• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Alejandra Ferrer compareix per explicar l'entrada de Formentera a la fase 1 de desconfinament

Sandra compareixenca 2La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet una roda de premsa i compareixença oberta a la ciutadania sobre l'entrada en fase 1 de desescalada de l'illa de Formentera. L'acte ha estat retransmès pel canal YouTube del Consell de Formentera i el podeu veure en aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=yqlMUPYo55A. També s'ha pogut seguir en directe a través de la ràdio municipal de Formentera, Ràdio Illa.

Primer la presidenta ha volgut adreçar un missatge de condol per totes les víctimes que està deixant aquesta greu crisi sanitària i als seus familiars, i ha tengut unes paraules especials per la família de l'única víctima a causa del coronavirus que hi ha hagut a Formentera.

Alejandra Ferrer ha agraït a la població la responsabilitat individual i col·lectiva que han demostrat, un fet que ha ajudat a que de manera avançada Formentera pugui començar demà dilluns 4 de maig la fase 1 de desescalada. “Hem viscut una setmanes molt dures, poc a poc estem fent el desconfinament, primer han estat els nens, aquest cap de setmana les sortides delimitades amb franges horàries per esportistes, adults i gent gran o vulnerable, i ara fem una passa endavant, però l'hem de fer amb responsabilitat per després no fer passes enrere”, segons ha declarat la presidenta.

“L'entrada en la fase 1 de Formentera és una bona notícia, però l'hem de prendre amb prudència i responsabilitat, ara comença la desescalada interna i ens queda un llarg camí fins arribar a que ens puguem obrir al turisme, primer entre illes, després nacional i finalment internacional”, segons ha detallat Alejandra Ferrer. L'arribada del turisme, que mou la nostra economia, no depèn únicament de com evolucioni aquí la crisi sanitària, sinó de l'evolució global de la pandèmia. Per la nostra part ja estem treballant en un pla de promoció, que començarà pels mercats més pròxims, per quan estiguem llestos per acollir visitants, ha dit la presidenta.

Fase 1

La presidenta ha explicat les principals mesures que ha establert el Govern central per la fase 1 i que també inclouen a les persones vulnerables si la seva situació clínica està controlada. Per una banda es recorda que s'ha de seguir mantenint la distància de seguretat de 2 metres, que s'ha de dur mascareta obligatòriament al transport públic i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat, a més de cuidar la higiene de les mans.

Les persones podran sortir de casa sense limitació a la seva mobilitat dins el municipi de Formentera, segons la primera interpretació que ha fet la presidenta del Consell del BOE. Alejandra Ferrer ha explicat que les ordres ministerials han sortit aquesta mateixa tarda, poques hores abans de la posada en marxa de la fase a Formentera, i “per les pròximes fases demanem que la informació es doni amb antelació i amb un interlocutor que ens ajudi a interpretar la normativa amb temps”.

A Formentera a partir de demà es podrà mantenir contacte social en grups reduïts d'un màxim de 10 persones, que es podran ajuntar en espais públics, terrasses de bars o cases sempre respectant les mesures de seguretat.

Terrasses, establiments de restauració i comerços

En aquesta nova fase podran obrir tots els establiments de menys de 400 metres quadrats, hauran de complir amb mesures higièniques i protocols específics. Els comerços tenen una limitació de l'aforament del 30% i hauran de garantir la distància de seguretat entre els seus clients. Les terrasses dels bars i restaurants podran tenir el 50% d'aforament, manteniment la distància de seguretat entre taules.

Des de l'àrea de Comerç s'està preparant la informació de tots els protocols que es posaran a disposició dels establiments que obriran els pròxims dies.

Servei d'informació del Consell

El Consell de Formentera posarà a partir de demà uns informadors als principals nuclis de l'illa per transmetre tota la informació sobre la nova fase de desescalada que s'inicia. La Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil també continuaran controlant i informant a la part de rústic.

Transport públic

Al transport públic és obligatori l'ús de la mascareta, l'ocupació podrà ser del 50% en els autobusos i en els taxis hi podran viatjar dos passatgers a la part de darrera i separats. Sempre es farà respectant les mesures d'higiene establertes.

La presidenta ha destacat que aquesta malaltia és molt greu, “comencem una etapa de desconfinament, però no ens podem confiar i davant. Sembla contradictori però ara mateix el més important és mantenir la distància per després poder tornar a estar junts”.


3 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera permetrà continuar les obres amb llicència prèvia a la situació d'emergència mentre duri l'estat d'alarma

El Consell de Formentera ha aprovat avui un decret de presidència mitjançant el qual deixa sense aplicació l'ordenança de remors i vibracions que cada any entra en vigor l'1 de maig i és d'aplicació fins al 15 d'octubre. Així les coses, es permetrà continuar les obres a partir de l'1 de maig i mentre duri l'estat d'alarma en cas que ja tingueren títol habilitant previ a la declaració de l'estat d'emergència.

El conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que “ja que no s'ha pogut començar la temporada turística i l'objectiu d'aquesta normativa és no ocasionar molèsties als visitants, hem decidit deixar sense aplicació aquesta ordenança mentre duri l'estat d'alarma, perquè les obres que ja estiguin començades puguin seguir executant-se en aquest moment excepcional de crisi sanitària on començarem el mes de maig sense tenir arribada de visitants”.

Segons recull el decret, només romandran suspeses les obres per ordre estatal, que en aquests moments fan referència a obres que s'hagin de realitzar a un immoble existent on hi hagi persones no relacionades amb l'activitat d'execució de l'obra.

Cal destacar que seguirà sent d'aplicació el Protocol de mesures preventives sanitàries per limitar la propagació i el contagi del Covid-19 en el sector de la construcció.

28 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera reparteix 1.000 pantalles de protecció a personal essencial de Formentera i Eivissa

foto 2020 donacio pantalles1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet entrega avui de 100 pantalles de protecció a la subdirectora de l'Hospital de Formentera, Ilana Martínez. L'empresa alemanya, cutall GmbH & Co. KG, ha donat un total de 1.000 protectors facials que el Consell de Formentera repartirà entre els serveis essencials de Formentera i Eivissa.

El repartiment de les pantalles de protecció es farà de la següent manera: 100 a l'Hospital de Formentera, 100 per la Policia Local, Bombers i Protecció Civil, 50 per la Guàrdia Civil de Formentera, 50 per activitats prioritàries externes (dentistes o metges privats, entre d'altres), 200 pel personal de Benestar Social i personal d'atenció al públic del Consell de Formentera. Les altres 500 unitats es faran arribar a l'àrea d'Ib-Salut d'Eivissa i Formentera perquè en faci el repartiment que consideri més adequat depenent de les necessitats de la nostra illa veïna.

La presidenta ha volgut agrair al propietari de l'empresa, Joachim Nöthen, aquesta donació. “El propietari és una persona molt vinculada a la nostra illa, on passa llargues estades, i ens ha contactat per fer aquesta donació”, ha declarat Alejandra Ferrer. La seva empresa es dedica normalment a fer tall amb làser de cartellera en metacrilat, però a causa de la crisi del Covid-19 s'ha readaptat a les noves necessitats i ara fabrica aquests protectors facials, segons ha detallat la presidenta. El cost estimat de la donació és de 10.000€ ja que cada unitat té un preu de mercat de 10/12€.

22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Compareixença online oberta a la ciutadania de la presidenta Alejandra Ferrer

foto compareix 2020 covid 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una roda de premsa sobre les novetats arran la crisi del coronavirus a través del canal YouTube del Consell de Formentera. En acabar la compareixença s'han respost a les preguntes dels periodistes i també a les dels ciutadans que les han fet arribar via WhatsApp al telèfon de Participació Ciutadana.

Primer que res, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern i també de l'oposició ha volgut enviar un missatge de condol a les famílies que han perdut éssers estimats a causa del coronavirus. La presidenta ha destacat que en els darrers dies “hem tingut bones notícies, ja que el nostre veí infectat pel coronavirus que des de feia dues setmanes estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives de Can Misses ha experimentat una evolució favorable i ha estat traslladat a planta i les altres dues persones ingressades en planta a Can Misses”.

“Desafortunadament hi ha finals que no són iguals de feliços, i les xifres de nous contagis tot i que han davallat continuen sent alarmants, així com el nombre de víctimes totals”, segons ha declarat la presidenta que ha destacat que “no és moment de baixar la guàrdia, diuen que un repunt de casos podria ser molt greu, per això us hem de seguir agraint i demanant que estigueu el màxim de temps possible a casa”.

Alejandra Ferrer ha fet aquestes declaracions, “conscients de que avui molts de vosaltres, treballadors d'activitats no essencials, heu hagut de tornar a la feina. Des del Consell de Formentera havíem demanat que no es relaxarà l'estat d'alarma per assegurar primer de tot l'emergència sanitària. Ho havíem demanat amb una altra petició adjunta, que totes les persones que no pogueren tornar a les seves feines es pogueren acollir a un expedient de regulació d'ocupació, un ERTO”.

“Però com veieu aquesta petició no ha sortit endavant, per això us demanem que si finalment heu de tornar a la feina, ho feu amb totes les mesures de seguretat possibles i mantenint la distància de seguretat i les normes d'higiene per seguir lluitant contra aquesta pandèmia mundial i evitar al màxim els possibles contagis”, segons ha afegit la presidenta.

Atenció social
Les forces del Consell de Formentera estan ara centrades a atendre els casos d'emergència social, i per això hem destinat el màxim que se'ns permet per llei, és a dir el 20% del superàvit dels comptes de 2019, devers 200.000 euros, com a partida extra per Benestar Social, per ajudar a les persones que es troben en una situació més vulnerable, arran la crisi produïda pels efectes de la pandèmia del Covid-19, segons ha destacat. “A més, volem destinar la resta del nostre superàvit 800.000 euros més per fer front a aquesta emergència i així ho hem demanat, nosaltres i altres administracions locals, perquè se'ns permeti gastar aquest romanent”.

Actualment l'àrea de Benestar Social està atenent 750 casos, el número de persones que han necessitat vals d'alimentació s'ha incrementat fins a 166 nuclis de convivència que són 383 beneficiaris i quasi 200 persones estan tramitant la renda social garantida. “El Consell de Formentera està bolcat en donar-los suport a tots ells i també als majors pels que s'ha creat un nou servei d'atenció”, segons ha explicat.

Canals de comunicació
A més des del Consell hem reforçat els canals de comunicació, segons ha declarat Alejandra Ferrer. “S'ha reforçat el servei del telèfon general de Consell que atén consultes matí i tardes per poder donar suport i informació a totes les persones que poden estar afectades per aquesta crisi. S'ha reforçat el servei de Benestar Social per atendre totes les demandes. S'ha habilitat un servei per contactar a les persones majors telefònicament i s'ha fet seguiment de més de 300 persones que des de que va decretar-se l'estat d'alarma han tornat a Formentera. També s'ha reforçat l'OVAC ja que ara tots els tràmits es fan virtualment. I s'envia informació actualitzada a les associacions per part de Participació Ciutadana”, ha explicat.

Segueix el confinament
“Les pròximes setmanes haurem de seguir amb el confinament i el distanciament social, i no ens cansarem d'agrair-vos l'enorme esforç que esteu fent”, segons ha declarat. Però no només els formenterers us heu tancat, també ho ha fet Formentera, segons ha recordat la presidenta, “des de l'inici d'aquesta crisi vàrem reclamar que es reduïren les connexions a les mínimes indispensables per assegurar l'arribada de serveis especials i mercaderies. Des del passat 19 de març les connexions entre Eivissa i Formentera varen quedar reduïdes a només 3 d'anada i 3 de tornada, i seguiran així almenys fins al 26 d'abril, data prevista de finalització de l'estat d'alarma, però que segons ja ens han avançat hi podrien haver pròrrogues”.

La mitjana de persones que varen accedir a Formentera durant la passada setmana va ser de 19 persones. Mentre que la setmana d'abans de l'aturada de les activitats no essencials venien una mitjana de 50 persones al dia. “Evitar aquests moviments era un dels motius pels quals vàrem demanar que no començaren les activitats no essencials encara”, segons ha detallat. Per part del Consell les obres públiques de reforma de Sant Ferran i construcció de la residència no començaran aquesta setmana, si l'empresa pot complir amb els protocols de seguretat s'estudiarà que es reiniciïn la propera setmana.

Estudi immunologia
Una dada molt important és poder conèixer el percentatge de persones que han patit la malaltia sense símptomes o de manera lleu per conèixer el grau d'immunitat o de contagi que tenim a l'illa i així poder prendre decisions. Per això ha demanat al Govern que faci l'estudi a Balears tenint en compte la singularitat de Formentera.

Emergència econòmica
“Fins ara hem parlat de l'emergència sanitària i social, l'econòmica no tardarà a arribar per no dir que ja és aquí, i és un tema que també ens preocupa molt, perquè volem parlar de que una societat pròspera, per ser-ho, ha de tenir l'equilibri social, mediambiental però també econòmic”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

“Ahir escoltàrem dir que la temporada començaria a l'agost, però la veritat és que no es poden fer previsions, la nostra economia és gairebé 100% turística, i les illes hauran de reclamar unides que l'Estat ens torni en aquest moment de crisi el que en els anys de bonança nosaltres hem aportat, i que faci un pla especial per les Balears, també tenint en compte la nostra singularitat, i per part nostra Formentera haurà de demanar a les Balears que es faci un pla especial per la nostra illa que tingui en compte l'estacionalitat, l'ocupació de temporada baixa i la dependència del sector turístic”, ha afegit la presidenta.

La presidenta ha explicat que s'ha demanat al Govern una previsió segregada per illes per poder prendre decisions adaptades a cada problemàtica. “Demanam mesures concretes pel sector turístic perquè pensam que serà el que més tard es recuperi, i ajudes econòmiques específiques per treballadors i empresaris per la estacionalitat”, segons ha declarat.

Promoció turística
Alejandra Ferrer, que també és responsable de turisme, ha destacat que “estam treballant amb el sector empresarial en un pla de xoc de promoció turística, tenint en compte els diferents escenaris d'inici de temporada, per garantir tant des del Consell com per part del sector privat que estem preparats per començar en el moment que sigui possible i promocionar Formentera com a destinació segura i propera començant amb el mercat balear, nacional i després dins de les possibilitats el internacional”.

Infants i joves
Per últim, la presidenta ha volgut tenir un missatge especial pels nens i joves. “Som conscients que tenen moltes ganes de sortir de casa, i s'ho mereixen, en aquests moments el decret d'alarma no ho permet i ja hem transmès a les autoritats que pensin en aquesta possibilitat ara que veiem que les dades sanitàries ens fan ser un poc més optimistes”.

Podeu seguir tota la compareixença en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=WX0Vb8TyXbg

14 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 51 denúncies per incompliment del confinament

foto iv2020 drons3El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 51 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Precisament, des del passat divendres els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions. Entre el passat divendres i diumenge la Policia Local ha interposat 15 denúncies, “en la majoria dels casos han localitzat als infractors gràcies al dron, que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra”, segons ha explicat Josep Marí.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l’ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes.

7 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 11 de 79

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1