• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Consell ordena retirar la passarel·la de s'Estany des Peix

El Consell de Formentera ha ordenat aquest migdia aturar les obres de la passarel·la que forma part del projecte de les obres de regulació dels fondejos a s'Estany des Peix i que estan en fase d'execució. La presidenta del Consell, Ana Juan, s'ha desplaçat al migdia a la zona, acompanyada del cap d'obra, per comprovar l'impacte visual de la passarel·la.

L'equip de Govern, després de reunir-se d'urgència, ha demanat la retirada de la passarel·la mentre s'avalua l'alçada mínima que, per motius de seguretat i d'accessibilitat, ha de tenir aquesta instal·lació.

El Consell demanarà rebaixar l'impacte visual tot el que sigui possible.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan rep el cònsol d'Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti

foto 2022 consol italiaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui el cònsol d'Itàlia a Barcelona, Emanuele Manzitti, que visita les Illes Balears aquests dies. A la trobada, que també hi ha assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i representants del consolat italià, s'ha parlat de la forta presència de ciutadans del país transalpí a l'illa, tant com a mercat emissor de turistes, que actualment ocupa la segona posició, així com ciutadans italians empadronats a l'illa. En l'actualitat, a Formentera hi ha 1.699 persones empadronades d'origen italià.

20 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple aprova obtenir la màxima cobertura legal per donar continuitat als serveis de platges

foto 2022v ple extra2El Ple del Consell de Formentera ha celebrat avui una sessió extraordinària en la qual ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i el vot en contra de l'oposició (Sa Unió), obtenir la màxima cobertura legal per donar continuïtat als serveis de platges de Formentera. En aquest sentit, la proposta aprovada sol·licita obtenir l'informe dels serveis tècnics de la conselleria de Medi Ambient i l'informe dels serveis jurídics del Consell Insular de Formentera, a més d'un informe del catedràtic de dret administratiu de la UIB, Dr. Avel·lí Blasco Esteve.

Segons el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, "és necessària l'existència dels serveis de platges a Formentera, per imatge turística, per la seua rellevància en aspectes tan importants com són la neteja i la seguretat a les nostres platges, a més de l'interès social que tenen en la nostra ciutadania, per això buscam la màxima cobertura legal, i la seguretat, fonamentada al més alt nivell per donar garanties a les empreses i a les persones implicades en aquest procés i també a l'administració".

18 de mai de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobert el trànsit de la carretera des Ca Marí

foto 2022 ca mari obres AEl Consell de Formentera informa que avui s'ha reobert el trànsit a la carretera des Ca Marí en els dos sentits de la circulació. En els últims dies, s'ha reasfaltat el tram de carretera afectat per les obres del tercer cable que executa Red Eléctrica de España.

Tot i això, aquest estiu al marge dret de carretera, sentit es Ca Marí, hi ha una canonada d'aigua potable provisional, aquest fet implicarà un estretament a la carretera, que estarà senyalitzat i que farà que la velocitat es vegi limitada.

Recordam que les obres del tercer cable no estan finalitzades i es reiniciaran després de la temporada turística. Aquestes obres connectaran la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí a Formentera, inclouen el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV) i permetrà cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de REE. La infraestructura té un pressupost de 96 milions d’euros.

Camí des Simonets

D’altra banda, en els pròxims dies el Consell de Formentera revisarà l'estat en el qual ha quedat el camí des Simonets i la resta de vies alternatives utilitzades en els últims mesos per accedir as Ca Marí i es procedirà a la seua reparació.

Per últim, des del Consell de Formentera es vol demanar disculpes als veïns de la zona per les molèsties ocasionades per aquesta obra tan important per la nostra illa.

17 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local aixeca avui tres actes per venda ambulant, vuit en el que va de temporada

foto 2022 pinyesLa Policia Local de Formentera ha aixecat avui tres actes de denúncia per venda ambulant a Formentera. Els agents han decomissat fruita que anava a ser destinada a la venda a les platges de l'illa en un control que han fet al port de la Savina. En concret hi havia 4 pinyes, 35 cocos i 30 gots amb fruita variada.

El passat diumenge 15 de maig es varen aixecar tres actes més per venda ambulant, el dia 9 de maig es va aixecar una altra acta de denúncia i el 30 d'abril es va aixecar la primera acta d'aquesta temporada. En aquests darrers casos totes les denúncies es varen fer a la zona de platges del Parc Natural de ses Salines. Igual que avui, també es va decomissar fruita.

Recordem que el consum d'aquests productes pot suposar un perill per a la salut de les persones, ja que no ha passat cap tipus de control sanitari. Per això, s'ha demanat a la població que no compri aquest producte, i s'ha recordat que, a més, la venda ambulant suposa una competència deslleial per al comerç de l'illa.

A tot Formentera està prohibida la venda ambulant.

17 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 121

12

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1