• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera suspèn actes culturals i esportius i tanca instal·lacions municipals com a mesures de contenció del Covid-19

El Consell de Formentera ha pres noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l'illa. Des de demà i durant les properes 2 setmanes se suspenen les activitats culturals i esportives i d'altres que organitza el Consell i/o es duen endavant a instal·lacions municipals.

Romandran tancades les següents instal·lacions:
Poliesportiu Antoni Blanc, Piscina Municipal i Mòdul Esportiu
Pistes poliesportives municipals, Pista des Cap de Barbaria i Camp de Futbol Municipal
Casal de Joves
Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc i Punt de Lectura de Sant Ferran
Sala d'Actes de Cultura (Cinema)
Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell
Far de la Mola
Casa del Poble de la Mola
Museu Etnològic de Sant Francesc
Torre des Pi des Català
Casal d’Entitats

Se suspenen o posposen:
Cursos i tallers organitzats pel Consell de Formentera.
Activitats com conferències, xerrades, jornades, cinema, teatre i festivals, entre d'altres organitzats pel Consell de Formentera. També es posposaran les activitats en què el Consell col·labora i/o es duen endavant a les instal·lacions de la institució insular.

Escola de Música
Se suspenen les classes no reglades que depenen del Consell de Formentera. Es mantenen les classes reglades que depenen del Govern balear.

Escoletes del Consell de Formentera
Es manté el servei per facilitar la conciliació laboral i així es segueixen les directrius de la conselleria de Salut del Govern balear. Tot i això, des del Consell es recomana que els pares, mares o tutors que tinguin la possibilitat de quedar-se els infants a casa no facin ús del servei.

Tanatori
Continua oferint el servei però es crearà un protocol amb mesures d'higiene i es donaran pautes per donar el condol.

Oficina d'Atenció al Ciutadà
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania fer servir els tràmits telemàtics a través del web: https://ovac.conselldeformentera.cat.

Serveis Socials
Continua oferint el servei però es recomana a la ciutadania que prioritzin les consultes telefòniques en lloc de l’atenció presencial. (971321271).

Transport públic
Es mantenen els serveis per garantir la mobilitat a l'illa i s'ha recomanat als taxistes i al servei de la concessionària de transport amb autobús que incrementin les mesures d'higiene seguint els protocols establerts. Així mateix es recomana a la gent gran o persones amb patologies prèvies que no facin servir el transport públic.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha explicat que "aquesta decisió s'ha pres per responsabilitat seguint les recomanacions sanitàries de posposar o ajornar qualsevol activitat que no sigui estrictament necessària per evitar que hi hagi a les nostres instal·lacions activitats grupals que puguin suposar un focus d'infecció a l'illa".

"Aquestes mesures són restrictives però apel·lem al compromís social individual per aconseguir garantir el sistema sanitari i també protegir als més vulnerables, així com fer de Formentera el lloc més segur possible en aquests moments de crisis sanitària, per tornar l'abans possible a la normalitat i recobrar la nostra activitat econòmica", ha explicat la presidenta.

"Aquestes mesures es prenen amb la informació i directrius que hi ha avui però tot l'equip de Govern està contínuament alerta, per anar adaptant els protocols, moment a moment, segons les necessitats", ha conclòs Alejandra Ferrer.

Us recordem que si teniu símptomes d’infecció heu de telefonar al 061 però no acudir a l’Hospital de Formentera. El Govern balear també ha posat un telèfon d’informació 900101863.

12 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera pren mesures per evitar la propagació del coronavirus entre els col·lectius més vulnerables, com la gent gran

foto mesures coronavirusLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan, i el vicepresident i conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, han comparegut avui matí en roda de premsa a la seu del Consell de Formentera per explicar mesures cautelars que durà endavant el Consell de Formentera en relació el nou virus SARS-CoV-2.

La presidenta ha traslladat la solidaritat de poble de Formentera “a les persones afectades pel virus, així com a les zones que pateixen una major incidència, tant pel que fa a les comunitats autònomes del nostre país, com d’altres països, especialment a Itàlia, que tan lligada està amb la nostra illa”.

Després de fer un repàs a l’avanç del coronavirus des de la seva aparició a la Xina i posterior propagació per territori nacional i les illes, tot i que a Formentera no s’ha detectat cap cas, Alejandra Ferrer ha anunciat que el Consell de Formentera en el marc de les seves competències, durà endavant “unes mesures cautelars amb l’objectiu prioritari de protegir als més vulnerables, com són els nostres majors”.

Des del pròxim divendres 13 de març i durant 14 dies, se suspèn el servei assistencial que s’ofereix a les persones majors i persones amb discapacitat al Centre de Dia de l’illa. Així mateix, des d’avui mateix i durant els pròxims 14 dies, també se suspenen les activitats dels clubs de majors de l’illa.

Ajornament d’actes
D’altra banda, també es posposen diversos actes com la celebració de l’Homenatge de la Dona Gran de Formentera prevista pel pròxim dissabte 22 de març, i la celebració de la XVIII Festa Intercultural prevista pel pròxim 29 de març. Aquestes decisions es prenen seguint les recomanacions del Govern balear i el Ministeri de Sanitat i s’aniran revisant almenys cada dues setmanes, segons ha explicat Alejandra Ferrer que ha afegit que “ara mateix estem en contacte amb totes les autoritats i entre el mateix equip de Govern de manera diària per anar actualitzant els protocols que sabeu que poden canviar d’un moment a altre”.

Missatge de tranquil·litat
Tot i això, la presidenta ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha recordat que el virus no és perillós per la majoria de la població. Alejandra Ferrer ha destacat que “són mesures per tractar de sortir d’aquesta situació com més aviat i poder tornar a la normalitat”. En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha afegit que “no ens hem d’alarmar, sinó ser responsables de manera individual, cadascun de nosaltres per poder protegir als més vulnerables. Es tracta d’una situació on és necessària la responsabilitat el compromís i la col·laboració amb el compliment de les mesures i recomanacions establertes”.

Clubs de majors
La vicepresidenta i consellera de Majors s’ha reunit amb els responsables dels clubs de majors de l’illa aquest mateix matí “per explicar de primera mà la mesura presa pel Consell de Formentera respecte a la suspensió de les activitats dels clubs de majors de La Savina, Sant Francesc, Es Cap, Sant Ferran i la Mola per evitar un focus de propagació entre aquest col·lectiu de major risc”. Aquest mateix objectiu, segons ha afegit Ana Juan, persegueix que l’Homenatge a la Dona Gran de Formentera hagi quedat posposat. “Es farà però quan puguem oferir garanties de seguretat sanitària”, segons ha especificat la consellera de Majors.

Centre de Dia
Per part seva, el conseller de Benestar Social ha explicat que aquesta tarda a les 16h faran una reunió amb els familiars dels usuaris del Centre de Dia, per explicar els motius de la suspensió del servei del centre a partir del pròxim divendres. Rafael Ramírez ha afegit que “en la mesura del que sigui possible estem preparant una bateria de mesures per facilitar la prestació de serveis a les llars dels usuaris que ho puguin necessitar, com podria ser oferir un servei de menjar, entre d’altres prestacions de serveis que es puguin donar de manera domiciliària”.

Pel que fa a l’ajornament de la festa intercultural, el conseller de Benestar Social ha destacat que avui a les 20h hi ha també una reunió convocada per explicar els motius d’aquesta decisió que s’ha pres seguint els protocols establerts per evitar situacions de risc de contagi per aglomeració de persones.

Comunicació
El Consell de Formentera reforçarà la comunicació interna amb els treballadors per donar pautes d’actuació i informació davant el coronavirus. El dijous dia 12 tindrà lloc una formació específica pels treballadors en general i altra pels treballadors que fan atenció al públic. Per la seva banda, la Policia Local i els Bombers del Consell també estan rebent informació i els protocols específics d’actuació.

Pel que fa als sectors educatius, sanitaris i esportius se’ls ha facilitat els protocol d’actuació establert. La comunicació amb les autoritats sanitàries és continua per garantir l’actualització d’aquests protocols.

Informació per visitants
El Consell de Formentera també treballa amb les navilieres per difondre informació, que s’editarà en diversos idiomes, sobre el coronavirus, com evitar la seva propagació i que fer en cas de sospita o possible infecció.

Principals directrius
Segons ha recordat la presidenta, les principals directrius són:
-En cas de bon estat de salut fer una vida normal (respectat i ajudant a la no propagació).
-En cas de sospites de possible infecció telefonar al 061, restar a casa i evitar el contacte amb altres persones.
-Les unitats volants d’atenció al Covid-19 seran les responsables de la primera atenció i estaran operatives a Formentera a partir de demà dijous 12 de març.
-En els casos lleus es recomana estar en casa i els més greus seran traslladats a Can Misses o Son Espases depenent de la seva simptomatologia.

Per informació o qualsevol dubte sobre el coronavirus, el Govern balear ha posat en marxa un nou número per no saturar el 061, es pot telefonar al 900101863.

11 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conferència sobre alimentació de Marina Ribas, demà 12 de març, al cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’

cartell 2020 xerrades families‘Què vol dir menjar bé?’ és el títol de la xerrada que oferirà Marina Ribas, mestre i divulgadora de continguts de benestar, salut i alimentació, demà 12 de març dins del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’. La xerrada se celebra a les 17 hores a la sala de plens, al costat del Centre de Dia. El cicle està organitzat per la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera, amb la col·laboració de l’àrea d’Educació, el CEP (Centre de Professorat de Formentera), i la FAPA de Formentera.

A més, hi ha servei d’acollida per a infants mentre es fan les xerrades.

11 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió entre Consell i el sector turístic i empresarial per valorar la situació en relació al coronavirus

Foto rp reaccions coronavirusJLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el president dels Hotelers de Formentera, Vicent Tur, el president de la Pimef, Pep Mayans, i la representant de la Cambra de Comerç de Formentera, Lina Tur, han ofert avui una roda de premsa després d’una reunió mantinguda avui per valorar la situació actual en relació al coronavirus.

Alejandra Ferrer ha recordat que el passat dilluns es va mantenir una trobada amb el Govern balear, els sectors econòmics , els Consells i Ajuntaments per tractar la suspensió de la fira ITB i les seves repercussions, així com les mesures que s’havien de prendre per garantir la promoció en aquest mercat.

En aquest punt, segons ha destacat la presidenta, “Formentera va traslladar la necessitat de que també es reforci la promoció no només del mercat alemany, sinó d´altres mercats com el nacional, l’italià i el francès que són molt importants per la nostra illa”.

En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que per part del Consell “estem treballant en la reorganització de la promoció per reforçar la promoció en els principals mercats emissors, com són el nacional i l'italià, a més de establir estratègies per suplir les promocions anul·lades”.

Pla de contingència
La presidenta i els representants de la patronal han reclamat un pla de contingència al Govern balear. “Hi ha preocupació entre els empresaris perquè en les properes setmanes s'ha de fer la contractació de personal, i la incertesa de la situació actual crea inseguretat, tant als treballadors com als empresaris. En el cas que la situació es prolongui demanarem algun tipus d'ajuda en aquest sentit, de manera similar al que es va fer amb la caiguda de Thomas Cook”.

Flexibilitzar les reserves
El president dels hoteleres ha explicat que de moment no hi ha hagut una davallada de reserves, però sí “en l’ultima setmana una ralentització de les reserves per part del mercat italià”. Per donar garanties i confiança als visitants Vicent Tur ha demanat al sector que “flexibilitzin les reserves”, com ja han fet des del sector aeri, agències de viatges i touroperadors per donar confiança als nostres visitants, donant oportunitat de modificar o cancel·lar les reserves de manera flexible.

Salut
Alejandra Ferrer ha assenyalat que a les illes “tenim una molt bona sanitat pública i les autoritats sanitàries estan posant totes les mesures possibles per garantir l'atenció tant dels residents, com per atendre possibles casos de contagi d'aquelles persones que puguin estar malalts en la seva estada a Formentera”.

A més, per part de l’administració turística i de sanitat s’està de manera continua actualitzant el protocol específic per definir les actuacions per treballadors i visitants. El pròxim dilluns 9 de març te lloc una reunió convocada pel Govern balear amb els Consells, Ajuntaments i responsables sanitaris, per continuar treballant aquests aspectes, segons ha explicat la presidenta.

Alejandra Ferrer també ha destacat que des del Ministeri de Turisme i de Sanitat “ens han informat que s’està treballant en un protocol específic per a l´establiment de mesures en els diferents casos que ens podem trobar al sector turístic. Per estar preparats, tant pel que respecta a la protecció dels treballadors, com dels clients”.

Precisament, el president de la Pimef ha assenyalat la necessitat de disposar d’aquest protocol per traslladar-lo als seus associats i que així “els empresaris i treballadors tenguin clar el protocol que han de seguir segons les recomanacions dels tècnics”. De moment, la Pimef ja ha traslladat als establiments les mesures d’higiene específica que han de dur a terme, segons ha destacat Pep Mayans.

Per part seva, Lina Tur ha demanat prudència i ha assenyalat que des de la Cambra de Comerç “estem a l’expectativa de com evoluciona la situació i seguirem les directrius de les autoritats sanitàries”.

Crida a la tranquil·litat
Tant des del Consell, com des del sector, s’ha fet una crida a la tranquil·litat, “es tracta d´un problema global en què nosaltres només podem actuar de manera local i en aquests moments estem a l'espera de la seva evolució, mentrestant, el Consell, juntament amb el Govern i els sectors empresarials i turístics de l'illa estam treballant de manera conjunta posant tots els recursos que estan en la nostra mà per assegurar la temporada turística pensant en una evolució positiva”, segons ha conclòs la presidenta.

5 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Alejandra Ferrer destaca que les illes han d’estar unides per aconseguir l’objectiu comú de sostenibilitat

foto 2020 dia iles 1El Consell de Formentera ha celebrat avui el Dia de les Illes amb un acte institucional que ha tengut lloc a les 12h a la plaça de la Constitució. La presidenta Alejandra Ferrer ha fet el discurs institucional on ha destacat tots els avanços que ha viscut l’illa de Formentera des que al 2007 amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Balears es va aconseguir un Consell propi per Formentera.

Tot i això, Alejandra Ferrer també ha explicat els reptes de futur que li esperen a l’illa de Formentera, entre els que ha destacat que s’han de garantir els drets bàsics de la població i “un dels més importants és el de tenir accés a un habitatge digne. Aquesta problemàtica s’ha abordar amb contundència des de totes les administracions, i de forma coordinada”.

La presidenta també ha fet referencia a la necessitat de seguir treballant per fer de Formentera una illa sostenible social, econòmica i mediambientalment, i en aquest sentit ha assenyalat que es continuaran fent passes per la sostenibilitat de Formentera. Aquest serà el segon estiu de posada en marxa del projecte formentera.eco que “permet regular l’entrada de vehicles en els mesos de major afluència per poder seguir preservant la nostra illa per futures generacions i garantir la qualitat de vida dels residents i millorar l‘experiència dels nostres visitants”.

La regulació de l’estany des Peix, el tancament del cicle de l’aigua, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i la millora del reciclatge, són altres dels reptes que ha anomenat Alejandra Ferrer. La presidenta ha destacat que en un dia com avui “les illes han d’estar unides en els seus objectius comuns, perquè volem una societat justa, un medi ambient protegit i una economia sana i compartida. Volem una societat culta, lliure, cohesionada i solidària”.

Lectura poètica
Abans del discurs institucional s’ha fet una lectura poètica de 5 fragments de poemes de 4 poetes, un de cada illa de les Balears. L’ex-batle de Formentera, Isidor Torres, ha llegit un fragment del poema "Les illes" del poeta mallorquí, Guillem d'Efak. Tot seguit, la professora Selva Garrone ha recitat un fragment d’un poema d’un poeta de la seva terra natal, Menorca, el fragment del poema que du per nom “No t'he parlat avui...” del poeta Pere Gomila.

A continuació els joves estudiants, Sasha Riccardo i Munay Guzman han interpretat dos fragments de dos poemes de la poeta Nora Albert d’Eivissa, “Lletra menuda” i “Sal i Silenci”. Finalment, la directora de l’escola de Sant Ferran i escriptora Neus Costa ha interpretat un fragment d’un poema de la poeta formenterera Maria Teresa Ferrer, dins “L'espera de la letargia”.

A l’acte han assistit els consellers i conselleres de l’equip de Govern i l’oposició així com el director general de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, entre d’altres autoritats. En acabar les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells han fet una demostració de ball pagès a la mateixa plaça. Després s’ha ofert una degustació de productes típics de Formentera al públic assistent.


1 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 19 de 81

19

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1