• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Oberta la línia d’ajudes de 150.000 euros per al pagament de lloguers d’habitatge per a persones afectades arran de la covid-19

foto 2020 ajudes covidEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Habitatge, informa que avui s’obre el termini d’ajudes al lloguer d’habitatges destinades a les persones o unitats familiars que s’hagin vist afectades econòmicament per la crisi de la covid-19. Aquesta línia d’ajudes, publicada al BOIB d’avui, està dotada amb 150.000 euros i cobreix entre el 70 i el 100 % dels lloguers, amb un màxim de 3 mesos de lloguer amb una renda màxima de 1.200 euros mensuals, entre els mesos d’abril i octubre.

L’import màxim, depenent de les circumstàncies socials i laborals de les sol·licitants, pot arribar a un màxim de 3.240 euros. Les ajudes són de caràcter finalista i estan destinades al pagament total o parcial de la renda del lloguer i a la cancel·lació total o parcial dels crèdits sol·licitats pel finançament del lloguer entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020.

Renda màxima de 1.200 euros
La vicepresidenta del Consell i consellera d’Habitatge, Ana Juan, ha destacat que “des del Consell es treballa perquè tant aquestes ajudes com altres que ja es varen a posar en marxa arran de la pandèmia arribin com més aviat i al nombre més gran de persones de l’illa”. “Estam al costat de les persones per posar tots els recursos necessaris i per això aquesta línia d’ajudes de 150.000 euros és molt important per poder ajudar a la gent a fer front al problema del lloguer a Formentera”, ha assenyalat Ana Juan, que ha remarcat que aquesta línia d’ajudes “és la primera que dona el Consell en habitatge, però no serà l’última”. La partida destinada per a aquestes ajudes, segon ha destacat Ana Juan, podria ampliar-se en funció de la quantitat de sol·licituds.

25 dies per demanar les ajudes
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera ha habilitat un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de 25 dies naturals des de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC) o de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera. Les sol·licituds s’atendran per ordre d’arribada.

Situació de les persones sol·licitants
Per accedir a aquesta línia d’ajudes els sol·licitants han d’haver estat entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre en alguna d’aquestes situacions: desocupació, en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO); hagi vist reduïda la jornada de treball per motiu de cures; hagi cessat en l’activitat com a autònom; sigui autònom i mantingui l’activitat, però hagi experimentat una pèrdua d’ingressos del 75 % com a mínim; que sigui treballador de temporada i no tengui la consideració de fix discontinu i es trobi en situació de desocupació; que hagi estat víctima de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat.

Amb contracte de lloguer i 18 mesos de residència
Entre les condicions que es demanen, les persones han de ser majors d’edat, amb residència a Formentera amb una antiguitat mínima de 18 mesos, titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge, que ha de ser el seu domicili habitual i que la renda de lloguer mensual més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge (llum, gas, gasoil per a la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) resulti superior o igual al 35 % dels ingressos nets de la unitat familiar.

Anunci BOIB (ajuts habitatge)
Annex 1 (sol·licitud)
Annex 2 (model autorització)
Annex 3 (declaració responsable)
Annex 4 (comunicació perceptors de la subvenció)

24 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pressupost del 2021 del Consell de Formentera aposta per les ajudes a les famílies i la reactivació econòmica per fer front a la crisi provocada per la covid-19

foto 2020 presentacio pressupostosLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera, Ana Juan; i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els pressupostos de la institució per a l’any 2021. Els comptes del Consell de Formentera per a aquest 2021 pugen a 30.640.000€, és un 1,93% superiors als de 2020 que estaven xifrats en 30.060.000€.

La presidenta ha destacat que el pressupost del 2021 seguirà apostant, com ja s’ha fet al 2020, perquè ningú quedi enrere. “Seguim ajudant a les famílies de l’illa per a que puguin continuar accedint als serveis gestionats pel Consell com escoleta, escola de música o poliesportiu, així mateix bonificarem taxes als petits empresaris que ho necessitin i seguirem donant ajudes socials a les persones que més pateixen la crisi, com hem fet amb els vals d’alimentació i com farem amb les ajudes al lloguer”. Però Ferrer ha assegurat que es defensarà als més vulnerables “sense donar passes enrere respecte al nostre model d’illa, reactivant l’ economia amb inversions importants per la millora de les nostres infraestructures i pobles i com sempre sense oblidar la sostenibilitat mediambiental que des de fa anys defensam”.

Per la seva part, la vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, ha destacat, en primer lloc, la feina conjunta de PSOE i Gent per Formentera, que durant el 2020 el Consell “ha aconseguit adaptar els seus pressupostos a les necessitats i demandes de les persones” arran de la pandèmia “amb noves mesures i ajudes a treballadors, al lloguer i als col·lectius més vulnerables”. “Els pressuposts de 2021 continuaran amb aquesta línia iniciada enguany per mantenir i incrementar aquests serveis”, ha assenyalat Ana Juan.

Ajudes socials i empresarials
El conseller d’Economia i Hisenda ha detallat les característiques principals del pressupost del Consell de Formentera, entre les que ha destacat que “puja lleugerament respecte al de l’any 2020, els recursos es reorienten cap al manteniment de l’activitat i els ajuts a famílies i al sector productiu, incrementant els recursos en 736.500€ respecte de l’any 2019, el que significa una pujada del 55%”. D’altra banda ha explicat que puja el capítol d’inversió i de transferències corrents, baixen els ingressos corrents provinents de la Comunitat Autònoma, baixa l’Impost de Béns Immobles Urbans (IBI), i es segueix amb endeutament bancari zero.

Criteris d’inversió
El responsable d’Economia i Hisenda ha fet un repàs als criteris d’inversió que se seguiran durant aquest 2021. Per una banda es continuarà amb l’aposta per una illa sostenible, amb la recuperació d’espais naturals com s’Estany des Peix, la millora de la mobilitat sostenible i de la gestió de residus.

També ha explicat que es continuarà amb la millora dels pobles, amb projectes com la segona fase de la millora del nucli des Pujols amb la reforma de l’avinguda Miramar, vials d’accés de l’escola a Sant Ferran i de la Residència de Majors i Circuit saludable i Parc de Patinatge i usos esportius de Sant Francesc.

La conservació del patrimoni amb projectes com la rehabilitació de la casa de Can Ramon i el projecte de creació d’un nou Centre Cultural a l’actual escola de Sant Ferran, el foment de la participació ciutadana amb els pressupostos participatius del Consell d’Entitats són altres dels projectes que destaquen dins el comptes del 2021.

D’altra banda, també destaca dins el pressupost l’aposta per la gent major, gent jove i infants amb la posada en marxa de la primera residència per a la gent major, la posada en marxa de l’escoleta de Sant Ferran, i la construcció del Parc de patinatge i usos esportius i el nou parc infantil de Sant Ferran.


23 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana ajudes per fer millores al nucli turístic des Pujols

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, informa que ha demanat al Govern balear finançament per finançar les millores al nucli turístic des Pujols. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha escrit una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, recordant el seu compromís i el del Ministeri de Turisme de finançar un “projecte de destinació turística consolidada”, segons recull la missiva.

Alejandra Ferrer ha recordat que “a l’edició de 2019 de la World Travel Market de Londres es va fer una presentació conjunta entre la Ministra de Turisme, els Consells insulars i la Comunitat Autònoma on es va fer públic el finançament de diferents projectes d’inversió al sector turístic balear. Totes les illes, excepte Formentera, varen rebre finançament i la Ministra i la presidenta del Govern es varen comprometre a destinar-hi una nova partida per a l’any 2020”.

En aquest sentit, segons afegeix a la carta, el passat mes de juny, la Comisión Sectorial de Turismo, depenent de la Secretaría de Estado de Turismo, aprovava el “Programa de Planes de Sostenibilidad Turistica en Destinos”. Des del Consell de Formentera es va presentar un projecte per millorar la imatge turística per excel·lència de l’illa, es Pujols, aconseguint la seva millora de la gestió de l’aigua i dels residus i de l’accessibilitat per totes les persones, treballant per una illa més sostenible.

Aquest projecte, que responia a un dels objectius del programa: el de recolzar la reconversió dels destins turístics pioners per mantenir el seu atractiu i competitivitat, no va obtenir el vistiplau del Ministeri.

Nova petició
Arran de l’anunci per part de la presidenta del Govern del passat 30 d’octubre, de l’acord amb el Ministeri que permetrà la inversió de 100M € (2021-2023) per a la recuperació i millora del sector turístic balear, “des del Consell de Formentera reiterem la necessitat que arribin part d’aquests fons a la nostra illa i reiterem l’interès en que es pugui finançar amb aquests fons el projecte ‘Reconversió de zones i equipaments públics. Pla de millora del nucli turístic d’es Pujols, Fase II’”, segons ha reclamat Alejandra Ferrer.

Per últim, la presidenta del Consell de Formentera ha sol·licitat el compromís d’Armengol “per a que arribi la partida econòmica necessària i suficient per a poder realitzar aquest projecte, que és cabdal per a la recuperació econòmica i turística”.

16 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el Servei de Socorrisme i Salvament de platges de 2020

foto 2020 equip socorristesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que demà dissabte 31 d’octubre finalitza el Servei de Socorrisme i Salvament de platges d’aquest 2020. L’equip de socorristes ha fet durant aquest estiu 432 assistències a banyistes, entre les principals han estat advertències sobre l’estat de la mar, 589 incidències sanitàries com picades de meduses, cura de ferides i primers auxilis. A més, s’han produït 36 rescats de persones.

D’altra banda, cal destacar que el Consell ha adquirit una furgoneta pick up per ús de l’equip de Socorrisme i Salvament que ha tengut un cost de 27.000€.

30 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest diumenge 1 de novembre s’inicia l’horari d’hivern de la zona blava

foto 2020 zona blavaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir d’aquest proper diumenge 1 de novembre s’inicia l’horari d’hivern a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran, mentre que as Pujols es deixa d’aplicar la zona blava fins la propera temporada turística. Fins l’1 de maig, l’horari regulat s’estableix de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l’aparcament serà lliure.

D’altra banda, recordem que durant l’horari d’hivern els vehicles podran romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d’un dia com succeeix amb l’horari d’estiu. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de 3 dies, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l’estiu.

Renovacions al desembre
Des de l’àrea de Mobilitat es recorda que les pròrrogues de les autoritzacions d’aparcament regulat que es varen fer al mes de març a causa de l’estat d’alarma caduquen a finals de desembre. Així tots els usuaris acreditats per aparcar a la zona blava hauran de renovar l’autorització abans de final d’any. Ho poden fer demanant cita prèvia a l’OAC o a través de l’OVAC.

30 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 81

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1