• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Ana Juan demana una reunió urgent al president de l'Autoritat Portuària de Balears per abordar la problemàtica de la Savina

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat avui al president de l'Autoritat Portuària de Balears, Francesc Antich, una reunió "urgent davant la situació d'incertesa actual que està patint el port de la Savina i la problemàtica existent". La presidenta ha enviat una carta al president d'APB que demana una trobada presencial per abordar aquesta problemàtica.

Ana Juan ja ha mostrat la seua preocupació i la de l'equip de govern del Consell en les darreres reunions del consell d'administració de l'APB i vol posar damunt de la taula diverses qüestions "que necessiten actuacions immediates degut a la falta de solucions", segons ha assenyalat. Aquests problemes “afecten diferents sectors, empreses i la ciutadania de l’illa en general, com són les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Formentera, les concessions d'explotació de les dàrsenes del port de la Savina, la situació de les empreses de xàrters i les excursions marítimes d'un sol dia".

1 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova el nou Reglament d'usos lingüístics del Consell

foto 2022v pleEl Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i en contra de l'oposició (Sa Unió), l'aprovació inicial del Reglament d'usos lingüístics del Consell.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha recordat que l'objectiu d'aquest nou reglament "és revisar, modificar i actualitzar l'aprovat ja en 2001 per l'Ajuntament". La consellera ha assenyalat que "en aquest procés de normalització lingüística, el paper del Consell ha de ser l'actor impulsa, lidera, continua i dona resposta a la nostra societat multicultural". Guasch ha destacat que el nou reglament "és ambiciós, ja que per exemple, planteja les clàusules lingüístiques en les contractacions públiques, i estableix nous criteris per avançar en els reptes de la normalització lingüística, amb polítiques públiques valentes". Ara, l'acord se sotmetrà a informació pública per tal que es puguin formular reclamacions, objeccions o observacions.

Llar per a menors de dotze anys i estabilització de la plantilla

D'altra banda, s'ha donat compte de l'aprovació definitiva del projecte d'habitatge per a la protecció de menors. Aquesta llar residencial, segons ha assenyalat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, és per a menors de dotze anys en situació de desprotecció. Estarà ubicada a l'àrea sociosanitària, al costat del Centre de Dia, i tendrà capacitat per a deu menors. "Amb aquesta llar, s'afavorirà l'atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d'atenció psicosocial", ha assenyalat el conseller de Benestar Social.

El ple també ha donat compte a l'acord de l'oferta pública d'ocupació, que té com a objectiu la reducció de la temporalitat a l'administració pública. Aquesta oferta va ser aprovada en la mesa negociadora amb els sindicats i suposarà l'estabilització de 242 llocs de feina de funcionaris i personal laboral corresponents a cinquanta-nou grups i categories diferents del Consell de Formentera.

Compareixença de Bartomeu Escandell

El conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals ha comparegut avui davant el Ple i ha explicat que les àrees que gestiona "representen la columna vertebral de l'activitat del Consell", que engloba les àrees de gestió econòmica i hisenda, però també els Serveis Jurídics del consell, l'àrea de Secretaria, Contractació, els diferents registres administratius i l'atenció a la gent a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Pel que fa a l'àrea d'Hisenda i Economia, Escandell ha destacat que el Consell està sanejat en els seus comptes i amb capacitat econòmica consolidada, la qual cosa ha permès afrontar els reptes derivats de la pandèmia mentre es continuava amb l'activitat ordinària del Consell i el desplegament de tots els serveis. "Ara, en l'àmbit econòmic, el repte és que davant la major crisi a què ens hem enfrontat el Consell mantengui la capacitat de prestar tots els serveis i d'estar al costat de la gent que més ho necessita", segons ha afegit. El conseller també ha explicat que, gràcies a la pandèmia, el Consell ha aprofitat el repte del teletreball, que ara no substituirà la manera tradicional de fer feina, però sí que la complementarà. Finalment, el conseller ha agraït a tots els treballadors de la institució la professionalitat i la feina "ja que amb la seua dedicació fan un millor Consell de Formentera cada dia".

Declaració institucional contra la LGTBI-fòbia

Finalment, la presidenta i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha presentat una declaració institucional amb motiu del dia contra la LGTBI-fòbia celebrat el passat 17 de maig, que va ser aprovada per unanimitat. Ana Juan ha destacat en la declaració "el propòsit més ferm de fomentar que les persones que viuen a Formentera ho facin sense armaris, sense discriminació, amb esperit constructiu per exigir que totes les barreres i tabús que trobam encara avui a la nostra societat, caiguin d'una vegada per totes".


27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell aprova donar continuïtat als serveis de platges amb anteriors adjudicataris

La comissió de govern del Consell de Formentera ha aprovat avui donar continuïtat als serveis de platges de Formentera amb anteriors adjudicataris mentre es resol el procediment d'adjudicació de l'explotació dels serveis de temporada a les platges de Formentera del període 2022 a 2027, moment on començarà el servei amb els nous adjudicataris.

Aquesta decisió està avalada pels serveis tècnics de la conselleria de Medi Ambient, els serveis jurídics del Consell, a més d'un informe del catedràtic de dret administratiu de la UIB, Dr. Avel·lí Blasco Esteve. A partir d'ara s'obre el tràmit administratiu per signar els contractes amb els gestors anteriors i poder oferir els serveis de platges al més aviat possible.


26 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita de la directora general de la Guàrdia Civil a Formentera

foto 2022 visita guardia civilLa presidenta del Consell, Ana Juan, s'ha reunit amb la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, que ha visitat avui les instal·lacions de la comandància de la Guàrdia Civil a l'illa. A la trobada també han assistit la vicepresidenta Alejandra Ferrer, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, el conseller d'Interior, Josep Marí i el coronel en cap de la Guàrdia Civil de Balears, Alejandro Hernández, entre altres autoritats; i s'ha parlat de la bona relació de col·laboració institucional i entre els cossos de seguretat.


25 de maig de 2022
Área de Comunicació
Consell de Formentera

Torna la campanya "No som fems, som gats", per conscienciar sobre l’abandonament dels gats

Des del Consell es vol sensibilitzar la població sobre l'increment d'abandonament de gats a l'illa. Les últimes setmanes s'han trobat diverses ventrades de gats en contenidors de recollida d'escombraries o per cunetes, però també altres gats adults que semblaven domesticats. El Consell recorda que l'abandonament d'animals està prohibit, segons l'ordenança les infraccions comeses per abandonament d'animals seran sancionades amb multes de 30 a 15.000 euros.

Per a més informació es pot contactar amb el servei de veterinària de Consell (tel. 971 32 10 87, ext. 3164 / veterinari@conselldeformentera.cat).

25 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 campanya-gats

Més articles...

Pàgina 11 de 121

11

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1