’altres administracions”. Segon ha destacat Paula Ferrer, “amb aquesta regulació s’ordena i s’ofereix de manera transparent l’oportunitat de progressió del personal de l’administració”. A més, ha assenyalat Ferrer, que “impulsar i fomentar l’acompliment efectiu i productiu en els llocs de treball millora la prestació dels serveis a la ciutadania”.

La regulació de la carrera professional serà, de manera voluntària, d’aplicació al personal funcionari de carrera i personal laboral fix, al personal funcionari interí i personal laboral temporal, personal funcionari en situació de segona activitat, amb destinació o sense i al personal laboral indefinit no fix. En canvi, la carrera professional no serà aplicable a personal eventual i alts càrrecs.

La carrera s’estructura en quatre nivells i a cadascun d’aquests, les persones professionals han de romandre un període mínim de temps per a adquirir les competències necessàries per a accedir al nivell superior. A més, avaluarà l’acompliment, l’experiència i l’especialització professional dels treballadors.

La consellera de Recurs Humans ha subratllat “el paper fonamental de la mesa negociadora amb els sindicats aquesta legislatura, com espai de treball i de col·laboració per millorar les condicions laborals dels treballadors de l’administració”.

7 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tancat l’accés a ses Illetes cada dia a partir de les 18 h per evitar les festes a les platges i protegir el Parc Natural

foto 2021 access tancat cavall den borrasEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que dimecres es va tancar per primera vegada l’accés al Parc Natural de ses Salines a les 18 h, en el que va ser una prova pilot de coordinació dels diferents efectius que hi participen, (treballadors de l’empresa concessionària de l’accés al Parc Natural, de l’àrea de Mobilitat del Consell, Policia Local i Guàrdia Civil).

Després del bon funcionament de la prova, ahir es va tornar a tancar l’accés al Parc Natural i així es farà durant els pròxims dies. “L’objectiu és evitar les festes i aglomeracions que s’havien produït els darrers dies en les platges d’aquest espai protegit i en aquestes primeres dues jornades s’ha aconseguit”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

Aquesta decisió es va prendre en una reunió de coordinació de seguretat que va tenir lloc dimecres passat. Després de la trobada es va aprovar un decret de Presidència per decretar el tancament a l’accés des de les 18 h, per tot els punts d’accés al Parc Natural de ses Salines a Formentera, a la zona de ses Illetes. A partir d’aquesta hora, les persones només poden sortir però no entrar, llevat que tenguin alguna reserva per anar a algun establiment de la zona.

Les zones que s’han tancat aquests dies han estat els accessos al camí de sa Guia, Cavall d’en Borràs i ses Illetes, que és on es produïen les aglomeracions. L’accés a la zona de Llevant no ha estat tancada, però com es va anunciar “serem flexibles i si és necessari es traslladaran aquestes mesures a altres indrets, també es perllongarà el temps que faci falta per tenir una illa el més segura possible i protegida”.

Cartells informatius
En darrer lloc, el Consell ha editat uns cartells informatius, en català, castellà i anglés, per informar sobre aquesta mesura. Els cartells es poden trobar a les Oficines d’Informació Turística de Formentera, a la web de Turisme i a la web del Consell de Formentera.

Cal recordar que ara mateix les platges romanen tancades entre els 00 h i les 6 h i a partir de demà dissabte, amb el canvi normatiu, estaran tancades a partir de les 22 h.

6 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta una nova línia d’ajudes de 133.000 euros per al pagament de lloguers d’habitatge

cartell 2021 ajudes lloguerEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Habitatge, informa que avui s’obre el termini d’una nova convocatòria d’ajudes al lloguer d’habitatges destinades a les persones o unitats familiars que s’hagin vist afectades econòmicament per la crisi de la covid-19. Aquesta línia d’ajudes està dotada amb 133.000 euros “i s’han modificat les bases i simplificat els requisits perquè més persones puguin accedir-hi”, segon ha explicat, Ana Juan, vicepresidenta del Consell i consellera d’Habitatge. Juan ha destacat que “en aquesta segona convocatòria s’ha treballat per poder arribar a més gent i s’han flexibilitzat les bases. Continuam posant tots els recursos per poder ajudar la gent a fer front al problema del lloguer a Formentera”, ha assenyalat Ana Juan.

Les ajudes són de caràcter finalista, i estan destinades al pagament total o parcial de la renda del lloguer i a la cancel·lació total o parcial dels crèdits sol·licitats pel finançament del lloguer novembre de 2020 a juny de 2021. L’import màxim, depenent de les circumstàncies socials i laborals de les sol·licitants, pot arribar a un màxim de 3.600 euros.

Entre les condicions que es demanen, les persones han de ser majors d’edat, amb residència habitual a Formentera, titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge almenys 4 mesos entre novembre de 2020 i juny de 2021 i per un import màxim mensual que sigui igual o inferior a 1.200 euros; a més d’estar al corrent del pagament dels imports del contracte de lloguer dels mesos compresos entre novembre de 2020 a juny de 2021.

Vint dies per demanar les ajudes
Tal com va passar a la primera convocatòria, el Consell de Formentera ha habilitat un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87 per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte. Les persones interessades tenen un termini de 20 dies hàbils, fins al 2 de setembre, per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC).

A més, tota la informació i les bases s’han publicat a la web del Consell de Formentera. Les sol·licituds s’atendran per ordre d’entrada al registre.

6 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 97

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1