• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

El Punt de Lectura es trasllada al nou Espai Cultural de Sant Ferran, que també acull activitats educatives i culturals

foto 2021 cursos tardor catalaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de Sant Ferran es trasllada a una de les sales del nou Espai Cultural d'aquesta localitat, que se situa a les instal·lacions de l'antiga escola pública.

Contacontes

La primera activitat que tendrà lloc en el nou Punt de Lectura serà aquest dimecres 27 d'octubre a les 17.00 h, quan es representarà el conte "El tresor del mar" en aquest nou espai. És una obra de teatre infantil de temàtica mediambiental situada a les Pitiüses i que tracta la problemàtica dels plàstics a la mar. En Tomeu Fava contarà una història on els espectadors coneixeran diferents éssers marins, amb qui podran cantar, ballar i passar-ho d'allò més bé. Al mateix temps, els assistents aprendran qui són aquests éssers i què els està passant per culpa del plàstic. Un espectacle teatral que ens recorda que el nostre mar és un tresor que hem de cuidar. L'aforament serà limitat, no cal reserva prèvia.

Obertura 2 de novembre

La reobertura continuada del Punt de Lectura serà a partir del dimarts 2 de novembre. L'horari serà de 16.30h a 19.30 h de dilluns a divendres, i des de les biblioteques de Formentera es faran activitats adreçades al públic infantil i adult per dinamitzar-lo.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que la posada en marxa del nou Espai Cultural de Sant Ferran, "demostra la necessitat que hi havia de crear un espai com aquest, que ja acull activitats culturals i educatives, com ara els cursos de l'Aula d'Extensió del Conservatori, els cursos de català del Servei d'Assessorament Lingüístic, entre d'altres, i que en breu començaran les classes de creació i pintura de Teresa Matilla, de talla en fusta d'Aaron Keydar i que a poc a poc anirà integrant les activitats organitzades per les associacions i pel mateix Consell".

En el passat ple es va aprovar de manera inicial el Reglament d'ús de l'Espai Cultural de Sant Ferran. Després del període d'exposició pública i quan l'aprovació sigui definitiva el teixit associatiu també podrà fer ús de les instal·lacions prioritzant activitats culturals i educatives. "L'objectiu del Consell és que es creï un espai cultural viu a Sant Ferran perquè que tant el Consell com les associacions de l'illa el facin servir", segons ha afegit la consellera.

Per últim, Susana Labrador ha recordat que "a la vegada que posam en marxa aquest espai, treballarem en el que serà el projecte definitiu de l'equipament del Centre Cultural i de les Arts de Sant Ferran".


25 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 tresor del mar

15 aspirants a bombers es formen per cobrir futures vacants

foto 2021 practiques bombersAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que quinze persones estan realitzant el curs bàsic de bomber que els acreditarà per cobrir possibles places o vacants de la plantilla del Consell de Formentera. Aquests 15 aspirants varen aprovar el procés selectiu per a la creació d'una borsa de treball de bombers.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que "quan finalitzin la formació, el Consell de Formentera disposarà d'una borsa de bombers per poder cobrir futures vacants de manera més àgil i amb personal qualificat". El curs té una duració de 105 hores, s'imparteix entre el 13 i el 29 d'octubre i és la formació mínima per poder ser bomber de Formentera.

La formació combina classes teòriques i pràctiques basades en actuacions en incendis forestals, incendis urbans, accidents de trànsit, treballs d'alçada i rescat vertical, tallada d'arbres i apuntalaments d'emergències, assistència sanitària, capacitació del maneig de desfibril·lador semiautomàtic, reanimació cardiopulmonar (RCP) i maneig d'eines.

El curs, impartit per l'empresa EMERGENCY STAFF, té un cost de 22.500 €. Actualment, la plantilla d'aquest cos està formada per deu bombers professionals i un bomber col·laborador.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan anuncia canvis a l’equip de govern del Consell

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha reunit avui per primera vegada l’equip de govern per traçar el calendari d’aquest curs polític i anunciar canvis en diferents àrees del Consell. La principal novetat serà la incorporació d’Antoni Tur, del grup socialista, en substitució d’Antonio J. Sanz, actual conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció.

Ana Juan ha destacat la "gran feina desenvolupada per Antonio J. Sanz durant aquests dos anys de govern en assumptes transcendentals per a l’illa. N’Antonio ha aconseguit desenvolupar el projecte per a la regulació de s’Estany des Peix, la licitació d’un nou contracte de recollida de residus, les autoritzacions de Costes per poder obrir el Centre d’Esports Nàutics, ha impulsat la instal·lació d’energies fotovoltaiques a l’illa, ha renovat el servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles i ha impulsat els serveis de reutilització a la deixalleria". Juan ha destacat "el compromís i la gran capacitat de gestió del conseller que ara podrà dedicar-se per complet a la seva feina com a diputat al Parlament, on en poc menys d’un mes ja ha demostrat la seva vàlua".

Antoni Tur (Formentera, 1975) és un empresari de l’illa de talant emprenedor i activista i un gran aficionat a la música amb estudis superiors de Música.

A més, de l’àrea d’Habitatge, que passarà a ser gestionada pel conseller Rafael Ramírez i cal recordar que l’àrea d’Igualtat passa a ser gestionada per la presidenta en virtut de l’acord de govern de juny de 2019.

Ana Juan ha subratllat que "amb aquesta reestructuració, l’equip de govern ha de sortir reforçat per poder complir els compromisos adquirits i seguir treballant en els projectes iniciats aquesta legislatura".

18 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nova organització de la corporació

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat els decrets de presidència sobre la nova organització de la corporació per a la segona part del mandat. Els canvis que hi ha en la delegació de competències són a l'àrea d'Habitatge, que passarà a ser gestionada pel conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència, Rafael Ramírez i l'àrea d'Igualtat, que passa a ser gestionada per la presidenta en virtut de l'acord de govern de juny de 2019.

-Sra. ANA JUAN TORRES, presidenta i consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat.
-Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, vicepresidenta 1a i consellera d’Ordenació i Promoció Turística.
-Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació.
-Sr. RAFAEL RAMIREZ GUTIÉRREZ, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència.
-Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, conseller d’Economia, Hisenda i Serveis Generals.
-Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció.
-Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, conseller de Mobilitat i Territori.
-Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació.
-Sr. JOSEP MARÍ MAYANS, conseller d’Infraestructures, Sector Primari i Interior.
-Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.
-Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, consellera d’Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.

18 d’octubre de 2021
Area de Comunicacio
Consell de Formentera

Formentera signa amb l'EBAP un conveni per celebrar cursos de capacitació de policies locals a les Pitiüses

foto 2021 ebapLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han signat avui un conveni per celebrar per primera vegada a l'illa d'Eivissa el curs de capacitació per a policies locals que imparteix l'Escola Balear d'Administració Pública, al qual podran accedir els aspirants de Formentera. També han assistit a la signatura del conveni el conseller d'Interior de Formentera, Josep Marí, la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, i la directora gerent de l'EBAP, María del Carmen Iglesias.

La presidenta del Consell espera que amb cursos com aquest "aconseguim tenir més personal format que pugui treballar a la Policia Local de Formentera i així la cobrir la manca de personal que des de fa anys tenim". En aquest sentit, la presidenta ha demanat la modificació del sistema d'accés a la policia, "perquè sigui més àgil i permeti completar la plantilla d'aquest cos a Formentera i garanteixi la continuïtat dels efectius als llocs on han estat formats, no com passa fins ara".

Garrido ha destacat que "és la primera vegada que descentralitzam aquesta formació i feim aquests cursos de capacitació a l'illa d'Eivissa per als aspirants de Formentera, una necessitat molt demandada que feim possible amb la voluntat d'atracar l'administració pública a totes les illes i amb l'objectiu de facilitar aquests cursos als aspirants de les Pitiüses".

Per accedir a la categoria de policia local s'ha de fer un curs de capacitació per complir les tasques pròpies del cos, amb un procediment selectiu que queda completat amb la superació d'un període de pràctiques.

El que es fa amb aquest conveni és impartir a l'illa d'Eivissa una edició extraordinària descentralitzada de la 42ª promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia local per als aspirants de les Pitiüses.

El curs serà pel nombre de places que siguin necessàries per donar cobertura als alumnes nomenats funcionaris en pràctiques en el marc dels processos selectius que duen a terme des del Consell de Formentera.

La data del curs es fixarà des de l'EBAP una vegada finalitzin les oposicions dels processos selectius dels ajuntaments i de conformitat amb la planificació organitzativa de l'EBAP. En qualsevol cas, es contempla l'establiment d'una edició anual d'aquesta formació de manera descentralitzada per a futures promocions.

Des de l'EBAP es comprarà el material específic necessari per dur a terme les edicions descentralitzades, es donarà suport administratiu per a la realització d'aquestes i també es farà càrrec del cost de docència del professorat, del desplaçament i allotjament del personal que no pugui ser nomenat amb residència habitual a l'illa d'Eivissa i de les despeses en cas que els aspirants hagin de desplaçar-se a l'illa de Mallorca per dur a terme les pràctiques de tir.


14 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 113

15

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1