• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Inici de l’exposició pública del projecte del nou doble enllaç elèctric d’Eivissa i Formentera

Presentacio nou cable electricEl conseller d’Energia del Govern, Marc Pons, ha presentat aquesta tarda al Consell de Formentera, el projecte de la nova interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Formentera. Precisament avui comença el període d’exposició pública d’aquest projecte que té un pressupost de gairebé 78 milions d’euros.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat que aquest nou enllaç és un projecte que “des de fa anys venim reclamant i una inversió imprescindible pel sistema energètic”. Jaume Ferrer ha destacat que amb ella es posarà fi als problemes de remors i fums que pateixen els veïns d’Es Ca Marí, que viuen pròxim a la central elèctrica. D’altra banda, el president ha avançat que el Consell presentarà al·legacions per intentar millorar-lo i que l’afectació sigui la mínima possible, sobretot en el tram terrestre.

Característiques tècniques
Es preveu que aquesta nova connexió estigui enllestida entre el 2019 i el 2020. El projecte consisteix en la construcció d'una nova subestació a Formentera amb una capacitat de 132 kV, l’ampliació de la subestació Torrent 132 kV a Eivissa, els trams terrestres en ambdues illes soterrats, el cable submarí i un enllaç tripolar amb fibra òptica integrada amb corrent altern.
La profunditat màxima prevista és de 65 metres, la tensió nominal de 132 kV i la potència de 100 MW.

Aquest projecte té per objectiu reparar la insuficient cobertura de la demanda en període estival a Formentera sense suport addicional de generació local. L’estat actual dels enllaços existents és de 30 kV, amb problemàtiques gairebé anuals que posen en risc el subministrament elèctric a l'Illa.

A la presentació també han assistit la consellera de Territori, Alejandra Ferrer, el conseller d’Infraestructures i Noves Tecnologies, Rafael González i la consellera de Medi Ambient i Energia, Daisee Aguilera, així com el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, el delegat regional de Red Eléctrica de España, Eduardo Maynau, i el director de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern, José Ignacio Pradas.

Visita a les obres de millora d’es Pujols

Foto visita es pujolsEl president Jaume Ferrer, el vicepresident, Bartomeu Escandell, la consellera de Territori i Turisme, Alejandra Ferrer i el conseller d’Infraestructures, Rafael González i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona, acompanyats del vicepresident del Govern i conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i la consellera de Presidència, Pilar Costa han visitat avui es Pujols per veure la finalització de les obres de millora d’aquest nucli urbà.

Les millores han consistit en la renovació integral dels serveis públics com sanejament (pluvials i fecals), abastament d'aigua (hidrants contra incendis i per neteja de carrers), cosa que ha reduït les pèrdues que hi havia detectades, i també soterrament de les esteses aèries dels serveis de llum i telecomunicacions. Així mateix, s'ha renovat el paviment amb la mateixa pedra utilitzada a la plaça Europa a la zona interior peatonal i al Passeig Marítim.

Aquestes obres de millora han tengut un cost de 2.420.000 euros. Un 20 % del pressupost ha estat finançat amb fons de l’Impost de turisme sostenible, concretament 484.000 euros. La resta, el 80%, 1.936.000 euros, ha estat finançat pel Consell de Formentera.

Trobat un fardell de haixix a la platja

Rroballa poli local formentera 2La Policia Local de Formentera ha estat alertada avui a les 8.00 del matí per un veí d'Es Pujols de que en la platja de la mateixa localitat es trobava un paquet sospitós. Els agents s'han traslladat al lloc indicat i han comprovat que efectivament es tractava d'un fardell, suposadament de haixix. Tot seguit han procedit a entregar-lo a la Guàrdia Civil que s'ha fet càrrec de la investigació.

Acabada l’obertura d’una faixa forestal a Es Ram de la Mola

Faixa forestal es ram fotoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, ha contractat a una empresa especialitzada per l'obertura d'una faixa forestal de defensa a la zona d'Es Ram, a la Mola. La faixa s'ha obert al llarg del camí d'Es Ram, des de la carretera fins a arribar a la costa, i té una longitud de 1.7000 metres i una amplada mitjana de 17,5 metres.

"L'objectiu d'aquesta obra és el de disminuir el risc i la perillositat dels incendis forestals a una zona especialment sensible", segons ha explicat el responsable de Presidència, Bartomeu Escandell. Per aconseguir-ho s'ha eliminat la continuïtat vertical i horitzontal, i s'han creat estructures segures per la intervenció dels mitjans en l'extinció d'incendis forestals.

A més, el conseller ha aprofitat per recordar que el passat dilluns 1 de maig es va iniciar la temporada d'alt risc d'incendi forestal d'aquest any 2017 que es perllongarà fins al quinze d'octubre. Durant aquest període queda estrictament prohibit l'ús del foc en tots els terrenys forestals de les Illes Balears i a menys de 500 metres d'aquests, a excepció dels que disposin d'una autorització administrativa especial per a cada activitat que pugui generar perill d'incendis. Bartomeu Escandell ha destacat que la col•laboració ciutadana és fonamental en la lluita contra el foc.

Aquesta és la segona fase de la realització d'aquesta faixa forestal de la Mola que va començar l'any passat amb una intervenció de l'Ibanat.

Explicacions del gerent del Consell de Formentera davant les informacions aparegudes al Grup Prensa Pitiusa

Compareixenca isidor torresEl gerent del Consell de Formentera, Isidor Torres, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per explicar el seu punt de vista sobre les informacions aparegudes aquest cap de setmana a dos mitjans del Grup Prensa Pitiusa, la TEF i Periódico de Ibiza y Formentera en les que es parlava sobre l’encàrrec del Consell de Formentera de dos estudis al gabinet on hi treballa la parella de la germana del gerent, Estudi Lunar.

Isidor Torres ha explicat que la col·laboració d’aquesta persona amb el Consell són anteriors a que ell comencés a treballar a la institució. També ha dit que “ni els dies abans a la publicació, ni el dia de la publicació, ni els posteriors, fins avui dimarts, la TEF o el Periódico de Ibiza s’ha interessat pel meu punt de vista”. Per aquestes dues raons, Torres ha dit que els mitjans de Prensa Pitiusa “no han tingut l’objectiu d’informar, sinó de desprestigiar” .

Torres ha vinculat aquest propòsit al fet de “no acceptar una proposta econòmica d’aquest grup de comunicació, en concret la renovació de la quantia que el Consell de Formentera dedicava al programa de la TEF Formentera Setmanal”.

El gerent del Consell de Formentera, “que té atribucions en gestió de personal i comunicació però sense atribucions per encarregar res fora d’aquestes matèries”, ha explicat que “des de l’aparició del programa Formentera Setmanal de la TEF, el Consell de Formentera n’havia estat l’únic patrocinador”.

Torres ha destacat que “el programa Formentera Setmanal ha estat importantíssim per la història de la comunicació de l’illa, sense ell no hi hauria imatges d’un període de grans transformacions a Formentera com les primeres dècades d’aquest mil·lenni”. Amb l’inici de la nova legislatura van demanar al Grup que aprofités la bona audiència del programa per trobar altres patrocinadors, “a l’estil del model de Ràdio Illa, que viu de fons públics i privats”. “Informats d’aquestes intencions, els responsables comercials de la TEF varen tornar a fer una oferta sense cap rebaixa econòmica, i per tant no es va acceptar”.

Segon atac
Isidor Torres ha explicat que a l’any 2002, el diari Ultima Hora (antecessor del Periódico), va publicar informacions referents a la dona i el cunyat de l’aleshores alcalde de Formentera, Isidor Torres, que van haver de ser rectificades als vint dies per ser falses.

Es dóna la circumstància que Juan Mestre, que actualment és el director del diari que ha publicat les informacions referents al “cunyat” d’Isidor Torres era cap de política de l’Ultima Hora l’any 2002, i que la notícia va signada pel seu germà J.F.Mestre.

Les xifres dels estudis
El Consell de Formentera ha col·laborat en dos ocasions amb Estudio Lunar, la primera d’elles va ser fa tres anys, i en concret un estudi sobre el futur del nucli urbà i el port de la Savina per un valor de 12.963 euros sense IVA. La segona, enguany, ha estat l’elaboració d’un full de Ruta de Sant Ferran per 12.000 euros, sense IVA. Tots dos treballs han estat presentats públicament en reunions veïnals i editades en llibres.

Actualment, es treballa en una tercera col·laboració, la redacció d’un avantprojecte per la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran.

Més articles...

Pàgina 81 de 98

81

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1