• Català
  • Castellano
  • English
Sala de Cultura / Cinema

Sala de Cultura / Cinema

Interior Sala de Cultura de Cinema


La Sala de Cultura de Formentera inicia la seua història l'any 1979 amb la redacció del projecte i l'adjudicació de les obres a l'empresa constructora. Després de diversos replantejaments del projecte i modificacions, la Sala s'acaba l'any 1987 i s'inaugura oficialment a les festes de Sant Jaume d'aquell mateix any amb una conferència de l'historiador D. Joan Marí Cardona. No és però, fins al 20 de febrer de 1988, quan la Sala Municipal de Cultura inicia la programació estable i ininterrompuda fins al dia d'avui. Aquell 20 de febrer d'ara fa 25 anys, s'estrenava el cinema amb la pel·lícula La misión. Aquesta sala polivalent compta amb una programació estable de cinema amb una pel·lícula o dues setmanals cada divendres i diumenge.

La Sala de Cultura acull el Programa Illa a Escena , programa d'arts escèniques i musicals amb propostes adreçades a tots els públics, adults i infantils

Altrament la Sala de Cultura també ofereix conferències, presentacions de llibres, festivals escolars....
Capacitat de la sala: 268 persones

 

Material físic:
Equipament per a l'escenari: tubs, accessoris de subjecció i mecanització, barres electrificades, mànegues multifilars i garres de subjecció.
Estructura de l'escenari: una estructura de suport amb barres per poder penjar la càmera negra i un sistema electrificat que permet col·locar els focus (amb 48 punts focals) i en ser una estructura permanent facilita el muntatge.
Càmera negra: teló de fons de 2 peces, 8 cametes i 4 bambolines. La càmera negra és de llana i ignífuga (que fa inflamables les matèries combustibles).
Plànol de llums: taula de control d'il·luminació.
Làmpades: 8 PC+PF, 4 R+PC, 4 panorama i recanvis.
Equip de so: taula de control.
Material sonor: un transmissor de petaca, transmissor de mà, micròfon de diadema, micròfon de solapa, 3 micròfons de penjar sense capçal i 3 càpsules cardioide per micròfon.
Piano de cua

Programació:
Cinema comercial
Illa a Escena

Cinema comercial:
El 1988 amb la inauguració de la Sala de Cultura de Formentera es reprengué l'oferta cinematogràfica de novetats, gràcies a una gestió autònoma i professionalitzada d'aquest espai polivalent.
Actualment el cinema ofereix una programació cinematogràfica comercial actual i estable cada divendres i diumenge de l'any i programa cinema infantil en llengua catalana un dissabte de cada mes.

Contacte:
Av. de Portossalè · Sant Francesc Xavier · tel. 649 76 07 06 (Joan) · 971 32 22 78 · fax 971 32 22 51

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera