• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Els serveis jurídics del Consell de Formentera avalen la contractació administrativa denunciada per UGT

El Consell de Formentera informa que el secretari habilitat nacional de la institució ha emès un informe jurídic a propòsit de la legalitat d’una contractació administrativa efectuada per el Consell a un treballador en situació d’excedència voluntària que va ser denunciada a través d’una nota de premsa per part del representant d’UGT a Formentera, Jose Ramon Mateos, la passada setmana.

El secretari assenyala a l’informe que no s’ha infringit cap normativa. Al document s’explica que es va fer un encàrrec d’una feina mitjançant un contracte menor amb un termini d’execució de 3 mesos i d’un import de 3.484,80 euros IVA inclòs.

El jurista destaca que “de la legislació sobre el personal al servei de les administracions públiques se’n deriva que aquest tipus d’incompatibilitats no vigeixen quan el personal de què es tracta no està en actiu, com és el cas.”

Segons recull l’escrit, en conseqüència, si es tracta d’una contractació per finalitzar una feina que precisament estava realitzant ja abans, en actiu, com a personal laboral i ell era qui millor la coneixia i l’únic responsable d’aquesta, es considera que no s’ha infringit cap regla.

Igualment també considera que “se n’han atorgat compatibilitats per al personal al servei de la corporació per a feines fora de la institució a propòsit de finalitzar treballs que les esmentades persones tenien iniciats, de tal manera que en sentit equivalent, si era l’Administració la que sol·licitava la realització de la feina inclosa en la contractació susdita, de personal en excedència, hi havia un interès intern que resulta plausible de considerar. Per aquesta raó, cal entendre que una contractació com l’esmentada, i amb aquest cúmul de particularitats, no infringeix la legislació vigent”, segons afegeix l’informe.

Des de la institució es vol defensar el principi de presumpció de legalitat amb la transparència i professionalitat dels treballadors del Consell Insular de Formentera.

23 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obri la convocatòria d’oferta de tres noves places de Policia Local a Formentera

cartell 2021 oferta PLFEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Recursos Humans, informa que s’ha obert el procés selectiu per proveir, com a personal funcionari de carrera, tres places de la categoria de Policia Local pel sistema d’accés de torn lliure i procediment de selecció d’oposició. Les bases específiques de la convocatòria s’han publicat al BOIB i figuren a la web del Consell de Formentera en l’apartat Ofertes de feina.

Cal recordar que aquestes places corresponen a l’Oferta d’Ocupació Pública de l’any 2021 grup de classificació C1.

22 d’abril 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formació dels bombers per intervenir en accidents de trànsit

foto 2021 formacio bombersEls bombers del Consell de Formentera han realitzat entre el 12 i 14 d’abril unes jornades formatives d’intervenció en accidents de trànsit impartides per una empresa especialitzada en aquests tipus d’actuacions, Emergency Staff.

Aquestes jornades serveixen per seguir amb la formació contínua del cos de bombers i per conèixer noves tècniques per a l’excarceració de vehicles ensinistrats en accidents amb persones atrapades.

El cost de la formació ha set de 3.750 €.


15 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Infraccions mesures seguretat covid-19

La Policia Local de Formentera i la Guàrdia Civil aixequen 21 actes de denúncia per incomplir les mesures de seguretat anticovid a la platja de ses Illetes

El Consell de Formentera informa que la Policia Local i la Guàrdia Civil varen aixecar ahir 21 actes de denúncia per incomplir les mesures de seguretat establertes per fer front a la covid-19. Els agents varen denunciar a 21 persones que es trobaven en una reunió social de persones de diferents nuclis de convivència a la platja de ses Illetes, a les 17.30 hores. Aquestes denúncies s’envien a la direcció general d’Emergències i Interior del Govern balear perquè tramiti la corresponent sanció.

7 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana que es reconsideri l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a les platges i als espais naturals i s’adapti a les especificitats de cada lloc

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet una valoració sobre la publicació ahir d’un BOE en què es determina l’ús obligatori de la mascareta als espais naturals. Alejandra Ferrer ha assenyalat que aquest dictamen va “en contra de totes les polítiques que hem dut endavant fins ara, en què eren les comunitats autònomes, juntament amb els municipis, els encarregats de prendre aquest tipus de decisions pel que fa a mesures restrictives relacionades amb la covid-19”.

L’aplicació d’aquesta mesura em sembla “desproporcionada”, almenys per un lloc com Formentera on la majoria de les vegades a les “platges i espais naturals a l’aire lliure es pot garantir que la gent pugui passejar amb la distància sanitària necessària i per tant no hi ha un perill major de contagi”, segons ha precisat la presidenta. Ferrer ha afegit que “és necessari que les mesures siguin coherents i que la ciutadania les faci seves per garantir la seva participació en el compliment de les mateixes”. Cal recordar que la norma ja determinava que l’ús de la mascareta no era obligatori a les platges, ni piscines, ni als espais naturals a l’aire lliure sempre que es pogués respectar la distància de seguretat.

Avui la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, participarà en el Consell Interterritorial de Salut. Alejandra Ferrer li ha traslladat a Armengol la petició de què es reconsideri l’aplicació d’aquesta norma. “La mesura ha de ser repensada i adaptada a cadascun dels espais i situacions i ha de tenir en compte les especificitats de cada lloc i l’evolució de la pandèmia en cada municipi”, ha declarat Ferrer.

31 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 97

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1