• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El ple aprova els pressupostos del Consell de Formentera per 2020

foto-ple-desembre-2019j1El Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de desembre en què s’han aprovat els pressupostos de la institució per l'any 2020. Els comptes del Consell de Formentera per aquest 2020 ascendeixen a 30.060.000€ i, tal com ha destacat el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell, és un pressupost "que defensa l'estabilitat pressupostària, no gasta més del que ingressa i manté l'endeutament zero".

En aquest sentit, el responsable d’Hisenda, ha destacat que el pressupost reserva 1,5 milions d’euros pel teixit associatiu de l’illa perquè segons ha assegurat “és un pressupost que vol millorar la qualitat de vida dels residents de Formentera, perquè som un govern que creu en la participació i l’associacionisme, que cuida dels majors i els joves, de la seva llengua i de les seves tradicions”.

A més, el conseller Bartomeu Escandell ha explicat que amb aquests comptes “no es puja cap tipus impositiu i assegurem la justícia tributària”. Tampoc es deixa de banda ni als infants ni a la gent gran, segons ha afegit el conseller, que ha concretat que “els comptes reserven partides per la construcció de l’Escoleta de Sant Ferran (1.100.000€), i la finalització de la Residència (700.000€)”. Sobre els més desfavorits, el conseller ha remarcat que en vista al 2020 s’ha reservat una partida per “crear una línia d’ajudes al lloguer per a persones víctimes de violència de gènere”.

Camp i patrimoni
D’altra banda, el conseller ha explicat que es seguirà apostant per impulsar el sector primari amb un increment de l’acció concertada a la Cooperativa del Camp que passarà de 115.000 a 130.000€. I també en la recuperació del patrimoni, amb una partida per subvencions de 250.000€ per rehabilitació d’elements catalogats, parets de pedra seca, i per soterrament d’esteses aèries.

A més, també es preveuen millores a es Pujols, on es redactarà el projecte i s’iniciaran la segona fase de les obres de reforma del nucli, i es milloraran els serveis urbans as Ca Marí. Altres projectes que es duran endavant són el projecte d’ordenació i regulació de l’ancoratge a l’estany des Peix i el de regulació d’entrada de vehicles i millora del transport públic. Així mateix, es continuarà amb la millora del nucli de Sant Ferran amb la realització de la segona fase de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch i el Parc Infantil, i a Sant Francesc: amb la construcció de l’skatepark i millora la zona est.

Abstenció de l’oposició
Els pressupostos pel any vinent s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern de Gent per Formentera-PSOE i l'abstenció de l'oposició, el grup de Sa Unió, que ha preferit abstenir-se “perquè no han participat en la redacció dels pressupostos”, segons ha explicat el seu portaveu, Llorenç Córdoba, però han volgut donar un “vot de confiança al nou equip de Govern amb aquesta abstenció”, ha matisat.

Millores a la Mola
Per altra banda, el ple ha aprovat una proposta del grup Sa Unió, que ha estat transaccionada amb l'equip de Govern, relativa a la millora del carrer Àngela Ferrer de la Mola. La proposta recorda que tant al carrer Àngela Ferrer com a la via principal que travessa el poble queden actuacions pendents com és el soterrament de les esteses aèries, tenint en compte les feines realitzades pel Consell pel que fa a les canalitzacions de serveis i subministraments i que fan possible el soterrament del cablejat. La proposta insta al Consell de Formentera que “segueixi demanant a les empreses subministradores dels serveis que avui en dia utilitzen el cablejat en aeri (Telefónica i GESA) el soterrament d'aquestes esteses al carrer Àngela Ferrer i avinguda de La Mola durant el 2020."

La consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha explicat el vot a favor perquè, després d’haver demanat la incorporació d’un punt dins els antecedents i la modificació dels acords, “la proposta reflecteix la feina feta fins al moment per part del Consell i recolza seguir en la mateixa línia, la de no incrementar les esteses aèries i soterrar les existents per conservar el paisatge de la nostra illa”.


19 desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Realitzat el sorteig davant notari de les places disponibles per la XII Mitja Marató Illa de Formentera i la Cursa 8Km

foto 2019 mini maratoEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que avui s'ha realitzat el sorteig davant el notari de Formentera, Javier González Granado, de les places disponibles per la XII Mitja Marató Illa de Formentera i la Cursa 8Km que se celebraran el pròxim 16 de maig de 2020.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha senyalat que en total hi ha hagut 5.623 peticions de corredors que volien participar en ambdues proves. La consellera ha mostrat la seva satisfacció per què la Mitja Marató “és un referent en l'àmbit nacional en el calendari de proves populars” i que aquest esdeveniment demostra “que les coses s'estan fent bé”.

Avui s'han sortejat 2.200 places per la Mitja Marató i 1.100 per la Cursa 8Km. En el sorteig, per la Mitja Marató s'ha generat el nombre aleatori 1.117. Així des del 1.117 al 3.316, ambdós inclosos, han estat els números que han obtingut plaça. Pel que fa a la 8Km, s'ha extret el número 9.657; així que els participants afavorits han estat des del 9.657 fins al 9.979 fins i des del 8001 al 8.777, ambdós inclosos, també.

Els corredors que han obtingut la plaça en aquest sorteig tenen entre el 20 de desembre i el 13 de gener per confirmar la inscripció. Si en acabar el termini de la formalització d'inscripcions quedessin places vacants, es faria una repesca reassignant consecutivament les places disponibles als números posteriors al de tall fins a completar la quota. La primera repesca seria del 15 al 20 de gener. La segona repesca seria del 22 al 27 de gener; i la tercera, en cas que fos necessària, del 29 de gener al 3 de febrer.


18 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les navilieres oferiran la connexió de primera i darrera hora amb Eivissa

foto-rp-marcpons-alejandraferr1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han comparegut avui en roda de premsa a Palma per anunciar que s’ha arribat a un acord amb les navilieres per oferir la connexió marítima de primera i darrera hora del dia entre Formentera i Eivissa.

Concretament, aquestes connexions s’oferiran a les 6.00h de Formentera a Eivissa, cada dia de dilluns a divendres, per part de la naviliera Baleària, i a les 22.30h d’Eivissa cap a Formentera, cada dia de dilluns a diumenge, per part de Trasmapi. El servei començarà a donar-se com a data límit l’1 de març i no s’haurà de treure a concurs públic, el que agilitza la posada en marxa, segons ha explicat el conseller de Mobilitat del Govern balear.

La presidenta del Consell de Formentera ha agraït la feina conjunta feta amb el Govern balear per assegurar aquesta connexió tan important pels formenterers i formentereres. “Aquestes connexions signifiquen que molts dels alumnes que han d’anar a estudiar a Eivissa podran fer-ho sense necessitat d’haver de canviar la seva residència, i que podrem tenir un horari més ampli de visita als malalts ingressats a Eivissa, així com connectar amb les sortides i arribades de les primeres i darreres connexions aèries, entre moltes altres millores pel dia a dia i les necessitats del residents de Formentera”.

D’altra banda ha assegurat que “des de la institució insular se seguirà treballant en el desenvolupament del decret de Transport Marítim perquè quedin recollides i fixades les connexions mínimes necessàries, incloses les de primera i ultima hora ”. A més, Alejandra Ferrer ha destacat que “també farem feina perquè el decret fixi el nombre de connexions màximes entre Formentera i Eivissa, per garantir el servei i que a la vegada siguin mediambientalment sostenibles, ja que transiten per ple Parc Natural”. Per últim ha agraït la bona predisposició de les navilieres per a arribar a aquest acord i continuar treballant en el decret.

18 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una sentència recolza el model de tribunal de selecció del personal interí del Consell de Formentera

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma ha desestimat per “no tenir cap fonament legal” el recurs contenciós administratiu interposat per UGT l'any 2018 al model de selecció del personal interí utilitzat pel Consell de Formentera.

La sentència del jutge Pedro Antonio Mas Cladera dóna suport al model de selecció d'interins del Consell de Formentera, que qualifica “d'àgil, conforme als principis constitucionals i adequats a les necessitats de l'illa”.

L'escrit esvaeix els dubtes d'irregularitats en matèria de selecció denunciades per UGT en reiterades ocasions als darrers dos anys i avala el procés de selecció del Consell de Formentera per “adequar-se a dret”.

El contenciós presentat es referia en concret a dos procediments de selecció de personal tècnic, encara que els efectes de la sentència són extensius a totes les convocatòries realitzades amb els mateixos criteris durant la passada legislatura.

L'objectiu d'UGT era fer aplicar als funcionaris interins la regulació prevista per als funcionaris de carrera, el que hagués obligat a que tots els membres del tribunal de selecció fossin funcionaris de carrera.

Els serveis jurídics del Consell han informat que la demanda, de prosperar hagués tengut greus conseqüències, al comptar el Consell de Formentera amb pocs funcionaris de carrera, per completar la majoria de tribunals de selecció s'hagués hagut de demanar auxili a les altres illes, perdent autonomia i comportant això més despeses per a desplaçaments i més barreres per avaluar coneixements relacionats amb la realitat de l'illa i la institució.

El jutge ha atès a aquestes particularitats i disposa que Formentera “té unes peculiaritats i particularitats que no poden desconèixer-se” i que “la necessària agilitat en els procediments selectius, unida a la configuració del personal del propi del Consell Insular (amb escasses dotacions de funcionaris de carrera) condicionen la conformació dels tribunals de selecció”.

12 de diciembre de 2019
Área de Comunicación
Consell de Formentera

Els pressuposts 2020 del Govern destinen 3,6 milions d’euros per la construcció de l’escola de Sant Ferran

reunio---pressupostosjp1La presidenta Alejandra Ferrer, i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell s’han reunit avui a la seu del Consell de Formentera amb la consellera d’Hisenda del Govern, Rosario Sánchez, i el director general de Pressuposts del Govern, Joan Ignasi Morey, per conèixer els pressupostos autonòmics que el Govern destinarà a Formentera. A la trobada també han assistit els vicepresidents Ana Juan i Rafael Ramírez.

Inversions a Formentera
En matèria d’inversions, destaca l’apartat dels pressuposts autonòmics destinat a les infraestructures educatives, al qual es preveu la finalització de la construcció del nou CEIP Sant Ferran (3,6 milions d’euros). Així mateix, els comptes autonòmics reserven la partida, de 470.000€, per a continuar amb la construcció de la nova residència per a persones majors de Formentera (18 places).

Pel que fa a l’àmbit sanitari, a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es posarà en marxa en 2020 el servei d’hemodinàmica, les obres del qual es troben a punt de finalitzar. En mobilitat, de la seva banda, es preveu la incorporació de la tecnologia dels nous autobusos necessària per a la integració tarifària del transport per carretera de totes les illes. Un projecte que compta amb un pressupost de 180.000€.

La presidenta Alejandra Ferrer ha valorat positivament els pressupostos que el Govern destinarà a Formentera per al 2020. “En general són uns pressupostos que demostren estabilitat i equilibri pels pròxims anys”, segons ha explicat. A més, els comptes preveuen “inversions tan importants per Formentera com les obres de l’escola de Sant Ferran o per finalitzar la construcció de la residència”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Medi Ambient i eficiència energètica
La presidenta també ha destacat la importància d’altres inversions, com les que es faran en matèria mediambiental inclouen les actuacions de manteniment i explotació de la depuradora de Formentera (364.950€) i les obres de remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora (400.000€), un projecte finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible, així com les actuacions de la xarxa de sanitat forestal (228.750€ per la lluita contra la processionària, control de possible afectació de plagues i actuacions de prevenció).

Els pressuposts autonòmics també preveuen partides per a la millora de l’eficiència energètica, com les subvencions per inversions en autoconsum i energies renovables per a administracions públiques (120.000€).

Agricultura, pesca i alimentació
En el sector de l’agricultura, pesca i alimentació es preveuen actuacions de manteniment a les basses de reg (250.000€). Dinamització sector agroalimentari. LEADER Eivissa i Formentera: 500.000€. Millora de la dessalació de la bassa de regadiu de Formentera: 94.000€. Vigilància de les Reserves Marines.

Cultura i patrimoni
Pel que fa a la cultura i el patrimoni, d’altra banda, els pressuposts preveuen inversions per a dur a terme el pla d’activitats de la Fundació Museu i Centre Cultural Formentera (120.000€).

Els pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2020 destinen 17,53 milions d’euros a Formentera, dels quals 6,73 milions pertanyen a inversions provinents de les conselleries del Govern de les Illes Balears i de les empreses i entitats del sector públic de la CAIB. De la quantia global, la meitat correspon a l’aportació del Govern al Consell Insular de Formentera, de 8,77 milions, a través dels pressuposts autonòmics.

Durant la presentació, la consellera Sánchez ha destacat en termes generals que es tracta d’uns pressuposts “responsables social i financerament”, atès que consoliden i augmenten la despesa destinada a les polítiques socials, la més alta de la història, de 3.091 milions d’euros, el 70,5% del pressupost no financer per a 2020, i perquè mantenen el nivell d’inversió pública i també la línia de control i estabilització del deute públic.


11 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 71

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1