• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Els Bombers de Formentera es formen en rescat de persones en medi natural

foto 2020 formacio bombers 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Interior, informa que els Bombers de Formentera han fet una formació avançada de rescat en medi natural. La formació ha tengut una durada de 25 hores en què s’han fet pràctiques de tècniques de rescat en pous i penya-segats.

El curs s’ha realitzat durant les dues primeres setmanes de juliol i té com a objectiu, segons ha explicat el conseller d’Interior, Josep Marí, “que els Bombers de Formentera coneguin les darreres tècniques i estiguin preparats per si es dona una situació d’emergència en què han de rescatar a persones”.

El curs l’han finalitzat amb èxit vuit bombers del Consell de Formentera, ha estat impartit per l’empresa Emergency Staff i ha tengut un cost de 5.245,00€.

21 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La seguretat sanitària, marítima i a les carreteres centren la Junta Local de Seguretat de Formentera

foto 2020 junta local seguretat 1Avui s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de l’illa de Formentera presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la delegada del Govern, Aina Calvo. A l’acte també han assistit el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete, el comissari en cap de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, el comandant de la Guàrdia Civil, Enrique Gómez Bastida, el conseller d’Interior de Formentera, Josep Marí, el conseller de Benestar Social i portaveu del PSOE, Rafael Ramírez, el portaveu de Gent per Formentera, Bartomeu Escandell, el portaveu de Sa Unió, Lorenzo Córdoba, el director general d’Emergències i Interior del Govern, Jaime Barceló, el cap de la Policia Local, Félix Ramos, i el coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil de les Balears, Alejandro Hernández, entre d’altres autoritats. La Junta Local s’ha celebrat de primera vegada amb caràcter semipresencial.

Durant la trobada, la presidenta ha volgut “agrair als cossos de seguretat la coordinació i molta de feina que han fet en els últims mesos per poder garantir la seguretat sanitària a l’illa de Formentera”. Alejandra Ferrer ha explicat que a la reunió “hem traslladat al Govern balear i central la necessitat de seguir treballant de manera coordinada amb els responsables que hi ha a Formentera, que són els que coneixen les necessitats específiques del territori, durant els pròxims mesos que seguiran sent de feina intensa”.

Seguretat marítima i a les carreteres
Segons ha afegit la presidenta a la reunió també s’ha parlat de seguretat marítima i de trànsit. Pel que fa al trànsit, avui han arribat 4 efectius de la Guàrdia Civil que ajudaran a controlar la circulació dels vehicles a l’illa durant la temporada alta. D’altra banda a la trobada s’ha anunciat que la Guàrdia Civil portarà a aigües de Formentera i Eivissa a partir del 27 de juliol un buc, el Río Segura, que disposa de diferents embarcacions auxiliars que “ajudaran a controlar el tema dels fondejos i el compliment de la normativa per part de les embarcacions que ens visiten”, ha destacat la presidenta.

L’arribada d’immigració irregular a Formentera ha estat altres dels temes tractats i s’ha explicat el protocol en què es treballa per adaptar aquest fet a la nova situació provocada per la covid-19.

Reunió institucional
Abans de la Junta Local de Seguretat, Alejandra Ferrer i Aina Calvo han tengut la primera trobada institucional de legislatura. La delegada del Govern ha agraït al Consell de Formentera “la col·laboració institucional durant aquests mesos de pandèmia” i també ha agraït a la població de l’illa “la gran paciència i lliçó que han donat al conjunt del país sent una de les illes pioneres, fase rere fase, en el procés de desescalada”. Aina Calvo ha destacat que Formentera “ha estat el focus mediàtic del país i ha superat la prova amb nota, gràcies a la col·laboració, paciència i compromís dels formenterers i formentereres”.


17 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del nou decret que regula les infraccions per contenir la covid-19 a les illes

foto 2020 regulacio covidLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb la consellera d’Administracions Públiques del Govern balear, Isabel Castro, per parlar sobre mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19 a l’illa de Formentera. A la trobada també han assistit el conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció Antonio J. Sanz i el conseller d’Interior, Josep Marí.

La presidenta ha declarat que “el nou decret que ha elaborat el Govern per poder exigir el compliment de les mesures de seguretat com higiene, distància i ús de mascareta és molt important, així com ho és la coordinació d’esforços per part dels diferents cossos de seguretat, inspectors, socorristes o cossos de voluntaris com Protecció Civil en aquesta situació de pandèmia”.

“Treballarem conjuntament amb totes les administracions implicades”, ha afegit Alejandra Ferrer, que ha tornat a destacar la gran responsabilitat que han demostrat i estan demostrant els formenterers i formentereres, així com els empresaris, per poder evitar la propagació de la covid-19 a l’illa. “Ara estem demanant aquesta responsabilitat també als nostres visitants i seguir amb campanyes informatives és altra de les feines que continuarem fent”, segons ha especificat.

Per part seva, la consellera Isabel Castro ha donat a conèixer el nou decret llei que regularà les infraccions derivades de la normativa sanitària establerta per contenir la pandèmia a les Illes. La consellera ha apuntat que “es tracta d’establir mesures unificades i coordinades que permetin agilitar la tramitació i resolució dels procediments sancionadors derivats dels incompliments de la normativa vigent per fer front a la covid-19”. “No podem permetre que la irresponsabilitat d’alguns malbarati tot el que hem aconseguit amb l’esforç de tots”, ha remarcat.

Respecte a les infraccions i sancions, es classifiquen en lleus, greus i molt greus. Es graduen tenint en compte la naturalesa de la infracció i les circumstàncies concurrents, atenent criteris relacionats amb la intencionalitat; la transcendència del dany o perjudici causat a la salut pública; el nombre de persones afectades; el benefici obtingut a conseqüència de la infracció; la reincidència; la posició de l’infractor al mercat, i la categoria de l ’establiment o les característiques de l’activitat, segons ha detallat la consellera. Les infraccions lleus contemplen sancions d’entre 100 i 3.000 euros. Les infraccions greus d’entre 3.001 i 60.000 euros, i les molt greus, d’entre 60.001 i 600.000 euros.


13 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera presenta una campanya informativa i de control per prevenir la covid-19 a l'illa

Foto 2020 turistes anticovidLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el conseller d'Interior, Josep Marí han presentat avui en roda de premsa la campanya per informar als turistes, i recordar als formenterers i formentereres, les principals mesures de prevenció per evitar la propagació de la covid-19 a l'illa.

La presidenta del Consell ha explicat que “els residents de Formentera han set molt responsables durant els mesos de confinament i també durant la desescalada per aconseguir, passa a passa, poder recobrar una relativa normalitat. Així mateix els empresaris d'allotjaments i restauració estan treballant per complir amb tots els protocols d'higiene i mesures per possibilitar el distanciament dins d'un ambient agradable i relaxat. Per això, apel·lam a la responsabilitat individual dels visitants perquè ens ajudin a fer que tots puguem continuar gaudint de Formentera, i els demanam: ‘Protegeix Formentera, per tu i per tothom!’”.

Precisament, aquest és l'eslògan de la campanya, traduïda a diferents idiomes, que informa d'una manera fàcil i visual, les quatre normes bàsiques que hem de seguir aquest estiu a causa de la crisi sanitària. Les quatre normes són:

1. Ús obligatori de mascareta si no es pot mantenir la distància d'1,5 metres entre persones no convivents
2. 1,5 metres de distància entre persones que no conviuen
3. Higiene freqüent de mans
4. Grups d'un màxim de 25 persones

Platges
“A Formentera, per la seva idiosincràsia sempre ha set fàcil guardar les distàncies, perquè els seus 69 quilòmetres de costa possibiliten trobar racons on allunyar-se i retrobar-se amb un mateix, mentre es gaudeix de la natura i la tranquil·litat. Aquest any de crisi sanitària, mantenir la distància no és només una elecció, sinó un deure de tothom”, segons ha explicat la presidenta. Amb aquest motiu hi ha un espai a la web de turisme per poder conèixer totes les platges i intentar evitar les de major afluència. A les platges també hi haurà cartells informatius recordant les mesures de distanciament i seguretat.

D'altra banda, per als comerços, transport públic i navilieres també s'ha editat un cartell especial per recordar que l'ús de la mascareta és obligatori. El cartell amb les mesures generals es podrà veure a les cartelleres informatives que el Consell té repartides per l'illa, així com als OPIS, entre d'altres punts de restauració i platja. Els hotelers i empresaris, així com qualsevol persona interessada els poden consultar o descarregar el material de la campanya a www.formentera.es/covid, un apartat informatiu turístic que s'ha creat especialment per aquesta campanya. D'altra banda, s'editaran vídeos amb píndoles informatives que també recordaran les normes bàsiques i es podran veure a les navilieres i xarxes socials de la institució.

Controls de compliment de les mesures
El Consell de Formentera ha creat una xarxa d'informadors col·laboradors per controlar les aglomeracions aquest estiu en què és especialment important que es puguin mantenir les distàncies. “Els cossos de seguretat, els socorristes, els informadors, els controladors dels aparcaments regulats, els concessionaris de platja i empresaris treballaran conjuntament per evitar acumulacions de persones”, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí. “Si es dona una possible situació de possible aglomeració es posarà en coneixent de les autoritats, telefonant al 092 perquè els diferents cossos de seguretat i col·laboradors puguin reconduir la situació i garantir l'ordre, la idea és evitar les aglomeracions abans que succeeixin”, segons ha afegit el conseller.

D'altra banda, el Consell de Formentera, a través de l'Observatori de Dades, ha instal·lat 10 antenes que comptabilitzaran el moviment de persones a través dels seus dispositius mòbils en llocs claus de l'illa com ara la Savina, ses Illetes, Sant Francesc, es Cap de Barbaria, es Pujols, Sant Ferran, zones de Migjorn i la Mola. “Aquesta és una eina digital, contractada en un primer moment per aportar dades per conèixer la intensitat d'afluència de visitants en diferents llocs de l'illa”, segons ha explicat la presidenta.

Aquest estiu, a més de recollir dades per a l'observatori serviran per aportar dades que ajudin, amb la resta de mesures a controlar i prevenir la concentració de persones. Aquesta informació serà d'ús intern i es traslladarà a les forces de seguretat perquè puguin coordinar millor les seves feines i prevenir situacions de risc. Amb tota la informació recopilada s'implementarà una eina digital per assenyalar l'afluència a les diferents platges i poder fer recomanacions de quins llocs visitar, aquesta informació es podrà consultar al web de turisme i a les xarxes socials, www.formentera.es, per evitar aglomeracions.

Junta Local de Seguretat
Per últim, el conseller d'Interior, ha assegurat que a més de treballar perquè les mesures de seguretat per prevenir la covid-19 es compleixen tant per part de ciutadans com establiments, “també estam treballant per donar solució a altres possibles problemàtiques de seguretat com l'arribada d'embarcacions il·legals a la nostra illa o el compliment de les normes de seguretat per part del turisme nàutic, en aquest sentit hem demanat a Capitania Marítima i a Guàrdia Civil del Mar que ens ajudin a fer el control efectiu”, segons ha destacat. Cap a mitjans de juliol la Junta Local de Seguretat de l'illa es reunirà per tractar aquests i altres temes en relació amb la seguretat de l'illa.


2 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà 1 de juliol comença la regulació d'accés a ses Illetes

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que demà dimecres 1 de juliol, es posa en marxa el control d'accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. Com és habitual, l'accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada.

Els no residents hauran d'abonar des de l'1 i el 15 de juliol 5€ per cotxe i 3€ per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost serà de 6€ per cotxe i 4€ per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5€ per cotxe i 3€ per moto, i la segona 4€ per cotxe i 2€ per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindrà accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50% de la tarifa.

El període de regulació de l'accés a Illetes s'estendrà fins el 30 setembre, mentre que l'accés a la zona d'es Cavall d'en Borràs i Llevant es regularà entre l'1 juliol i el 15 setembre. L'horari de regulació serà de 9 a 17 hores durant tota la temporada.

El conseller de Mobilitat Rafael González ha explicat que el servei no havia començat fins ara perquè ens trobàvem en la mateixa situació que altres anys en temporada baixa, “ara ja amb l'obertura de l'illa es necessita tornar al control a la zona”, segons ha matisat.

La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 342 cotxes i 1.060 motocicletes.

Regulació accés as Cap de Barbaria
El pròxim dissabte 4 de juliol també s'inicia la regulació de l'accés de vehicles a motor, cotxes i motocicletes, al far des Cap de Barbaria d'aquest 2020. La regulació estarà vigent fins al 15 d'octubre amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat en la finca pública de “Sa Tanca d'allà dins”.

Recordem que des de fa tres temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb la implantació d'una barrera situada en el km 6,5 de la carretera des Cap de Barbaria. Amb la regulació també es pretén garantir que l'experiència de visitants i residents a l'anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi. Al igual que amb la regulació de ses Illetes, aquest any de manera excepcional no ha començat al maig perquè no hi havia visitants. Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i des d'allà anar caminant o amb bicicleta fins al far a mode d'excursió.

Accés persones mobilitat reduïda
En l'horari de màxima afluència, d'11 a 13h i de 18 a 22h hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que permetrà l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Zona blava i verda i formentera.eco
Recordem que demà també es reactiva la regulació dels aparcaments de la zona blava i verda de la Savina, es Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran. Tot i que no hi ha aparcament regulat els controladors de la zona blava també faran feina as Caló i la Mola per controlar aquests dos nuclis en moments de major número de visitants.

Recordem també que demà comença la regulació de l'entrada de vehicles de formentera.eco que s'aplica per segon any consecutiu a la nostra illa.


30 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 89

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1