• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Les navilieres oferiran la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa

foto-rp-marcpons-alejandraferr1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han comparegut avui en roda de premsa a Palma per anunciar que s’ha arribat a un acord amb les navilieres per oferir la connexió marítima de primera i darrera hora del dia entre Formentera i Eivissa.

Concretament, aquestes connexions s’oferiran a les 6.00h de Formentera a Eivissa, cada dia de dilluns a divendres, per part de la naviliera Baleària, i a les 22.30h d’Eivissa cap a Formentera, cada dia de dilluns a diumenge, per part de Trasmapi. El servei començarà a donar-se com a data límit l’1 de març i no s’haurà de treure a concurs públic, el que agilitza la posada en marxa, segons ha explicat el conseller de Mobilitat del Govern balear.

La presidenta del Consell de Formentera ha agraït la feina conjunta feta amb el Govern balear per assegurar aquesta connexió tan important pels formenterers i formentereres. “Aquestes connexions signifiquen que molts dels alumnes que han d’anar a estudiar a Eivissa podran fer-ho sense necessitat d’haver de canviar la seva residència, i que podrem tenir un horari més ampli de visita als malalts ingressats a Eivissa, així com connectar amb les sortides i arribades de les primeres i darreres connexions aèries, entre moltes altres millores pel dia a dia i les necessitats del residents de Formentera”.

D’altra banda ha assegurat que “des de la institució insular se seguirà treballant en el desenvolupament del decret de Transport Marítim perquè quedin recollides i fixades les connexions mínimes necessàries, incloses les de primera i ultima hora ”. A més, Alejandra Ferrer ha destacat que “també farem feina perquè el decret fixi el nombre de connexions màximes entre Formentera i Eivissa, per garantir el servei i que a la vegada siguin mediambientalment sostenibles, ja que transiten per ple Parc Natural”. Per últim ha agraït la bona predisposició de les navilieres per a arribar a aquest acord i continuar treballant en el decret.

18 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una sentència recolza el model de tribunal de selecció del personal interí del Consell de Formentera

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma ha desestimat per “no tenir cap fonament legal” el recurs contenciós administratiu interposat per UGT l'any 2018 al model de selecció del personal interí utilitzat pel Consell de Formentera.

La sentència del jutge Pedro Antonio Mas Cladera dóna suport al model de selecció d'interins del Consell de Formentera, que qualifica “d'àgil, conforme als principis constitucionals i adequats a les necessitats de l'illa”.

L'escrit esvaeix els dubtes d'irregularitats en matèria de selecció denunciades per UGT en reiterades ocasions als darrers dos anys i avala el procés de selecció del Consell de Formentera per “adequar-se a dret”.

El contenciós presentat es referia en concret a dos procediments de selecció de personal tècnic, encara que els efectes de la sentència són extensius a totes les convocatòries realitzades amb els mateixos criteris durant la passada legislatura.

L'objectiu d'UGT era fer aplicar als funcionaris interins la regulació prevista per als funcionaris de carrera, el que hagués obligat a que tots els membres del tribunal de selecció fossin funcionaris de carrera.

Els serveis jurídics del Consell han informat que la demanda, de prosperar hagués tengut greus conseqüències, al comptar el Consell de Formentera amb pocs funcionaris de carrera, per completar la majoria de tribunals de selecció s'hagués hagut de demanar auxili a les altres illes, perdent autonomia i comportant això més despeses per a desplaçaments i més barreres per avaluar coneixements relacionats amb la realitat de l'illa i la institució.

El jutge ha atès a aquestes particularitats i disposa que Formentera “té unes peculiaritats i particularitats que no poden desconèixer-se” i que “la necessària agilitat en els procediments selectius, unida a la configuració del personal del propi del Consell Insular (amb escasses dotacions de funcionaris de carrera) condicionen la conformació dels tribunals de selecció”.

12 de diciembre de 2019
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Els pressuposts 2020 del Govern destinen 3,6 milions d’euros per la construcció de l’escola de Sant Ferran

reunio---pressupostosjp1La presidenta Alejandra Ferrer, i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell s’han reunit avui a la seu del Consell de Formentera amb la consellera d’Hisenda del Govern, Rosario Sánchez, i el director general de Pressuposts del Govern, Joan Ignasi Morey, per conèixer els pressupostos autonòmics que el Govern destinarà a Formentera. A la trobada també han assistit els vicepresidents Ana Juan i Rafael Ramírez.

Inversions a Formentera
En matèria d’inversions, destaca l’apartat dels pressuposts autonòmics destinat a les infraestructures educatives, al qual es preveu la finalització de la construcció del nou CEIP Sant Ferran (3,6 milions d’euros). Així mateix, els comptes autonòmics reserven la partida, de 470.000€, per a continuar amb la construcció de la nova residència per a persones majors de Formentera (18 places).

Pel que fa a l’àmbit sanitari, a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es posarà en marxa en 2020 el servei d’hemodinàmica, les obres del qual es troben a punt de finalitzar. En mobilitat, de la seva banda, es preveu la incorporació de la tecnologia dels nous autobusos necessària per a la integració tarifària del transport per carretera de totes les illes. Un projecte que compta amb un pressupost de 180.000€.

La presidenta Alejandra Ferrer ha valorat positivament els pressupostos que el Govern destinarà a Formentera per al 2020. “En general són uns pressupostos que demostren estabilitat i equilibri pels pròxims anys”, segons ha explicat. A més, els comptes preveuen “inversions tan importants per Formentera com les obres de l’escola de Sant Ferran o per finalitzar la construcció de la residència”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Medi Ambient i eficiència energètica
La presidenta també ha destacat la importància d’altres inversions, com les que es faran en matèria mediambiental inclouen les actuacions de manteniment i explotació de la depuradora de Formentera (364.950€) i les obres de remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora (400.000€), un projecte finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible, així com les actuacions de la xarxa de sanitat forestal (228.750€ per la lluita contra la processionària, control de possible afectació de plagues i actuacions de prevenció).

Els pressuposts autonòmics també preveuen partides per a la millora de l’eficiència energètica, com les subvencions per inversions en autoconsum i energies renovables per a administracions públiques (120.000€).

Agricultura, pesca i alimentació
En el sector de l’agricultura, pesca i alimentació es preveuen actuacions de manteniment a les basses de reg (250.000€). Dinamització sector agroalimentari. LEADER Eivissa i Formentera: 500.000€. Millora de la dessalació de la bassa de regadiu de Formentera: 94.000€. Vigilància de les Reserves Marines.

Cultura i patrimoni
Pel que fa a la cultura i el patrimoni, d’altra banda, els pressuposts preveuen inversions per a dur a terme el pla d’activitats de la Fundació Museu i Centre Cultural Formentera (120.000€).

Els pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2020 destinen 17,53 milions d’euros a Formentera, dels quals 6,73 milions pertanyen a inversions provinents de les conselleries del Govern de les Illes Balears i de les empreses i entitats del sector públic de la CAIB. De la quantia global, la meitat correspon a l’aportació del Govern al Consell Insular de Formentera, de 8,77 milions, a través dels pressuposts autonòmics.

Durant la presentació, la consellera Sánchez ha destacat en termes generals que es tracta d’uns pressuposts “responsables social i financerament”, atès que consoliden i augmenten la despesa destinada a les polítiques socials, la més alta de la història, de 3.091 milions d’euros, el 70,5% del pressupost no financer per a 2020, i perquè mantenen el nivell d’inversió pública i també la línia de control i estabilització del deute públic.


11 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer demana que les polítiques mediambientals i socials siguin l’eix central de la feina de les administracions

cursa-constitucio--pj1Avui s’ha celebrat l’acte institucional de celebració del XLI aniversari de la Constitució a la Seu del Consell de Formentera. La presidenta Alejandra Ferrer ha dirigit unes paraules al públic assistent.

En el seu discurs Alejandra Ferrer ha destacat que la societat està avançant i cada vegada és més participativa. “Homes i dones volen formar part de les decisions polítiques del seu poble i els joves ens demanen poder formar part de la configuració d’aquest futur, un futur que ha de ser sostenible, ha de vetllar per els drets dels infants, ha de garantitzar la conciliació familiar i sobretot ha de possibilitar que puguin gaudir del planeta com ho vàrem poder fer nosaltres, per això les polítiques mediambientals i socials han de ser eix central de la feina de totes les administracions”.

Senador propi
D’altra banda, la presidenta ha destacat la necessitat actual d’introduir algunes reformes en la Constitució, entre les que “Formentera té la seva pròpia demanda específica: que l'article 69,3 se substitueixi el guió per una conjunció i poder escollir així un Senador-a propi”. Aquesta demanda històrica de Formentera es va admetre a tràmit el 2 de novembre del 2018 a les Corts de l'Estat, però ha quedat paralitzada amb l’inici d’aquesta nova legislatura, segons ha recordat. “De nou des de Formentera haurem de reivindicar aquest dret bàsic que significarà una nova passa en l'autonomia de Formentera i acabarà amb una anomalia en la representació a l'Estat de les illes Balears”, segons ha explicat.

Per últim, Alejandra Ferrer s’ha referit a que Formentera en particular, i les illes en general han de “veure reconegut i compensat el fet insular, i que entre tots i totes hem de resoldre de forma coordinada i eficient les nostres necessitats en un marc de drets i llibertats com el que avui commemorem”.

Interpretació musical
Per finalitzar l’acte, els alumnes del taller de música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera, Clara Escandell i Jaume Ramírez, han interpretat 3 peces musicals, “Sa Curta”, “Sa Calera” i “Pàgines Enrere”.


6 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana ajudes al govern de l’Estat per poder assolir els objectius de l’Agenda 2030

reunio---presidenta-senador1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb el senador autonòmic, José Vicente Marí Bosó, a la seu de la institució insular. La presidenta ha agraït al senador aquesta trobada en què li ha traslladat diverses peticions de l’illa de Formentera perquè com a senador les defensi a davant l’Estat.

El canvi climàtic ha estat un dels temes que ha centrat la trobada, “per demanar que des del govern central es doni suport a les institucions insulars i puguem fer accions que suposin un canvi real per aconseguir assolir els objectius de l’Agenda 2030”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Conveni de carreteres
Altre dels temes tractats ha estat la necessitat de signar un nou conveni de carreteres amb el govern central. Segons ha declarat Marí Bosó, “el Consell de Formentera és l’únic consell de les Balears que ha fet la inversió, l’ha pagat i l’ha justificat, i ara explicarem al Ministeri de Foment que els que fan bé les coses se’ls ha de premiar, perquè siguin àgils en posar en marxa un nou conveni”.

La presidenta també li ha traslladat la reivindicació de Formentera per tenir un senador propi. Altre dels temes sobre els que parlat ha estat “la necessitat de desenvolupar la llei de Costes a Formentera però garantint els drets dels propietaris afectats per la llei”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. Les bonificacions del transport marítim i aeri, tant de residents com de mercaderies, han estat també motiu de petició per part de la presidenta de Formentera, “així com la necessitat de vetllar per el manteniment de la connectivitat aèria després de la fusió d’ Air Europa i Iberia”.

El senador també ha assegurat que demanarà que s’inclogui en els pressupostos generals les necessitats de Formentera en matèria d’inversió pública, de millores en la depuració o de la subvenció del transport de residus, entre altres.


4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 67

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1