• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Alejandra Ferrer trasllada els seus desitjos de millora a les dues persones que han donat positiu per coronavirus a Formentera i demana a la població que continuem units i complint les normes de confinament

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l’equip de Govern, ha volgut adreçar-se a la població de Formentera després de la confirmació dels primers dos casos positius per coronavirus a la nostra illa. Primer Alejandra Ferrer ha expressat el seu desig de que aviat es puguin recuperar aquests veïns de la nostra illa afectats pel Covid-19.

“Volem enviar molts d’ànims als dos primers afectats detectats a Formentera i al seu cercle de familiars i amics, en especial a la persona que es troba ingressada a la UCI (Unitat de Cures Intensives) de Can Misses amb pronòstic reservat”, segons ha declarat. L’altre cas positiu detectat a la nostra illa roman aïllat a casa amb símptomes més lleus i la seva evolució està sent seguida pels sanitaris de l’UVAC, la Unitat al Volant d’Atenció al Coronavirus, i la presidenta també li ha desitjat “una ràpida millora”.

Des de la conselleria de Salut del Govern balear ens ha confirmat que “les autoritats sanitàries, seguint el protocol establert, estan en contacte amb les persones que conviuen amb els afectats perquè segueixen les mesures de control, s’aïllin totalment i s’evitin així nous contagis”.

D’altra banda “també volem traslladar els nostres millors desitjos a totes les persones afectades, i especialment a les que estan en estat greu, tant dins de les illes, com de l’estat espanyol i del món. Són moments molt difícils per molta de la població mundial i volem traslladar-li a ells i als seus éssers estimats molts d’ànims en aquesta lluita" ha afegit.

Alejandra Ferrer ha recordat que es tracta d’una crisi sanitària global i que ja treballàvem amb la previsió de que els primers casos detectats a la nostra illa es poguessin donar i malauradament així ha sigut. “Formentera s’ha preparat en les últimes setmanes i també la població de Formentera, que ha seguit estrictament les mesures de confinament, però ara us demanam que ho feu més encara, per garantir la mínima propagació possible a la nostra illa”, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

La presidenta ha recordat que “hem de seguir escrupolosament les mesures de seguretat derivades de l’estat d’alarma, que ahir es varen endurir, amb la paralització de tota activitat que no sigui essencial dictada pel Govern central, demà més treballadors de Formentera romandran a casa i ajudaran així a superar aquesta crisi evitant al màxim tots els contactes i les sortides al carrer”.

La presidenta ha volgut agrair la feina de tots els metges, sanitaris i personal de l’Hospital de Formentera i dels de Can Misses. Alejandra Ferrer ha demanat que “ara més que mai és important que mantinguem la calma i confiem en que totes les mesures preses per les autoritats facin el seu efecte i aconseguim sortir de la crisi el més aviat, amb els mínims danys personals”.


29 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els Bombers de Formentera faran un aplaudiment als infants i joves de Formentera

foto 2020 bombers aplaudimentEls Bombers del Consell de Formentera faran un homenatge entre avui de tarda i demà de tarda, si no hi ha cap incidència que ho posposi, als infants i joves de Formentera que romanen a casa. Els bombers s’han afegit a una convocatòria que s’ha fet a través de les xarxes i missatgeria per fer un aplaudiment a tots els nens i nenes que fa dues setmanes que no poden sortir de casa.

Els treballadors d’aquest cos d’emergències recorreran amb dos dels seus camions els nuclis urbans de Formentera per fer un aplaudiment als boixos, boixes i adolescents i animar-los al ritme de diverses cançons infantils i juvenils, finalment faran sonar la cançó d’Aires Formenterencs, Visc a Formentera, per donar forces i ànims a tota la població de la nostra illa.

La ruta que faran serà la següent:

Dissabte, a partir de les 18h, la Savina-Sant Francesc i ses Barbetes
Diumenge, a partir de les 18h, es Pujols, Sant Ferran, es Caló i la Mola.


28 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carta d’agraïment de la presidenta del Consell de Formentera als infants i joves de l’illa

foto 2020 carta als jovesAmics i amigues,

Portau gairebé dos setmanes tancats a casa, sense sortir. Som conscients que no és mica fàcil i, per això, com a presidenta del Consell de Formentera i en nom de tot l’equip de govern, he volgut escriure aquest missatge especialment adreçat als infants i joves de Formentera.

El cap de setmana del 14 i 15 de març va ser un cap de setmana molt diferent. Divendres sortíeu de les escoles i de l’institut sabent que ja no hi tornaríeu durant unes setmanes. Feia uns dies que sentíeu a parlar del coronavirus, segurament els vostres pares i mares i a l’escola i institut ja us havien explicat aquesta nova malaltia, el Covid-19, i que s’havien de prendre mesures per evitar el contagi.

I, de cop i volta, us trobau amb mesures molt dures i, de primeres, difícils de comprendre. No només tancaven les portes les escoles i l’institut, també es tancava el cinema, el Casal de Joves, s’aturaven les activitats extraescolars i esportives, i quedàveu tancats a casa.

Aquell primer cap de setmana ja no va ser com tots els caps de setmana. Els vostres pares i mares us varen dir que no podríeu sortir al carrer. Ni per anar a veure els güelos, ni a comprar, ni a la platja, ni per quedar amb els amics o amb les parelles, ni tan sols a fer esport o a jugar a la plaça o al parc.

I des de llavors, aquest ha set el vostre dia a dia, com si estiguéssiu castigats. No, no és que estigueu castigats, no. Quedant-nos a casa estam lluitant contra un virus que ha fet prendre decisions dràstiques arreu del món, i que vosaltres estau vivint de primera mà.

Dia a dia estau fent un gran esforç per fer les tasques escolars des de casa, i sé que trobau a faltar els companys i companyes de classe, i els mestres i “profes”, els vostres amics i les vostres rutines. Ara feu classe a distància i els vostres pares i mares us han d’ajudar amb els deures i tasques escolars i, a més, molts han de seguir treballant al seu lloc habitual o bé des de casa. Pensau que tota aquesta situació també és nova i difícil per als adults.

Els infants i joves de Formentera ens estau servint d’exemple a seguir, i a cada casa ens estau donant una lliçó de paciència i esforç. Estic segura que sabreu treure profit d’aquesta situació per poder passar més temps en família, i per als més joves també esper que les noves eines de comunicació digital us ajudin a mantenir el contacte amb els amics i amigues que tant necessitau.

A pesar de tot el vostre esforç, força i seny, és súper normal que en algun moment defallim. Si us passa, pensau que som al vostre costat per animar-vos, i que podeu fer-me arribar les vostres inquietuds al meu correu, presidencia@conselldeformentera.cat.

I recordau, sobretot, que quan sortim d’aquesta situació que ha capgirat també el nostre petit món, serem més forts i fortes. No en tengueu cap dubte.

Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell de Formentera
27 de març de 2020

El Consell de Formentera recorda els drets dels treballadors, autònoms i empreses arran de la crisi sanitària

cartell 2020 campanya govern 1El Consell de Formentera recorda que la declaració de l’estat d’alarma arran de la crisi d’emergència sanitària pel Covid-19 suposa un impacte important sobre les empreses, treballadors de l’illa i vol recollir alguns dels drets i també de les mesures adoptades d’àmbit nacional i autonòmic per a informació dels ciutadans de Formentera.

D’altra banda, en l’àmbit de les seves competències, el Consell de Formentera està treballant en una bateria de mesures per afavorir la situació de tota la ciutadania de l’illa. Aquestes mesures estaran dirigides, principalment, per a les persones més vulnerables i col·lectius que es trobaran en situació de precarietat. A més, hi haurà mesures relatives als tributs, autoritzacions i llicències.

Empreses, autònoms i treballadors
Principalment, cal recordar que en la situació actual les empreses no poden acomiadar els treballadors, que no es poden donar vacances forçades i que aquestes s’han de pactar amb els representants dels treballadors. Si l’activitat de l’empresa continua, es recomana que s’apliquin mesures de flexibilitat (teletreball o adaptacions de la jornada de treball, entre d’altres).

També s’han establert una sèrie de línies de liquidat extraordinària d’operacions a través de ISBA i ISCO per empreses i autònoms. Si les activitats d’un autònom queden suspeses per l’estat d’alarma o la seva facturació cau més d’un 75% respecte del període de facturació del semestre passat, pot demanar una prestació fins que acabi l’estat d’alarma. A més, durant aquest període cotitzarà a la Seguretat Social. També, s’ajorna el pagament dels deutes tributaris corresponents a les declaracions i liquidacions si el termini de presentació finalitza entre el 13 de març i el 30 de maig de 2020.

Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació
D’altra banda, si l’empresa vol interrompre la relació laboral, ha de dur a terme un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). L’ERTO pot consistir bé en una suspensió del contracte de treball, o bé en una reducció de la jornada. En aquest sentit, cal recordar que les persones fixes discontínues també s’han d’incloure als ERTOs: si encara no han estat cridades quan l’ERTO s’aprova, l’empresa les ha de cridar en la data prevista i incorporar-les a l’ERTO.

Si l’empresa on treballen fa un ERTO, no han de fer res: el SOIB els donarà d’alta de manera automàtica i el SEPE els tramitarà, també automàticament, la prestació.

Els ERTOs s’han de negociar amb els representants dels treballadors i de les treballadores i quan finalitzi tornaran a tenir la situació contractual que tenen ara.

Mentre duri l’ERTO, les persones treballadores tenen dret a prestació per desocupació sense consumir atur. En cas de l’ERTO el treballador cobrarà el 70% de la cotització mitjana dels darrers 180 dies cotitzats (o del període anterior a la situació d’atur derivada del Covid-19) i es cobrarà durant tot el temps que duri l’ERTO. A més, el treballador seguirà d’alta en l’empresa.

El Govern balear ha habilitat un portal web www.caib.es/sites/coronaviruseconomia/ca/portada on els autònoms, empresaris i treballadors es poden informar de tots els dubtes sorgits arran de la nova situació.

Pensionistes
Finalment, els pròxims dies es farà el pagament de les pensions i des del Consell de Formentera es vol recordar als pensionistes, que com col·lectiu de risc, han d’evitar les aglomeracions als bancs, que si no és estrictament necessari, no vagin al banc i que és millor treure els diners dels caixers. I sempre s’hi han de complir les mesures higièniques de no tocar-se la cara i rentar-se les mans quan arribin a casa.


25 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera segueix prestant tots els tràmits a la ciutadania a través de la seva oficina virtual i habilita un correu electrònic i número de WhatsApp per resoldre dubtes

Foto 2020 OVACEl Consell de Formentera informa que davant la situació de crisi sanitària que estem vivint, una de les primeres mesures preses va ser el tancament de l’atenció ciutadana presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per tal d’evitar el desplaçaments de la població al Consell Insular i minimitzar el contacte personal també entre i amb els treballadors.

En aquest sentit, la consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada, ha destacat que “tots els tràmits que habitualment poden realitzar-se a l’OAC també es poden fer via telemàtica a través de l’OVAC, l’oficina virtual d’atenció a la ciutadania, https://ovac.conselldeformentera.cat”.

A més, per tal de facilitar a la ciutadania la realització dels tràmits via OVAC, s’han habilitat els mitjans següents per donar resposta als dubtes i incidències que puguin sorgir:

- Correu electrònic: oac@conselldeformentera.cat
- WhatsApp: 687209618

Així mateix, es manté el servei de la centraleta a través del telèfon 971321087, incrementant l’horari d’atenció de l’OAC fins les 20.30h.

“El personal de l’OAC segueix treballant a porta tancada o bé fent teletreball per tal d’atendre la ciutadania a través dels mitjans esmentats”, segons ha explicat el conseller de Serveis Generals, Bartomeu Escandell que ha agraït a tota la plantilla del Consell la rapidesa d’adaptació que han fet “per continuar donant el millor servei públic des de l’administració insular”. “Respondran al telèfon, al WhatsApp i també als correus-e, i si deixeu un telèfon us tornaran la trucada per ajudar-vos en tot el que puguin”, segons ha afegit.

D’altra banda, des de la secretaria del Consell s’informa que mitjançant la centraleta del Consell també es podran aixecar diligències telefòniques. El número de fax de la institució és el 971322556.


23 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 16 de 81

16

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1