• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa

foto 2020 parc la savinaDavant la situació generada per l’evolució de l’Covid-19, que ha motivat la declaració d’estat d’alarma segons es preveu en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, el Consell de Formentera recorda la prohibició d’accedir a les platges, parcs infantils i espais recreatius de l’illa.

Des d’aquest passat cap de setmana, agents de la Guàrdia Civil i Policia Local de Formentera estan precintant i senyalitzant aquests espais per recordar aquesta prohibició. Després de la tasca informativa realitzada el primer dia entre comerços i ciutadans, des del Consell es recorda que els agents poden arribar a aplicar sancions des de caràcter lleu a greu en cas d’incompliment d’aquesta mesura.

16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell fa un registre d’entrada de dades dels nous arribats a l’illa i demana a les autoritats competents que facin controls al port de manera urgent

foto 2020 Estat AlarmaEl Consell de Formentera informa que des d’avui les navilieres repartiran a totes les persones que entrin a Formentera un qüestionari per tenir un registre d’entrada amb dades i informació dels nouvinguts a l’illa amb el seu contacte, la zona d’origen, el motiu de la visita i la data prevista de sortida, si hi ha. A més se’ls entregarà un fulletó sobre totes les mesures urgents de vigència de l’estat d’alarma i altre sobre les mesures de prevenció del Covid-19 i se’ls demanarà l’aïllament voluntari.

Aquest mateix qüestionari ja s’està realitzant des del passat divendres, moment en què el Consell de Formentera va fer una crida a les persones que acabaven d’arribar a l’illa en els darrers dies perquè es posessin en contacte amb la institució, a través d’aquest telèfon, 971321087, per traslladar la mateixa informació que ara rebran a les barques i demanar l’aïllament voluntari com a mesura preventiva. Des de la posada en marxa del servei ja han telefonat voluntàriament 110 persones arribades de diferents zones de risc a Formentera.

Controls al port
El Consell de Formentera farà amb els registres dels nous arribats un seguiment del seu cas, es contactarà amb ells periòdicament per veure si tenen necessitats urgents i si es troben bé. “Aquesta és una mesura temporal mentre les forces i cossos de seguretat de l’Estat es posen a disposició dels ciutadans de Formentera i fan controls a la porta d’entrada de la nostra illa atenent a la demanda urgent que des del passat dijous estem fent des de l’equip de Govern a les administracions competents que ens consta ja han començat a coordinar-se per dur-lo endavant”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

Alejandra Ferrer ha volgut aclarir als formenterers i formentereres, arran les queixes que ens han fet arribar molts ciutadans i la patronal, per no prendre mesures més restrictives d’entrada a l’illa i de control de les arribades, que “com a Ajuntament-Consell no tenim competències al port de la Savina, que depèn de l’Estat i la Comunitat Autònoma. Des del principi hem reclamat el control d’entrada a l’illa, i ahir vàrem aconseguir que entrés en vigor el decret de serveis mínims que fa més senzill fer un control d’entrada”. De fet, ja es treballa amb el Govern balear per reduir encara més les connexions.

La presidenta del Consell de Formentera ha destacat que l’arribada de mercaderies de primera necessitat a Formentera estarà sempre garantida i ha demanat als formenterers que es quedin a casa i només surtin si és imprescindible, tal com estableixen les mesures de l’estat d’alarma. “Estem treballant per fer de Formentera l’illa més segura possible en aquests de moments de crisi sanitària, i la responsabilitat individual de tots i totes ens ajudarà a aconseguir aquest fi”. Alejandra Ferrer ha agraït per avançat a la ciutadania i a l’empresariat de l’illa, que també ha de complir amb les mesures decretades per l’estat d’alarma, el seu esforç i comprensió, “són dies difícils però esperem que en les pròximes setmanes aconseguim tornar a la normalitat” i ha agraït també “l’ajuda dels nostres sanitaris que s’estan deixant la pell literalment per salvaguardar-nos”.


15 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Avui s’inicien els serveis mínims en les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa com a mesura de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera informa que des d’avui dissabte 14 de març i durant els pròxims 15 dies les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa queden en serveis mínims com a mesura de contenció del Covid-19. Hi haurà 10 d’anada i 10 de tornada, mantenint-se el servei de primera hora del matí i de darrera hora del dia.

Com ja va avançar ahir la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, aquestes són noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa. Amb els serveis mínims queda garantida l’arribada de mercaderies de primera necessitat a Formentera, i el trasllat de les persones estrictament necessari. Aquesta reducció facilitarà que es pugui fer un control a les persones que arriben a Formentera, a les quals també se’ls hi traslladaran una bateria de recomanacions.

Controls a l’entrada del port
Alejandra Ferrer ha assegurat que estem organitzant la posada en marxa de controls a les persones que arribin a la nostra illa. Els visitants que procedeixen de les zones de risc passaran a formar part d’una base de dades del Consell per fer un seguiment del seu estat. A tots ells se’ls aconsellarà l’aïllament voluntari i es farà un seguiment del seu cas per part de les autoritats sanitàries. En cas de tenir símptomes hauran de seguir el protocol de les autoritats sanitàries.

Petició a Armengol
Ahir a la tarda, després que el president del Govern estatal, Pedro Sánchez, decretés a partir d’avui l’estat d’alarma a tot el país, la presidenta del Consell de Formentera va enviar una carta a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol perquè, donades les circumstàncies i tenint en compte les condicions específiques de l’illa de Formentera, “les autoritats competents adoptin mesures de control estricte a l’entrada de viatgers a l’illa”.

D’altra banda, depèn de com avanci la situació d’aquesta crisi sanitària i pel salvaguardar la seguretat i el benestar dels formenterers i formentereres Alejandra Ferrer no descarta que el tancament hagi de ser “hermètic”.


14 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les connexions marítimes de Formentera amb Eivissa queden en serveis mínims com a mesura de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera ha pres avui noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l'illa. “Les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaran en serveis mínims, per garantir l’arribada de mercaderies a Formentera, i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Aquesta reducció facilitarà que es pugui fer un control a les persones que arriben a Formentera, a les quals també se’ls hi traslladaran una bateria de recomanacions”, segons ha explicat la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer.

El Consell de Formentera està ultimant com queden els horaris dels serveis amb les navilieres i en breu s’aplicarà la nova mesura de restricció d’entrada. A petició de la institució insular avui passarà per Consell de Govern el decret de serveis mínims que permet dur endavant aquesta nova mesura de contenció. Segons aquest decret de moment s’oferiran 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, respectant les connexions de primera i darrera hora del dia.

Controls a l’entrada del port
A més, la presidenta ha explicat que “estem treballant conjuntament amb altres cossos i administracions per establir un control de seguretat per les persones que arribin a la nostra illa”. En aquest control es traslladaran les recomanacions generals i s’aconsellarà l’aïllament voluntari a les persones que venguin de zones de risc. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Sobre el decret de servei mínims Alejandra Ferrer ha volgut remarcar que “és una nova mesura cautelar, que prenem per responsabilitat i per poder fer un control d’entrada a l’illa”. La presidenta però ha volgut destacar que “l’arribada de mercaderies estarà sempre garantida i també els trajectes que es facin per motius necessaris, com poden ser els viatges al nostre Hospital de referència que en el cas de Formentera està a Eivissa”. Per la resta de qüestions que es puguin ajornar preguem a la població de la nostra illa que evitin els desplaçaments, segons ha destacat.

Persones arribades l’última setmana de zones de risc
D’altra banda, la presidenta ha demanat a totes les persones que hagin arribat a Formentera durant la darrera setmana de zones de risc, com poden ser Madrid, Barcelona o Itàlia, que es posin en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971321087 “perquè els puguem traslladar les recomanacions i fer un seguiment”. També els ha recomanat que contactin amb el 061 si tenen símptomes com tos, febre o falta d’aire i que per precaució facin un aïllament voluntari i redueixin al màxim el contacte social.

Recomanacions Horeca
Per últim, la presidenta s’ha volgut adreçar al sector dels hotels i de la restauració de l’illa al que ha recomanat que “tanquin els seus establiments durant les pròximes 2 o 3 setmanes si no poden complir amb les mesures de contenció (respectar la distància de seguretat, respectar les mesures d’higiene i neteja contínua de totes les superfícies i evitar l’aglomeració)”.

Aquesta recomanació no l’ha fet extensiva als establiments de primera necessitat com són els supermercats, comerços alimentaris, farmàcies i benzineres de l’illa. A aquests establiments, i també a les navilieres, se’ls ha fet arribar una campanya informativa de cartells i díptics amb una explicació de què és el coronavirus, com es transmet, mesures de prevenció i signes i símptomes freqüents.

Alejandra Ferrer ha apel·lat de nou a la responsabilitat individual de tots i totes “per evitar la propagació d’aquest virus i garantir així el bon funcionament del sistema sanitari i la protecció de la població més vulnerable enfront al coronavirus (gent major de 65 anys i amb malalties prèvies)”.

La presidenta ha assegurat que “en aquest cas excepcional hem de dur endavant mesures excepcionals” i ha recomanat que “sempre que puguem estiguem a casa, reduïm al màxim el contacte social i si necessitem sortir aprofitem per fer passejos per la natura en llocs on no hi hagi aglomeracions”. Per últim Alejandra Ferrer ha agraït la col·laboració de la ciutadania de Formentera i ha assegurat que “amb l’ajuda de tots i totes tornar a la normalitat serà més fàcil”.


13 de març de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

Formentera suspèn actes culturals i esportius i tanca instal·lacions municipals com a mesures de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera ha pres noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l'illa. Des de demà i durant les properes 2 setmanes se suspenen les activitats culturals i esportives i d'altres que organitza el Consell i/o es duen endavant a instal·lacions municipals.

Romandran tancades les següents instal·lacions:
Poliesportiu Antoni Blanc, Piscina Municipal i Mòdul Esportiu
Pistes poliesportives municipals, Pista des Cap de Barbaria i Camp de Futbol Municipal
Casal de Joves
Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc i Punt de Lectura de Sant Ferran
Sala d'Actes de Cultura (Cinema)
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell
Far de la Mola
Casa del Poble de la Mola
Museu Etnològic de Sant Francesc
Torre des Pi des Català
Casal d’Entitats

Se suspenen o posposen:
Cursos i tallers organitzats pel Consell de Formentera.
Activitats com conferències, xerrades, jornades, cinema, teatre i festivals, entre d'altres organitzats pel Consell de Formentera. També es posposaran les activitats en què el Consell col·labora i/o es duen endavant a les instal·lacions de la institució insular.

Escola de Música
Se suspenen les classes no reglades que depenen del Consell de Formentera. Es mantenen les classes reglades que depenen del Govern balear.

Escoletes del Consell de Formentera
Es manté el servei per facilitar la conciliació laboral i així es segueixen les directrius de la conselleria de Salut del Govern balear. Tot i això, des del Consell es recomana que els pares, mares o tutors que tinguin la possibilitat de quedar-se els infants a casa no facin ús del servei.

Tanatori
Continua oferint el servei però es crearà un protocol amb mesures d'higiene i es donaran pautes per donar el condol.

Oficina d'Atenció al Ciutadà
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania fer servir els tràmits telemàtics a través del web: https://ovac.conselldeformentera.cat.

Serveis Socials
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania que prioritzin les consultes telefòniques en lloc de l’atenció presencial. (971321271).

Transport públic
Es mantenen els serveis per garantir la mobilitat a l'illa i s'ha recomanat als taxistes i al servei de la concessionària de transport amb autobús que incrementin les mesures d'higiene seguint els protocols establerts. Així mateix es recomana a la gent gran o persones amb patologies prèvies que no facin servir el transport públic.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta decisió s'ha pres per responsabilitat seguint les recomanacions sanitàries de posposar o ajornar qualsevol activitat que no sigui estrictament necessària per evitar que hi hagi a les nostres instal·lacions activitats grupals que puguin suposar un focus d'infecció a l'illa".

"Aquestes mesures són restrictives però apel·lem al compromís social individual per aconseguir garantir el sistema sanitari i també protegir als més vulnerables, així com fer de Formentera el lloc més segur possible en aquests moments de crisis sanitària, per tornar l'abans possible a la normalitat i recobrar la nostra activitat econòmica", ha explicat la presidenta.

"Aquestes mesures es prenen amb la informació i directrius que hi ha avui però tot l'equip de Govern està contínuament alerta, per anar adaptant els protocols, moment a moment, segons les necessitats", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Us recordem que si teniu símptomes d’infecció heu de telefonar al 061 però no acudir a l’Hospital de Formentera. El Govern balear també ha posat un telèfon d’informació 900101863.

12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 74

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1