• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera Impulsa acull els primers emprenedors a la sala de cotreball

foto 2023v impulsaLa presidenta del Consell de Formentera i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, va signar ahir el conveni de cessió de la sala de cotreball de Formentera Impulsa amb les dos primeres persones que han començat a fer-hi feina, un espai destinat a la ubicació temporal d'emprenedors i petites empreses de nova o recent creació.

Ana Juan, ha recordat que Formentera Impulsa "posa aquest espai a disposició dels emprenedors de l'illa" i que és "una eina per facilitar el desenvolupament de la seva activitat, millorar la formació i crear un espai on compartir experiències i sinergies amb altres persones". Ana Juan ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "acompanyar les persones que no poden disposar d'un espai per iniciar la seva feina administrativa i a totes les que necessiten formació, orientació i assessorament a l'hora de crear la seva pròpia empresa". En aquest sentit, ha animat Marcelo Guisado Saceda i Mariam Ben Hamza Shaim Abja, les dos primeres persones que comencen a ocupar aquest espai, "que aprofitin tots els recursos que ofereix Formentera Impulsa per als emprenedors de l'illa".

Aula de formació
Formentera Impulsa té dos centres de formació que es gestionen des de l'àrea de Desenvolupament. En l'actualitat s'està realitzant una formació d'anglès A1 dins el marc de la convocatòria del SOIB Projectes territorials per a col·lectius vulnerables 2021-2023, amb un total de deu alumnes inscrits, els quan podran optar a la realització d'una prova a través del British Council per obtenir un certificat.

Espais
Ubicat en les antigues oficines de Benestar Social, al Casal d'Entitats, Formentera Impulsa disposa d'una sala de cotreball amb sis llocs de feina, una sala de reunions, una zona de recepció i una zona d'espera, lavabos, aparcament i també una aula de formació de l'Àrea de Desenvolupament Local, de la qual es podrà fer ús segons la disponibilitat i on s'impartiran les formacions destinades als emprenedors. Les empreses allotjades a l'Espai Empresarial disposaran de les següents prestacions: recepció i control d'accessos, fotocopiadora, accés a serveis telemàtics, mobiliari, sala d'usos múltiples, connexió de fibra òptica, climatització general. El preu per taula de l'Espai Empresarial és de 60 euros al mes.

Formentera Impulsa també compta amb una pàgina web adreçada a la ciutadania en general, www.formenteraimpulsa.cat, on es pot accedir a tota la informació i els serveis que ofereix.


11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera tendrà deu meses, una més que el 2019, en tres col·legis electorals per a les eleccions del 28 de maig

Formentera tendrà un total de deu meses electorals, una més que el 2019, repartides en tres col·legis electorals per a les pròximes eleccions locals i autonòmiques del 28 de maig. La nova mesa electoral correspon as Cap de Barbaria, que per volum de població es divideix en dos en aquests comicis. A Formentera, hi haurà tres col·legis electorals: el CEIP Mestre Lluís Andreu, el nou CEIP Sant Ferran de ses Roques i el CEIP El Pilar.

El passat ple ordinari del Consell es va fer l’elecció de les 330 persones del padró que seran els membres de les meses electorals: presidents, vocals i suplents. Una vegada que la llista ha estat ratificada per la Junta Central, ja ha començat la notificació a les persones escollides.

En les eleccions del 28 maig a Formentera hi ha dos urnes, una per a constituir el Consell Insular de Formentera i l’altra per al Parlament per la circumscripció de Formentera. El nombre d’electors a Formentera és de 6.876, als quals s’han de sumar els residents absents a l’estranger (CERA), que són 486.


9 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana precaució davant la temporada d'alt risc d'incendis

Els bombers del Consell de Formentera estan realitzant rutes de vigilància diàries per zones forestals des que ha començat la temporada alta de risc d'incendis amb principi del mes de maig. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha demanat a la població de l'illa i als visitants "la màxima precaució i que evitin imprudències que amb les altes temperatures puguin originar incendis forestals".

Josep Marí ha recordat que entre l'1 de maig i el 15 d'octubre queda prohibit fer foc en terreny forestal i a menys de 50 metres d'aquest. Per fer foc a la franja que va dels 50 als 500 metres del terreny forestal cal sol·licitar una autorització administrativa a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

La plantilla dels bombers del Consell de Formentera està formada per setze bombers, quinze professionals a temps complet i un amb règim de localització.Es demana a la ciutadania que davant qualsevol emergència relacionada amb el foc cridin a l'112.


5 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v ni un foc

Dos dissenyadors de Formentera participen en la Bridal Fashion Week a Eivissa

foto 2023v noria AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que els dissenyadors locals Eva Cardona i Majoral han participat en la primera edició de la Bridal Fashion Week, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'hotel Torre del Mar a Eivissa.

La presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, ha destacat "la col·laboració de la institució i els dissenyadors de l'illa per estar presents en aquest esdeveniment, una oportunitat ideal per mostrar les creacions de la moda de Formentera".

Eva Cardona va presentar una col·lecció de vestits de núvia exclusiva fidel a l'estil elegant, minimalista i alhora glamurós, creada en aquesta illa.

Per la seva part, Majoral va presentar collars, braçalets i corones de plata amb pintura de diversos colors, amb motius vegetals, que evoquen els anys setanta i l'esperit hippy.

La Bridal Fashion Week també va homenatjar Amalia Mora, que va ser una de les grans promotores de la moda a Eivissa i Formentera.

4 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aquest dilluns s'inicia el servei de socorrisme a Formentera

foto 2023iv socorrismeEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que aquest dilluns 1 de maig s'inicia el servei de socorrisme a les platges de Formentera, que estarà actiu entre l'1 de maig i el 31 d'octubre. El conseller d'Interior ha destacat que és un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis, i ha desitjat una bona temporada als socorristes.

Des de l'1 de maig i fins a l'1 de juny, hi haurà onze efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l'1 de juny s'incorporaran quinze socorristes més. Així, fins al 30 setembre hi haurà un total de vint-i-sis efectius. El mes d'octubre, de nou, es reduirà la plantilla a onze efectius més el coordinador.

En aquest sentit, cal destacar que fins al 22 de maig està oberta la convocatòria d'oferta de feina de deu places de socorristes per completar la plantilla. Els interessats es poden inscriure a través d'aquest enllaç.

Cal destacar que aquests dies els socorristes estan fent cursos d'actualització de les tècniques de salvament per recordar algunes de les principals tasques que fan, com ara les reanimacions, per estar preparats en casos d'emergència.

En temporada baixa, de l'1 de maig a l'1 de juny i de l'1 al 31 d'octubre les platges vigilades seran ses Illetes, la platja de Llevant i es Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre, a més d'aquestes platges també es vigilarà la zona del pas des Trucadors, platja des Tanga, es Pujols, cala Saona i es Caló.

Platges adaptades i cardioprotegides
Recordam que les platges des Arenals i es Pujols estan preparades per al bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es presta de 12 a 17 hores, només amb bandera verda. As Arenals, aquest servei es presta des de l'1 de maig al 31 d'octubre, i as Pujols, de l'1 de juny al 30 de setembre. Per difondre aquest servei s'ha renovat la cartelleria amb la informació i els horaris.

Cal destacar també que tots els punts de socorrisme compten amb un desfibril·lador per atendre possibles quadres d'aturada cardiorespiratòria.

Nou vídeo informatiu
Es pot consultar l'estat de la mar a www.platgesdebalears.com. Com a novetat, enguany el Consell de Formentera ha editat un vídeo per fer arribar aquesta informació als residents i visitants. El vídeo es podrà veure a les navilieres, així com a les xarxes socials del Consell i de l'àrea de Turisme.

29 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv bany assistit

Més articles...

Pàgina 7 de 139

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE