• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Patrimoni

Curs de cuina tradicional durant els mesos de gener, febrer i març

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, i l'Associació Gastronòmica de Formentera Es Forn organitzen un curs de cuina tradicional durant els mesos de gener, febrer i març.

El curs es dividirà en cinc sessions i a cada una s'elaborarà un plat típic de la gastronomia tradicional de l'illa. A la primera sessió es prepararà sofrit pagès i tendrà lloc el pròxim dimarts, 31 de gener, a les 17 h a la cuina del menjador del nou CEIP Sant Ferran de ses Roques.

La resta de sessions es duran a terme els dies 14 de febrer, 21 de febrer, 14 de març i 28 de març i s'elaboraran les següents receptes: guisat de peix, bullit d'ossos, peix escabetxat i flaó, respectivament.

Les places són limitades i els interessats han d'enviar un correu electrònic a coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat. Una vegada inscrits, rebran un correu electrònic de confirmació.

25 de gener de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023i taller cuina

Cedits a l'Arxiu del Consell Insular de Formentera un mapa del segle XVIII i un contracte matrimonial del XIX

foto 2022xii arxiuLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha signat avui l'acta de donació de dos arxius històrics amb José María Ortiz que ha cedit al Consell de Formentera un contracte matrimonial del segle XIX i un mapa de l'illa de Formentera del segle XVIII. La presidenta, Ana Juan, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, que també ha assistit a l'acte de signatura, han agraït aquesta donació que passa a formar part de l'Arxiu del Consell Insular de Formentera i permet conèixer part de la història de l'illa.

El contracte matrimonial és un contracte notarial de dos fulls escrits, datat el 31 de maig de 1817. Recull els acords matrimonials entre Francisca Guasch Juan i Josep Riera. Al document es descriu el dot de la núvia i les herències en cas de mort d'un dels dos cònjuges i de la futura descendència. Pel que fa al mapa de l'illa de Formentera, és obra del cartògraf del segle XVIII Joseph Roux. Els dos documents es troben en bon estat de conservació.


22 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Salsa de Nadal, al taller de cuina tradicional de desembre

L'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera i l'Associació Gastronòmica de Formentera Es Forn organitzen un taller de salsa de Nadal per a aquest mes de desembre.

El taller es realitzarà el 20 de desembre a les 16 h al Centre Antoni Tur "Gabrielet".

Les places són limitades i els interessats han d'enviar un correu electrònic a coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat. Una vegada inscrits, rebran un correu electrònic de confirmació.


13 de desembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xii tallers cuina salsa 2022

El Consell de Formentera torna a impulsar el programa de voluntariat lingüístic 'Parlam?'

El Consell de Formentera, a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, informa que ha engegat novament el programa de voluntariat lingüístic "Parlam?", que consisteix a posar en contacte persones que volen compartir el seu català amb persones que el volen aprendre millor, agafar confiança o simplement practicar-lo.

Tant si es vol ser voluntari com usuari del programa, tan sols és necessari ser major d'edat, tenir una hora disponible a la setmana i comprometre's a quedar un mínim de cinc vegades. La primera trobada lingüística sempre es concerta a través del Servei d'Assessorament Lingüístic, i es realitza, després del primer contacte, en un bar de l'illa. De fet, la consumició d'aquesta primera trobada va a càrrec del SAL.

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que "amb aquesta iniciativa cream nous espais de conversa on els aprenents poden fer servir el català amb més confiança".

Per inscriure-s'hi, els interessats han d'enviar un correu electrònic a sal@conselldeformentera.cat i, a continuació, es concertarà la primera trobada amb la parella lingüística en funció de la disponibilitat horària.


24 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi voluntariat

El Consell escomet tasques de manteniment i conservació a sa Senieta

foto 2022xi senieta AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, informa que durant les darreres setmanes s'han dut a terme diverses actuacions de manteniment i conservació a sa Senieta.

A finals d'agost es va impermeabilitzar una part de la coberta plana d'aquest immoble protegit amb la figura de Bé Catalogat (BC) i durant aquestes últimes setmanes s'han fet consolidacions puntuals, amb morter de calç, així com un emblanquinat amb calç de les façanes a fi de garantir la protecció i la conservació dels murs.

Aquestes actuacions s'emmarquen en una proposta tècnica elaborada i dirigida per una persona especialista en restauració de béns culturals i han comptat en tot moment amb la supervisió de l'àrea de Patrimoni. L'import aproximat de les tasques és de 33.000 euros.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que "les tasques de manteniment són necessàries per garantir el manteniment i conservació de sa Senieta", i ha afegit que es tracta "d'obres prèvies a la redacció del projecte de rehabilitació de la casa com a futura seu del Museu de Formentera".

Està previst comptar amb finançament del Govern de les Illes Balears, que és l'administració que actualment té cedit l'ús de l'edifici per elaborar el projecte de rehabilitació de sa Senieta com una de les tres seus del futur Museu de Formentera.


15 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 11

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera