• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La Policia Local de Formentera interposa en una jornada 12 actes per venda ambulant

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que la Policia Local de Formentera va fer ahir un operatiu especial contra la venda ambulant a diverses platges de la zona del Parc Natural de ses Salines. Set agents, 4 vestits de paisà i 3 uniformats, varen interposar 12 actes per venda ambulant de fruita, begudes i roba. Es va donar suport a l’operatiu amb el servei de dron de la Policia Local.

Aquest operatiu especial es va fer perquè en aquesta zona els venedors ambulants estan organitzats i es donen avisos quan veuen accedir als agents al parc per amagar-se dels controls.

Durant tot l’estiu s’han aixecat 41 actes per venda ambulant entre la zona del Parc Natural, Migjorn i Cala Saona. Cal recordar que els venedors ambulants no passen cap tipus de control sanitari i això pot suposar un perill afegit, més ara amb l’afectació de la covid-19. Així mateix suposen una competència deslleial per al comerç de l’illa.


21 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Col·lectiu professional de la informació de Formentera rep la Medalla d’Or de l’illa

foto 2021 distincionsAAvui s’ha celebrat el ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: la proposta d'atorgament de les Distincions Honorífiques per a l'any 2021, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera.

El Ple ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu professional de la informació de Formentera. Segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, “aquest premi s’atorga en reconeixement a la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents”. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

Els tres premis Sant Jaume recauran sobre:

Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement a l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

Fonda Pepe
En reconeixement a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua a dia d’avui, com a establiment emblemàtic de Formentera, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J. Marí Serra
En reconeixement a la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

Filla adoptiva
També s’ha acordat atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 - Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

La presidenta ha felicitat, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i els ha convidat l’acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa que se celebra el pròxim dissabte 24 de juliol a les 20.00 h al pati del Far de la Mola. El públic haurà d’estar 30 minuts abans de l’inici de l’acte per poder accedir ordenadament al pati de butaques. L’acte es retransmetrà a través del canal de YouTube del Consell de Formentera i de la TEF.

15 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Interposades 84 propostes de sanció per no tenir el permís de formentera.eco en les primeres dues setmanes de regulació

foto 2021 f.eco la savinaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que en les primeres dues setmanes de regulació del projecte formentera.eco, entre el 24 de juny i el 4 de juliol, s’han interposat 84 propostes de sanció.

En concret, s’han detectat 83 vehicles de lloguer sense autorització i un vehicle particular que s’està llogant per internet. Els vehicles han set detectats sense autorització per circular i/o estacionar a Formentera per part de la Policia Local o al punt de control de la Savina.

Sancions
Cal destacar que en alguns vehicles ja acumulen més d’una sanció. Les sancions per circular o estacionar sense autorització són d’entre 1.001 i 10.000 €.

D’altra banda, en alguns casos també s’ha sancionat el fet que el vehicle de lloguer no disposàs del distintiu de l’empresa de lloguer. En aquest cas, les sancions per no portar el distintiu de l’empresa de lloguer poden arribar fins als 1.000 €.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “per la present temporada estival, Formentera té per objectiu reduir el sostre de vehicles en un 8 % respecte a l’any 2019 i per a que això sigui així estam aplicant diverses mesures de control de les quals en destaquen el control policial i la lectura de matrícules a la Savina”.

El Consell publicarà setmanalment a la web www.formentera.eco les propostes de sanció. Es poden consultar en aquest link.

Per últim, Rafael González ha recordat que totes les matrícules dels vehicles que entren i circulen per l’illa aquest estiu han d’estar registrades a la web www.formentera.eco.

9 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera insta les companyies energètiques que garanteixin els vessaments d’excedents de producció a la xarxa local

foto 2021 ple junyEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple de la sessió ordinària del mes de juny en què aprovat per unanimitat instar les companyies de subministrament energètic que operin a Formentera que garanteixin que les instal·lacions particulars, tant noves com existents, puguin vessar els excedents de producció en xarxa, per tal de donar compliment als requeriments que marca la llei. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “cal fer una democratització de l’energia” i que a Formentera “les instal·lacions existents com les de nova posada en marxa es troben amb problemes i indisposicions per a poder realitzar aquests vessaments a la xarxa que poden fer disminuir la demanda d’energia a la central de Ca Mari”. El conseller de Medi Ambient ha recordat que aquesta mesura “compleix amb 3 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, com són el d’energia assequible i no contaminant, el de la producció i consum responsable i el de l’acció pel clima”.

També, per unanimitat, s’ha aprovat de manera definitiva l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la intervenció de l’administració en la instal·lació, accés i exercici d’activitats i per autoritzacions temporals d’establiments. El conseller de Territori, Rafael González, ha destacat que “les taxes d’inici d’activitats fins a final d’any estaran bonificades en un 50 % i, pel que fa a la taxa de canvi de titular i modificacions simples, es reduirà en un 83,3 %, passant de pagar 1.200 a 200 euros”.

Igualment, amb el suport de tots els grups polítics, s’ha aprovat la redacció d’un pla de reorganització d’espais i usos, dels edificis on el Consell presta serveis públics. El conseller de Gerència, Rafael Ramírez, ha assegurat que “el Consell, ateses les necessitats i demandes de la ciutadania, ha anat adquirint i habilitant en els darrers anys edificis per ubicar-hi allí els serveis que prestem” i que “és una realitat manifesta la manca d’espais que estan a disponibilitat de la nostra administració pública”. Per això, ha assenyalat el conseller, “ara més que mai, esdevé necessari estudiar l’ús i adequació dels edificis i espais públics amb l’objecte d’establir les línies d’acció, i estratègies, que cal implementar als efectes d’optimitzar-ne l’ús”.

També, tots els grups han votat a favor del nomenament dels vocals de la comissió d’ètica i bon govern del Consell, que seràn Lina Mayans Tur, Andreu Ferrer Juan i Javier González Granado. El conseller de Gerència i Transparència, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquest codi ètic és doble; per una banda, la definició d’una política d’integritat i per l’altra, la definició dels principis i de les normes de conducta de bona governança”.

Declaracions institucionals
Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat dues declaracions institucionals. La primera d’elles, amb motiu del Dia de les Persones Refugiades, ha estat presentada pel conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, que després de fer un repàs de les crisis migratòries viscudes al món des del segle XX a l’actualitat, ha destacat que “aquest escenari exigeix d’un compromís, més gran i decidit, en la defensa dels Drets Humans, del dret d’asil i de la protecció cap a les persones refugiades”. Així, el Ple ha aprovat “solidaritzar-se amb totes les persones refugiades i denunciar la violació sistemàtica dels seus drets, a més d’instar a les institucions internacionals que donin respostes urgents, eficaces i permanents al repte migratori actual”.

També, s’ha aprovat una declaració institucional amb motiu de Dia Internacional de l’Orgull LGTBI presentada per la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. La consellera ha explicat que “quaranta anys després de la declaració del dret a l’autodeterminació sexual d’homes i dones, la realitat mostra que la discriminació i el discurs d’odi contra les persones LGTBI i els crims d’odi motivats per la LGTBIfòbia estan creixent a tota la UE i representen una seriosa amenaça per al respecte dels drets fonamentals”. El Ple condemna “enèrgicament qualsevol discriminació” i mostra “la nostra especial preocupació davant el repunt del discurs de l’odi” i insta “les institucions i la societat civil que intensifiquin el seu treball sobre l’intercanvi de millors pràctiques i reforcin la seva cooperació en aquesta lluita”.

25 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera aixeca una acta a un local de Migjorn per fer una festa

La Policia Local de Formentera ha aixecat una acta el passat dissabte a la tarda per incompliment de la normativa sanitària covid a un local de Migjorn. Quan els agents arribaren hi havia una festa a la terrassa superior de l’establiment amb música, persones ballant i sense mantenir la distància de seguretat, ni fer servir mascareta.

Els agents varen aturar la festa en què es trobaven 65-70 persones. Ara s’ha enviat l’expedient al Govern balear i s’ha demanat celeritat en la seva tramitació.

D’altra banda, des de l’àrea d’Activitats del Consell també s’obrirà un expedient sancionador sobre els possibles incompliments de la llei d’activitats i les diferents ordenances municipals de música i contaminació acústica.

Botellada a la platja
També el dissabte a la tarda, la Policia Local va dissoldre una festa amb música i beguda a la platja des Cavall d’en Borràs, pertanyent al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. Els agents varen requisar un altaveu i identificaren al propietari de l’equip de música sobre el que podria recaure una infracció per haver incomplert l’ordenança municipal de platges, entre altres possibles infraccions mediambientals al tractar-se d’un espai protegit.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha demanat reforços a les forces de seguretat de l’estat “per poder fer controls i evitar la proliferació de festes i altres situacions que ens puguin posar en perill”, així mateix ha tornat a reclamar al Govern balear que “es facin inspeccions als locals tant per explicar la normativa, com per sancionar els que no l’acompleixin”. “L’incompliment d’uns pocs ens pot costar la temporada a tots i totes, per això demano responsabilitat”, ha conclòs la presidenta.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 12 de 104

12

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1