• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

“La Fase 1 de desconfinament ens ha donat l'oportunitat de tornar a veure els nostres éssers estimats però hem de ser prudents perquè la crisi sanitària no ha finalitzat”

foto 2020 cartaAquesta setmana ha estat molt emocionant i intensa. Formentera ha tingut l'oportunitat d'entrar a la Fase 1 del pla de desescalada del confinament. Això ha permès que puguem gaudir de més llibertat i sobretot que puguem tornar a visitar els nostres familiars i amics de Formentera als que hem retrobat després de 50 dies. Amb l'entrada a aquesta fase, ha finalitzat el confinament més dur al que ens ha portat aquesta pandèmia mundial, però no ens podem relaxar ja que la crisi sanitària no ha acabat: encara són moltes les persones que moren cada dia a d'altres indrets, i encara són molts els contagis.

Hem passat uns dies molt durs, on hem enyorat els nostres éssers estimats, els nostres costums i fins i tot la nostra rutina diària. El canvi de fase ha suposat una enorme alegria però hem de ser conscients que encara no és moment de baixar la guàrdia perquè aquesta passa endavant no signifiqui en un futur una passa enrere.

Amb l'entrada a la Fase 1 del desconfinament hi ha un canvi molt important a la nostra vida i és que es permeten les reunions socials de fins a 10 persones i que els petits comerços i terrasses de restauració han pogut obrir les seves portes. Això ens ha donat la possibilitat de reactivar la nostra vida social i també és una petita passa cap a la reactivació econòmica. Però tot aquest esforç que hem fet confinats no tendrà cap sentit si ara ens deixam portar per la inconsciència: ara és més necessària que mai la responsabilitat i la precaució de totes i tots els formenterers perquè en aquests encontres respectem les mesures establertes per les autoritats sanitàries perquè el perill de contagiar-se no ha marxat i no podem tornar a posar en risc la capacitat del nostre sistema sanitari. Per això, us demanem especialment que continueu protegint les persones més vulnerables. Hem passat d'una fase de control a una fase de responsabilitat on tractar adequadament les llibertats que anam recuperant és responsabilitat individual i col·lectiva de tothom.

Com a Consell de Formentera, aquesta setmana, a més d'emocionant, ha estat molt intensa. El dilluns Formentera va entrar a la Fase 1 de desconfinament dins la crisi de la Covid-19 i ho va fer de manera avançada a la resta de l'Estat. Ens hem convertit, junt amb 3 illes de les Canàries, en un laboratori que ajudarà la resta del territori nacional a poder aplicar els canvis a les properes setmanes. Els focus nacional i internacional han apuntat cap a la nostra illa i som el mirall que mostra el futur que espera a altres territoris espanyols.

Per poder garantir cada passa de la desescalada cal que aquest procés es faci respectant les característiques de cada territori i dotant de més capacitat de decisió les comunitats autònomes i les entitats locals, ja que són els territoris que després hauran d'aplicar i controlar les mesures sanitàries, higièniques i socials que ens han de permetre arribar als nostres objectius.

La desescalada no ha fet més que començar. Queda un llarg camí per endavant que haurem de recórrer tots junts per poder passar d'aquest primer desconfinament intern a les properes fases que, si les dades sanitàries ens acompanyen, podrem anar travessant poc a poc.

Hem de ser conscients que, si bé és cert que Formentera ha començat com una de les primeres illes aquesta desescalada, això no és una competició i que per poder fer passes endavant i obrir l'illa, primer a les nostres illes veïnes, després a la resta de l'Estat i finalment esperem que al món, cal que també es recuperi i vagi avançant en aquesta camí la resta de l'Estat.

Tots junts hem fet una gran feina i per això no em cansaré mai d'agrair-vos l'esforç que heu fet fins ara, però encara hem de continuar treballant plegats des de la consciencia, la responsabilitat, el sentit comú i la prudència. I, amb aquestes premisses, estic segura que continuarem fent passes endavant.

Alejandra Ferrer
Presidenta del Consell de Formentera


9 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana molta precaució ara que arriba el primer cap de setmana en fase 1 i recorda que la crisi sanitària encara no ha finalitzat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que aquest passat dilluns Formentera va entrar en la fase 1 de desescalada, “un fet que ha donat l’oportunitat de poder gaudir de més llibertat de moviment i relacions socials”, segons la presidenta. Per això, tenint en compte que s’apropa el cap de setmana i amb això la major afluència de persones al carrer, passejant i fent esport, des del Consell de Formentera “demanam prudència i col·laboració i responsabilitat ciutadana”.

La presidenta ha destacat “la necessitat de responsabilitat individual i feina col·lectiva”. “Aquesta fase 1 ens ha donat l'oportunitat de poder tornar a veure els nostres familiars i amics, però no significa que la crisi sanitària hagi acabat, ens podem reunir però ho hem de fer amb moltes precaucions, complint les mesures de seguretat establertes per poder seguir avançant en la desescalada i no fer passes enrere", segons ha matisat.

Alejandra Ferrer ha recordat que amb l’inici de la fase 1 han pogut obrir els petits comerços i les terrasses del sector de la restauració amb límits d´aforament i mesures d’higiene. En aquest sentit, la presidenta ha volgut “donar les gràcies per la feina conjunta que han fet el sector empresarial i la ciutadania, que ha permès que els primers dies d’aplicació d´aquesta  primera fase hagin transcorregut amb normalitat i sense incidències”.

Hora límit terrasses 1 de la matinada
D’altra banda, Alejandra Ferrer ha explicat que el Consell de Formentera de manera consensuada amb la Petita i Mitjana Empresa ha aprovat un decret de Presidència que “fixa l'hora límit de tancament de les terrasses a la 1 de la matinada per garantir la seguretat ciutadana i bon funcionament dels establiments mentre duri la fase 1 de desescalada”.

Per part seva, Ana Juan, la vicepresidenta i consellera de Comerç ha agraït als responsables dels establiments comercials i restauració totes les mesures higièniques i de seguretat que han adaptat durant aquesta primera setmana de fase 1, i amb l'arribada del cap de setmana ha fet incidència “en la necessitat de que vetllin perquè es segueixin respectant”.

Reforç de vigilància
Així mateix, aquest cap de setmana com ja es venia realitzant, es disposarà de reforços de cossos de seguretat i es reforçarà la campanya d’informació que du endavant el Consell de Formentera per fer més fàcil el compliment de totes les mesures necessàries per poder passar a la següent fase i continuar avançant en la recuperació econòmica.

8 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer compareix per explicar l'entrada de Formentera a la fase 1 de desconfinament

Sandra compareixenca 2La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet una roda de premsa i compareixença oberta a la ciutadania sobre l'entrada en fase 1 de desescalada de l'illa de Formentera. L'acte ha estat retransmès pel canal YouTube del Consell de Formentera i el podeu veure en aquest link: https://www.youtube.com/watch?v=yqlMUPYo55A. També s'ha pogut seguir en directe a través de la ràdio municipal de Formentera, Ràdio Illa.

Primer la presidenta ha volgut adreçar un missatge de condol per totes les víctimes que està deixant aquesta greu crisi sanitària i als seus familiars, i ha tengut unes paraules especials per la família de l'única víctima a causa del coronavirus que hi ha hagut a Formentera.

Alejandra Ferrer ha agraït a la població la responsabilitat individual i col·lectiva que han demostrat, un fet que ha ajudat a que de manera avançada Formentera pugui començar demà dilluns 4 de maig la fase 1 de desescalada. “Hem viscut una setmanes molt dures, poc a poc estem fent el desconfinament, primer han estat els nens, aquest cap de setmana les sortides delimitades amb franges horàries per esportistes, adults i gent gran o vulnerable, i ara fem una passa endavant, però l'hem de fer amb responsabilitat per després no fer passes enrere”, segons ha declarat la presidenta.

“L'entrada en la fase 1 de Formentera és una bona notícia, però l'hem de prendre amb prudència i responsabilitat, ara comença la desescalada interna i ens queda un llarg camí fins arribar a que ens puguem obrir al turisme, primer entre illes, després nacional i finalment internacional”, segons ha detallat Alejandra Ferrer. L'arribada del turisme, que mou la nostra economia, no depèn únicament de com evolucioni aquí la crisi sanitària, sinó de l'evolució global de la pandèmia. Per la nostra part ja estem treballant en un pla de promoció, que començarà pels mercats més pròxims, per quan estiguem llestos per acollir visitants, ha dit la presidenta.

Fase 1

La presidenta ha explicat les principals mesures que ha establert el Govern central per la fase 1 i que també inclouen a les persones vulnerables si la seva situació clínica està controlada. Per una banda es recorda que s'ha de seguir mantenint la distància de seguretat de 2 metres, que s'ha de dur mascareta obligatòriament al transport públic i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat, a més de cuidar la higiene de les mans.

Les persones podran sortir de casa sense limitació a la seva mobilitat dins el municipi de Formentera, segons la primera interpretació que ha fet la presidenta del Consell del BOE. Alejandra Ferrer ha explicat que les ordres ministerials han sortit aquesta mateixa tarda, poques hores abans de la posada en marxa de la fase a Formentera, i “per les pròximes fases demanem que la informació es doni amb antelació i amb un interlocutor que ens ajudi a interpretar la normativa amb temps”.

A Formentera a partir de demà es podrà mantenir contacte social en grups reduïts d'un màxim de 10 persones, que es podran ajuntar en espais públics, terrasses de bars o cases sempre respectant les mesures de seguretat.

Terrasses, establiments de restauració i comerços

En aquesta nova fase podran obrir tots els establiments de menys de 400 metres quadrats, hauran de complir amb mesures higièniques i protocols específics. Els comerços tenen una limitació de l'aforament del 30% i hauran de garantir la distància de seguretat entre els seus clients. Les terrasses dels bars i restaurants podran tenir el 50% d'aforament, manteniment la distància de seguretat entre taules.

Des de l'àrea de Comerç s'està preparant la informació de tots els protocols que es posaran a disposició dels establiments que obriran els pròxims dies.

Servei d'informació del Consell

El Consell de Formentera posarà a partir de demà uns informadors als principals nuclis de l'illa per transmetre tota la informació sobre la nova fase de desescalada que s'inicia. La Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil també continuaran controlant i informant a la part de rústic.

Transport públic

Al transport públic és obligatori l'ús de la mascareta, l'ocupació podrà ser del 50% en els autobusos i en els taxis hi podran viatjar dos passatgers a la part de darrera i separats. Sempre es farà respectant les mesures d'higiene establertes.

La presidenta ha destacat que aquesta malaltia és molt greu, “comencem una etapa de desconfinament, però no ens podem confiar i davant. Sembla contradictori però ara mateix el més important és mantenir la distància per després poder tornar a estar junts”.


3 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera permetrà continuar les obres amb llicència prèvia a la situació d'emergència mentre duri l'estat d'alarma

El Consell de Formentera ha aprovat avui un decret de presidència mitjançant el qual deixa sense aplicació l'ordenança de remors i vibracions que cada any entra en vigor l'1 de maig i és d'aplicació fins al 15 d'octubre. Així les coses, es permetrà continuar les obres a partir de l'1 de maig i mentre duri l'estat d'alarma en cas que ja tingueren títol habilitant previ a la declaració de l'estat d'emergència.

El conseller de Territori, Rafael González, ha explicat que “ja que no s'ha pogut començar la temporada turística i l'objectiu d'aquesta normativa és no ocasionar molèsties als visitants, hem decidit deixar sense aplicació aquesta ordenança mentre duri l'estat d'alarma, perquè les obres que ja estiguin començades puguin seguir executant-se en aquest moment excepcional de crisi sanitària on començarem el mes de maig sense tenir arribada de visitants”.

Segons recull el decret, només romandran suspeses les obres per ordre estatal, que en aquests moments fan referència a obres que s'hagin de realitzar a un immoble existent on hi hagi persones no relacionades amb l'activitat d'execució de l'obra.

Cal destacar que seguirà sent d'aplicació el Protocol de mesures preventives sanitàries per limitar la propagació i el contagi del Covid-19 en el sector de la construcció.

28 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera reparteix 1.000 pantalles de protecció a personal essencial de Formentera i Eivissa

foto 2020 donacio pantalles1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet entrega avui de 100 pantalles de protecció a la subdirectora de l'Hospital de Formentera, Ilana Martínez. L'empresa alemanya, cutall GmbH & Co. KG, ha donat un total de 1.000 protectors facials que el Consell de Formentera repartirà entre els serveis essencials de Formentera i Eivissa.

El repartiment de les pantalles de protecció es farà de la següent manera: 100 a l'Hospital de Formentera, 100 per la Policia Local, Bombers i Protecció Civil, 50 per la Guàrdia Civil de Formentera, 50 per activitats prioritàries externes (dentistes o metges privats, entre d'altres), 200 pel personal de Benestar Social i personal d'atenció al públic del Consell de Formentera. Les altres 500 unitats es faran arribar a l'àrea d'Ib-Salut d'Eivissa i Formentera perquè en faci el repartiment que consideri més adequat depenent de les necessitats de la nostra illa veïna.

La presidenta ha volgut agrair al propietari de l'empresa, Joachim Nöthen, aquesta donació. “El propietari és una persona molt vinculada a la nostra illa, on passa llargues estades, i ens ha contactat per fer aquesta donació”, ha declarat Alejandra Ferrer. La seva empresa es dedica normalment a fer tall amb làser de cartellera en metacrilat, però a causa de la crisi del Covid-19 s'ha readaptat a les noves necessitats i ara fabrica aquests protectors facials, segons ha detallat la presidenta. El cost estimat de la donació és de 10.000€ ja que cada unitat té un preu de mercat de 10/12€.

22 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 87

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1