• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Vuit comerços de Formentera s'adhereixen al programa Bons Illes Balears

foto 2023iii bons illes balearsLa presidenta del Consell i consellera de Comerç, Ana Juan, i el director general de Comerç de les Illes Balears, han presentat avui el programa Bons Illes Balears, que compta amb la participació de vuit comerços de Formentera.

Ana Juan ha destacat "la implicació dels comerços locals per participar en aquest programa que busca ser un impuls per al sector comercial de l'illa, principalment per als comerços més petits, i per als clients locals". Segons ha afegit, "els comerços de Formentera són primordials per a la nostra economia i la nostra societat, i aquestes iniciatives han de servir abans de l'inici de la temporada turística".

El director general ha destacat que la campanya posarà en circulació mig milió d'euros en bons comercials a tot Balears. Per illes, han sol·licitat l'adhesió un total de 830 comerços de Mallorca, 115 de Menorca, 54 d'Eivissa i 8 de Formentera.

El programa, que compleix la tercera edició, funciona com campanyes anteriors. Cada ciutadà major de 16 anys resident a les Balears rebrà fins a quatre bons de 15 euros que podrà intercanviar en establiments adherits a la campanya per compres superiors a 30 euros, fins a un màxim de 60 euros de descompte per persona. Els bons es poden acumular en una sola compra o es poden fer servir en diferents, i en diversos comerços o en un d'únic. A més, s'han de sol·licitar directament a les botigues (no són aplicables a compres per Internet). Els bons comercials es podran bescanviar del 21 de març fins al 15 d'abril. Més informació al web wwwbonsillesbalears.com.

Els vuit comerços de Formentera que ofereixen els bons són: Coral Vermell, Estils Moda, Instalaciones Jodar, Modas Ferrer, Nomads, Nuëet, Te doy la luna, Tuyyo Formentera.

17 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana més agents de medi ambient i de l'Ibanat a l'illa

foto 2023iii jlsAvui s'ha celebrat la Junta Local de Seguretat de l'illa de Formentera presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el director insular de l'Estat, Enrique Sánchez Navarrete. A la reunió, també hi han assistit el conseller d'Interior de Formentera, Josep Marí; la vicepresidenta i representant de Gent per Formentera, Alejandra Ferrer; el conseller de Benestar Social i representant del PSOE, Rafael Ramírez, i el representant de Sa Unió, Lorenzo Córdoba. Pel que fa als cossos de seguretat, cal destacar la presència del cap de la Policia Local, Félix Ramos; el comissari en cap de la Policia Nacional d'Eivissa, Manuel Hernández; el comandant de la Guàrdia Civil, Juan Carlos González, així com un representant de la Direcció d'Emergències i Interior del Govern, entre altres autoritats.

La presidenta ha demanat que "com cada any davant la temporada es reforci la presència dels cossos i forces de seguretat; i es segueixi amb la bona coordinació amb la Policia Local i altres cossos d'emergències que hi ha hagut les darreres temporades". Ana Juan també ha destacat "la necessitat que els agents de medi ambient tenguin presència als espais naturals de Formentera, així com de la Guàrdia Civil del Mar". Una altra de les peticions ha set "l'increment dels efectius de l'Ibanat a l'illa per poder fer front a possibles focs forestals".

A la trobada també s'ha parlat sobre les actuacions que s'han de fer, de manera coordinada, davant l'arribada de barques amb migrants a l'illa, l'atenció que se'ls ha de donar i també les feines que s'han de fer per retirar posteriorment les embarcacions de la costa, segons ha destacat el conseller Josep Marí. D'altra banda, s'ha demanat l'increment de la presència de cossos de seguretat en places i llocs públics també en temporada baixa.


16 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La cistella de productes bàsics un 18 % més cara a Formentera que a Eivissa i un 22 % més cara que a la Península a l'octubre de 2022

foto 2023iii cistellaAixí ho demostra un estudi fet el 2022 per l'Observatori de Dades de Formentera en què s'ha comparat el preu de deu productes bàsics. A més, entre gener i octubre el preu d'aquesta cistella ha pujat un 21 %

El Consell de Formentera, a través de l'Observatori de Dades, ha fet un estudi sobre el cost de la cistella de la compra a Formentera, respecte a Eivissa i a la Península. També s'han comparat preus d'aquesta cistella de la compra, entre el mes gener i octubre de 2022 (abans i després de la guerra d'Ucraïna), per veure com ha afectat la inflació als productes bàsics.

Per fer aquest estudi s'han comparat els preus d'una llista de compra amb deu productes bàsics de marca blanca: un quilo d'arròs, una barra de pa, una dotzena d'ous, una lletuga, una garrafa de cinc litres d'aigua, un litre de llet sencera, un litre d'oli de gira-sol, un litre d'oli d'oliva, un quilo de patates i un quilo de pollastre.

Per fer la comparativa s'han triat dos grans supermercats d'Eivissa, dos de la Península, i els dos supermercats amb els preus més econòmics de Formentera. Així, el gener de 2022 era un 13 % més car fer la compra a Formentera que a Eivissa i un 12 % més car que fer-la a la Península. L'octubre de 2022, fer la compra a Formentera era un 18 % més car que a Eivissa i un 22 % més car que a la Península.

Comparació per mesos
Cal destacar que aquest primer any de presa de dades s'ha fet aquesta cistella de la compra en un total de cinc comerços de Formentera. Entre aquests cinc comerços s'ha detectat que hi ha variacions de preu de fins al 60 %, entre el més car i el més econòmic.

D'altra banda, si miram el que costava de mitjana aquesta compra bàsica als cinc comerços el gener del 2022, i ho comparam amb el que costava l'octubre de 2022 el cost de la cistella s'ha encarit un 21 % a Formentera. En aquest sentit, a Eivissa els preus s'han encarit un 17 % en aquests mesos i a la Península, un 11 %.

"Amb aquestes dades podem veure el gran sobrecost que té la compra bàsica a Formentera, i que a més aquest sobrecost s'ha incrementat en el darrer any", segons ha explicat la vicepresidenta i responsable de l'Observatori de Dades, Alejandra Ferrer. La vicepresidenta ha mostrat la seua preocupació per "constatar la gran despesa que han de fer els residents de Formentera per fer la compra bàsica a l'illa" i ha destacat que "seguirem amb aquests estudis i implementarem de nous, millorant la metodologia de feina, per conèixer el cost real de viure a Formentera i dur endavant o demanar mesures compensatòries a la nostra insularitat".

D'altra banda, des del Consell de Formentera s'ha demanat una reunió amb la Pimef per explicar les dades obtingudes i debatre sobre aquesta temàtica.

Cal destacar que aquest 2023 s'han introduït en l'estudi petits comerços d'Eivissa i de la Península, per establir una comparativa de totes les tipologies d'establiments entre les tres situacions geogràfiques. També s'augmentarà la periodicitat de les mostres per obtenir dades més concretes.

Totes les dades de l'estudi es poden trobar a la web de l'observatori a l'apartat visió del resident. https://www.observatorideformentera.cat/visions/visio-del-resident/cistella-de-la-compra/

16 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un nou mestre artesà i set nous artesans a Formentera

foto 2023iii artesa ALa presidenta i consellera de Comerç del Consell de Formentera, Ana Juan, ha fet entrega avui de vuit noves cartes d'artesania a les persones que varen superar l'examen de l'any passat. Han obtingut les noves cartes: Lorenzo Pepe, mestre artesà joier; Rosa Collell, artesana bossera; Lorena Escandell, artesana teixidora de punt; Maria del Carmen Costa Ferrer, artesana cosidora; Leile Ghenem, artesana passamanera; Valentina Llorens Matutes, artesana de bijuteria; Pep Juan Castelló, artesà joier, i Carlo de Bortoli, Debo, artesà decorador d'objectes.

En primer lloc, Ana Juan ha felicitat els artesans que han rebut les cartes. "L'artesania de Formentera està avui d'enhorabona, perquè el fet que cada any tenguem més artesans, i també més joves, amb ganes de formar-se, d'aprendre i de créixer ens demostra que tenim un sector fort i consolidat". La presidenta ha recordat que l'any passat es varen recuperar els exàmens d'artesans, que no es feien des de 2017, i es varen entregar sis diplomes (cinc d'artesans i un de mestre artesà). "Des del Consell consideram que el treball en el producte fet a mà és un ofici fonamental en el nostre teixit comercial que s'ha de valorar i les administracions hem d'acompanyar, protegir i impulsar", assenyalat Ana Juan, que també ha felicitat als representants de la ponència tècnica d'artesania que van avaluar els examinadors.

Els nous artesans varen superar un examen avaluat per la ponència tècnica d'artesania, formada per tècnics del Consell i mestres artesans, el passat mes de novembre, que consistia que l'artesà havia de realitzar en el seu taller el producte en el qual es volia especialitzar, mentre els membres del tribunal observaven els mètodes de treball i feien preguntes pràctiques sobre la tècnica i el procés d'elaboració. A més, els aspirants han de tenir coneixements dels temaris base, depenent de si s'opta al títol d'artesà o de mestre artesà, com ara nocions bàsiques de l'ofici artesà, eines, utillatge i maquinària propis de l'ofici, origen dels materials utilitzats, procés de preparació, manipulació, elaboració i acabat, o seguretat i higiene pròpies de l'ofici, entre d'altres.

Amb els nous diplomats, avui en dia a Formentera hi ha setanta-cinc artesans amb carta, dotze mestres artesans i quatre mestres artesans honorífics.


15 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nous policies a Formentera

foto 2023iii nous policiesLa presidenta del Consell, Ana Juan, ha signat avui la pressa de possessió d'un nou agent interí de la Policia Local i ha donat la benvinguda als tres nous alumnes que faran el curs bàsic de capacitació de policies locals de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), i que es preveu que aquest estiu facin pràctiques a la Policia Local de Formentera. A l'acte també han assistit el conseller d'Interior, Josep Marí i el cap de la Policia Local, Félix Ramos.

La Policia Local de Formentera compta amb una plantilla de 16 agents (3 d'ells actualment en pràctiques). A l'estiu s'espera que la plantilla arribi als 19 agents, si es compta amb els policies en pràctiques que comencen ara el curs.

15 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 138

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE