• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Quatre establiments de l'illa, premiats al Concurs d'Aparadorisme Nadalenc

foto 2022xii aparadorisme ALa Cambra de Comerç i el Consell de Formentera han lliurat avui els premis del XVI Concurs d'Aparadorisme Nadalenc que guardona els establiments de Formentera que animen i fomenten l'ambient nadalenc entre els comerços de l'illa. La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, i les representants de la Cambra de Comerç, Lina Tur i Lina Bustos, han entregat avui dels premis als comerços guardonats, que han set els següents:

Premi a la millor ambientació nadalenca: Atelier de Kentia.
Premi al millor aparador comercial: Formentera Report.
Premi a l'originalitat: Supermarket Isla Bonita.
Premi a l'ecocreativitat: Pescadería Nuestra Señora del Carmen.

La presidenta Ana Juan ha felicitat els comerços guanyadors del concurs i ha destacat "la feina que porten a terme els establiments, amb molta imaginació i creativitat, per presentar els aparadors durant les festes de Nadal". A més, la presidenta ha subratllat "la feina conjunta que es fa entre l'administració insular i les comerciants per continuar millorant i innovant un sector primordial per a Formentera".

El jurat estava compost per Amalia Mora, Savina Majoral, Lina Bustos i Santi Juan, tècnic del Consell.


14 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ana Juan apel·la a la convivència democràtica per aplicar polítiques que protegeixin els drets dels formenterers

foto 2022xii dia constiFormentera ha celebrat avui l'acte institucional de commemoració del 44è aniversari de la Constitució a la sala d'actes del Consell de Formentera. En el seu discurs, la presidenta Ana Juan ha assenyalat que "la convivència democràtica és fonamental per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida i els drets dels nostres residents" i ha apel·lat "a la consciència cívica" que va tenir la generació de polítics que va redactar la Carta Magna "per recordar-la i posar-hi èmfasi a la Formentera de l'any 2022".

Ana Juan ha destacat que "en una època com la que ens ha tocat viure, marcada per la pandèmia i la crisi energètica derivada de la guerra d'Ucraïna, és fonamental que hi hagi una unió democràtica i uns governs que es bolquin, encara més, en polítiques de protecció dels seus ciutadans per reforçar aquest escut social que salvaguardi tots els drets que recull la nostra Constitució".

Així, la presidenta del Consell ha recordat que tant els pressupostos de la comunitat autònoma de l'any 2023 per a Formentera, "que preveuen un creixement del 57 % per a la nostra illa", i els que presentarà el Consell "estan encaminats a les polítiques socials i mediambientals, l'economia circular, la protecció del nostre patrimoni i la sostenibilitat social perquè aquest és el nostre objectiu i aquesta és la nostra demanda: treballar per millorar la qualitat de vida i els drets dels nostres residents".

"Estam aconseguint que se'ns escolti, que Formentera prengui les seves pròpies decisions i que com a administració local i més propera a la ciutadania actuï pel bé i la millora dels nostres veïns; com a representants polítics és la nostra obligació que sigui així i si volem deixar una Formentera millor i més justa a les següents generacions hem de continuar treballant units", ha dit la presidenta en el seu discurs. Ana Juan, ha incidit que "la Constitució espanyola s'ha d'adaptar a les noves realitats" i que "des de Formentera continuam defensant un senador propi per a l'illa com a figura que canalitzi les accions i decisions que afecten Formentera".

L'acte ha finalitzat amb la interpretació musical del professor de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, Xumeu Joan, i l'alumne Hugo Escandell, que han fet sonar la Calera i la Llarga.

6 de desembre del 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Quinze persones inicien al Consell els programes del SOIB 30 Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària i SOIB Joves Formació i Ocupació

foto 2022xii quinzeEl Consell de Formentera, a través de l'Àrea Desenvolupament Local, informa que des del passat 24 de novembre estan en marxa els programes mixts SOIB JOVE de Formació i Ocupació de monitors de temps lliure i català i el SOIB 30 de Formació i Ocupació d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, organitzats pel Consell de Formentera.

Els sis joves seleccionats al programa SOIB Joves Formació i Ocupació estaran contractats durant els sis mesos del programa i obtindran el certificat de professionalitat de dinamització d'activitats de lleure educatiu infantil i juvenil. D'altra banda, les nou persones desocupades seleccionades al programa SOIB 30 estaran contractades durant els sis mesos de durada del programa i obtindran el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

La presidenta del Consell i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha destacat "la rellevància dels programes de formació i ocupació que permeten obrir una porta al mercat laboral a aquestes persones i millorar la seua competència".

Els projectes mixts són programes que combinen treball efectiu i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge, i la seua finalitat és millorar l'ocupabilitat dels participants, mitjançant l'assoliment de noves competències professionals, juntament amb experiència laboral, en un itinerari individualitzat d'inserció.

El programa SOIB 30 Formació i Ocupació d'Atenció sociosanitària és finançat pel SOIB, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, amb una subvenció de 109.896,30 €; mentre que el SOIB Joves Formació i Ocupació és finançat pel SOIB, amb la participació del SEPE i cofinançat pel Fons Social Europeu per al període 2021-2027, amb una subvenció de 107.096,30 €.

5 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera obri l'Oficina Municipal de Justícia, 'una porta als serveis públics per als ciutadans de l'illa'

foto 2022xii oficina justiciaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del secretari d'Estat de Justícia (SEJ), Tontxu Rodríguez, i del director general de Relacions Institucionals del Govern, Francesc Miralles, han inaugurat avui a Formentera el segon projecte pilot d'Oficina de Justícia als municipis (OJM) que s'implementa a tot Espanya, després del que es va portar a terme a la província d'Albacete, i el primer en un territori caracteritzat per la insularitat. A la inauguració han estat presents diferents consellers de l'equip de govern, autoritats balears i estatals dels cossos de seguretat i representats judicials d'Eivissa i Formentera.

Ana Juan ha destacat en la presentació que aquesta nova oficina "apropa els serveis públics judicials a Formentera d'una manera més àgil i senzilla i evitarà desplaçaments que avui en dia es fan a Eivissa o Palma per un simple tràmit judicial". La presidenta del Consell ha subratllat que "aquesta modernització de la justícia és molt necessària per a territoris com el nostre" i ha destacat que "Formentera no renuncia a cap jutjat d'instrucció i que es continuarà treballant per millorar els serveis públics a la ciutadania, com fa aquesta nova oficina".

Tontxu Rodríguez ha assenyalat que "també el servei públic de Justícia, que afecta tots els àmbits de la vida –personal, familiar o laboral–, necessita una estructura propera per atendre amb immediatesa les demandes ciutadanes". Les OJM que dissenya la Llei orgànica d'eficiència organitzativa, que es constituiran a tots els municipis on no hi hagi un Tribunal d'Instància, "responen a aquesta necessitat i són especialment rellevants en aquelles localitats més petites, amb dificultats en les comunicacions", ha afegit Rodríguez. Amb aquestes Oficines "es possibilita una nova organització dels mitjans al servei de la Justícia de proximitat, i la seva plena adaptació a la realitat social i tecnològica", ha explicat el SEJ, que ha assegurat que això "resulta especialment palès en territoris insulars com Formentera".

La nova OJM permetrà a la ciutadania de l'illa assistir per videoconferència a judicis en què hagin estat citats; evitarà que els policies locals que prestin testimoni hagin de perdre la jornada o dependre de les condicions meteorològiques per viatjar a Eivissa; facilitarà la concessió d'apoderament apud acta; possibilitarà l'obtenció del reconeixement del dret de justícia gratuïta; o la validació d'un títol educatiu estranger, entre altres tràmits. Rodríguez ha destacat la "intensa col·laboració" de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia, de la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dels Jutjats d'Eivissa, del personal del Jutjat de Pau de Formentera, també del Registre Civil, així com de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia i els seus equips per fer possible aquest projecte pilot. Per fer-ho, el Jutjat de Pau de Formentera ha estat dotat amb l'equipament tecnològic necessari i reforçat amb personal, que col·laborarà durant el desplegament del projecte perquè els residents de l'illa no necessitin desplaçar-se fins a les seus judicials d'Eivissa o Palma per relacionar-se amb la Justícia, ha explicat el SEJ.

Inauguració del projecte
Prèviament, a la presentació, s'han fet proves d'alguns dels tràmits que es podran dur a terme des de l'Oficina de Justícia de Formentera. Així, s'ha fet una connexió per videoconferència des del Jutjat de Pau de Formentera amb la ministra de Justícia, Pilar Llop, des de la Delegació de Govern a Illes Balears, a Palma, on la ministra es troba de visita institucional. Posteriorment, s'ha fet una jura de nacionalitat per videoconferència i s'ha establert una connexió amb l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes Violents i contra la Llibertat Sexual. També s'ha enllaçat a manera de prova amb una sala de vistes d'Eivissa des del càrrec de Guàrdia Civil. Es tracta d'un sistema, fruit del conveni entre els ministeris de Justícia i Interior, que permet que en cas que hi hagi una denúncia, denunciant i denunciat no hagin de coincidir físicament a la sala de vistes. Finalment, s'ha dut a terme una demostració de lloc de treball deslocalitzat, que ha permès a una funcionària de l'Administració de Justícia del Jutjat de 1a Instància número 5 d'Eivissa treballar des de Formentera.

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició de la 8a edició dels Premis d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera

El Centre Antoni Tur 'Gabrielet' acull demà divendres 2 de desembre, a les 19.30 hores, la inauguració de la mostra de la 8a edició dels Premis d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera 2016-2020 on es presenten els treballs premiats en aquest temps pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears. L'exposició romandrà oberta fins al 16 de desembre, d'11 a 14 hores i de 16 a 18 hores, de dilluns a dissabte (dilluns al matí i dimarts a la tarda, romandrà tancada).

1 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii arquitectura

Més articles...

Pàgina 18 de 139

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE