• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera planteja la problemàtica de la triple insularitat al representant de la Comissió Europea

foto 2022 comissioLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha rebut avui la visita del director de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Manuel Szapiro, i de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern balear, Rosario Sánchez, per presentar el programa de treball i les prioritats de la Comissió per al 2022.

A la trobada, Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que el representant europeu "ha pogut constatar què és la triple insularitat per arribar a Formentera, i entenem que és molt important que es tengui en compte el que significa a l'hora de reclamar els fons europeus". A més, la presidenta ha felicitat la Comissió Europea “per la feina que ha desenvolupat en els darrers dos anys, durant els quals ha treballat de manera eficient per a la recuperació econòmica mitjançant els fons europeus”. La presidenta ha traslladat les problemàtiques sobre les freqüències marítimes que pateix l'illa durant la temporada turística, la importància i el valor de la protecció de la posidònia, i l’avanç cap a la transició energètica i digital.

El representant de la Comissió Europea, Manuel Szapiro, ha presentat les prioritats i el pla de treball de la Comissió per al 2022 i "les oportunitats que ofereixen per a les Illes Balears en temes clau en l'àmbit europeu". A més, ha assenyalat que "traslladarà les inquietuds i preocupacions de les illes a Brussel·les", i ha destacat que la reunió ha set molt productiva i que s’hi ha parlat de la descarbonització de les connexions marítimes, de projectes de turisme sostenible i d’economia circular".

La consellera Rosario Sánchez ha destacat que s'ha començat aquest recorregut per les illes per Formentera, "una bona manera de donar a conèixer la problemàtica de la triple i doble insularitat", i ha assegurat que el Govern “treballa en l’articulació i consolidació del concepte d'insularitat mediterrània per tal de desenvolupar una estratègia específica dins de la UE per als territoris insulars, que tengui una declinació específica en cada lloc".

A la reunió també hi han assistit la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer; el conseller d'Hisenda, Bartomeu Escandell; el director general de Relacions Exteriors del Govern balear, Antoni Vicens, i la representant del Centre Balears Europa, Yolanda Vega. La visita ha finalitzat amb un recorregut pel far de la Mola, que es va rehabilitar com a museu amb fons europeus.

10 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell Insular de Formentera

Ana Juan rep Andreu Ferrer, nou jutge de pau de Formentera

foto 2022 nou jutge de pauLa presidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut avui el nou jutge de pau de Formentera, Andreu Ferrer, que el passat divendres va prendre possessió del seu càrrec. La presidenta ha felicitat el jutge i li ha desitjat molts encerts. Ana Juan també ha mostrat la seua disposició a col·laborar per oferir el millor servei del Jutjat de Pau a l'illa durant tot l'any.


8 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana més presència de la Guardia Civil del Mar i treballa amb Creu Roja per habilitar un punt de primera atenció a immigrants

foto 2022 junta local seguretatLa Junta Local de Seguretat de Formentera ha celebrat avui una sessió ordinària presidida per la presidenta del Consell, Ana Juan, i la delegada del Govern en les Illes Balears, Aina Calvo, que hi ha assistit de manera telemàtica. A l'acte també hi han assistit el director insular Enrique Sánchez; la vicepresidenta i representant de GxF Alejandra Ferrer; el conseller de Benestar Social i representant del PSOE, Rafael Ramírez; el conseller d'Interior, Josep Marí, així com el representant de Sa Unió, Llorenç Córdoba i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local, el cap de Bombers i de Protecció Civil.

En primer lloc, Ana Juan ha fet una valoració de la temporada turística passada i ha remarcat que "en una situació extraordinària com la de l'estiu passat arran de la pandèmia, els cossos de seguretat varen respondre també de manera extraordinària, amb eficàcia i coordinació". Per a aquesta temporada, Juan ha demanat que es continuï amb aquesta col·laboració i "s'intensifiqui el control per part de la Guàrdia Civil del Mar en les activitats, en les platges en la part marítima, així com el control d'embarcacions, venda il·legal, etc.". També ha insistit que "no cal abaixar la guàrdia davant la covid-19 i s'ha de continuar amb inspeccions i controls perquè Formentera continuï sent una destinació segura".

Punt d'atenció de Creu Roja a Formentera

Amb relació a l'arribada de manera irregular de migrants en embarcacions, la presidenta del Consell ha anunciat que des de l'àrea de Benestar Social s'està treballant en coordinació amb la Creu Roja per oferir-los un servei de primera atenció. "És una bona notícia per aconseguir que l'atenció que reben sigui en les millors condicions possibles", ha assenyalat.

El director insular, Enrique Sánchez, ha remarcat "l'excel·lent col·laboració entre els cossos de seguretat i les administracions locals, autonòmica i estatal; aquesta és la gran fortalesa que tenim per donar el millor servei als ciutadans". El director insular, a més, ha avançat que "s'està fent feina en la implantació d'una unitat de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa, que donarà suport a Formentera".

D’altra banda, el conseller d'Interior ha reclamat a les administracions major presència dels efectius, tant a la conselleria de Medi Ambient, pel que fa a la presència dels agents de Medi Ambient dins el parc natural, com de la Guàrdia Civil de trànsit durant tot l'any, i dels agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil, amb els quals "hi ha hagut una coordinació molt bona que volem mantenir el 2022". Però, sobretot, el conseller Josep Marí ha reclamat la necessitat d'efectius de la Guàrdia Civil del Mar, "tenim 72 quilòmetres de costa i a l'estiu hi ha molta afluència de navegants, per la qual cosa s'ha de controlar que les embarcacions compleixen amb la normativa, tant per la sostenibilitat del medi ambient com per la seguretat dels mateixos navegants i els banyistes".

2 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Ple ratifica la regulació del projecte Formentera.eco i acorda crear un grup de feina sobre la delimitació costanera

foto 2022i pleAvui s'ha celebrat el ple ordinari de gener de 2022 del Consell de Formentera. A la sessió s'ha aprovat la proposta d'acord d'aprovació de la quota i el període d'aplicació de Formentera.eco 2022 amb el vot favorable de l'equip de Govern de Gent per Formentera i PSOE, així com la proposta d'acord de modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'entrada i circulació de vehicles.

Així, el Ple ha aprovat una nova baixada del 4 % en el sostre de vehicles respecte al 2021. Recordam que el 2020 el Consell d'Entitats va acordar "fer una reducció controlada i progressiva" del nombre de vehicles a l'illa en els següents quatre anys amb una baixada del 4 % per any, respecte al sostre de vehicles de 2019. D'aquesta manera, la reducció serà del 16 % el 2023. Aquest 2022, la baixada serà del 12 %, respecte al sostre de 2019, i està xifrada en un màxim de 19.696 vehicles. "Per primera vegada s'abaixarà dels 20.000 vehicles", segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

El Ple també ha ratificat l'acord per ampliar la regulació d'entrada i circulació de vehicles a l'illa de Formentera dues setmanes, respecte al 2021. Es regularà des del 15 de juny fins al 15 de setembre. També ha ratificat l'acord del Consell d'Entitats que va establir triplicar la taxa sobre el seu preu actual, els turismes pagaran 3 €/dia, amb un pagament mínim de 15 €; i les motos 1,5 €/dia, amb un pagament mínim de 7,5 €.

El conseller ha agraït al Consell d'Entitats l'ampli consens amb què varen ser aprovades les propostes per dissuadir les estades curtes (de menys de cinc dies) a la nostra illa per evitar la saturació a la xarxa viària. A més, Rafael González ha tornat a destacar l'objectiu final del projecte, que va néixer a petició de la societat de Formentera, i que és "aconseguir una mobilitat més sostenible per a la nostra illa, on l'experiència tant de residents com de visitants sigui satisfactòria també en temporada alta".

L'acord també recull una millora del transport públic i dels sistemes de control del projecte Formentera.eco. Cal destacar que al mes de maig el Consell de Formentera farà una campanya informativa adreçada a la població local perquè a l'inici del període de regulació tots els vehicles dels residents disposin d'una autorització que, segons ha recordat el conseller, és gratuïta.

Suport a la reforma laboral

El Ple també ha aprovat, amb el suport de GxF i PSOE i el vot en contra de Sa Unió, "donar suport a la reforma laboral acordada entre els agents socials per impulsar la creació d'ocupació estable i de qualitat, i per reduir la precarietat i la desocupació al nostre país". El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha recordat "que Formentera també pateix aquesta precarietat", i per això "cal defensar una reforma laboral que recuperarà la negociació col·lectiva per augmentar els drets dels treballadors, millorar els salaris i restablir l'equilibri entre les empreses i els treballadors".

Protocols covid-19

El Ple ha donat suport de manera unànime a una proposta relativa als nous protocols de covid-19 en centres educatius. La vicepresidenta segona i consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha presentat una proposta de nous protocols davant l'aparició de casos de covid-19 en centres educatius en el context actual d'alta circulació del virus. Labrador ha explicat que "la situació actual, amb alta incidència de la covid-19, no s'havia donat durant tota la pandèmia i ha complicat la gestió als centres educatius a la vegada que ha generat dubtes al voltant dels nous protocols".

A la proposta s'insta el Govern balear a tenir en compte un protocol diferenciat per a primer i segon cicle d'infantil, ja que els alumnes menors de 6 anys estan exempts de portar mascareta i no es pot garantir el manteniment de la distància. A més, s'insta el Govern de les Illes Balears a continuar realitzant una prova diagnòstica de cribratge, rastreig i seguiment dels contactes estrets en cas d'un positiu a les aules dels cicles d'infantil per evitar una major propagació del virus. Per acabar, s'insta el Govern a continuar avaluant i modificant els protocols a mesura que s'avanci en la campanya de vacunació i en la millora de la situació de la pandèmia prioritzant la seguretat, la presencialitat i la conciliació familiar.

A la sessió també s'ha aprovat amb el suport de tot el plenari una moció presentada per Sa Unió en què s'insta el Consell de Formentera a mantenir en millors condicions la senyalització de les rutes verdes i a estudiar l'augment d'itineraris en les rutes verdes d'acord amb el que estableix el Pla de Mobilitat Sostenible.

Delimitació costanera

També s'ha donat suport unànime a una proposta transaccional de l'equip de Govern per definir les passes a seguir per assolir una delimitació costanera justa. En primer lloc, la proposta instar el Consell de Formentera a seguir treballant, junt amb la Plataforma d'Afectats, per una proposta de delimitació costanera justa per a l'illa de Formentera. En segon lloc, insta la institució insular a convocar la Junta de Portaveus per informar els grups polítics sobre les al·legacions presentades en el tràmit d'audiència per a la modificació del Reglament de costes. En tercer lloc, insta el Consell de Formentera a convocar el Consell d'Entitats, una vegada rebuda la resposta a les al·legacions presentades, per donar-ne compte. I, en quart lloc, insta el Consell de Formentera a constituir, en el moment que l'Estat continuï amb la tramitació de la modificació del Reglament de costes, un grup de feina que treballi per a la defensa d'una delimitació costanera justa per a l'illa de Formentera, en el marc del Consell d'Entitats i junt amb la Plataforma d'Afectats i els grups polítics.

Compareixença

El ple ha finalitzat amb la compareixença de Paula Ferrer, consellera d'Esports, Serveis Insulars i Recursos Humans, que ha repassat la feina desenvolupada els darrers dos anys en les àrees que gestiona. Respecte a Recursos Humans, la consellera ha destacat els processos de selecció i borsins que s'han portat a terme, mitjançant els quals han reforçat diferents àrees essencials, com ara Benestar Social, "per tal de garantir el bon funcionament del Consell al servei dels ciutadans", i la posada en marxa de la carrera professional, entre altres.

Respecte als Serveis Insulars, Ferrer ha destacat que s'han compaginat les tasques habituals de manteniment i millora de les instal·lacions amb l'adaptació dels espais i llocs de feina a les necessitats generades per la pandèmia. Sobre l'àrea d'Esports ha subratllat que ha estat una de les àrees més afectades per les restriccions sanitàries i ha agraït tant als clubs esportius com als usuaris de les instal·lacions i escoles municipals "la seua comprensió, paciència i col·laboració, sense la qual hauria estat encara més difícil la presa de decisions". La consellera ha destacat l'organització de competicions al llarg de l'any, el pla anual de subvencions i la millora de les instal·lacions, entre les quals destaca la renovació de la climatització de la piscina coberta, o iniciatives que fomenten els valors i la igualtat en l'esport, "sempre amb l'esport base com referència".

28 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell incorpora 3 persones desocupades més a través del programa SOIB Reactiva 2021

foto 2022 soib 3 personesLa presidenta i consellera d'Emprenedoria, Ana Juan, ha rebut avui a tres persones més del primer torn de contractació que s'han incorporat al Consell de Formentera dins del programa SOIB Reactiva i que treballaran durant els pròxims sis mesos a l'administració insular. Les persones contractades són dues dones, que ocuparan dos llocs de feina d'auxiliar administrativa, i un home, que treballarà d'operari de brigada.

El programa té previst un segon torn, que seleccionarà tres persones. La convocatòria SOIB Reactiva 2021 ha set promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

10 de gener de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 18 de 121

18

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1