• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Dinou policies locals han superat el segon curs bàsic de capacitació dut a terme a Eivissa i Formentera, tres faran feina a Formentera

foto 2022xii curs ebap policia localEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que avui han rebut el diploma acreditatiu de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) del segon curs bàsic de capacitació de policies locals, els dinou alumnes que han superat el curs pertanyent a la 43a promoció del curs de capacitació de Policia Local corresponent al 2022. Tres dels alumnes faran ara les pràctiques en la Policia Local de Formentera, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí, que ha felicitat als nous agents per haver superat la formació amb èxit.

L'acte d'entrega de diplomes ha tengut lloc avui matí a la sala d'actes de la UIB d'Eivissa. Ha assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido i el cap de Policia Local de Formentera, Félix Ramos, entre d'altres autoritats. Cal recordar que el passat 1 d'octubre es varen convocar oposicions de policia local de 26 ajuntaments, la qual cosa representa un total de 133 places. En el cas d'Eivissa i Formentera, serà una plaça a Sant Antoni de Portmany, dues a Sant Josep de sa Talaia i tres a Formentera.


14 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tancament del servei d'ITV del 27 al 30 de desembre

El Consell de Formentera informa que, per les festes de Nadal, el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) romandrà tancat del 27 al 30 de desembre. El 22 de desembre serà el darrer dia en què es faciliten cites programades, i el dia 23 es reserva per esmenar segones inspeccions i poder fer el tancament anual. L'estació tornarà a obrir el 2 de gener.

14 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Quatre establiments de l'illa, premiats al Concurs d'Aparadorisme Nadalenc

foto 2022xii aparadorisme ALa Cambra de Comerç i el Consell de Formentera han lliurat avui els premis del XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera que animen i fomenten l'ambient nadalenc entre els comerços de l'illa. La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, i les representants de la Cambra de Comerç, Lina Tur i Lina Bustos, han entregat avui dels premis als comerços guardonats, que han set els següents:

Premi a la millor ambientació nadalenca: Atelier de Kentia.
Premi al millor aparador comercial: Formentera Report.
Premi a l'originalitat: Supermarket Isla Bonita.
Premi a l'ecocreativitat: Pescadería Nuestra Señora del Carmen.

La presidenta Ana Juan ha felicitat els comerços guanyadors del concurs i ha destacat "la feina que porten a terme els establiments, amb molta imaginació i creativitat, per presentar els aparadors durant les festes de Nadal". A més, la presidenta ha subratllat "la feina conjunta que es fa entre l'administració insular i les comerciants per continuar millorant i innovant un sector primordial per a Formentera".

El jurat estava compost per Amalia Mora, Savina Majoral, Lina Bustos i Santi Juan, tècnic del Consell.


14 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan apel·la a la convivència democràtica per aplicar polítiques que protegeixin els drets dels formenterers

foto 2022xii dia constiFormentera ha celebrat avui l'acte institucional de commemoració del 44è aniversari de la Constitució a la sala d'actes del Consell de Formentera. En el seu discurs, la presidenta Ana Juan ha assenyalat que "la convivència democràtica és fonamental per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida i els drets dels nostres residents" i ha apel·lat "a la consciència cívica" que va tenir la generació de polítics que va redactar la Carta Magna "per recordar-la i posar-hi èmfasi a la Formentera de l'any 2022".

Ana Juan ha destacat que "en una època com la que ens ha tocat viure, marcada per la pandèmia i la crisi energètica derivada de la guerra d'Ucraïna, és fonamental que hi hagi una unió democràtica i uns governs que es bolquin, encara més, en polítiques de protecció dels seus ciutadans per reforçar aquest escut social que salvaguardi tots els drets que recull la nostra Constitució".

Així, la presidenta del Consell ha recordat que tant els pressupostos de la comunitat autònoma de l'any 2023 per a Formentera, "que preveuen un creixement del 57 % per a la nostra illa", i els que presentarà el Consell "estan encaminats a les polítiques socials i mediambientals, l'economia circular, la protecció del nostre patrimoni i la sostenibilitat social perquè aquest és el nostre objectiu i aquesta és la nostra demanda: treballar per millorar la qualitat de vida i els drets dels nostres residents".

"Estam aconseguint que se'ns escolti, que Formentera prengui les seves pròpies decisions i que com a administració local i més propera a la ciutadania actuï pel bé i la millora dels nostres veïns; com a representants polítics és la nostra obligació que sigui així i si volem deixar una Formentera millor i més justa a les següents generacions hem de continuar treballant units", ha dit la presidenta en el seu discurs. Ana Juan, ha incidit que "la Constitució espanyola s'ha d'adaptar a les noves realitats" i que "des de Formentera continuam defensant un senador propi per a l'illa com a figura que canalitzi les accions i decisions que afecten Formentera".

L'acte ha finalitzat amb la interpretació musical del professor de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, Xumeu Joan, i l'alumne Hugo Escandell, que han fet sonar la Calera i la Llarga.

6 de desembre del 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Quinze persones inicien al Consell els programes del SOIB 30 Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària i SOIB Joves Formació i Ocupació

foto 2022xii quinzeEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que des del passat 24 de novembre estan en marxa els programes mixts SOIB JOVE de Formació i Ocupació de monitors de temps lliure i català i el SOIB 30 de Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, organitzats pel Consell de Formentera.

Els sis joves seleccionats al programa SOIB Joves Formació i Ocupació estaran contractats durant els sis mesos del programa i obtindran el certificat de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. D'altra banda, les nou persones desocupades seleccionades al programa SOIB 30 estaran contractades durant els sis mesos de durada del programa i obtindran el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat "la rellevància dels programes de formació i ocupació que permeten obrir una porta al mercat laboral a aquestes persones i millorar la seua competència".

Els projectes mixts són programes que combinen treball efectiu i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge, i la seua finalitat és millorar l'ocupabilitat dels participants, mitjançant l'assoliment de noves competències professionals, juntament amb experiència laboral, en un itinerari individualitzat d'inserció.

El programa SOIB 30 Formació i Ocupació d'Atenció sociosanitària és finançat pel SOIB, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, amb una subvenció de 109.896,30 €; mentre que el SOIB Joves Formació i Ocupació és finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu per al període 2021-2027, amb una subvenció de 107.096,30 €.

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 138

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE