• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Presentació del llibre "El oficio del artista", de l'autora Maria Vila

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 24 de novembre a les 19.30 h es presentarà el llibre El oficio del artista, de l'autora Maria Vila, a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc. La presentació serà a càrrec de l'autora, Maria Vila.

L'objectiu principal del llibre El oficio del artista, segons explica l'autora, "és aportar referents a totes les persones que vulguin dedicar-se plenament al món de l'art; així mateix, és una reflexió sobre per què el 85 % de la població mundial no exerceix l'ofici que realment li agradaria, la qual cosa suposa una pèrdua de capital humà abismal". A través d'entrevistes a diversos artistes d'Eivissa i Formentera que, amb optimisme i perseverança, han aconseguit viure del seu ofici expliquen com ho han aconseguit. En aquesta obra s'aborden grans temes universals com els diners, la salut i l'amor des d'una perspectiva que pretén esborrar els estereotips negatius al voltant d'un ofici tan generós. "Si vols saber com és viure de l'art i què passaria si en la nostra societat hi hagués menys soldats i més artistes, aquest és el llibre!", conclou l'escriptora.

Maria Vila és una escriptora, traductora i cal·lígrafa establerta a Eivissa. Llicenciada en Dret per la Universidade da Coruña, màster en Drets Humans per la Universitat Carlos III de Madrid i doctora en Antropologia i Treball Social. Ha viscut molts d'anys a l'estranger amb persones de diverses cultures i ha treballat amb equips interdisplinaris, per la qual cosa parla diverses llengües com anglès i àrab, entre d'altres. Ha publicat diverses obres, com Querida flor, Por amor, Manual del amante, i ha col·laborat en el llibre Amb lletra de dona, publicant recentment i que parla de les dones escriptores locals.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi maria vila

Els bombers del Consell de Formentera fan un curs d'estabilització d'estructures col·lapsades

foto 2022xi curs bombers AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els Bombers del Consell de Formentera han realitzat un curs (nivell I i nivell II) sobre diagnòstic i estabilització d'estructures col·lapsades. El curs es va fer la setmana passada i era de 28 hores entre teoria i pràctica. El varen realitzar un sergent, un cap, sis bombers i un tècnic aparellador del Consell del Formentera, així com un suboficial dels bombers del Consell d'Eivissa.

D'aquesta manera els bombers i altres tècnics s'han preparat per poder actuar davant una possible emergència de col·lapse d'estructures, tant en la fase prèvia com de post col·lapse.

16 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera s'incorpora al projecte pilot d'Oficines de Justícia que 'agilitzarà i aproparà el servei a la ciutadania'

foto 2022xi oficina justiciaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha assistit avui a Madrid a la presentació del projecte pilot d'Oficines de Justícia, al qual s'incorpora Formentera, i que servirà per "agilitzar, modernitzar i apropar el servei judicial a la ciutadania de l'illa", segons ha destacat la presidenta.

La presentació de les Oficines de Justícia ha estat presidida per la ministra de Justícia, Pilar Llop; el secretari d'Estat de Justícia, Tontxu Rodríguez, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, que han avançat els objectius d'aquestes oficines que, segons el ministeri que dirigeix Pilar Llop, "donen resposta a la necessitat d'apropar la justícia a la ciutadania, fer-la més senzilla, accessible i eficient".

Ana Juan ha participat en una taula de debat amb altres representants d'institucions locals que desenvolupen el projecte i ha assenyalat que "la col·laboració entre les administracions locals, autonòmiques i estatal és fonamental per avançar en una administració més àgil i que a Formentera, per mor de la triple insularitat, aquesta transformació del Jutjat de Pau en Oficina de Justícia suposarà una millora del servei, més àgil i dinàmic i evitarà desplaçaments a Eivissa i Palma; crec que és un projecte molt il·lusionant per a la nostra illa". Així, els llocs de feina de les actuals secretaries de jutjats de pau "es consoliden i s'omplin de contingut, perquè la prestació de serveis es reforça i s'amplia", ha incidit la presidenta.

Les Oficines de Justícia ocuparan el lloc dels actuals jutjats de pau, i atendran les necessitats de la ciutadania i la realitat tecnològica del nostre país, a la vegada que ampliaran els serveis públics que s'ofereixen a tots els municipis.

Després de la posada en marxa de l'Oficina de Justícia de la comarca de Tarassona a principis de novembre, la següent oficina que començarà amb el servei serà la de la nostra illa, en la qual s'està treballant des de Formentera de manera coordinada amb el Ministeri de Justícia.

11 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Constitució de la Comissió insular de residus de Formentera per establir els projectes a finançar a través del cànon de residus

foto 2022xi comissio residus ALa presidenta del Consell de Formentera; Ana Juan, el conseller d'Economia i Hisenda; Bartomeu Escandell, el conseller de Medi Ambient; Antoni Tur, juntament amb el conseller de Medi Ambient del Govern balear; Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han participat en la constitució de la Comissió insular de residus de Formentera.

A la reunió s'han establert els criteris de distribució del Fons de Prevenció i Gestió de Residus per als exercicis de 2022 i 2023. Aquests recursos provenen de la recaptació del cànon de residus a l'illa i s'estima que es disposarà d'un màxim de 119.808,71 euros. El pressupost s'ha de dedicar a actuacions que fomentin la prevenció, la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus (amb la fracció orgànica com a fracció preferent), així com campanyes de sensibilització.

La presidenta Ana Juan ha explicat que "els recursos generats per aquest cànon retornaran en forma d'inversions a la nostra illa". En aquest sentit, s'han emplaçat a seguir treballant per decidir entre tots quina serà la destinació final del cànon, tot i que ha assegurat que "seran projectes destinats a la millora de la gestió dels residus i del reciclatge, entre d'altres".

Mir s'ha congratulat de posar en marxa les comissions de residus arreu de l'arxipèlag, "una eina territorialitzada i que facilita el retorn en forma d'inversió a cada illa, per poder destinar-ho a projectes que ens ajudin a reduir els residus i a gestionar-los millor per poder assolir els objectius de la Llei de residus".

L'import del cànon depèn del grau d'implementació de sistemes selectius de recollida de residus a cada municipi i té com a objectiu que l'import vagi disminuint progressivament a mesura que els municipis incorporin plenament el pagament per generació i els sistemes de recollida selectiva de la fracció orgànica. El que es potencia, doncs, és l'assoliment dels objectius de la Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats de les Illes Balears així com la normativa estatal i europea. En assolir aquests objectius, el cànon serà residual.


3 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Infants i joves de Formentera participen en un vídeo contra la violència i l'assetjament escolar

El primer dijous de novembre de cada any se celebra el Dia Internacional contra la Violència i l'Assetjament Escolar, inclòs el ciberassetjament. Avui, el Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, ha fet públic un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials de la institució però també a les escoles, a l'institut de l'illa i al Casal de Joves per conscienciar els infants i joves de la importància de no assetjar cap company, denunciar els fets si veus que algú assetja un altre o cercar ajuda si t'estan assetjant.

Infants i joves dels centres escolars de l'illa són els protagonistes del vídeo que d'una manera directa transmeten aquest missatge. La policia tutor de la Policia Local de Formentera, Pilar Daviu, tanca l'audiovisual recordant els joves que tenen figures de suport que són allà per ajudar-los. El conseller d'Interior, Josep Marí, ha assegurat que amb aquest vídeo "també pretenem visualitzar la figura de la policia tutor com un agent de proximitat, perquè els infants i joves sàpiguen que poden trobar suport en ells sempre que ho necessitin".

L'assetjament escolar és una fustigació permanent d'una o més persones cap a un estudiant, on en general es produeixen agressions verbals o físiques, sense haver-hi una causa aparent perquè ocorrin. D'acord amb l'informe redactat per la UNESCO, un de cada tres estudiants és víctima d'assetjament escolar per part dels seus companys.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat que hem aprofitat la celebració del mes Dia de la Infància i la Joventut per afegir-nos també a aquest dia de conscienciació contra l'assetjament escolar, ja que "és necessari ajuntar esforços entre totes les parts implicades en l'educació dels infants i joves, com són els centres escolars, però també les famílies, institucions i la societat en general, perquè l'educació i el futur dels nens i nenes sigui inclusiu i es respectin els drets de tots els éssers humans".

3 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi assetjament

Més articles...

Pàgina 20 de 139

20

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE