• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La Policia Local de Formentera i la Guàrdia Civil denuncien a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària

Agents de la Policia Local de Formentera i de la Guàrdia Civil de l’illa varen denunciar ahir cap a les 19.15h a 19 persones per incompliment de la normativa sanitària.

Cap a les 19h un particular va donar un avís de què hi havia una trentena de persones sense mascareta, ni respectant la distància de seguretat i reunides a un varador de la zona de Migjorn. Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil es personaren al lloc dels fets i varen identificar a 19 persones que estaven reunides, sense respectar la normativa de reunions socials a la via pública, de màxim 6 persones de 2 nuclis de convivència, i sense mascareta.

Els agents varen interposar sancions per aquests dos incompliments de la normativa sanitària. Ara la direcció general d’Emergències i Interior tramitarà els expedients.

La presidenta del Consell de Formentera ha tornat a fer una crida a la responsabilitat a la ciutadania i ha demanat que compleixen rigorosament la normativa de seguretat sanitària: “Ens trobam en una bona situació a nivell epidemiològica després de moltes restriccions que ens han afectat a tots i estem a les portes de la temporada turística. Sabem que la situació es pot capgirar ràpidament i posar en risc tant la nostra salut i la dels nostres veïns, com la nostra economia”. “No és just que per uns pocs irresponsables posem tot sacrifici i el camí fet en perill”, ha afegit. Per últim Alejandra Ferrer ha demanat la col·laboració ciutadana a l’hora de realitzar denúncies per trobar quan abans els incompliments.

Recordem que també ahir a la tarda la Policia Local va aixecar una acta a un local per incompliment de la normativa sanitària. L’acta també respon a incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19.

Durant el cap de setmana la Policia Local juntament amb la Guàrdia Civil reforçaran els controls i inspeccions, es realitzaran també controls amb drons per poder arribar a les zones més aïllades.

6 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aixeca una acta a un local per incompliment de la normativa sanitària

La Policia Local de Formentera ha aixecat acta a un establiment de la localitat de Sant Ferran. L’acta respon a incompliments de la normativa sanitària derivada de la pandèmia de la covid-19. Quan els agents s’han personat a l’establiment superava l’aforament permès i hi havia persones fumant a la terrassa. Ara correspon a la direcció general d’Emergències la instrucció de l’expedient i tramitació de l’acta. Des de la institució es demanarà al Govern el tancament cautelar de l’establiment ja que es tracta de un local reincident i que ja va estar tancat cautelarment per l’incompliment de les mesures covid.

Des del Consell de Formentera s’ha tornat a fer una crida a la responsabilitat tant a la ciutadania com als empresaris perquè tenguin en compte que encara estam en situació de pandèmia i que s’ha de seguir sent molt estrictes amb el seguiment de tota la normativa de seguretat sanitària, per evitar possibles repunts de casos a l’illa que posen en perill la salut i l’inici de temporada. Amb aquest motiu aquest cap de setmana la Policia Local juntament amb la Guàrdia Civil reforçaran els controls i inspeccions.

5 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ballada virtual i discurs de la presidenta en línia per la celebració del Dia de les Illes a Formentera

cartell 2021 dia illesEl Consell de Formentera ha organitzat un acte institucional en línia per celebrar avui la festivitat del Dia de les Illes. A partir de les 10h es pot visualitzar al canal de YouTube del Consell de Formentera el discurs institucional de la presidenta Alejandra Ferrer.

Des del Consell també s’ha editat un vídeo homenatge a les colles de ball pagès de l’illa, Es Xacoters i Es Pastorells, que podeu veure al canal de YouTube.

Avui fa un any que les colles de Formentera no han pogut fer ballades, per això des del Consell se’ls ha volgut retre aquest petit homenatge amb un vídeo que simula una ballada virtual i amb què els protagonistes de les colles ens explicaran com han viscut aquest any de pandèmia. Tot amb el desig que aviat es puguin tornar a ajuntar per fer ballades.

Podeu consultar el discurs de la presidenta aquí sota.

DIADA DE LES ILLES BALEARS 2021
Alejandra Ferrer, presidenta del Consell de Formentera


Bon dia a tots i totes i una salutació molt especial amb motiu del Dia de les Illes Balears.

Aquesta vegada, com a molts dels actes que s’han celebrat al darrer any, ho hem de fer en format digital, sense poder ajuntar-nos a la plaça i gaudir, entre d’altres, del nostre tradicional ball pagès.

Avui vull recordar que ara fa un any que les colles no ballen i que les nostres vides han estat paralitzades per l’arribada d’una pandèmia a nivell mundial, que ha capgirat tot el nostre món.

La celebració d’avui commemora a totes les illes l’entrada en vigor del primer Estatut de les Illes Balears, el dia 1 de març de 1983, i també va ser un 1 de març, en aquest cas de 2007, el dia de la seva reforma que va permetre la creació del Consell Insular de Formentera, ara fa 14 anys.

Des de Formentera sempre havíem defensat la creació d’un consell propi per a la nostra illa per poder defensar des de i per a Formentera les nostres necessitats i lluitar per poder garantir els drets de formenterers i formentereres, per a que poguessin disposar, igual que a la resta d’illes dels serveis essencials que ens corresponen, defensar el nostre propi model d’illa i decidir quin camí volem seguir.

Ara, com a Consell i a la vegada Ajuntament, ja prenem les nostres decisions i hem pogut assumir moltes competències que ens han ajudat a marcar les línies bàsiques, però encara són molts el temes de vital importància per a l’illa que es veuen afectats per les decisions i els interessos econòmics d’altres territoris. En són exemples els fondejos i la mobilitat marítima entre illes que, per a poder regular, depenem de moltes altres administracions que estan sotmeses a “lobbies” importants que defensen el seu benefici per davant de la protecció de l’entorn natural de Formentera. També el projecte formentera.eco, que es va aprovar conjuntament amb la ciutadania i el sector empresarial de l’illa per evitar la saturació de vehicles als mesos de temporada alta, comença a tenir detractors, empreses de fora que només veuen en el nostre territori la possibilitat d’obtenir cada vegada més beneficis sense plantejar-se el futur dels que volem viure aquí i dels que han d’heretar el que nosaltres els deixem.

Ens queda molta feina a fer, no només a l’àmbit de la protecció del territori sinó també per garantir els drets bàsics de les persones, sobretot en un any que ha deixat palesa la manca d’equilibri social que patim i la fragilitat de la nostra economia. Per parlar de justícia social, un dels temes més importants és el de tenir accés a un habitatge digne. Una reclamació social i política de l’illa que és un dels nostres reptes més complicats, un assumpte comú a altres zones de forta pressió turística, que ha de ser abordat amb contundència des de totes les administracions, i de forma coordinada. És per això que als propers anys serà més important que mai la participació ciutadana, per defensar els nostres costums i tradicions, l’equilibri social però també la nostra sostenibilitat i futur.

L’equilibri entre l’economia turística, la protecció del territori i la qualitat de vida dels residents és possible si és la pròpia ciutadania qui decideix. Aquesta pandèmia no pot significar cap passa enrere ni ningú pot quedar pel camí. Però les passes endavant cap a una societat més igualitària i justa, no tenen sentit sense que el futur estigui assegurat.

Les illes som un conjunt, un conjunt en què volem que se’ns respectin les diferències, però que alhora som solidàries les unes amb les altres. Durant aquesta crisi hem treballat totes juntes de manera coordinada per salvaguardar el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes, obrint i tancant ports i aeroports, adaptant-nos als nivells de seguretat sanitària necessaris depenent de la situació de cada illa, per aturar la propagació del virus, i sabem que encara ens queda camí per endavant i ho farem sempre pensant en el bé comú.

També haurem de treballar de manera solidària en el calendari de vacunació, perquè primer arribi a les persones més vulnerables i més exposades i després, i al més aviat possible, a tota la població, ja que tenim les esperances posades en la immunitat col·lectiva. Per això, vull fer una crida a totes les administracions a fer la força necessària per garantir que arribin les vacunes suficients per a que això sigui possible i puguem reactivar la lliure mobilitat i així la nostra economia.

Som una illa que pateix una triple insularitat, i si bé aquest fet moltes vegades té desavantatges, aquesta insularitat també té aspectes positius: durant la pandèmia ens ha donat la possibilitat d’aïllar-nos i aconseguir sortir de situacions complicades més ràpidament podent, a la vegada, gaudir dels seus espais naturals mitjançant la pràctica d’esport o les passejades.

Com dèiem, són moltes coses les que uneixen les Balears, però les diferències són el que ens fa únics i des de Formentera sempre defensarem la nostra singularitat. Avui, en el dia de les Balears, vull recordar un moment que personalment em va agradar molt i que vàrem viure com a illencs l’any passat, abans de l’inici de la temporada, després de la primera desescalada. Un moment en què, després del confinament, els formenterers i formentereres varen poder sortir de casa i recórrer la seva illa com no ho havíem fet mai, però també el moment que el va seguir, quan la mobilitat es va obrir als nostres veïns, eivissencs, mallorquins i menorquins, en què molts d’ells es varen apropar a visitar-nos i vàrem conèixer-nos i reconèixer-nos amb més intensitat que mai. Un coneixement que és clau per desenvolupar l’empatia i la solidaritat necessària cap a les altres illes i el seu poble.

Pel que fa a la situació sanitària actual, sabeu que hem millorat molt la incidència de la covid a Formentera a les darreres setmanes, per això ara les mesures de restricció es relaxen. Però també sabeu que hem de seguir molt alerta i respectant totes les mesures de seguretat per evitar una nova onada que ens torni a posar en perill, tant a nivell sanitari com econòmic, ara que estam a les portes de l’arribada de la temporada.

Quan parlem de salvaguardar la nostra salut no podem deixar de pensar en els 6 formenterers que ens han deixat a causa de la covid. Permeteu-me que tengui unes paraules de condol per a les seves famílies i amics i que faci extensiu aquest condol a totes les persones que han perdut un ésser estimat en aquesta pandèmia.

També permeteu que tengui unes paraules d’agraïment per tots els treballadors essencials que han fet i fan feina durant aquesta crisi. També vull destacar el recolzament i col·laboració de tots i totes vosaltres i traslladar-vos novament el nostre més sincer agraïment per fer nos la feina més fàcil. Però un dia com avui ens ha de servir per unir esforços i arribar als objectius comuns, perquè encara que totes les illes siguem deferents, cosa que hem de continuar defensant, també és cert que no podrem continuar essent com som si no lluitam units, agafam els problemes per les arrels i deixam de pal·liar només les conseqüències.

L’any passat en aquest dia, abans de la pandèmia dèiem:
Volem una societat culta, lliure, cohesionada i solidaria.
Aquest any hi hem d’afegir la salut.
Volem una societat culta, lliure, cohesionada, solidària i amb salut.

Començava aquest discurs dient que avui fa un any que les colles no han pogut fer una ballada i el vull acabar amb un desig ben especial: que aviat puguin tornar a ajuntar-se a la plaça i que tots i totes puguem anar a gaudir del nostre ball tradicional i de la nostra unió com a poble, amb el desig de poder celebrar que tot això siguin només records que ens han de servir per valorar les petites grans coses que ara trobem a faltar.

Moltes gràcies i feliç dia de les illes.

1 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple del Consell estableix el sostre de vehicles, allarga el període de regulació de formentera.eco i aprova la nova contractació de residus

foto 2021 ple febEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de febrer. A la sessió plenària, s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de GxF i PSOE, i en contra del grup de l’oposició Sa Unió una proposta per incloure una regla al Pla Estratègic de Subvencions per tramitar de forma urgent els ajuts per fer front la crisi sanitària ocasionada per la covid-19. Segons ha defensat el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, “necessitam aquesta modificació perquè mentre duri la crisi econòmica derivada de la pandèmia puguem donar ajuts d’una manera àgil i ràpida, i poder respondre amb versatilitat a les necessitats urgents de les persones, les famílies i el sector productiu”.

Nou contracte de servei de recollida i transport de residus
El Ple ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició la licitació del contracte mixt de serveis de recollida i transport de residus, de neteja viària, del litoral, conservació i manteniment de zones verdes i explotació del punt verd de Formentera. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha agraït en primer lloc “la gran feina dels tècnics del Consell de diferents àrees per portar a terme aquest expedient de contractació” d’un servei que “cal adaptar-se a la realitat de la societat de l’illa per complir els objectius marcats per la legislació europea. Estam en aquest camí, i aquest nou servei serà essencial per aconseguir-ho per al bé de l’illa i del nostre medi ambient”.

El contracte és per als pròxims vuit anys, prorrogable dos anys més, i surt a licitació per un import de 31.536.293,84 euros. El conseller de Medi Ambient ha destacat que es produirà “un impuls a la recollida orgànica, que s’ampliarà a la ciutadania, un augment de les freqüències de la recollida de residus i una renovació de la flota amb vehicles més eficients”.

Pròrroga estades turístiques
El Ple del Consell també ha donat suport amb el vot favorable de tot el plenari la proposta de l’equip de govern de pròrroga per a un any de la vigència de les inscripcions d’estades turístiques en habitatges que finalitzaven l’any 2021: “El passat any també es va fer aquesta pròrroga a causa de la situació excepcional que s’estava vivint per la situació sanitària, i per això aquest any també la prorrogam perquè la crisi continua. Aquesta mesura forma part de les mesures econòmiques d’ajut a tots els nivells que ha posat en marxa l’equip de govern des de l’inici de la pandèmia” segons ha explicat el conseller Bartomeu Escandell.

Amb aquesta pròrroga, les autoritzacions inscrites durant la vigència del Reglament 1/2015 que caduquen aquest any i s’havien de renovar, queden prorrogades de manera automàtica un any, així mateix queden incloses les que varen ser prorrogades automàticament el 2020, i es pren com a referència la data de presentació de la Declaració d’Inici d’Activitat. Les autoritzacions d’estada turística en habitatges tenen un taxa de 70 € per plaça a l’any.

Adaptació llei agrària
El Ple també ha donat suport unànime a la proposta d’aprovació inicial de la modificació núm. 5 del Pla Territorial Insular de Formentera per adaptar-la a la llei agrària de les Illes Balears. El conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que “aquesta modificació s’ha fet perquè la normativa agrària i urbanística de Formentera no pateixi canvis. El Consell continuarà donant suport i impulsant l’agricultura de l’illa i continuarem amb la proteccio del territori aplicant el Pla Territorial Insular de Formentera”.

formentera.eco
Amb els vots dels grups polítics de l’equip de govern s’ha aprovat la proposta de sostre de vehicles i període d’aplicació de la regulació de la circulació formentera.eco. D’acord amb el que es va acordar amb el Consell d’Entitats del passat dilluns, des del 24 de juny al 7 de setembre de 2021 queda limitada l’afluència, la circulació i l’estacionament en via pública a l’illa de Formentera de qualsevol vehicle que no disposi de la corresponent autorització.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat “aquest any s’amplia una setmana per cada extrem la regulació de la circulació de vehicles a petició de la majoria de les associacions del Consell d’entitats” i ha recordat que així com es va acordar l’objectiu de legislatura és baixar un 16 % el sostre de vehicles per aconseguir una mobilitat sostenible per Formentera, evitar haver d’ampliar la xarxa viària, protegir el territori i que els visitants es trobin la Formentera que s’esperen, una Formentera de la qual també puguin gaudir els residents”.

El nombre màxim de vehicles que podrà haver a Formentera circulació durant aquest període de 2021 ha quedat fixat en 20.591 vehicles, un 4 % menys que al 2020. El grup Sa Unió s’ha abstingut en la votació de la regulació del sostre de vehicles i el període d’aplicació. La presidenta ha lamentat “l’abstenció de l’oposició i els dubtes que ha volgut sembrar quant a la seva aplicació” i ha volgut traslladar “la satisfacció de l’equip de govern perquè l’aprovació d’aquesta proposta, nascuda de les decisions de la ciutadania, que no només ha validat el projecte de regulació d’entrada de vehicles sinó que va més es enllà i allarga la regulació dos setmanes més i significa una passa ferma en el camí cap a la sostenibilitat”.

Reposició dels rafals als aparcaments de les platges
Amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra de l’oposició, el Ple ha aprovat una proposta per sol·licitar al Govern balear i a la Demarcació de Costes l’estudi i autorització de reposició dels rafals no utilitzats als aparcaments de les platges mitjançant pèrgoles fotovoltaiques, per augmentar la capacitat fotovoltaica de la nostra illa. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha subratllat “la política mediambiental que està desenvolupant el Consell en aquest sentit amb diferents iniciatives”, i ha sol·licitat en la mateixa proposta a la Demarcació de Costes que, “en cas de no instal·lar-se pèrgoles fotovoltaiques, es procedeixi a la reposició dels rafals existents a les zones d’estacionament de les platges de l’illa, on es consideri adient abans de la temporada turística d’estiu del 2021”.

Unanimitat per demanar una millora del servei del SEPE
A més, tots els grups han donat suport a una proposta consensuada en la qual s’insta la Direcció General del Servei d’ocupació Estatal a prendre, “de manera urgent, totes les mesures necessàries perquè es presti un servei suficient i adequat durant tot l’any a l’illa”. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha subratllat que des del Consell “es continua demanant i treballant davant la direcció general un servei adequat per als usuaris de Formentera” i ha desitjat que “aviat es pugui solucionar aquest problema”.

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat diferents propostes presentades per l’oposició, com la relativa que el Consell dugui a terme totes les passes necessàries davant les administracions competents per a la creació d’un accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a la platja de ses Illetes. També s’ha aprovat una proposta que insta el Govern que les mascaretes, mentre duri aquesta pandèmia, siguin considerades com un medicament finançat més, contemplant la gratuïtat per a pensionistes i aturats i en què es demana al Govern d’Espanya a la reducció de l’IVA de les mascaretes FFP2, del 21 % al 4 %.

Processionària
També s’ha portat endavant una proposta de l’oposició transaccionada amb l’equip de govern per instar el Govern balear a implementar nous sistemes d’erradicació de la processionària i continuar incidint amb fumigacions a les parts més afectades de Formentera, així com cercar i subvencionar nous mètodes d’erradicació que no comporten cap risc en la seva manipulació, i establir conjuntament un servei o punt de recollida d’aquestes captures amb els nous mètodes d’erradicació de la processionària.

Compareixença del conseller Antonio J. Sanz
Al ple d’avui ha comparegut el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, que ha fet un repàs al treball desenvolupat a les àrees què és responsable. En primer lloc, el conseller ha destacat que el darrer any, sacsejat per la pandèmia, “hem pogut adaptar-nos a la nova realitat perquè els serveis públics no aturessin i poder donar resposta a les necessitats canviants de la nostra societat”. Respecte al servei d’Inspecció de vehicles, ITV, el conseller ha remarcat que l’any 2020 va començar amb “una nova reestructuració de les cites, es va canviar l’horari de l’estació perquè es disposés d’un horari a la tarda i més cites per a inspecció, es va adaptar també a la situació generada per la covid-19 i a més es va arribar a finals de 2020 amb una llista d’espera zero, que continua així el dia d’avui”. Sobre la resta d’inspeccions, el conseller ha destacat que és una tasca, no sempre tan visible com altres, i que aquest any marcat per la covid-19 ha estat “més a peu de carrer que mai” i han fet comunicacions a tots els establiments d’hoteleria de totes les restriccions i dubtes que podien tenir, “han ajudat la ciutadania i als nostres veïns a poder reprendre l’activitat, en aquests temps d’incertesa”.

A Medi Ambient, el conseller ha repassat totes les iniciatives desenvolupades al llarg del darrer any en aquesta àrea i ha destacat que en matèria de residus ha estat un any de canvis, adaptacions del servei a la covid-19 i renovacions, com es reflexa en el nou contracte de servei de residus. En 2020, també es va aprovar la modificació de l’Autorització Ambiental Integrada de la Subestació de Ca Marí. “Per fi, aquest document reconeixia que l’estació amb els elements instal·lats a la temporada, com a una instal·lació permanent, amb mesures de protecció contra renous i emissions de gasos, així com de mitigació i mesurament”. També va destacar la feina feta en projectes com el Save Posidonia Project, l’autorització de concessió per al Centre d’Esports Nàutics de Formentera i la concessió definitiva per al projecte de regulació de fondeig a l’Estany des Peix, per la qual cosa al mes de juliol es va constituir finalment la comissió de seguiment.

En referència a la transició energètica va destacar l’entrada al projecte VPP4Islands, la posada en marxa de noves instal·lacions a l’illa i la tramitació del Pla Especial d’Instal·lacions Energètiques. Finalment ha destacat altres feines com la tramitació de la licitació de l’abalisament i projectes relatius a les polítiques d’economia circular, com a la reutilització de palets i de reutilització de bicicletes.

Dia de la Dona
El Ple també ha aprovat la proposta de declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març). Un dia per visibilitzar la lluita per la igualtat, la participació i l’empoderament de les dones, segons recull la proposta que també destaca que arran de la pandèmia, han sorgit nous obstacles que se sumen als de caràcter social i sistèmic que persistien abans i que frenen la participació i el lideratge de les dones. Tot i això, la consellera d’Igualtat, encarregada de defensar la declaració, Vanessa Parellada ha destacat que “com dèiem l’any passat, ja tenim una dona presidint el Consell Insular de Formentera, la primera presidenta de la nostra illa. I nou dels disset càrrecs electes del Ple de la corporació estan ocupats per dones, més de la meitat. El lideratge femení també es veu a la nostra illa, i també ha quedat de manifest en la gestió de la pandèmia. Però, com ens preguntàvem l’any passat, podem parlar ja d’igualtat plena a Formentera? Tenim per davant el repte de seguir treballant per assolir aquesta igualtat plena a la nostra illa. És un repte de totes i de tots, perquè la desigualtat no beneficia ningú”.

26 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera passa a nivell 3 i a partir del pròxim 2 de març poden obrir terrasses al 50 % i es poden reunir màxim 6 persones de dos nuclis de convivència

foto 2021 noves mesuresLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, s’han reunit avui per analitzar la situació de la covid-19 i els resultats de les mesures preventives adoptades fins ara. A la trobada també han assistit els vicepresidents, Ana Juan, Susana Labrador i Rafael Ramírez i el subdirector d’Atenció Hospitalària del Servei de Salut, Francesc Albertí, i la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos.

Després de la reunió, la presidenta i la consellera han anunciat en roda de premsa que Formentera passa a nivell 3 a partir del pròxim dimarts 2 de març. Alejandra Ferrer ha volgut recordar que a principi d’aquest mes de febrer hi havia més de 170 casos actius a l’illa, mentre que avui hi ha 7 casos actius tots a atenció primària sense cap hospitalitzat. “Gràcies a aquesta baixada podem relaxar ara les restriccions, però no ens podem relaxar nosaltres a l’hora de complir amb les mesures de seguretat sanitària”, segons ha declarat.

Noves mesures nivell 3 vigents a partir del pròxim 2 de març
Reunions socials i familiars màxim 6 persones de màxim 2 nuclis de convivència.
Bars i restaurants. Obertura de terrasses amb un aforament màxim del 50 %, màxim 4 persones per taula de dos nuclis de convivència. Horari de tancament 18 h.
El tancament perimetral de l’illa es manté.
El toc de queda es manté de 22 h a 6 h.

Missatge de conscienciació
La presidenta ha afegit que “no podem oblidar que aquesta setmana ens ha deixat un veí de la nostra illa a causa de la covid-19. Són ja 6 els formenterers morts durant aquesta pandèmia, 691 a nivell balear i 68.468 a nivell estatal”. Alejandra Ferrer ha destacat que “podem posar-nos les excuses contínues, que ja era gran i a més tenia patologies prèvies, però el que és cert és que moltes d’aquestes persones estarien vives si no haguessin estat contagiades de covid-19”.

La presidenta ha volgut destacar “aquest fet just ara, abans de començar una nova desescalada, perquè la feim amb respecte, responsabilitat, solidaritat i sobretot amb l’experiència que hem tingut, perquè aquesta passa endavant no signifiqui en uns dies una passa enrere”.

“La desescalada s’ha de fer de manera lenta per no recaure en una quarta onada que posi en perill la nostra salut, l’inici d’estiu, la temporada turística i també la campanya de vacunació massiva necessària per arribar al percentatge d’immunitat suficient per tornar a obrir-nos, recuperar les llibertats de mobilitat per la nostra vida i per la reactivació econòmica”, ha ressaltat.

Campanya de vacunació
D’altra banda, la presidenta ha fet referència que “ara totes les institucions i, sobretot, les sanitàries estam treballant conjuntament per organitzar la campanya de vacunació imprescindible. Després de vacunar els més vulnerables, els sanitaris, els majors i els essencials es començarà amb la resta de la ciutadania. Per això, es necessari que arribin les vacunes, que la seva producció i distribució sigui àgil”.

La presidenta ha aprofitat per “fer una crida a totes les administracions i governs a que treballin de valent per garantir que arribin les vacunes, un fet essencial per les illes i per Formentera perquè depenen del turisme i després d’un any de pandèmia les empreses estan al límit, els sanitaris esgotats i la ciutadania cansada i amb por a causa de tanta incertesa”. Per garantir que arribi aquesta vacunació “hem de treballar tots junts, complint les mesures, aconseguint que arribin i organitzant la seva administració”, ha conclòs la presidenta.

25 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 15 de 98

15

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1