• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Procés d'estabilització del Consell de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Recursos Humans, informa que s'han publicat les llistes provisionals de divuit convocatòries del procés d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits, del personal funcionari de l'Administració General i Especial, del Consell Insular de Formentera.

Es poden consultar en aquest enllaç.

21 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell impulsa la restauració i reordenació de sa Capella de sa Tanca Vella i el seu entorn

foto 2023ii tanca vella AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha tret a licitació el projecte de restauració i reordenació de sa Capella de sa Tanca Vella i el seu entorn redactat per l'arquitecte Marià Castelló.

Aquesta actuació a la capella, que es troba contemplada en el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Cultural de Formentera 2022-2023, és, segons la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "una intervenció necessària per millorar la seva protecció i accessibilitat amb l'objectiu de posar en valor aquest bé patrimonial". Raquel Guasch ha assenyalat que també es molt necessària la restauració del seu entorn, "per fer-lo més visible i visitable tant per als turistes com per als residents de l'illa, ja que a més es troba dins del poble de Sant Francesc". Al gener de 2021 ja es va retirar les tanques que delimitaven la zona.

Materials tradicionals i integració de l'entorn
El projecte, en línies generals, planteja la restauració de la capella: retirada de materials poc adequats (parts de referit amb ciment industrial) i substitució per materials tradicionals (morters de calç, pedra calcària i fusta). També es projecta alliberar el monument d'aquelles intervencions prèvies no originals, efectuades amb materials i sistemes constructius agressius amb l'edificació històrica; així com el seu entorn, per deixar-la sense urbanitzar i en alguns punts mostrant l'aflorament rocós original del sòl.

El projecte contempla també la urbanització en el perímetre de l'actual parcel·la, per fer de transició entre l'àrea més immediata del monument i la resta d'espai públic urbà.

El pressupost base de licitació de les obres és de 203.902,38 € IVA inclòs i el termini d'execució és de 6 mesos. El projecte ha obtingut finançament de fons europeus, per un import de 84.874 €, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea — Next Generation UE.


18 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Surt a licitació l'explotació del bar-cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc

El Consell de Formentera ha tret a licitació l'explotació del bar-cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc.

El període del contracte d'explotació és de 4 anys i el preu de sortida de la licitació és de 16.000 euros. El termini de presentació de les ofertes és fins al 14 de març de 2023 que s'han de fer a través de la Plataforma de Contractació de l'Estat.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Reunió amb el nou president de l'APB a Formentera

foto 2023ii visita apb BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui amb el nou president de l'Autoritat Portuària, Jaume Colom, al port de la Savina per transmetre "la preocupació que hi ha a l'illa per la situació actual del port i per demanar solucions per als empresaris locals afectats pels contenciosos sobre les adjudicacions".

La presidenta, que ha estat acompanyada pel conseller de Mobilitat, Rafael González, s'ha reunit en primer lloc amb el president de l'APB, el delegat de l'APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla, i el director de l'APB, Jorge Nasarre. Posteriorment, els representants del Consell i de l'APB s'han reunit amb representants de la Pimef i de l'associació de Serveis Nàutics de la Savina per abordar la problemàtica actual del port, afectat per un contenciós per l'explotació de la dàrsena de ponent.

Ana Juan ha assenyalat que a la reunió s'han plantejat possibles vies de solució fins que es resolgui la situació judicial i, a més, s'han posat sobre la taula les principals reclamacions del Consell.

3 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Govern es reuneix a Formentera i aprova inversions en matèria educativa, sanitària, social i ambiental per a l'illa

foto 2023i visita armengol BFormentera ha acollit avui la reunió del Consell de Govern de les Balears on s'han aprovat diversos acords que suposen un important reforç dels serveis públics de l'illa i on la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet balanç de les inversions de l'Executiu, juntament amb la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan.

Armengol ha destacat que la col·laboració institucional ha permès arribar a importants acords amb el Govern insular i atendre reivindicacions i singularitats que només són pròpies d'aquesta illa.

Per la seva part, Ana Juan ha destacat "la tasca de coordinació i diàleg constant entre ambdues administracions, que ha permès avançar en l'aplicació de polítiques progressistes a Formentera". Juan ha fet un repàs de les fites assolides aquesta legislatura i ha recordat "els temes pendents i cabdals per a Formentera; alguns estan en fase de resolució, encara que tenim molta feina al davant per fer conjuntament".

Consell de Govern
De la reunió d'avui, destaca la declaració d'interès autonòmic de les obres d'ampliació de l'IES Marc Ferrer, la qual permetrà accelerar la tramitació del projecte que preveu incrementar la superfície de l'institut amb vuit noves aules.

També en matèria educativa, Armengol ha anunciat la creació de la Comissió d'Assessorament i Consulta en matèria educativa per a Formentera. Aquesta iniciativa prové del desenvolupament de la nova llei d'educació i tendrà la finalitat de facilitar la coordinació entre el Govern i el Consell en matèria educativa per garantir la prestació dels serveis educatius no universitaris de manera equitativa respecte de la resta d'illes.

Pel que fa a l'àmbit de la salut, Armengol ha avançat la creació d'una nova Unitat Bàsica de Salut a la Mola, que respon a l'increment de població i a les necessitats assistencials detectades en aquest nucli de Formentera.

El Consell de Govern s'ha donat per assabentat dels 473.934 euros que la Conselleria d'Afers Socials i Esports destinarà al Consell de Formentera per finançar els serveis socials municipals entre el 2022 i el 2023, així com del compromís per posar a disposició del Consell vuit places de la seva xarxa de recursos residencials per a persones menors no acompanyades.

La presidenta ha explicat que el Consell de Govern ha aprovat encarregar a l'empresa TRAGSA el manteniment de la bassa de reg agrícola durant els pròxims dos anys, per valor de 224.000 euros, i s'ha aprovat el Decret llei de mesures extraordinàries i urgents per a la protecció de la sargantana pitiüsa i la sargantana balear, i per a la prevenció i lluita contra determinades espècies d'ofidis, amb l'objectiu d'establir mesures de bioseguretat per frenar l'entrada d'ofidis a les Illes Balears i preservar aquestes espècies endèmiques de rèptils.

La principal mesura d'aquesta normativa és la limitació a l'entrada d'oliveres, garrovers i alzines ornamentals de més de 40 centímetres de perímetre de tronc durant els mesos en els quals es produeix la posta d'ous fins a l'eclosió de les espècies d'ofidis i el seu període d'hibernació.

Finalment, Armengol ha confirmat que aquest dimecres, 1 de febrer, els 315 treballadors d'IB3 passaran a ser personal internalitzat de l'administració autonòmica, amb la qual cosa el Govern haurà complit el seu compromís amb tots els tràmits pertinents en el temps previst.

Balanç de la legislatura
La presidenta ha aprofitat la visita per fer balanç de les inversions fetes, i ha destacat que a Formentera han augmentat com a cap altra illa, tenint en compte que el Consell rebrà enguany 11,4 milions d'euros del Govern, un 128 % més del que rebia el 2015. Pel que fa a la inversió territorialitzada, l'Executiu destinarà enguany a l'illa 25,2 milions d'euros, 9 milions i un 55 % més que l'any passat. De fet, Formentera és l'illa amb la despesa per habitant més elevada, amb 2.107 euros per habitant.

Armengol ha remarcat la contribució de l'illa al lideratge econòmic i en creació d'ocupació de la comunitat autònoma, i ha destacat que quatre projectes de sostenibilitat turística rebran dos milions d'euros provinents dels fons europeus. En concret, es tracta d'un projecte per crear un accés intel·ligent a ses Illetes, un per instal·lar pèrgoles elèctriques als aparcaments públics, un per gestionar dades turístiques i un darrer per fomentar la campanya Formentera.eco.

A més a més, la presidenta ha remarcat les inversions socials fetes a l'illa, entre les quals destaca la primera residència per a gent gran, amb capacitat per a divuit majors, i que segons ha anunciat Armengol entrarà en funcionament aquest mes de febrer, la qual cosa evitarà desplaçaments a Eivissa de la gent gran que necessitava una infraestructura d'aquesta mena.

També és una realitat, des del curs passat, el nou Col·legi d'Educació Infantil i Primària, amb unes instal·lacions modernes i amb capacitat per 450 alumnes i per acollir l'escoleta municipal.

Un dels àmbits que més ha impulsat el Govern és la inversió en salut. D'aquesta manera, els nous serveis implantats a l'Hospital de Formentera ja han evitat uns 10.000 desplaçaments, com pot ser el servei d'hemodiàlisi o el nou TAC, el qual ha evitat 650 desplaçaments a Eivissa. També el nou contracte de transport aeri urgent garanteix el trasllat en helicòpter als pacients que ho necessitin les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i ja es troba en construcció la nova base permanent del servei 061, la qual s'espera que estigui acabada abans de final d'any.

En matèria d'habitatge, la presidenta ha recordat que ja està en marxa el projecte per construir una nova promoció de disset nous habitatges públics dotacionals a Formentera, mentre que aviat serà una realitat la nova oficina d'habitatge per donar servei a tota la ciutadania.

Finalment, Armengol repassat altres millores com ara el Decret de Posidònia, la recuperació de la bassa per al regadiu agrícola o l'ampliació de la depuradora i la millora del dipòsit de la dessaladora, dos projectes que s'espera que puguin començar les obres a finals d'any.

L'escut social a Formentera
La presidenta del Govern ha aprofitat la seva visita a Formentera per explicar com l'escut social de l'Executiu està arribant a les famílies de l'illa. En concret, són vint-i-cinc mesures que impliquen una inversió aproximada de 3,3 milions d'euros, dels quals 2,5 són ajudes directes.

D'aquesta manera, Armengol ha anunciat que una centena de famílies han sol·licitat les ajudes de 200 euros per a activitats extraescolars. A més, aquesta setmana es farà el segon pagament de les dues pagues extra per a les persones que tenen reconeguda una prestació econòmica per a cures a l'entorn familiar, una prestació vinculada al servei de centre de dia o una prestació vinculada al servei d'ajuda a domicili. En el cas de Formentera, les rebran 149 persones amb una inversió de 39.000 euros.

Armengol també ha fet referència a l'ajut per a treballadors demandants d'ocupació, que a Formentera arribarà a 1.623 beneficiaris amb una inversió prevista de 642.900 euros.

Finalment, la presidenta ha recordat que els pressupostos d'enguany inclouen una deducció de fins a 1.760 euros per cursar estudis fora de l'illa de residència habitual, que el transport públic és gratuït a totes les illes i que el Govern retornarà la primera matrícula i la meitat de la segona a 76 estudiants de la Universitat de les Illes Balears de l'àrea d'Eivissa i Formentera, dels quals 66 són de grau i 10 són de màster.


30 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 136

12

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE