• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Oberta la segona línia d’ajudes de 482.896 € per a autònoms i petites empreses de Formentera per pal·liar la crisi de la covid-19

cartell 2021 ix ajudes AEl Consell de Formentera ha obert la segona línia d’ajudes amb una partida de 482.896 euros que es destina a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19 entre els treballadors autònoms i petites empreses de l’illa. La nova convocatòria que s’ha publicat avui en el BOIB completa així els 630.000 euros acordats inicialment entre el Consell i el Govern, que aporten les ajudes a parts iguals.

De la primera convocatòria llançada el mes de març, de moment, se n’han beneficiat 43 autònoms i petites empreses de l’illa amb un import total de 130.000 euros. Encara queden per resoldre les darreres sol·licituds i al·legacions.

La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha anunciat que en aquesta segona convocatòria s’han ajustat algunes bases “amb l’objectiu d’arribar a més beneficiaris de l’illa” i ha recordat que “aquest treball s’ha fet conjuntament amb els empresaris i autònoms”. Així, per exemple, s’han ampliat les activitats que s’hi poden presentar; les empreses en règim d’estimació objectiva (mòduls) i les empreses creades durant l’estat d’alarma rebran una quantia fixa; en aquesta ocasió no s’exigeix un màxim de sous en comptes corrents i els beneficis declarats pels empresaris passen de 25.000 a 50.000 euros. “Continuam treballant per ajudar un sector productiu essencial i motor principal de la nostra economia”, ha assenyalat Ana Juan.

Ajudes d’entre 1.500 i 7.000 €
Les ajudes són de diferents tipus segon l’activitat, el temps d’alta a l’Administració Tributària, el nombre d’establiments o la tributació. Així, les ajudes oscil·len entre els 1.500 euros que poden rebre les parades dels mercats i els 7.000 euros que poden rebre els empresaris amb dos establiments.

Requisits
Entre les condicions per sol·licitar les ajudes, els demandants han de tenir els centres de treball i el domicili fiscal a l’illa de Formentera i han d’estar al corrent d’obligacions tributàries amb l’administració, o se’ls ha d’haver aprovat un ajornament del pagament del deute. A més, han de tenir com a màxim deu treballadors de mitjana anual i no han de superar els 600.000 euros de facturació anual, uns beneficis declarats inferiors als 50.000 euros per l’any 2020 o haver sofert una minva en la facturació del 35 %, com a mínim, en l’exercici de l’any 2020 i en el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de maig de 2021, respecte de l’any 2019. A més, els crèdits ICO concedits per facilitar el manteniment de l’ocupació i pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària no seran tinguts en compte a efectes del càlcul d’aquest import màxim.

20 dies hàbils per demanar les ajudes en línia
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa d’un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de vint dies hàbils (fins al 16 de setembre) des de l’endemà de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera.


19 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça la inspecció marítima i inicia el segon cap de setmana amb un dispositiu especial de control de seguretat

foto 2021 inspeccions maritimesAEl Consell de Formentera informa que ahir es varen aixecar nou actes de denúncia a embarcacions en una dispositiu especial de control d’activitats relacionades amb el transport de viatgers que es produeixen en el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. El Servei d’Inspecció de Pesca del Consell i personal de Costes i de Capitania Marítima varen realitzar deu inspeccions a embarcacions.

Els nou expedients sancionadors han set interposats per activitats relacionades amb el transport de viatgers no regulat o la recollida de persones en punts habilitats. També es varen realitzar controls de permisos, documentació i de títols dels patrons.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, ha assegurat que “les inspeccions són claus per posar fre a aquestes activitats que estan prohibides en el nostre parc natural i que posen més pressió sobre aquest enclau natural que hem de protegir”. A més, ha anunciat que en els pròxims dies s’esperen noves actuacions.

Per la seva part, la presidenta de Formentera, Alejandra Ferrer, ha agraït la feina feta per totes les forces de seguretat i administracions competents acordada a la reunió de coordinació extraordinària feta el passat dimecres 4 d’agost per posar ordre tant en aigües del parc natural, com dins l’illa.

“Aquest cap de setmana serà el segon en què tendrem dispositius especials fets en col·laboració entre la Policia Local, Guàrdia Civil, el servei d’Emergències del Govern i el Servei d’Inspecció i personal de les àrees de Medi Ambient i Mobilitat del Consell per prevenir les aglomeracions de persones, venda ambulant, festes a espais naturals i cases, entre d’altres situacions que vulnerin la normativa covid i que posin en risc la salut de totes i tots els formenterers, així com els nostres visitants”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

13 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana més vigilància en el Parc Natural i la costa de l’illa

foto 2021 Guardia Civil MaritimaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el General de Divisió, Carlos Crespo de la Prefectura de Costes i Policia Marítima de la Guàrdia Civil. La trobada va tenir lloc ahir a la tarda amb l’objectiu de recollir les necessitats de Formentera per la feina que s’està fent per implantar una nova base de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa que es destinarà a vigilar la seguretat marítima també de Formentera. Actualment la base del servei marítim es troba a Mallorca. La presidenta li ha traslladat la necessitat de controlar totes les activitats que es donen en el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, així com a la resta de la costa de l’illa, amb el suport de totes les administracions implicades.

“Li hem explicat la urgència que tenim perquè es posi ordre en el Parc Natural i també a la resta de la costa de Formentera que està protegida per diferents figures com Lic o Zepa, també que cal controlar els fondejos damunt posidònia, especialment enguany quan veiem com la pressió que fins ara sofria el Parc Natural s’està traslladant a altres zones com es Pujols o es Caló”, ha dit la presidenta.

També s’ha parlat de totes les activitats il·legals com vaixells que es dediquen a la venda ambulant de begudes entre les embarcacions, les party boats i la contaminació acústica, la invasió continua de les zones de bany o l’ús d’elements a motor prohibits en aquests espais, entre moltes altres activitats que es produeixen sense permís creant situacions perilloses, insalubres i de competència deslleial. La Guàrdia Civil ha sigut sensible a la necessitat que hi ha a les Pitiüses de disposar d’una base que apropi i millori la presència i vigilància d’aquest cos a les nostres illes.

El responsable marítim de la Guàrdia Civil ha anunciat que en els pròxims dies es traslladaran alguns vaixells encarregats de la vigilància en el mar, com el Río Segura, a aigües Pitiüses.

A la trobada també han assistit el coronel Alejandro Hernández Mosquera, cap de zona de la Guàrdia Civil de Balears, el comandant Enrique Gómez Bastida i el tinent de Formentera, Andrés Garcia.

12 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formenterers Solidaris rep 25.500 € del Consell per continuar ajudant les persones en situació de vulnerabilitat de l’illa i per a projectes en països en vies de desenvolupament

foto 2021 formenterers solidarisLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta de Formenterers Solidaris, Maria Costa, han signat avui un conveni de col·laboració de 25.500 euros entre el Consell de Formentera i l’ONG formenterera per a la distribució d’aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l’illa, i per a l’execució de projectes de cooperació a països en vies de desenvolupament, per a l’any 2021. La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, i la vicepresidenta de l’ONG, Sara Miguel, també han assistit a l’acte de signatura.

Amb aquesta subvenció, entre altres accions, l’ONG s’encarregarà de la gestió dels vals d’alimentació, concedits per l’àrea de Benestar Social del Consell; de la distribució d’aliments a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat; de l’elaboració i la gestió de projectes de cooperació i desenvolupament a països en vies de desenvolupament; d’organitzar ponències, taules rodones, fòrums, exposicions o conferències; o d’organitzar campanyes de recollida de productes i sous per enviar a llocs necessitats.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dos noves casetes de vigilància i atenció per als socorristes de Formentera

foto 2021 casetes platgesEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, ha explicat que el Servei de Socorrisme ha adquirit dos noves casetes de vigilància i atenció. Les casetes han tengut un pressupost de 25.236,97 € IVA inclòs i tenen una torre de vigilància a la part superior i dos espais dividits a la part inferior, un dedicat al magatzem i vestidor dels treballadors, i un altre dedicat a la farmaciola per atendre els accidentats.

Servei de socorrisme
El servei de socorrisme a les platges de Formentera es dóna entre l’1 de maig i el 31 d’octubre i és un servei que presta el Consell de Formentera amb recursos propis. Des de demà 1 de maig, fins a l’1 de juny, hi ha 10 efectius més el coordinador vetllant per la seguretat a les platges de Formentera. A partir de l’1 de juny s’incorporen 12 socorristes més. Així fins al 30 setembre hi ha un total de 23 efectius. El mes d’octubre de nou es reduirà la plantilla a 10 efectius més el coordinador.

En temporada baixa, de l’1 de maig a l’1 de juny i de l’1 al 31 d’octubre les platges vigilades són ses Illetes, el Llevant i Arenals. En temporada alta de bany, és a dir juny, juliol, agost i setembre a més d’aquestes platges també es vigila la zona del Pas des Trucadors, el Tanga, es Pujols, Cala Saona i es Caló.

Platges adaptades i cardio-protegides
Recordem que les platges d’Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. Als Arenals aquesta servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols de l’1 de juny al 30 de setembre.

11 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 110

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1