• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Celebrat el ple extraordinari pel sorteig de membres de les meses electorals

foto-ple-meses-electorals prem1Avui s’ha celebrat un ple extraordinari a la Sala de Plens del Consell Insular de Formentera per efectuar el sorteig dels membres de les meses electorals, titulars i suplents, per a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019.

El sorteig s’ha fet amb l’ajuda d’una aplicació informàtica, en total s’han triat a 81 ciutadans de Formentera com a possibles membres de les meses electorals, a partir d’ara se’ls ha de notificar. En total hi ha 1 mesa electoral a la Mola, 3 a Sant Ferran i 5 a Sant Francesc, i en cada mesa s’ha de designar a un president, a dos vocals i a dos suplents de cada un. 7574 formenterers i formentereres estaran cridades a les urnes.

1 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova la modificació del PTI que permetrà cedir un terreny a l’IBAVI i construir un parc infantil a Sant Ferran

ple-marc---2019 premsa1El Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui, amb el vot favorable de Gent per Formentera, PSOE i PP i l'abstenció de Compromís, la proposta d'aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial Insular de Formentera per fer correccions i actualitzacions a noves normatives. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta modificació era necessària per "garantir el compliment de normatives, l'adaptació a noves necessitats i la correcció d'errades que van sorgint".

Entre aquestes modificacions, Alejandra Ferrer ha destacat una acordada mitjançant conveni a una unitat d'actuació de Sant Ferran que "permetrà la cessió d'un terreny per construir un parc infantil a Sant Ferran (previst en els pressupostos participatius), i la cessió a l'IBAVI d'un terreny per una futura construcció d'Habitatges de Protecció Oficial també a Sant Ferran".

Reglament CENF
A la sessió plenària s'ha aprovat, amb el suport de Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP, la proposta d'aprovació inicial del Reglament d'ús i funcionaments del Centre d'Esports Nàutics.

Les instal•lacions del CENF, que estan pendents d'obtenir la concessió de Costes, es divideixen en dos espais amb diferents usos, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, que ha diferenciat "un espai destinat a tasques administratives, de gestió i activitats de caràcter social, formatiu i educatiu envers el medi marí, i un altre espai destinat a les activitats esportives nàutiques".

D'altra banda, el reglament també inclou el règim d'ús de l'Escola Municipal de Vela de Formentera (EMVF) que disposarà d'aquesta nova infraestructura per desenvolupar les activitats de vela emmarcades dintre del programa "escola de qualitat" que es venen fent els darrers anys amb la col•laboració del Club Surf Formentera i de la Federació Balear de Vela.

Trasllat de residus
El Ple també ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups plenaris la proposta relativa als programes d'explotació de serveis de l'UTE GIREF, encarregada del trasllat de residus a Eivissa. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que aquest any el cost de transport de residus a l'illa d'Eivissa s'ha rebaixat en 500 tones, "això vol dir que hi ha hagut un 8.5% menys de rebuig", que és la fracció que el Consell de Formentera ha de pagar per traslladar a les plantes de gestió de residus, rebaixant el cost de transferència respecte a 2017 en 70.800€.

Les altres fraccions no tenen cost de transferència perquè el seu trasllat el financen els recicladors. A més, la consellera ha recordat que la taxa de reciclatge de residus s'ha incrementat fins al 29%, i és una de les més altes de les Illes Balears.

Compareixença de la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni
La vicepresidenta i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador, ha comparegut davant el Ple i ha fet un repàs de les accions executades per les àrees que dirigeix durant el darrer any.

Entre les accions que ha dut endavant, la consellera ha destacat "la rehabilitació del Far de la Mola. Finalitzades les obres de rehabilitació al mes de gener d'enguany, més de 2000 persones van visitar l'espai en les jornades de portes obertes al mes de febrer". En aquest sentit, ha afegit que aviat estarà enllestida la producció del projecte museogràfic i es reobrirà a principi de la temporada.

Susana Labrador, també ha fet èmfasi en la col•laboració entre el Consell i el Govern per tal que el Museu de Formentera estigui més a prop de ser una realitat, gràcies a l'adquisició de sa Senieta que serà seu central del futur.

A més, la consellera ha destacat la potenciació i ampliació de la programació d'actes culturals durant tot l'any, que s'ha fet des de l'àrea de Cultura "cercant la presència de totes les expressions artístiques i estils".

Pel que a l'àrea d'Educació Susana Labrador ha recordat la forta aposta "per a implementar polítiques educatives a l'etapa de primer cicle d'infantil (0 a 3 anys) amb els objectius clars: la qualitat del servei, la llista d'espera zero en aquest cicle educatiu i facilitar l'escolarització dels infants de famílies amb rendes més baixes amb bonificacions tant de l'escolarització com del menjador".

La consellera també ha destacat la gran oferta de cursos de català que es fan des del Servei d'Assessorament Lingüístic, així com altres funcions d'assessorament i suport a totes les àrees del Consell en matèria lingüística.

Declaracions institucionals
El Ple també ha donat el vistiplau a dues declaracions institucionals. D'una banda, s'ha aprovat la declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb els vots a favor Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP.

D'altra banda, ha rebut suport unànime la declaració institucional pel suport del control d'emissions a la mar Mediterrània. Aquesta declaració ha obtingut el suport de tots els grups polítics.

29 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple del Consell dona llum verda a la regulació d’entrada de vehicles a Formentera

ple-marc---extraordinari prems2El Consell de Formentera ha celebrat avui un ple extraordinari en el que s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern de Gent per Formentera, i els consellers del Partit Socialista, i l’abstenció dels consellers del Partit Popular i de Compromís amb Formentera, el Conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Formentera per a l'execució i gestió de les instal·lacions de pantalans flotants i fondejos ecològics a l'Estany des Peix, ubicat al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Aquest conveni estipula que una vegada que el Govern balear ha elaborat el projecte de regulació de l’estany, quan obtengui el vistiplau de la Demarcació de Costes, serà el Consell de Formentera qui s’encarregarà de regular el fondeig a l’Estany des Peix. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha mostrat la seva satisfacció perquè “d’aquesta manera per fi el Consell de Formentera tindrà competències per recuperar aquest espai natural emblemàtic per l’illa de Formentera”, segons ha declarat.

Regulació de vehicles
El Ple també ha donat llum verda amb el vot favorable de Gent per Formentera i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís a la proposta d'aprovació del sostre de vehicles i període d'aplicació de la limitació de l’entrada, la circulació i l'estacionament en les vies públiques de l’illa de Formentera per a l'any 2019.

En aquest sentit, també ha rebut el suport de GxF i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís l’aprovació inicial de la taxa fiscal per l’obtenció i control de l'autorització per l'entrada, circulació i estacionament en vies públiques de l'illa de Formentera així com l'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de l’esmentada taxa, per a l'any 2019.

Formentera.eco
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que aquest primer any la regulació es farà entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, i ha anunciat que tota la informació es podrà consultar abans del 15 d’abril al portal web: formentera.eco, un portal on els turistes podran fer les prereserves primer, i les reserves, a partir de la segona quinzena de maig. En aquesta web els residents també podran obtenir les autoritzacions pels seus vehicles o confirmar que la tenen en vigor, ja que l’autorització d’aparcament a la zona blava passarà a ser automàticament una acreditació per entrar, estacionar i circular a l’illa durant el període de regulació.

La taxa aquest primer any, segons ha afegit González és “simbòlica”. Els vehicles que pagaran taxa seran només els dels visitants de fora de les illes, que hauran d'abonar 1 euro al dia en el cas dels cotxes, i 50 cèntims en el cas de les motocicletes. El conseller ha mostrat la seva alegria al poder dur endavant aquesta proposta ciutadana nascuda al Consell d’Entitats, i ha destacat que “aquest serà el primer any en què no hi haurà més vehicles a Formentera respecte a l’any anterior, com anava succeint en les temporades, és una forta aposta per la sostenibilitat de Formentera per aconseguir tenir un equilibri entre turisme i el medi ambient, i que els visitants i els residents trobem sempre el que esperem de Formentera”.

A la sessió també ha pres possessió de la consellera electa Verónica Castelló, de la llista electoral presentada per Compromís amb Formentera, en substitució de l’anterior conseller Omar Juan.


27 de març de 2019
Consell de Formentera
Àrea de Comunicació

El Consell de Formentera recorda que totes les sentències han estat favorables a la institució i que el fiscal no veu cap indici de culpabilitat en el cas de Punta Prima

foto-rp-punta-prima1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el vicepresident del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, han ofert una roda de premsa aquest migdia per la querella criminal que l'empresari Leo Stöber els hi ha interposat per limitar l'urbanització de Punta Prima a ells i a Pep Mayans, Sílvia Tur i Sònia Cardona, també consellers i conselleres de Gent per Formentera de la legislatura 2007-2011, acompanyats de Fernando Mateas, el seu advocat defensor.

Precisament Mateas ha recordat que el Pla Territorial del Consell de Formentera "ha superat els filtres del Tribunal de Justícia de les Illes Balears i del Tribunal Suprem. Per tant, que el Consell de Formentera no ha actuat malament no és una opinió sinó un fet". Segons l'advocat, Stöber "interposa la querella criminal una vegada constata que tots els contenciosos administratius són favorables al Consell de Formentera".

L'escrit del fiscal d'aquesta causa tampoc apreciava cap delicte, fet que Mateas ha recordat, indicant que "aquí l'únic que acusa és el propi Stöber, ja que el fiscal no acusa". Per Mateas, es tracta d'un pal per als polítics acusats, que ha definit com la "pena de la banqueta", que és el rebombori que es genera per donar caràcter de culpabilitat a una acusació, però ha volgut desdramatitzar la situació, ja que per a ell "l'anar a judici és un fet mecànic, molt difícil d'evitar, i quan es té raó no ha de fer cap por anar a judici".

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha reconegut que després de totes les sentències que han anat sortint, sempre favorables a les actuacions del Consell de Formentera, i del posicionament del fiscal de no acusar, aquesta obertura de judici "l'ha sorprès". Per al president, "l'únic que busca Leo Stöber amb les querelles és pressionar perquè se l'afavoreixi, però el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de ses Salines prohibeix crear places turístiques en aquell indret". Jaume Ferrer ha indicat que "ens acusa (Leo Stöber) d'un delicte que no hem fet per intentar que sí en facem un a favor seu, perquè permetre que construís en un espai en el que no es pot sí que seria delicte i nosaltres sempre hem defensat l'interès general d'aquesta illa i ho continuarem fent".

Per la seva banda, Bartomeu Escandell ha insistit que "si ara ens trobem aquí és per preservar un lloc i limitar la construcció al que diuen les Lleis" i ha recordat que no es perdi de vista que "la decisió d'aplicar a Punta Prima les normatives ambientals existents a través de les Normes Subsidiàries és un assumpte que ja ha estat jutjat i que ha superat els filtres dels Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i del Tribunal Suprem".


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
26 de març de 2019

Celebració de la Junta Local de Seguretat a Formentera

reunio2019 junta-local-de-seguretatAquest migdia s'ha reunit a Formentera la Junta Local de Seguretat presidida pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la delegada del Govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez. A l'acte també hi han assistit la cap provincial de trànsit, Francisca Ramis, la vicepresidenta, Susana Labrador, el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, així com representants de la resta de grups polítics entre d'altres autoritats i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i de Protecció Civil.

El president del Consell ha explicat que aquesta junta es realitza sempre abans de la temporada turística "per coordinar les feines de tots els cossos de seguretat i fer un balanç de l'any anterior". Des del Consell s'ha tornat a demanar presència de la Guàrdia de Transit i de la Guardia Civil Mar amb base a Formentera. Jaume Ferrer ha destacat que aquesta temporada hi haurà "un augment de plantilla a la Policia Local que serà d'un mínim de 16 efectius, 5 més que l'any passat a l'estiu".

Viogén
A més, el president ha explicat que a la Junta Local de Seguretat la institució insular ha demanat la seva adhesió al sistema Viogén, un sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere del Ministeri d'Interior. Per la seva part, la delegada ha agraït l'adhesió del Consell a aquest conveni, i la posterior signatura d'un protocol de "protecció de les víctimes de violència de gènere, per la implicació que hem de tenir tots en la lluita contra la violència de gènere i la protecció de les víctimes", ha concretat.

Rosario Sánchez ha constatat "la bona salut de la seguretat a l'illa de Formentera gràcies a la bona feina de la Policia Local, la Guàrdia Civil, i la Policia Nacional". Una feina de col·laboració que ha permès reduir les infraccions penals en un 14% en el darrer any, segons ha detallat. Rosario Sánchez ha explicat que s'ha augmentat la presència de patrulles en el carrer a Formentera i s'ha incrementat l'horari d'atenció al públic de la caserna de la Guàrdia Civil, que abans obria entre setmana en horari de matí, i ara obri de dilluns a divendres de 9 a 21h i els caps de setmana en horari de matí.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
20 de març de 2019

Més articles...

Pàgina 18 de 67

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1