• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formenterers Solidaris, Medalla d’Or de Formentera

ple-sant-jaume-distincionsv21Avui s’ha celebrat un ple extraordinari del Consell de Formentera. A la sessió plenària s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics la proposta d'atorgament de les Distincions Honorífiques per a l'any 2019, amb motiu de la Diada de Formentera de 2019, dia de Sant Jaume.

Segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, la Medalla d’Or de Formentera d’aquest 2019 es lliurarà a Formenterers Solidaris. “D’aquesta manera es reconeix la tasca solidària, altruista i humanitària realitzada per aquesta associació envers les necessitats de les persones més desafavorides de la nostra societat, col·laborant en projectes de suport i orientació, així com per finançar des de l’illa projectes d’ajuda i desenvolupament per a tot el món”, segons ha declarat la presidenta.

Premis Sant Jaume

D’altra banda, els premis Sant Jaume recauran en: La Junta Local de l’AECC de Formentera. Alejandra Ferrer ha destacat que amb aquesta distinció es reconeix “la gran tasca desinteressada i generosa de la directiva i del cos de voluntaris i voluntàries de la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer de Formentera, que millora la vida de les persones afectades, les acompanya, i dona suport als seus familiars, a més de garantir l’atenció i fomentar l’educació en salut a través de campanyes de prevenció”.

Jazz&Co també rebrà el Premi Sant Jaume, segons ha afegit la presidenta, “en reconeixement als vint-i-cinc anys d’aquesta associació musical, gràcies a la qual s’han consolidat, com una oferta cultural ineludible de les nits d’estiu, els concerts de música en viu —molt especialment de jazz— a les places de Sant Francesc i de Sant Ferran, de la mà de músics residents amb col·laboracions de músics d’arreu”.

Per últim, la presidenta ha anunciat que la botiga Can Forn de Sant Francesc rebrà el Premi Sant Jaume en reconeixement “als seixanta anys de funcionament i manteniment d’una activitat de gestió familiar i de proximitat que ha anat passant de generació en generació, tot mantenint viu el tarannà de petit comerç de queviures que la caracteritza des del seu origen”.

La presidenta ha felicitat a tots els premiats en nom propi i de tot l’equip de Govern. Els premis es lliuraran el pròxim 24 de juliol a les 20.30h a la sala d’Actes de Cultura-Cinema en la celebració de l’Acte Institucional de la Diada.

17 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera visita oficial del president de l’APB a Formentera

foto-reunio---amb-apb-1-1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer ha mantingut avui una reunió amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella. A la trobada celebrada a les 12.30h a la sala d'Actes del Consell de Formentera, també han assistit les vicepresidentes Ana Juan i Susana Labrador, així com els consellers Rafael González, Pep Marí i Bartomeu Escandell, i el director de l'APB, Juan Carlos Plaza, i el delegat de l'APB a Eivissa i la Savina, Ignacio Revilla.

La presidenta ha explicat que en la reunió s'ha parlat sobre "el nou Pla Especial del Port de la Savina, els usos que es donaran als nous edificis que es faran en la segona fase de les obres, que tindran lloc a partir de final d'aquesta temporada, i on es crearan noves instal·lacions per la indústria pesquera, entre d'altres", segons ha declarat.

A més, Alejandra Ferrer ha destacat el conveni de cessió d'usos signat amb APB i que ha permès instal·lar una col·lecció museogràfica dins el Far de la Mola. El president de l'Autoritat Portuària ha felicitat al Consell per aquest projecte que segons ha dit "servirà de model per altres fars".

Per la seva part, Gual de Torrella també s'ha referit a la finalització de la primera fase d'obres del port de la Savina que "ha possibilitat donar visibilitat a la primera línia del mar i crear una zona acollidora tant per turistes com residents". Pel que fa a la segona fase de les obres el president de l'APB ha destacat que "es crearan espais lliures per poder acollir accions formatives i d'innovació al llarg de l'any".

Així mateix, Gual de Torrella ha anunciat que pròximament es posaran sensors per mesurar la qualitat de l'aire al port de la Savina, una lectura que es podrà fer online.

15 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Actuacions de la Policia Local per la salut pública i contra la venda ambulant

La Policia Local de Formentera va detenir ahir a la nit a un home acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública. Els agents es trobaven realitzant el servei nocturn de prevenció i seguretat de la població de Sant Ferran juntament amb el component caní K-9. Els policies varen observar a un individu que al veure-los es va posar nerviós i va intentar fugir. Els policies varen fer un registre al sospitós amb el component caní que va marcar positiu. Se li varen interceptar 10 grams de cocaïna i 400€ en metàl·lic. El sospitós, de nacionalitat marroquina i 32 anys d’edat, va ser detingut i posteriorment se li va traslladar a les dependències de la Guàrdia Civil.

Venda ambulant
D’altra banda, la Policia Local realitza de manera periòdica durant els mesos de temporada alta actuacions de control i vigilància a les platges de l’illa per lluitar contra la venda ambulant. Durant la primera setmana de juliol els agents han aixecat 43 actes, totes relacionades amb la venda ambulant, de fet 39 han estat aixecades per haver detectat persones que feien aquesta pràctica, 2 per haver trobat material i productes destinats a la venda ambulant, i les 2 darreres per haver trobat a una persona dedicada a la venda ambulant en zona de regeneració dunar amb accés restringit dins del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. Aquestes darreres 2 denúncies seran remeses al Govern balear.

En total la Policia Local ha decomissat gairebé 1.000 productes, dels quals 415 han estat peces de fruita, i més de 200 peces de roba.


10 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el Ple d’Organització del Consell de Formentera

ple2019-1-Avui s'ha celebrat el primer Ple de la legislatura del Consell de Formentera. En aquesta sessió plenària s'ha donat compte de la nova organització de la institució i de la designació dels consellers i conselleres responsables de les àrees.

L'organigrama de l'equip de Govern de GxF-PSOE queda així: Alejandra Ferrer, presidenta i consellera d'Ordenació i Promoció Turística, Ana Juan, vicepresidenta 1a i consellera d'Habitatge, Comerç i Emprenedoria, Susana Labrador, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació, Rafael Ramírez, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència, Bartomeu Escandell, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals, Antonio Sanz, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, Rafael González, conseller de Mobilitat i Territori, Raquel Guasch, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació, Josep Marí, conseller d'Infraestructures, Sector Primari i Interior, Vanessa Parellada, consellera de Joventut, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Igualtat i Lgtbi i Paula Ferrer, consellera d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.

El nou equip de Govern està format per 11 consellers, 6 de Gent per Formentera, el portaveu d'aquest grup serà Bartomeu Escandell, i 5 del PSIB-PSOE de Formentera, el portaveu d'aquest grup serà Rafael Ramírez. A la banqueta de l'oposició hi ha el grup polític Sa Unió de Formentera, conformat pel PP-Compromís i integrat pels següents consellers i conselleres, segons s'ha donat compte en el Ple: Lorenzo Córdoba, que serà el portaveu del grup, Ana Negre, Verónica Castelló, Javier Serra, Cristina Costa i Óscar Portas.

Així mateix a la sessió plenària també s'ha donat compte del nomenament del personal eventual, Carlos Bernús ha estat designat gerent de promoció turística, Elena Trinidad, responsable de comunicació i Isabel Juan, secretària de presidència.

A la part resolutiva de la sessió plenària s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics establir que la periodicitat de celebració de les sessions plenàries serà mensual i tindrà lloc el darrer divendres de cada mes a les 9.00h.

Estructura salarial
El Ple del Consell ha aprovat amb els vots de l'equip de Govern GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió la proposta de dedicació i retribucions de membres de l'equip de Govern, indemnització per assistència a sessions i dotació per als grups polítics.

La dotació econòmica de la presidència, vicepresidència i dels consellers amb dedicació exclusiva queda igual que la legislatura passada. La presidència tindrà una retribució bruta anual de 52.950,00€, les vicepresidències tindran una retribució anual bruta de 51.400,00€, 5 dels consellers tindran dedicació exclusiva amb una retribució anual bruta de 50.300,00€ i la consellera Raquel Guasch tindrà dedicació parcial de 10 hores setmanals amb una retribució bruta anual de 13.413,33€.

Pel que fa a la retribució dels consellers de l'oposició s'ha aprovat la dedicació exclusiva o parcial per al conseller o la consellera designats (màxim dos) de l'únic grup polític de l'oposició: Sa Unió de Formentera PP-Compromís, que tindrà o tindran una retribució total bruta anual de 37.794,79€. A més, tots els consellers i les conselleres que no tenguin reconeguda cap retribució se'ls hi pagarà una indemnització de 200,00€ per cada assistència a les sessions ordinàries i extraordinàries del Ple del Consell, així com la quantitat de 120,00€ per a l'assistència a les sessions de les comissions informatives.

També s'ha aprovat, amb el suport de l'equip de Govern de GxF-PSOE i el vot en contra de l'oposició, la proposta de plantilla de personal eventual 2019 amb les següents retribucions: Cap de Promoció Turística 42.000,00€, 2 Responsables de Comunicació 35.000,00€ i Secretària de Presidència 30.000,00€.

8 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del nou equip de Govern del Consell de Formentera

visita-nou-equip-de-governv31El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència informa que en els pròxims dies es faran els nomenaments dels nous càrrecs de la institució insular. Alejandra Ferrer que va estar investida com a presidenta del Consell de Formentera el passat dissabte 15 de juny assumirà també les àrees d'Ordenació i Promoció Turística. Per part seva, Ana Juan assumirà la vicepresidència primera i les àrees d'Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria.

D'altra banda, Susana Labrador, assumirà la vicepresidència segona i les àrees de Cultura i Educació. Per part seva, Rafael Ramírez serà el vicepresident tercer i assumirà les àrees de Benestar Social, Gerència i Transparència.

Conselleries
Rafael González serà el conseller de Mobilitat i Territori, Raquel Guasch de Patrimoni i Política Lingüística i Formació, Pep Marí d'Infraestructures, Sector Primari i Interior, Antonio Sanz serà responsable de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, Vanessa Parellada encapçalarà les àrees de Joventut, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies i Igualtat i LGTBI, Paula Ferrer serà la responsable de les àrees d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars i Bartomeu Escandell d'Hisenda, Economia i Serveis Generals.

Aquest matí la nova Corporació ha fet un recorregut per les conselleries per presentar els nous responsables als treballadors de les diferents àrees i intercanviar unes paraules.

Càrrecs de confiança
Dins de l'organigrama també es nomenarà a Isabel Juan com a secretària de Presidència, a Elena Trinidad com a cap de Premsa i a Carlos Bernús com a cap de Promoció.

Recordem que la Presidència serà alternada, Alejandra Ferrer serà la presidenta els primers 28 mesos de legislatura, fins al 15 d’octubre de 2021, i Ana Juan la resta de la legislatura, és a dir els darrers 20 mesos.


18 de juny de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 14 de 67

14

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1