• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Servei d'Assessorament Lingüístic

Presentació del voluntariat lingüístic del Consell Insular de Formentera

voluntariat_linguistic_11El Consell Insular de Formetera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, posa en marxa el programa de voluntariat lingüístic.

El voluntariat lingüístic pretén crear una xarxa de persones catalanoparlants que vulguin mantenir converses amb persones interessades a perfeccionar els seus coneixements de català i que per motius diversos no tenen oportunitat de practicar-lo. El plantejament inicial, per tant, és la de fer partícip la ciutadania de Formentera en l’aprenentatge i millora de les habilitats lingüístiques de tota persona que desitgi practicar i millorar el seu català.

Per ser voluntari o voluntària lingüística només cal ser major d’edat i tenir, com a mínim, una hora disponible a la setmana, que és el que dura cada cita lingüística. En total, la persona voluntària es compromet a disposar d’un total de 10 hores per a cada persona usuària, és a dir, 10 cites lingüístiques. Les hores i els dies de les converses seran proposats pels mateixos voluntaris, amb l’horari dels quals els usuaris, s’adaptaran.   

Les cites lingüístiques no pretenen ser cap tutoria personalitzada ni cap mena de substitut d’una classe convencional de català, en les quals, l’alumne espera i demana ser corregit en tot moment o confia a ser alliçonat amb nous conceptes gramaticals. Contràriament, aquestes converses busquen que entre el voluntari i l’usuari s’estableixi una confiança tal que permeti converses obertes a la improvisació, a l’actualitat del moment, a interessos particulars, a aficions, etc.  

La primera cita l’estableix el SAL de Formentera, i es fa en un bar establert prèviament, per tal d’afavorir i facilitar la comoditat del primer contacte de la parella lingüística. Aquesta primera consumició va a càrrec del Consell Insular

Servei d’assessorament lingüístic

El Consell Insular de Formentera disposa d’un Servei d’assessorament lingüístic, al qual tota la ciutadania que ho desitgi pot adreçar consultes lingüístiques o enviar textos breus per a la seua revisió. A més, el servei també ofereix la possibilitat de traduir cartes de restaurants o cafeteries.

A SAL (Servei d’assessorament lingüístic) també us informarem dels cursos de català dels diversos nivells que es realitzen arreu de l’illa, de les subvencions existents per a la retolació en català dels establiments, a més, de la futura posada en marxa del Voluntariat Lingüístic, programa en el qual, tant si sou catalanoparlants com si el que voleu és practicar i millorar el vostre català, us hi volem veure.

Ens podreu trobar a l’Àrea de Cultura, a l’avinguda de Porto-salè s/n. Si voleu contactar amb nosaltres, ho podeu fer al telèfon 971 321 275, ext. 25 o a través del correu electrònic sal@conselldeformentera.cat

Més informació:
- Direcció general de política lingüística

pol_linguistica_govbalear_1

dicc_llenguacatalana_1

dicc_catvalbalear_1

enciclopedia_cat_1

termcat_1

dinamitz_linguistica_1