• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera rebrà 9 milions 'per a inversions i desenvolupar polítiques socials per ajudar la població'

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha valorat l'increment d'un 15 % respecte a 2021 de l'aportació del Govern al finançament dels consells a través del pròxim Projecte de llei de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per al 2022.

Ana Juan, que ha participat en la reunió de presidents de consells amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, on s'ha informat d'aquest increment, ha assenyalat que "Formentera rebrà nou milions d'euros (1 milió més que enguany) per part de la Comunitat Autònoma, una quantitat que ens ha d'ajudar per poder fer inversions i apostar per desenvolupar polítiques socials que ajudin a la nostra població per pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19".

25 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera redueix les restriccions per la covid-19

foto 2021 AJ mesures covidLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participat avui per primera vegada en la reunió per abordar l'evolució de la pandèmia amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la resta de presidents i presidentes dels consells insulars, el president de la FELIB i el batle de Palma.

En la reunió s'ha tractat la reducció de les restriccions fruit de les bones dades sanitàries i de la vacunació massiva. La presidenta del Consell ha destacat que “Formentera es troba en nivell d'alerta 1 de risc sanitari, i si bé estam en una bona situació sanitària, des d'aquí faig una crida a l'esforç col·lectiu per no tornar enrere i per aquelles persones que encara no s'han vacunat que ho facin per responsabilitat i també pels nostres vesins i vesines”.

El Consell de Govern ha aprovat el Pla de Mesures per gestionar la crisi sanitària derivada de la covid-19 que estarà vigent des de la seva publicació al BOIB (demà 26 d'octubre). El nivell en el qual es troba cada illa es revisarà cada 15 dies. Així, es mantenen algunes de les limitacions vigents fins ara en el nivell 1 (situació en la qual ara es troben Mallorca, Eivissa i Formentera) i s'aixequen pràcticament totes en el cas de nivell zero, de risc controlat, que és el cas de Menorca.

Amb caràcter general, es permetrà la utilització del 100 % de la capacitat màxima dels establiments, locals o serveis oberts al públic. Les activitats de ball que es puguin dur a terme (allà on no estigui expressament prohibit) es faran amb ús obligatori de mascareta i a espais delimitats i separats de les zones destinades a consum de begudes i aliments.

Una de les poques restriccions que es mantenen és referent al consum de tabac i assimilats. Segueix estant prohibit fumar a les terrasses d'establiments d'ús públic, així com a la via pública o en espais a l'aire lliure d'ús públic quan no es pugui assegurar el manteniment d'una distància mínima de dos metres amb altres persones, així com quan s'estigui deambulant. Per a evitar nous contagis massius, estan prohibides les botellades en totes les vies i espais públics.

Principals mesures de protecció

Restauració. Es podrà consumir begudes i menjar sense límit d'horaris, sempre i quan es pugui mantenir 1.5 metres de distància.
Oci nocturn. Es permet l'activitat de cafè concert i bar de copes fins al 75 % d'aforament. Obligació de consum de begudes i aliments assegut a taula tant a l'interior com a l'exterior, i amb distància d'1,5 metres entre taules. S'ha d'usar la mascareta quan no s'estigui consumint i no es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

26 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Punt de Lectura es trasllada al nou Espai Cultural de Sant Ferran, que també acull activitats educatives i culturals

foto 2021 cursos tardor catalaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de Sant Ferran es trasllada a una de les sales del nou Espai Cultural d'aquesta localitat, que se situa a les instal·lacions de l'antiga escola pública.

Contacontes

La primera activitat que tendrà lloc en el nou Punt de Lectura serà aquest dimecres 27 d'octubre a les 17.00 h, quan es representarà el conte "El tresor del mar" en aquest nou espai. És una obra de teatre infantil de temàtica mediambiental situada a les Pitiüses i que tracta la problemàtica dels plàstics a la mar. En Tomeu Fava contarà una història on els espectadors coneixeran diferents éssers marins, amb qui podran cantar, ballar i passar-ho d'allò més bé. Al mateix temps, els assistents aprendran qui són aquests éssers i què els està passant per culpa del plàstic. Un espectacle teatral que ens recorda que el nostre mar és un tresor que hem de cuidar. L'aforament serà limitat, no cal reserva prèvia.

Obertura 2 de novembre

La reobertura continuada del Punt de Lectura serà a partir del dimarts 2 de novembre. L'horari serà de 16.30h a 19.30 h de dilluns a divendres, i des de les biblioteques de Formentera es faran activitats adreçades al públic infantil i adult per dinamitzar-lo.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que la posada en marxa del nou Espai Cultural de Sant Ferran, "demostra la necessitat que hi havia de crear un espai com aquest, que ja acull activitats culturals i educatives, com ara els cursos de l'Aula d'Extensió del Conservatori, els cursos de català del Servei d'Assessorament Lingüístic, entre d'altres, i que en breu començaran les classes de creació i pintura de Teresa Matilla, de talla en fusta d'Aaron Keydar i que a poc a poc anirà integrant les activitats organitzades per les associacions i pel mateix Consell".

En el passat ple es va aprovar de manera inicial el Reglament d'ús de l'Espai Cultural de Sant Ferran. Després del període d'exposició pública i quan l'aprovació sigui definitiva el teixit associatiu també podrà fer ús de les instal·lacions prioritzant activitats culturals i educatives. "L'objectiu del Consell és que es creï un espai cultural viu a Sant Ferran perquè que tant el Consell com les associacions de l'illa el facin servir", segons ha afegit la consellera.

Per últim, Susana Labrador ha recordat que "a la vegada que posam en marxa aquest espai, treballarem en el que serà el projecte definitiu de l'equipament del Centre Cultural i de les Arts de Sant Ferran".


25 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 tresor del mar

15 aspirants a bombers es formen per cobrir futures vacants

foto 2021 practiques bombersAEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que quinze persones estan realitzant el curs bàsic de bomber que els acreditarà per cobrir possibles places o vacants de la plantilla del Consell de Formentera. Aquests 15 aspirants varen aprovar el procés selectiu per a la creació d'una borsa de treball de bombers.

El conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que "quan finalitzin la formació, el Consell de Formentera disposarà d'una borsa de bombers per poder cobrir futures vacants de manera més àgil i amb personal qualificat". El curs té una duració de 105 hores, s'imparteix entre el 13 i el 29 d'octubre i és la formació mínima per poder ser bomber de Formentera.

La formació combina classes teòriques i pràctiques basades en actuacions en incendis forestals, incendis urbans, accidents de trànsit, treballs d'alçada i rescat vertical, tallada d'arbres i apuntalaments d'emergències, assistència sanitària, capacitació del maneig de desfibril·lador semiautomàtic, reanimació cardiopulmonar (RCP) i maneig d'eines.

El curs, impartit per l'empresa EMERGENCY STAFF, té un cost de 22.500 €. Actualment, la plantilla d'aquest cos està formada per deu bombers professionals i un bomber col·laborador.

21 d'octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan anuncia canvis a l’equip de govern del Consell

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha reunit avui per primera vegada l’equip de govern per traçar el calendari d’aquest curs polític i anunciar canvis en diferents àrees del Consell. La principal novetat serà la incorporació d’Antoni Tur, del grup socialista, en substitució d’Antonio J. Sanz, actual conseller de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció.

Ana Juan ha destacat la "gran feina desenvolupada per Antonio J. Sanz durant aquests dos anys de govern en assumptes transcendentals per a l’illa. N’Antonio ha aconseguit desenvolupar el projecte per a la regulació de s’Estany des Peix, la licitació d’un nou contracte de recollida de residus, les autoritzacions de Costes per poder obrir el Centre d’Esports Nàutics, ha impulsat la instal·lació d’energies fotovoltaiques a l’illa, ha renovat el servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles i ha impulsat els serveis de reutilització a la deixalleria". Juan ha destacat "el compromís i la gran capacitat de gestió del conseller que ara podrà dedicar-se per complet a la seva feina com a diputat al Parlament, on en poc menys d’un mes ja ha demostrat la seva vàlua".

Antoni Tur (Formentera, 1975) és un empresari de l’illa de talant emprenedor i activista i un gran aficionat a la música amb estudis superiors de Música.

A més, de l’àrea d’Habitatge, que passarà a ser gestionada pel conseller Rafael Ramírez i cal recordar que l’àrea d’Igualtat passa a ser gestionada per la presidenta en virtut de l’acord de govern de juny de 2019.

Ana Juan ha subratllat que "amb aquesta reestructuració, l’equip de govern ha de sortir reforçat per poder complir els compromisos adquirits i seguir treballant en els projectes iniciats aquesta legislatura".

18 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 115

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1