• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Pep Mayans, de can Xumeu Petit, l’home més longeu de Formentera, fa 101 anys

foto 2021 xumeu petitPep Mayans de can Xumeu Petit celebra avui 101 anys de vida a la seva casa de la Mola. La vicepresidenta del Consell i consellera de Majors, Ana Juan, s’ha apropat avui a felicitar-lo en nom de tot el poble de Formentera. La consellera ha passat una estona amb el nostre veí i li ha fet entrega d’un ram de flors i unes orelletes. Pep Mayans ha rebut avui moltes de felicitacions de familiars i amics, i ha estat molt ben acompanyat tot el dia. A més, en un dia tan especial, ha pogut gaudir d’un passeig, contemplant les parres i els coloms que té a casa, unes de les seves grans aficions.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Minut de silenci en condemna per l’assassinat masclista a Sa Pobla

foto 2021 sa poblaAvui s’ha fet un minut de silenci davant el Consell de Formentera en condemna per l’assassinat masclista ocorregut ahir a Sa Pobla, Mallorca. La presidenta Alejandra Ferrer, així com la resta de consellers i conselleres i treballadors de la institució s’han sumat a aquest acte en memòria de les primeres víctimes masclistes de l’any a les Balears, una dona de 28 anys i el seu fill de 7 anys.


18 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera es manté en nivell 1 d’alerta sanitària i segueix amb la desescalada “lenta” per assegurar una bona situació per a l’inici de l’estiu i garantir la seguretat dels residents

foto 2021 desescalada lenta ALa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller balear de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas i la directora general de Salut i Consum, Maria Antònia Font, han comparegut avui en roda de premsa per explicar les mesures derivades de la crisi sanitària de la covid-19.

Sobre la situació epidemiològica, la presidenta ha explicat que ara mateix “tenim dades favorables amb cap cas actiu i amb una incidència acumulada de 0 en els darrers 14 dies, és a dir en els darrers 14 dies no hi ha hagut cap cas positiu nou a l’illa”. Tenint en compte aquestes dades “es relaxen algunes mesures, tot i que la desescalada serà lenta per poder arribar a l’estiu amb una bona situació i garantir la seguretat sanitària dels nostres residents”, ha afegit.

Mesures
A Formentera es segueix amb el nivell 1 d’alerta sanitària i es mantenen les següents restriccions, que estaran en vigor des del pròxim diumenge 9 de maig i durant les pròximes 2 setmanes:
-Les reunions socials i familiars a l’exterior de màxim 6 persones (sense límit de nuclis de convivència). A l’interior, màxim 6 persones de dos nuclis de convivència.
-Toc de queda de 23 a les 6 h.
-L’aforament dels comerços podrà ser de màxim del 100 %, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat, i poden obrir fins les 22 h.

Com a principal canvi, els exteriors del sector de la restauració no hauran de tancar de 18 a 20 h, i podran fer horari continu fins les 22.30 h. La normativa queda així:
-Horari màxim d’obertura al públic:
Interiors, de dilluns a divendres 17 h, dissabtes i diumenges 18 h.
Exteriors, de dilluns a diumenge 22.30 h, sense interrupcions.

Manteniment dels controls
La presidenta ha explicat que una altra de les mesures importants són els controls d’arribada a les nostres illes que es mantindran durant les pròximes dues setmanes i ha demanat que es continuïn realitzant al llarg de l’estiu. D’altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat que juntament amb el sector i el Govern, s’està treballant per poder oferir a l’illa PCR a preus competitius.

Així mateix, també ha tornat a reclamar que les dades de contagiats de visitants i de residents es comptabilitzen per separat, “perquè si no, poden tenir una afecció directa damunt la incidència acumulada, i pot fer que tenguem canvis de mesures per dades de visitants, que ja ni estiguin a l’illa”. D’altra banda, la presidenta considera imprescindible que el Govern treballi amb els consells per crear un full de ruta per definir les mesures, protocols i horaris que hauran de respectar els establiments i la resta de societat al llarg de tot l’estiu.

Per acabar, la presidenta ha agraït a la ciutadania i al sector empresarial “la bona situació que tenim ara, perquè és gràcies a la seva responsabilitat, i encara que estan cansats continuen amb força acomplint amb les mesures”. Pel que fa a la vacunació, ha demanat a la població que “quan ens cridin a vacunar-nos diguem que sí, és molt important que tots ens immunitzem per garantir la seguretat pròpia i la de totes i tots els que ens envolten”.

Per la seva banda, el conseller balear Josep Marí Ribas ha enviat un missatge de “prudència i prevenció encara que la situació ha millorat molt” i ha felicitat Formentera per “la incidència a zero d’aquests moments”. El conseller ha recordat que “encara tenim el virus, i no ens podem relaxar” i també ha animat a la població de l’illa a vacunar-se.

Per la seva part, Maria Antònia Font ha assenyalat que, segons les dades del Servei de Salut així com les del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, “Formentera és l’illa amb millor situació ara per ara, després de 14 dies sense detectar-se cap cas positiu, mentre que Eivissa, Mallorca i Menorca es troben en una situació sostinguda des de fa setmanes, amb casos lligats a brots més extensos a causa de la variant britànica, que continua essent la predominant a la comunitat i que té major transmissibilitat”. La directora general ha destacat que a 6 de maig a Formentera hi ha 3.071 dosis aplicades de vacunes, 2.320 persones que han rebut una dosi, i amb pauta completa hi ha 751 persones.


7 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya: Vacuna’t, per tu i per tothom, #formenteraesvacuna

cartell 2021 vacunatEl Consell de Formentera ha editat aquest vídeo per animar la població a vacunar-se quan li arribi el torn, i aconseguir així la immunitat comunitària que ens acostarà més a la nostra anhelada normalitat.

El vídeo es distribueix a les xarxes socials i vol destacar alguns dels avantatges que té la vacuna, perquè quan ens cridin, siguem solidaris i diguem sí a la vacunació.

6 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El CES presenta a Formentera el dictamen sobre l’Horitzó 2030 a les illes

foto 2021 CESLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president del Consell Econòmica i Social de les Illes Balears, CES, Rafel Ballesteros. A la trobada també han assistit el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell i el secretari general del CES, Josep Valero. Des del CES s’ha presentat el dictamen 5/2020 sobre l’Horitzó 2030 a les Illes Balears.

Aquest estudi, segons ha explicat el president del CES, va ser encarregat pel Govern balear a l’any 2017, 58 experts varen presentar 444 propostes que varen ser votades i debatudes i que conformen l’estudi on s’assenyala cap a on caminam. L’objectiu del dictamen és: “fer de les Illes Balears una regió referent per la seva qualitat turística, per la seva capacitat d’atreure talent i impulsar l’emergència de noves activitats competitives a l’àmbit internacional i sobresortint en la sostenibilitat ambiental, en la inclusió social, en la qualitat del treball i en l’equilibri territorial”.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè en moltes de les propostes que destaca l’estudi “ja estam treballant, en temes relacionats amb la sostenibilitat, capacitat de càrrega, tant pel que fa a vehicles com a places turístiques, així com en l’aposta pel sector primari, els productes de quilòmetre 0, etc.”. Ferrer ha coincidit en el fet que “cada illa ha d’apostar per la diferenciació defensant la seva natura, el patrimoni, la cultura, per ser més competitives, i com no continuar treballant per ser illes sostenibles, que tendeixen al residu 0 i que lluitin contra el canvi climàtic”.

Per últim, Alejandra Ferrer ha assenyalat com a reptes pendents la feina que queda per fer en habitatge, educació, sanitat i ciència, entre d’altres. A més, la presidenta ha explicat que “amb l’afectació de la crisi de la covid s’ha posat en evidència que el camí de futur passa per treballar en col·laboració, coordinació i solidaritat, sent unes illes cohesionades però diferents, amb una economia circular i una societat igualitària”.

4 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 97

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1