• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera es manté en nivell 1 d’alerta sanitària i segueix amb la desescalada “lenta” per assegurar una bona situació per a l’inici de l’estiu i garantir la seguretat dels residents

foto 2021 desescalada lenta ALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas i la directora general de Salut i Consum, Maria Antònia Font, han comparegut avui en roda de premsa per explicar les mesures derivades de la crisi sanitària de la covid-19.

Sobre la situació epidemiològica, la presidenta ha explicat que ara mateix “tenim dades favorables amb cap cas actiu i amb una incidència acumulada de 0 en els darrers 14 dies, és a dir en els darrers 14 dies no hi ha hagut cap cas positiu nou a l’illa”. Tenint en compte aquestes dades “es relaxen algunes mesures, tot i que la desescalada serà lenta per poder arribar a l’estiu amb una bona situació i garantir la seguretat sanitària dels nostres residents”, ha afegit.

Mesures
A Formentera es segueix amb el nivell 1 d’alerta sanitària i es mantenen les següents restriccions, que estaran en vigor des del pròxim diumenge 9 de maig i durant les pròximes 2 setmanes:
-Les reunions socials i familiars a l’exterior de màxim 6 persones (sense límit de nuclis de convivència). A l’interior, màxim 6 persones de dos nuclis de convivència.
-Toc de queda de 23 a les 6 h.
-L’aforament dels comerços podrà ser de màxim del 100 %, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat, i poden obrir fins les 22 h.

Com a principal canvi, els exteriors del sector de la restauració no hauran de tancar de 18 a 20 h, i podran fer horari continu fins les 22.30 h. La normativa queda així:
-Horari màxim d’obertura al públic:
Interiors, de dilluns a divendres 17 h, dissabtes i diumenges 18 h.
Exteriors, de dilluns a diumenge 22.30 h, sense interrupcions.

Manteniment dels controls
La presidenta ha explicat que una altra de les mesures importants són els controls d’arribada a les nostres illes que es mantindran durant les pròximes dues setmanes i ha demanat que es continuïn realitzant al llarg de l’estiu. D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que juntament amb el sector i el Govern, s’està treballant per poder oferir a l’illa PCR a preus competitius.

Així mateix, també ha tornat a reclamar que les dades de contagiats de visitants i de residents es comptabilitzen per separat, “perquè si no, poden tenir una afecció directa damunt la incidència acumulada, i pot fer que tenguem canvis de mesures per dades de visitants, que ja ni estiguin a l’illa”. D’altra banda, la presidenta considera imprescindible que el Govern treballi amb els consells per crear un full de ruta per definir les mesures, protocols i horaris que hauran de respectar els establiments i la resta de societat al llarg de tot l’estiu.

Per acabar, la presidenta ha agraït a la ciutadania i al sector empresarial “la bona situació que tenim ara, perquè és gràcies a la seva responsabilitat, i encara que estan cansats continuen amb força acomplint amb les mesures”. Pel que fa a la vacunació, ha demanat a la població que “quan ens cridin a vacunar-nos diguem que sí, és molt important que tots ens immunitzem per garantir la seguretat pròpia i la de totes i tots els que ens envolten”.

Per la seva banda, el conseller balear Josep Marí Ribas ha enviat un missatge de “prudència i prevenció encara que la situació ha millorat molt” i ha felicitat Formentera per “la incidència a zero d’aquests moments”. El conseller ha recordat que “encara tenim el virus, i no ens podem relaxar” i també ha animat a la població de l’illa a vacunar-se.

Per la seva part, Maria Antònia Font ha assenyalat que, segons les dades del Servei de Salut així com les del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, “Formentera és l’illa amb millor situació ara per ara, després de 14 dies sense detectar-se cap cas positiu, mentre que Eivissa, Mallorca i Menorca es troben en una situació sostinguda des de fa setmanes, amb casos lligats a brots més extensos a causa de la variant britànica, que continua essent la predominant a la comunitat i que té major transmissibilitat”. La directora general ha destacat que a 6 de maig a Formentera hi ha 3.071 dosis aplicades de vacunes, 2.320 persones que han rebut una dosi, i amb pauta completa hi ha 751 persones.


7 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya: Vacuna’t, per tu i per tothom, #formenteraesvacuna

cartell 2021 vacunatEl Consell de Formentera ha editat aquest vídeo per animar la població a vacunar-se quan li arribi el torn, i aconseguir així la immunitat comunitària que ens acostarà més a la nostra anhelada normalitat.

El vídeo es distribueix a les xarxes socials i vol destacar alguns dels avantatges que té la vacuna, perquè quan ens cridin, siguem solidaris i diguem sí a la vacunació.

6 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El CES presenta a Formentera el dictamen sobre l’Horitzó 2030 a les illes

foto 2021 CESLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president del Consell Econòmica i Social de les Illes Balears, CES, Rafel Ballesteros. A la trobada també han assistit el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell i el secretari general del CES, Josep Valero. Des del CES s’ha presentat el dictamen 5/2020 sobre l’Horitzó 2030 a les Illes Balears.

Aquest estudi, segons ha explicat el president del CES, va ser encarregat pel Govern balear a l’any 2017, 58 experts varen presentar 444 propostes que varen ser votades i debatudes i que conformen l’estudi on s’assenyala cap a on caminam. L’objectiu del dictamen és: “fer de les Illes Balears una regió referent per la seva qualitat turística, per la seva capacitat d’atreure talent i impulsar l’emergència de noves activitats competitives a l’àmbit internacional i sobresortint en la sostenibilitat ambiental, en la inclusió social, en la qualitat del treball i en l’equilibri territorial”.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè en moltes de les propostes que destaca l’estudi “ja estam treballant, en temes relacionats amb la sostenibilitat, capacitat de càrrega, tant pel que fa a vehicles com a places turístiques, així com en l’aposta pel sector primari, els productes de quilòmetre 0, etc.”. Ferrer ha coincidit en el fet que “cada illa ha d’apostar per la diferenciació defensant la seva natura, el patrimoni, la cultura, per ser més competitives, i com no continuar treballant per ser illes sostenibles, que tendeixen al residu 0 i que lluitin contra el canvi climàtic”.

Per últim, Alejandra Ferrer ha assenyalat com a reptes pendents la feina que queda per fer en habitatge, educació, sanitat i ciència, entre d’altres. A més, la presidenta ha explicat que “amb l’afectació de la crisi de la covid s’ha posat en evidència que el camí de futur passa per treballar en col·laboració, coordinació i solidaritat, sent unes illes cohesionades però diferents, amb una economia circular i una societat igualitària”.

4 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera bonifica les taxes d’ocupació de terrasses, comerços i mercats i s’adhereix al Pacte per al Clima i l’Energia

foto 2021 ple abrilEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes d’abril. Amb el suport de tots els grups polítics, el Ple del Consell ha aprovat la proposta de suspensió de l’exigència de pagament de la taxa d’ocupació de via pública, tant per als comerciants, com restauradors, mercats artesanals i mercat pagès, entre d’altres. Aquesta proposta ha set defensada pel conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell. “Aquestes mesures han set prorrogades, ja que es va suspendre el cobrament d’aquesta recaptació amb l’inici de la crisi de la covid i cada sis mesos es tornen a prorrogar si la situació així ho requereix”, segons ha declarat el conseller que ha destacat que “l’objectiu final que es persegueix és que ningú quedi enrere i ajudar al màxim des del Consell les persones que més ho necessitin”.

A la sessió també s’ha aprovat amb el suport de l’equip de Govern de Gent per Formentera-PSOE i l’abstenció de Sa Unió, la proposta d’aprovació inicial de l’Expedient de Modificació Pressupostària. Segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda s’ha fet una modificació pressupostària de 3.344.629 € per “poder adaptar-se a la situació actual”. Segons ha destacat Escandell, “la modificació pressupostària és necessària i es finança amb les reserves del Consell de Formentera, ara és el moment de dinamitzar l’economia, fer inversions i donar ajudes tant a les famílies més necessitades com a les empreses de l’illa”. Entre les despeses afegides al pressupost del 2021 destaquen partides destinades a ajudes a autònoms i empresaris, ajudes a famílies, diverses partides per dur endavant o finalitzar projectes d’obres, entre d’altres.

D’altra banda, el Ple també ha donat el vistiplau, amb els vots de l’equip de Govern GxF-PSOE i l’abstenció de l’oposició, a la proposta de Modificació del Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular per incloure una despesa de 18.000 € destinats a col·laborar amb la S.D. Formentera pel seu 50 aniversari. El conseller Bartomeu Escandell, que també ha defensat la proposta, ha recordat que “aquest club és el més antic de l’illa i que aquesta subvenció ajudarà a poder organitzar actes i realitzar feines per recordar la història i la memòria del club i per tant de part de l’illa”.

Adhesió al Pacte per al Clima i l’Energia
A la sessió s’ha aprovat per unanimitat, l’adhesió de Formentera al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “el canvi climàtic ja és una realitat i és un dels majors reptes de la nostra era que requereix una acció i cooperació immediates entre les autoritats locals, regionals i nacionals de tot el món”. El conseller ha incidit que “cal treballar per continuar mitigant el canvi climàtic, però també adaptar-s’hi, i Formentera pot fer-ho adherint-se a aquest nou pacte, amb el compromís de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 40 % l’any 2030, a més d’aconseguir un estalvi d’energia del 27 % i fomentar l’ús d’energia renovable perquè aquesta suposi un 27 % del consum total”. El conseller ha finalitzat remarcant “el compromís del Consell perquè l’aposta per l’energia neta sigui un mandat d’aquest Consell”.

Altres proposicions
A la sessió s’ha aprovat designar com a dies festius locals a l’illa de Formentera per a l‘any 2022 el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 30 de maig, Sant Ferran. També s’ha donat el vistiplau a la revisió anual del Padró Municipal d’Habitants a data 1 de gener de 2021, que ascendeix a un total de 13.465 persones. Aquesta dada es remet a l’Institut Nacional d’Estadística.

El Ple ha aprovat una proposta presentada pel grup de l’oposició i transaccionada per l’equip de Govern relativa a continuar treballant en la millora de les instal·lacions esportives de l’illa i a fer una valoració de les necessitats actuals i futures amb la participació de les esportistes, associacions, clubs i federacions esportives, i dels grups polítics. La vicepresidenta Ana Juan, que assumeix temporalment, les competències d’Esports, ha destacat “les millores i reformes“ de les instal·lacions que s’estan fent aquesta legislatura i hi ha subratllat que “és una feina que es fa escoltant les demandes dels diferents col·lectius i clubs d’esportistes”.

En darrer lloc, s’ha donat suport unànime a una proposició per instar al Consell de Formentera a, juntament amb el centre educatiu CEIP El Pilar, l’APIMA de la Mola, l’Associació de Veïns de la Mola, l’Associació de Majors i el veïnat del poble, buscar la solució més adient per satisfer les necessitats que no es trobin cobertes ara mateix pel parc existent en aquest nucli, segons ha explicat la consellera d’Educació, Susana Labrador. Aquesta proposició ha estat presentada per Sa Unió i transaccionada per l’equip de Govern de GxF-PSOE.

Compareixença
La sessió d’avui s’ha tancat amb la compareixença de la consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació, Raquel Guash, que ha destacat, en primer lloc, “la feina, la dedicació i el compromís dels tècnics” de les àrees que gestiona. “Un dels objectius d’aquesta legislatura era aprofundir en la protecció i en la preservació dels nostres béns patrimonials i continuam per aquest camí”, ha assenyalat la consellera Raquel Guasch. Així, per exemple, entre altres iniciatives, s’ha finalitzat el procediment per declarar BIC el molí Vell de la Mola i s’ha encomanat la redacció del Pla especial de protecció del BIC de ses Salines. També es va treure a concurs l’elaboració del primer Catàleg de camins de Formentera i es va constituir la Comissió Assessora de Patrimoni Immaterial. Respecte a la investigació, entre altres qüestions, es va convocar la Beca d’Investigació del Consell del 2020, amb un increment pressupostari de 2.500 euros; s’ha finalitzat la intervenció arqueològica programada a la necròpolis bizantina de sa Tanca Vella; també es va fer a la tardor una tasca d’investigació arqueològica a la Cova 127 a la Mola.

Guasch ha destacat que des d’agost fins al dia d’avui, el departament també ha comportat l’emissió de 39 informes tècnics i s’han tramitat 18 expedients d’autorització d’intervencions arqueològiques. Respecte als arxius, la consellera ha assenyalat que “en aquest aparat podem dir que hem progressat al 100 %” amb més reforç de personal. A més, a l’Arxiu Municipal, s’han dut a terme tasques de millora per crear un espai independent i millor condicionat.

De l’àrea de Política Lingüística, la consellera ha assegurat que “els cursos de català per a persones adultes segueixen sent la pedra angular de l’àrea”. “Tot i les restriccions per la covid-19, hem organitzat cursos durant la tardor i hivern i han tengut molta acceptació. Hem hagut de buscar espais més adequats per fer les sessions lectives. Cal destacar que s’han inscrit 225, en el període d’octubre a febrer; i hem ofertat 11 cursos”. “D’aquesta àrea destacarem tota la feina diària d’assessorament lingüístic intern a totes les àrees que conformen el Consell de Formentera”, ha dit.

“Compromís, feina, dedicació i esforç han de ser les paraules que es segueixin guiant dia a dia en la gestió que ens va encomanar la ciutadania a les urnes l’any 2019”, ha finalitzat la consellera Raquel Guasch.

30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici del servei de socorrisme a Formentera

foto 2021 socorrisme AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que demà dissabte 1 de maig s’inicia el servei de socorrisme a les platges de Formentera que es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre. Un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis.

Des de demà 1 de maig, fins a l’1 de juny, hi haurà 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporaran 12 socorristes més. Així fins al 30 setembre hi haurà un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.

Cal destacar que pròximament sortirà una oferta per contractar als nous socorristes, per accedir s’ha de tenir el títol homologat de Socorrista en espais aquàtics naturals, segons ha explicat el conseller d’Interior Josep Marí.

Curs d’actualització
“Els socorristes estan realitzant entre ahir i avui un cursos d’actualització de les tècniques de salvament per recordar algunes de les principals tasques que fan com les reanimacions, entre d’altres pràctiques per estar preparats en casos d’emergència”, ha afegit el conseller.

En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubre les platges vigilades seran Ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre a més d’aquestes platges també es vigilarà la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, Es Pujols, Cala Saona i Es Caló.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i Es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. Als Arenals aquesta servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.

Així mateix, tots els posts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per a atendre possibles quadres d’aturada cardiorespiratòria.

Podeu consultar l’estat de la mar a www.platgesdebalears.com.


30 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 51 de 139

51

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE