• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Carta de Presidenta Ferrer sobre noves mesures covid

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha enviat avui una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja que la situació epidemiològica de l’illa segueix empitjorant, per demanar noves mesures per mirar de frenar aquest ritme exponencial de contagis.

Segons recull la missiva, vist l’empitjorament de la situació, considerem que és necessari tornar a valorar la idoneïtat de realitzar de cribatges poblacionals a la nostra illa que ens permetin localitzar i aïllar el virus de forma eficient. Així mateix insistim novament en la necessitat que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat de contactes estrets.

Segons segueix la carta, de forma coherent i complementària a la bateria de mesures que hem anat implementant, justifica la necessitat de prendre noves mesures més restrictives i augmentar totes aquelles que ens puguin ajudar a detectar els positius asimptomàtics per poder-los aïllar i rastrejar els seus contactes estrets.

Teniu tota la informació aquí sota.

21 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

----------

SRA. FRANCINA ARMENGOL
PRESIDENTA DEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS
CARRER DE LA LLOTJA, 3
07012 PALMA (ILLES BALEARS)

Benvolguda Presidenta,
La situació epidemiològica de la nostra illa segueix empitjorant. Amb unes dades, a dia d’avui, de 100 casos actius de les quals 17 són noves altes de positius en covid, quan fa una setmana les dades eren menys de la meitat, ens fan haver de demanar noves mesures per mirar de frenar aquest ritme exponencial de contagis.

Des de inicis del mes de desembre varem demanar mesures de control per els viatjes entre illes i per tractar de reduir la mobilitat de les persones en previsió de l’arribada de festes i els contactes entre persones no pertanyents al grup de convivència ni bombolla habitual. La setmana passada vam sol·licitar el tancament perimetral de la nostra illa, però el virus s’ha instal·lat a la nostra illa i també es mou amb les persones que no surten de Formentera.

Creiem que és fonamental posar totes les mesures que calguin per aconseguir de manera efectiva una reducció significativa de la mobilitat i també de les reunions socials per, així, lluitar contra l'expansió de l'epidèmia.

L’illa de Formentera té unes dades epidemiològiques preocupants, i la situació d’ocupació hospitalària segueix empitjorant.

No oblidem que Formentera pertany a l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i les dades epidemiològiques d’ambdues illes poden contribuir a incrementar la pressió als serveis sanitaris, tant propis com als ubicats a l’illa veïna.

Per tot l’esmentat, vist l’empitjorament de la situació, considerem que és necessari tornar a valorar la idoneïtat de realitzar de cribatges poblacionals a la nostra illa que ens permetin localitzar i aïllar el virus de forma eficient. Així mateix insistim novament en la necessitat que els rastrejadors funcionin de forma efectiva i immediata per evitar la mobilitat de contactes estrets.

Recordem que ambdues peticions ja van ser traslladades al mes de desembre, i vam rebre la resposta que les dades de Formentera en aquell moment no justificaven aquest cribatge. Creiem que la situació actual, tenint en compte la velocitat de contagi que hem assolit les darreres setmanes, i de forma coherent i complementària a la bateria de mesures que hem anat implementant, justifica la necessitat de prendre noves mesures més restrictives i augmentar totes aquelles que ens puguin ajudar a detectar els positius assimptomàtics per poder-los aïllar i rastrejar els seus contactes estrets.

Des de Formentera reclamem que es prenguin mesures adaptades a la nostra situació, sense oblidar la solidaritat que en aquests moments som conscients que cal mostrar-nos els uns als altres.

Quedem, també com sempre, a la vostra disposició per oferir la col·laboració del Consell Insular en la part relativa al control necessari per poder garantir el compliment de les mesures com en tot el que estigui en la nostra mà.

Una salutació ben cordial, i molts d’ànims des de Formentera,


Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell Insular de Formentera

El Consell habilita un punt d’informació sobre les mesures de la covid-19

foto 2021 punt info CovidEl Consell de Formentera ha habilitat un punt d’informació a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per oferir tota la informació actualitzada sobre les noves mesures arran de la covid-19 i resoldre els dubtes de la ciutadania.

Aquest punt d’informació s’ha habilitat aprofitant una de les casetes instal·lades per les festes de Nadal i està atès per un equip d’informadores contractat a través del programa SOIB Reactiva, que gestiona l’àrea d’Emprenedoria del Consell. L’equip d’informadores també treballa aquests dies al port de la Savina oferint informació sobre el tancament perimetral i es desplaça pels diferents nuclis urbans de l’illa oferint informació sobre les indicacions de la covid-19.

SOIB Reactiva
La contractació d’aquest equip d’informadores forma part del grup de 15 persones treballadores incorporades gràcies al programa SOIB Reactiva 2020.

Els treballs s’iniciaren el passat 23 de desembre i tindran una durada de 4 mesos, en aquest període les persones desocupades que s’han contractat podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions.

En total s’han contractat 6 auxiliars administratius dins del grup de joves desocupats, menors de 30 anys; 3 netejadors/res del grup de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i 4 auxiliars d’informació i 2 operaris de brigada del grup de persones aturades de 30 anys o més inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si vénen d’ERTO.

Acabada la primera fase del programa el Consell Insular de Formentera procedirà a la selecció i contractació de 12 persones més.

Aquesta convocatòria té per a Formentera un import de 225.810,44 euros i permetrà contractar un total de 27 persones desocupades.

La convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

19 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera restringeix les entrades i sortides de l’illa

foto 2021 sortides restringidesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat avui que a partir de demà 16 de gener es produirà el tancament perimetral de l’illa de Formentera. Així es limitaran les entrades i sortides de persones a Formentera, només es permetran els desplaçaments essencials, per feina o assumptes mèdics, entre d’altres, i hauran d’estar adequadament justificats.

És una mesura de restricció que té diferents objectius segons ha explicat Alejandra Ferrer, per una banda “protegir als ciutadans i ciutadanes de Formentera, i per altra ser solidaris i col·laborar perquè es pugui mantenir l’atenció sanitària a la nostra àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”. La presidenta ha destacat també “la importància de tractar d’arribar a l’estiu amb la situació més favorable possible, per poder garantir la reactivació econòmica turística, i també perquè es pugui fer el procés de vacunació amb normalitat, bàsic per finalitzar amb la pandèmia, i fer passes cap a la normalitat”.

La presidenta ha afegit que hi havia dos opcions: passar a nivell 4 i tancar tota la part de restauració i restringir més els contactes socials, o prendre mesures de restricció que ens puguin protegir per poder continuar amb les restriccions de nivell 3, sempre que les dades segueixin així “perquè sabem que la situació pot canviar de manera ràpida”.

En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha destacat que ara mateix, tot i que estam millor que a la resta de les illes, la nostra situació no és en cap cas favorable. Per això, de nou la presidenta ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania, “en les pròximes setmanes hem de reduir al màxim els contactes per poder tornar a una relativa estabilitat, tant a la nostra illa, com al nostre entorn”.

Controls específics al port de Formentera
Alejandra Ferrer també ha explicat que la Policia Local de l’illa, conjuntament amb altres cossos de seguretat com la Guàrdia Civil faran controls sobretot al port de Formentera i també al d’Eivissa en cas necessari. S’ha demanat col·laboració a la Guàrdia Civil per realitzar controls amb suport de la Policia Local i del servei d’informadors del Consell de Formentera que explicaran a peu de port les noves restriccions.

D’altra banda, s’ha tornat a posar en funcionament el servei de centraleta i d’informació del Consell del 971321087 on es farà seguiment de les persones que venguin de fora demanant que facin un aïllament voluntari o restringir els contactes al màxim entre d’altres recomanacions com:

- Evitar els desplaçaments a altres illes, encara que siguin permesos, prioritzant els mitjans telemàtics o ajornar-los en cas que sigui possible.
- Evitar les trobades laborals presencials, fomentant el teletreball i les reunions telemàtiques.
- Reduir les trobades socials i familiars.
- Limitar-nos al màxim al nucli de convivència.
- Respectar les mesures de seguretat (mascareta, distància, higiene, ventilació...).
- Prioritzar les activitats i trobades a l’aire lliure.
- Complir totes les mesures del nivell 3 d’Alerta Sanitària.
- Si creus que has estat en contacte estret amb un positiu o creus que tens símptomes, AÏLLA’T i parla amb la teva empresa si estàs treballant.

També es recorda que és obligatori l’aïllament:
Si ets positiu per covid-19
Si estàs pendent de fer-te la prova
Si estàs esperant resultats
Si ets contacte estret

El tancament perimetral durarà fins almenys dia 30 de gener, els desplaçaments essencials hauran d’estar justificats i són els següents:

a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris o d’atenció veterinària.
b) Compliment d’obligacions laborals, professionals o empresarials.
c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius.
d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
e) Assistència i cura de gent gran, persones menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.
h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
j) Per causa de força major o situació de necessitat.
S’hi inclouen els desplaçaments justificats per anar o tornar de ports i aeroports i el desplaçament per anar o tornar d’una activitat esportiva federada que estigui permesa.
k) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada.

Amb totes aquestes informacions s’han editat cartells informatius perquè la població conegui la nova normativa.

15 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recorda l’obligatorietat de complir les mesures sanitàries i apel·la a la responsabilitat individual i la col·laboració ciutadana per ajudar a combatre la pandèmia

El Consell de Formentera ha fet avui una crida a la població de l’illa per mantenir les mesures socials de seguretat sanitàries i complir amb les normes bàsiques per ajudar a combatre la pandèmia i evitar així la propagació de la covid-19. Així mateix, l’administració insular ha convidat la població a denunciar accions, com la festa il·legal celebrada a Punta Prima la matinada del 7 de gener, i que va ser alertada per la cridada d’un veí. La col·laboració ciutadana és fonamental per poder aturar aquestes accions i, per això, el Consell convida a denunciar aquestes il·legalitats a través de la Policial Local, Guàrdia Civil o 112. Aquests incompliments de les mesures, com ara la festa il·legal, també suposen sancions pels promotors i participants. El Consell recorda que Formentera es troba en una situació complicada amb creixement de contagis les darreres setmanes i a l’espera de l’evolució d’aquests després de les festes; per això, cal mantenir extremant les precaucions.

Cal recordar que Formentera es troba actualment en nivell 3 i que entre les principals mesures socials, les reunions socials i familiars només poden ser de grups de màxim 6 persones a l’interior i l’exterior, que es recomana limitar el nombre de trobades fora del grup de convivència estable i que està prohibida la mobilitat de les persones de 00 a 06 hores.

8 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç de l’actuació dels Bombers de Formentera del 2020

foto 2020 bombers 2Els Bombers de Formentera durant l’any 2020 han realitzat un total de 163 serveis, mentre que al mateix període de 2019, es varen fer un total de 213 serveis. La davallada en el nombre de serveis és a causa de la baixada en el serveis relacionats amb tasques preventives, ja que el 2019 se’n varen realitzar 93, i el 2020, a causa de l’estat d’alarma, 43.

“La nova situació excepcional viscuda ha fet que els bombers no visitassin les escoles d’estiu, i no participassin en activitats organitzades pel Consell o altres feines de prevenció”, segons ha destacat el conseller d’Interior, Josep Marí. El conseller ha volgut agrair “la dedicació especial del cos de bombers que ha demostrat el seu caràcter de servei essencial aquest any marcat per la pandèmia”.

Incendis
Pel que fa als incendis, els bombers han fet 35 actuacions durant el 2020, mentre que al 2019 en varen fer 31. Els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys d’1 hectàrea, mentre que al 2019 es varen cremar 5,3 hectàrees d’aquests tipus de sols.

D’altra banda, el cos de bombers ha actuat en 23 salvaments o rescats durant aquest 2020, mentre que l’any passat varen fer 17 actuacions d’aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set 19, mentre que el 2019 es va actuar en 20 ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s’han mobilitzat aquest 2020 en 43 ocasions i el 2019 en 52.

Nou vehicle
El Consell de Formentera ha adquirit una nova furgoneta, model Ford Transit, per valor de 38.148€, per als Bombers del Consell i els membres de Protecció Civil . El vehicle servirà per a trasllat de personal i càrrega de material divers (avituallament als incendis, material per a inundacions, rescats...) quan alguns dels dos cossos de seguretat ho necessitin.

30 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 13 de 93

13

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1