• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Surt a licitació l'explotació del bar-cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc

El Consell de Formentera ha tret a licitació l'explotació del bar-cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc.

El període del contracte d'explotació és de 4 anys i el preu de sortida de la licitació és de 16.000 euros. El termini de presentació de les ofertes és fins al 14 de març de 2023 que s'han de fer a través de la Plataforma de Contractació de l'Estat.

17 de febrer de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Reunió amb el nou president de l'APB a Formentera

foto 2023ii visita apb BLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s'ha reunit avui amb el nou president de l'Autoritat Portuària, Jaume Colom, al port de la Savina per transmetre "la preocupació que hi ha a l'illa per la situació actual del port i per demanar solucions per als empresaris locals afectats pels contenciosos sobre les adjudicacions".

La presidenta, que ha estat acompanyada pel conseller de Mobilitat, Rafael González, s'ha reunit en primer lloc amb el president de l'APB, el delegat de l'APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla, i el director de l'APB, Jorge Nasarre. Posteriorment, els representants del Consell i de l'APB s'han reunit amb representants de la Pimef i de l'associació de Serveis Nàutics de la Savina per abordar la problemàtica actual del port, afectat per un contenciós per l'explotació de la dàrsena de ponent.

Ana Juan ha assenyalat que a la reunió s'han plantejat possibles vies de solució fins que es resolgui la situació judicial i, a més, s'han posat sobre la taula les principals reclamacions del Consell.

3 de febrer de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Govern es reuneix a Formentera i aprova inversions en matèria educativa, sanitària, social i ambiental per a l'illa

foto 2023i visita armengol BFormentera ha acollit avui la reunió del Consell de Govern de les Balears on s'han aprovat diversos acords que suposen un important reforç dels serveis públics de l'illa i on la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet balanç de les inversions de l'Executiu, juntament amb la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan.

Armengol ha destacat que la col·laboració institucional ha permès arribar a importants acords amb el Govern insular i atendre reivindicacions i singularitats que només són pròpies d'aquesta illa.

Per la seva part, Ana Juan ha destacat "la tasca de coordinació i diàleg constant entre ambdues administracions, que ha permès avançar en l'aplicació de polítiques progressistes a Formentera". Juan ha fet un repàs de les fites assolides aquesta legislatura i ha recordat "els temes pendents i cabdals per a Formentera; alguns estan en fase de resolució, encara que tenim molta feina al davant per fer conjuntament".

Consell de Govern
De la reunió d'avui, destaca la declaració d'interès autonòmic de les obres d'ampliació de l'IES Marc Ferrer, la qual permetrà accelerar la tramitació del projecte que preveu incrementar la superfície de l'institut amb vuit noves aules.

També en matèria educativa, Armengol ha anunciat la creació de la Comissió d'Assessorament i Consulta en matèria educativa per a Formentera. Aquesta iniciativa prové del desenvolupament de la nova llei d'educació i tendrà la finalitat de facilitar la coordinació entre el Govern i el Consell en matèria educativa per garantir la prestació dels serveis educatius no universitaris de manera equitativa respecte de la resta d'illes.

Pel que fa a l'àmbit de la salut, Armengol ha avançat la creació d'una nova Unitat Bàsica de Salut a la Mola, que respon a l'increment de població i a les necessitats assistencials detectades en aquest nucli de Formentera.

El Consell de Govern s'ha donat per assabentat dels 473.934 euros que la Conselleria d'Afers Socials i Esports destinarà al Consell de Formentera per finançar els serveis socials municipals entre el 2022 i el 2023, així com del compromís per posar a disposició del Consell vuit places de la seva xarxa de recursos residencials per a persones menors no acompanyades.

La presidenta ha explicat que el Consell de Govern ha aprovat encarregar a l'empresa TRAGSA el manteniment de la bassa de reg agrícola durant els pròxims dos anys, per valor de 224.000 euros, i s'ha aprovat el Decret llei de mesures extraordinàries i urgents per a la protecció de la sargantana pitiüsa i la sargantana balear, i per a la prevenció i lluita contra determinades espècies d'ofidis, amb l'objectiu d'establir mesures de bioseguretat per frenar l'entrada d'ofidis a les Illes Balears i preservar aquestes espècies endèmiques de rèptils.

La principal mesura d'aquesta normativa és la limitació a l'entrada d'oliveres, garrovers i alzines ornamentals de més de 40 centímetres de perímetre de tronc durant els mesos en els quals es produeix la posta d'ous fins a l'eclosió de les espècies d'ofidis i el seu període d'hibernació.

Finalment, Armengol ha confirmat que aquest dimecres, 1 de febrer, els 315 treballadors d'IB3 passaran a ser personal internalitzat de l'administració autonòmica, amb la qual cosa el Govern haurà complit el seu compromís amb tots els tràmits pertinents en el temps previst.

Balanç de la legislatura
La presidenta ha aprofitat la visita per fer balanç de les inversions fetes, i ha destacat que a Formentera han augmentat com a cap altra illa, tenint en compte que el Consell rebrà enguany 11,4 milions d'euros del Govern, un 128 % més del que rebia el 2015. Pel que fa a la inversió territorialitzada, l'Executiu destinarà enguany a l'illa 25,2 milions d'euros, 9 milions i un 55 % més que l'any passat. De fet, Formentera és l'illa amb la despesa per habitant més elevada, amb 2.107 euros per habitant.

Armengol ha remarcat la contribució de l'illa al lideratge econòmic i en creació d'ocupació de la comunitat autònoma, i ha destacat que quatre projectes de sostenibilitat turística rebran dos milions d'euros provinents dels fons europeus. En concret, es tracta d'un projecte per crear un accés intel·ligent a ses Illetes, un per instal·lar pèrgoles elèctriques als aparcaments públics, un per gestionar dades turístiques i un darrer per fomentar la campanya Formentera.eco.

A més a més, la presidenta ha remarcat les inversions socials fetes a l'illa, entre les quals destaca la primera residència per a gent gran, amb capacitat per a divuit majors, i que segons ha anunciat Armengol entrarà en funcionament aquest mes de febrer, la qual cosa evitarà desplaçaments a Eivissa de la gent gran que necessitava una infraestructura d'aquesta mena.

També és una realitat, des del curs passat, el nou Col·legi d'Educació Infantil i Primària, amb unes instal·lacions modernes i amb capacitat per 450 alumnes i per acollir l'escoleta municipal.

Un dels àmbits que més ha impulsat el Govern és la inversió en salut. D'aquesta manera, els nous serveis implantats a l'Hospital de Formentera ja han evitat uns 10.000 desplaçaments, com pot ser el servei d'hemodiàlisi o el nou TAC, el qual ha evitat 650 desplaçaments a Eivissa. També el nou contracte de transport aeri urgent garanteix el trasllat en helicòpter als pacients que ho necessitin les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i ja es troba en construcció la nova base permanent del servei 061, la qual s'espera que estigui acabada abans de final d'any.

En matèria d'habitatge, la presidenta ha recordat que ja està en marxa el projecte per construir una nova promoció de disset nous habitatges públics dotacionals a Formentera, mentre que aviat serà una realitat la nova oficina d'habitatge per donar servei a tota la ciutadania.

Finalment, Armengol repassat altres millores com ara el Decret de Posidònia, la recuperació de la bassa per al regadiu agrícola o l'ampliació de la depuradora i la millora del dipòsit de la dessaladora, dos projectes que s'espera que puguin començar les obres a finals d'any.

L'escut social a Formentera
La presidenta del Govern ha aprofitat la seva visita a Formentera per explicar com l'escut social de l'Executiu està arribant a les famílies de l'illa. En concret, són vint-i-cinc mesures que impliquen una inversió aproximada de 3,3 milions d'euros, dels quals 2,5 són ajudes directes.

D'aquesta manera, Armengol ha anunciat que una centena de famílies han sol·licitat les ajudes de 200 euros per a activitats extraescolars. A més, aquesta setmana es farà el segon pagament de les dues pagues extra per a les persones que tenen reconeguda una prestació econòmica per a cures a l'entorn familiar, una prestació vinculada al servei de centre de dia o una prestació vinculada al servei d'ajuda a domicili. En el cas de Formentera, les rebran 149 persones amb una inversió de 39.000 euros.

Armengol també ha fet referència a l'ajut per a treballadors demandants d'ocupació, que a Formentera arribarà a 1.623 beneficiaris amb una inversió prevista de 642.900 euros.

Finalment, la presidenta ha recordat que els pressupostos d'enguany inclouen una deducció de fins a 1.760 euros per cursar estudis fora de l'illa de residència habitual, que el transport públic és gratuït a totes les illes i que el Govern retornarà la primera matrícula i la meitat de la segona a 76 estudiants de la Universitat de les Illes Balears de l'àrea d'Eivissa i Formentera, dels quals 66 són de grau i 10 són de màster.


30 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple aprova el reglament de la Residència, que obrirà en febrer, i el període d'aplicació, sostre i la taxa de formentera.eco

foto 2023i ple AEl Consell de Formentera ha celebrat avui el primer ple de l'any, en el qual s'han aprovat dos propostes relatives a la regulació d'entrada de vehicles i una altra sobre el reglament de la Residència de Formentera, que obrirà pròximament.

A la sessió plenària s'ha donat el vistiplau a dos propostes relacionades amb el projecte formentera.eco, de regulació d'entrada, circulació i estacionament de vehicles per al 2023. Han comptat amb el suport de l'equip de Govern de Gent per Formentera i PSOE i l'abstenció del grup de l'oposició, Sa Unió.

D'una banda, s'ha donat el vistiplau a la proposta d'aprovació del període d'aplicació i del sostre de vehicles per al 2023. Per fer-ho, s'ha recollit la proposta aprovada al Consell d'Entitats. El període de regulació per al 2023 serà de quatre mesos, de l'1 de juny al 30 de setembre de 2023, i s'incrementa un mes respecte del 2022 i dos mesos respecte de l'inici de la regulació, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González. Així mateix, s'ha aprovat el sostre de vehicles de turistes i vehicles de lloguer (turismes i motocicletes), que ha quedat fixat en 10.458, un 4 % inferior a la del 2022 i un 16 % inferior a l'inici de regulació. "Aquest era l'objectiu de reducció marcat a l'inici de legislatura", segons ha recordat Rafael González.

D'altra banda, s'ha aprovat la proposta d'aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa, per duplicar la taxa que hauran de pagar els vehicles, també segons es va acordar al Consell d'Entitats. L'import per turisme serà de 6,00 euros al dia, amb un import mínim de 30,00 €, i per a motos serà de 3,00 euros al dia, amb un import mínim de 15,00 €. "Aquest increment es va decidir per dissuadir les visites d'un dia i afavorir les estades més llargues i amb pernoctació a Formentera", segons ha declarat el conseller de Mobilitat. Cal recordar que la regulació és gratuïta tant per als residents de Formentera, com de la resta d'illes. A més, els vehicles elèctrics tenen la taxa bonificada al 100 % i els híbrids al 50 %.

Rafael González ha valorat positivament els quatre anys de regulació, que segons assegura "aquest passat estiu va començar a donar els seus fruits". El conseller ha afegit que "hem aconseguit que el trànsit a les carreteres davalli; a més, la regulació ens permet decidir sobre la mobilitat a la nostra illa des de Formentera, un projecte pioner, consolidat, del qual hem aconseguit l'equilibri pressupostari i que ara les illes vesines també volen aplicar".

Reglament i obertura de la Residència
El Ple ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern i de l'oposició el Reglament de règim intern de la Residència i Centre d'Estades Diürnes per a gent gran de Formentera. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que aquest "és l'instrument que ens permetrà regular el funcionament dels nous serveis per contribuir als objectius d'aquest Consell en la millora de la qualitat assistencial i en la dotació dels serveis socials". El conseller Ramírez ha anunciat que la Residència de Formentera "obrirà les portes a mitjans del pròxim mes de febrer, una vegada incorporada la plantilla necessària per oferir les prestacions; estam al començament d'un nou servei i de millorar l'assistència dels nostres majors".

Servei d'acollida
El Ple també ha aprovat per unanimitat una modificació parcial del Reglament del Consell de Formentera de regulació de prestacions econòmiques per al sosteniment a la criança i formació en famílies acollidores "per adequar-lo a les necessitats de les famílies de Formentera disposades a formar part d'aquest servei", segons ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

Campanya "Es nostro cel"
D'altra banda, s'ha aprovat per unanimitat l'adhesió del Consell de Formentera a la campanya per batejar l'estrella WASP-166 com Filetdor i l'exoplaneta WASP-166b com Catalineta. La proposta forma part del projecte "Es nostro cel", que vol incloure la cultura de les Illes Balears en els noms oficials de la volta celeste i que recull la petició d'un grup d'alumnes de 4t d'ESO del centre Bisbe Verger de Santanyí de Mallorca, de donar el nom de la rondalla de Na Filet d'Or a un sistema solar format per un estel i el seu exoplaneta. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha set l'encarregada de defensar la proposta que "promociona la cultura i la llengua de les Illes Balears a l'esfera internacional, a més de fomentar les ciències, les lletres i la cultura entre els més joves", segons ha assegurat Parellada.

Finalment, el Ple ha donat suport unànime a la proposta de Sa Unió per instar el Consell de Formentera a millorar i ampliar les freqüències del servei de transport públic per als mesos d'hivern.

A la sessió s'ha donat compte de l'aprovació definitiva del projecte executiu per a l'adequació i urbanització d'accés a sa Roqueta, unes obres que també suposaran la supressió de barreres arquitectòniques i la dotació del vial d'accessibilitat universal. A més, la zona s'embellirà de manera adequada a l'entorn i el medi ambient, segons el projecte. El pressupost d'execució d'aquesta obra és de 937.636,57 €. En les pròximes setmanes el projecte sortirà a licitació.

Compareixença del conseller Rafael Ramírez
El ple ha finalitzat amb la compareixença del conseller de Benestar Social, Habitatge, Transparència i Gerència, Rafael Ramírez, que ha recordat la feina que desenvolupa l'administració insular els darrers anys "per no deixar ningú enrere", després de les crisis derivades de la pandèmia i de la guerra d'Ucraïna. El conseller ha fet un repàs del treball i dels programes que impulsa l'àrea de Benestar Social, que el darrer any ha atès més de 4.000 persones de manera presencial i més de 5.000 per trucades telefòniques. També ha fet referència a noves infraestructures com el Centre de Menors i la Residència de majors. Respecte a l'àrea d'Habitatge, el conseller ha anunciat la pròxima obertura de l'oficina d'acompanyament, de la cessió de terrenys a l'IBAVI per construir més habitatges socials i d'una nova línia de subvencions d'ajuts al lloguer. Pel que fa a Transparència i Gerència, el conseller ha destacat que l'administració compleix en l'actualitat amb el 90 % dels indicadors de Transparència Internacional i els avanços amb la taula de negociació col·lectiva amb els sindicats, que han suposat la implantació de la carrera professional i l'estabilització de la plantilla del Consell.


27 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç de l'actuació dels Bombers de Formentera de 2022

foto 2023i bombersEls Bombers del Consell de Formentera durant l'any 2022 han realitzat un total de cent setanta-quatre serveis, sis més que al 2021. Pel que fa a les intervencions en incendis, aquest any se n'han fet vint-i-set, mentre que al 2021 n'hi hagué dotze i al 2020 trenta-cinc. Onze de les actuacions han set en zones vegetals, tres per cremes descontrolades, dos en zones forestals i sis en terrenys agrícoles. Pel que fa a incendis en habitatges, vehicles, mobiliari urbà o industrials, n'hi ha hagut setze: tres en habitatges, un en zona industrial, tres en mobiliari urbà, dos en quadres elèctrics, cinc en vehicles (amb nou vehicles afectats), un en vehicle industrial i un en una embarcació. En total, els focs en terreny forestal o agrícola aquest any han cremat menys de mitja hectàrea, igual que al 2021.

El conseller d'Interior Josep Marí, ha volgut agrair a la plantilla dels Bombers del Consell de Formentera "la seua feina i esforç per assegurar el servei contra incendis a la nostra illa així com les tasques fetes a nivell de prevenció i altres actuacions de salvament o rescat en les que han participat".

Altres actuacions
El cos de bombers també ha actuat en vint-i-nou salvaments o rescats durant aquest 2022, mentre que l'any passat varen fer vint-i-sis actuacions d'aquests tipus. Els serveis per falses alarmes han set tretze, mentre que el 2021 es va actuar en dotze ocasions. Per assistència tècnica, els bombers s'han mobilitzat aquest 2022 en cinquanta-una ocasions igual que al 2021.

Així mateix també s'han fet setanta-sis feines preventives: nou simulacres, cinquanta-set de vigilància, cinc actuacions en esdeveniments públics i cinc actuacions a les escoles "després de dos d'anys d'haver estat aturades aquestes feines, a causa de la covid s'han pogut tornar a organitzar, per mostrar als infants i joves com s'ha d'actuar davant una possible emergència així com ensenyar quina és la feina dels bombers", segons ha destacat el conseller d'Interior.

Formacions i plantilla
Els bombers també han fet formacions en intervenció multidisciplinar en accidents, un curs d'investigació d'incendis, un curs de terminals de comunicació, un curs de Flashover i ventilació, i un curs d'ampliació de coneixements sanitaris relatius a accidents de trànsit.

La plantilla està formada per dotze bombers, onze professionals a temps complet i un amb règim de localització. Actualment el parc mòbil del servei està format per dos tot terreny d'intervenció ràpida, una bomba rural pesada, una bomba urbana lleugera i un furgó de serveis varis.

18 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 139

15

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE