• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La Junta de Portaveus demana una reunió amb Autoritat Portuària i l’Ajuntament i Consell d’Eivissa per parlar sobre l’estació marítima

RP Junta de Portaveus Estació MarítimaAvui matí la Junta de Portaveus del Consell de Formentera, formada pels portaveus de cada grup polític amb representació al Consell i el president de la institució insular, Jaume Ferrer, s’han reunit per parlar sobre la reunió informativa del passat dimecres 17 de febrer del Consell d’Entitats de Formentera sobre la ubicació de l’estació marítima de Formentera al port d’Eivissa. En aquesta trobada, totes les entitats de l’illa varen mostrar el seu total rebuig al canvi d’ubicació de l’estació al Moll Comercial que Autoritat Portuària pretén dur endavant.

La Junta de Portaveus del Consell de Formentera ha acordat sol·licitar una reunió entre el president de l’Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, i el president del Consell de Formentera juntament amb tots els portaveus del Consell de l’illa i representants tant de l’Ajuntament d’Eivissa com del Consell Insular d’Eivissa «per obrir un nou diàleg envers la reubicació de l’estació amb tots els agents implicats», segons ha explicat Jaume Ferrer, en una roda de premsa conjunta. Així aprofitem la proposta que va fer el mateix president d’Autoritat Portuària al Consell d’Entitats en «que va dir que ell mantindria reunions amb totes les institucions implicades», ha afegit el president. Després d’aquesta reunió «tornarem a convocar al Consell d’Entitats per donar informació sobre la mateixa».

Tots els portaveus s’han mostrat d’acord amb aquesta iniciativa i han tornat a insistir que la primera opció per Formentera és que l’estació es quedi allà on està, però si aquesta ubicació no fos possible, ja que el Consell de Formentera no té competències en aquesta matèria, almenys sí que volen defensar davant l’Autoritat Portuària, organisme competent, que la nova estació tingui les màximes prestacions i serveis pels formenterers, segons han explicat els portaveus de tots els grups polítics amb representació al Consell de Formentera.

Reunió amb la nova cònsol del Marroc a les illes

Visita consol marrocEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, s'han reunit avui amb la nova cònsol del Marroc a les Balears, Hanane Saadi, al despatx presidencial del Consell de Formentera. El president ha agraït la visita de la representant d'aquest col·lectiu que «per Formentera és molt important», ja que hi ha 434 residents de procedència marroquina. Jaume Ferrer ha estès la mà a la nova cònsol i ha dit que «la col·laboració de la institució per atendre a les necessitats que aquesta comunitat pugui tenir a Formentera és total».

Educació i integració

Per part seva, la cònsol ha agraït la recepció dels representants del Consell i ha aprofitat la trobada per recordar la importància de l'educació per ajudar a la integració en el futur de les noves generacions, que són marroquins però també espanyols. «Conèixer les seves arrels els pot ajudar a integrar-se millor, i això és el més important per nosaltres, la integració dels marroquins a Espanya».

Consolat itinerant

Fa 4 anys que es va obrir el Consolat general de Marroc a Palma, segons ha explicat Hanane Saadi. La representant dels marroquins s'ha compromès a «traslladar el consolat general mòbil fins 2 vegades a l'any a Eivissa per apropar el servei als residents de les Pitiüses».

Els grups polítics de Formentera analitzen l’estat dels principals projectes de legislatura

Rp Junta PortaveusAvui matí la Junta de Portaveus del Consell de Formentera, formada pels portaveus de cada grup polític amb representació al Consell i el president de la institució insular, Jaume Ferrer, s’han reunit per parlar sobre l'avanç dels projectes inclosos en el document de «projectes prioritaris de Formentera que no es poden realitzar sense la col·laboració del Govern de les Illes Balears», aprovat per consens en el si de la Junta de Portaveus al mes d'agost de 2015 i que posteriorment fou ratificat pel Ple de la institució insular.

«Gràcies a aquest document el Consell de Formentera ha pogut traslladar totes les necessitats que té l’illa al Govern Balear amb un consens que dóna més credibilitat a les nostres demandes», segons ha explicat el president. Jaume Ferrer ha reconegut que algunes són «demandes històriques, i la unanimitat en l’acord ens atorga més força per demanar al Govern que siguin solucionades».

A la trobada han parlat sobre l’avanç que han fet en les gestions amb el Govern. «Cada una de les 14 propostes s’han posat sobre la taula tant de la presidenta del Govern, com dels consellers responsables de cada àrea implicada», segons ha detallat el president perquè els projectes o bé són directament competència del Govern o necessiten la seva intervenció.

Jaume Ferrer ha destacat la unanimitat de tots els grups polítics en aquesta trobada per continuar avançant en els principals projectes de legislatura i s’ha compromès a reunir la Junta de Portaveus «com a mínim cada 6 mesos, però també quan hi hagi novetats importants sobre cada qüestió, perquè així es pugui comptar amb el suport de totes les forces representades al Ple del Consell». El president ha agraït a tots els portaveus el suport que han donat a aquest document.

El sistema de geolocalització d'emergències comença a funcionar en proves

Entrega tablets geolocalitzacióEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Presidència, ha fet avui entrega als organismes d'emergència adscrits a Formentera de 25 tauletes de navegació del projecte de codis d'emergència i geolocalització en disseminat d'habitatges i punts estratègics de Formentera. Fins al pròxim mes de maig el sistema funcionarà en proves, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell que ha destacat que «durant el primer any el funcionament serà experimental ja que és la primera vegada que s'implanta a tot l'estat un sistema d'aquest tipus en zones disseminades».

En l'acte d'entrega s'ha fet una explicació general per tots els organismes de l'ús dels aparells i «durant les pròximes setmanes es donarà una atenció de manera individualitzada perquè al mes de maig tots els cossos d'emergències ja sàpiguen com fer-lo servir i el sistema comenci a funcionar de manera integral». Membres de Protecció Civil, Policia Local, Guàrdia Civil, Ibanat, Hospital de Formentera, Bombers de Formentera, Benestar Social i el 061, han adquirit avui els seus dispositius. «Amb aquestes tauletes podran localitzar per GPS els 3.600 habitatges que s'han numerat amb el codi d'emergència i enregistrat dins aquest sistema a diferents zones disseminades de Formentera o a qualsevol dels 800 punts de geolocalització situats a camins, platges i llocs d'interès de l'illa», segons ha explicat el conseller.

Bartomeu Escandell ha declarat que el projecte «busca fer una illa més segura i que qualsevol incidència o emergència que es pugui donar a una casa o lloc públic es localitzi en el menor temps possible». El director general de l'empresa encarregada del projecte, Xavier Vila, ha recordat que si encara hi ha algú veí d'una zona disseminada que no tengui instal·lada aquesta la placa de geolocalització a casa pot fer una instància a l'OAC, enviar un correu electrònic a consell@conselldeformentera.cat o telefonar al 971321087 per demanar-la. El pressupost d'aquesta iniciativa ha estat de 183.436 euros, finançat entre el Consell de Formentera i el fons Leader de la Unió Europea a parts iguals.

Jaume Ferrer i Silvia Tur agraeixen al Parlament que aprovi uns pressupostos que "tenen en compte a Formentera"

221215 parlamentEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la diputada per Formentera, Silvia Tur han realitzat a la seu del Parlament una primera valoració conjunta de l'aprovació del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2016.

Els dos han coincidit en què "el Govern Balear ha tingut en compte l'illa de Formentera i ha inclòs millores al primer projecte de pressupost que es va presentar el mes de novembre".

Jaume Ferrer ha acudit al Parlament de les Illes Balears, acompanyat del conseller de presidència, Bartomeu Escandell, per presenciar els debats, les votacions i fer costat a la diputada de Formentera, Silvia Tur.

Jaume Ferrer ha felicitat a la diputada per Formentera, Silvia Tur, "per la col·laboració que ha mantingut amb el Consell de Formentera i la seva gran capacitat de feina per millorar uns pressupostos que, en la seva primera presentació, no eren del tot satisfactoris".

Per la seva banda, Silvia Tur ha afirmat que "valora positivament la voluntat de diàleg i recolzament a les demandes de Formentera per part dels grups que conformen Govern i per part de Podem. Tots ells han contribuït a fer possible el compliment dels objectius primordials del pacte per al 2016”

Tur ha valorat que “els pressupostos del 2016 posen especial accent en les necessitats socials bàsiques i en el rescat a les persones en coherència amb les promeses del Govern en el principi de la legislatura”.

Escola de Sant Ferran

El pressupost definitiu presenta millores respecte la primera versió del pressupost, Jaume Ferrer ha explicat que "el dia 9 de novembre es varen desplaçar a Formentera la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, per presentar els pressupostos de la CAIB de 2016".

"Aquell dia vàrem agrair al Govern que vingués a Formentera a explicar els pressupostos, un gest que el Partit Popular no va tenir mai en la passada legislatura, i vàrem reconèixer l'esforç del Govern per traslladar l'escola de Sant Ferran del món de les promeses al món de la realitat, incloent una partida de 2,8 milions d'euros i la previsió d'una segona partida al 2017 per arribar al cost total de construir l'escola, previst en 3,7 milions d'euros", ha indicat el president del Consell de Formentera.

"Però aquell dia també vam explicar la nostra preocupació pel finançament insuficient en altres temes fonamentals per Formentera".

Millores en transport de residus, promoció turística i transport terrestre

"Des d'aquell dia fins avui s'ha fet una feina molt positiva i conjunta entre Consell i diputada per millorar aquests pressuposts, amb un resultat econòmic de 680.000€ molt importants per Formentera", ha dit Jaume Ferrer.

En concret, l'ajuda que rebrà Formentera per al transport de residus passa dels 300.000€ inicials previstos en la presentació del pressupost a 550.000€. En aquest punt, el president del Consell de Formentera ha dit que "aspirem a que el Govern es faci càrrec del total abans d'acabar la legislatura, és injust que els ciutadans de Formentera hagin d'assumir la despesa del transport".

Per promoció turística, i a l'espera que se signi el traspàs de la competència turística "amb un finançament just i suficient, com sempre ha expressat la consellera Alejandra Ferrer, l'Agència de Turisme Balear destinarà 300.000€ a Formentera per col·laborar en la despesa que el Consell de Formentera està assumint en aquest àmbit". Silvia Tur ha recordat que "el govern de Bauzà no va dedicar ni un euro en 4 anys per aquesta important qüestió."

La diputada també ha valorat positivament "que el Govern hagi inclòs des de la presentació dels pressupostos una millora de 60.000€ per desencallar la posada en marxa de la bassa de regadiu de l'illa i una partida de 70.000€ per millorar el servei de transport terrestre".

Tant el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer com la diputada, Silvia Tur, tenen previst oferir després de Festes una roda de premsa explicant al detall el contingut del pressupost de la Comunitat Autònoma.

Més articles...

Pàgina 136 de 138

136

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE