• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

"Natatam", un espectacle de dansa contemporània adreçat als infants a la Sala de Cultura de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 26 de novembre, a les 18.00 h la Sala de Cultura (Cinema) acollirà l'espectacle de dansa familiar Natanam, guanyador del Premi Feten 2021 a l'apropament de la dansa a la primera infància. L'obra de teatre s'inclou dins la programació de l'Illa a Escena.

En aquest espectacle de dansa contemporània, Natanam, apareixen dos intèrprets, dos amics, dos còmplices que es troben en una sala de jocs. Descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra ordenats i a la seua disposició, i la sala pot convertir-se en una platja, un desert, la mar.

Els protagonistes troben molta terra i sal, amb les quals dibuixen en terra mentre canten i reflexionen sobre on van les coses que desapareixen. "Conversen sobre el món i les persones, que són com focs grans, al·lots i focs de tots els colors; dialoguen amb la paraula i també amb els seus cossos en l'espai", exposen els artistes.

"Natanam" significa dansa en sànscrit, i aquest és el punt de partida de l'espectacle: "oferir als més petits, a la primera infància, un espai i un temps de sensacions a partir de la puresa de la dansa", expliquen des de la companyia.

La companyia DA.TE Danza
DA.TE Danza fa més de vint-i-tres anys que crea, produeix i exhibeix espectacles de dansa contemporània, dansa-teatre i teatre amb objectes dirigits a públic infantil i adolescent, des de la primera infància fins a l'adolescència.

Tots els projectes de la companyia compten amb la col·laboració estable de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, que pertany al Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya, i amb l'Agencia Andaluza de Instituciones Culturales, de la Conselleria de Cultura i Patrimoni Històric de la Junta d'Andalusia.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

18 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi natanam

Presentació de les Festes de Sant Francesc

foto 2022xi presentacio festes sfrancescDivendres 2 de desembre de 2022

19.00 h Jornades micològiques
Conferència sobre bolets a càrrec de Joan Carles Salom
Sala d'actes del Consell Insular, plaça de la Constitució
Ho organitza: Grup Micològic FCB

Dissabte 3 de desembre

10.00 h Esmorzar de frit de polp
Jardí de ses Eres. Preus populars
Ho organitza: Associació Gastronòmica Es Forn

11.00 h Jornades micològiques
Exposició i identificació de bolets trobats a Formentera
Sala d'actes del Consell Insular, plaça de la Constitució
Ho organitza: Grup Micològic FCB

12.00 h Missa a l'església de Sant Francesc

13.00 h Processó

13.30 h Ballada amb les colles Es Pastorells i Es Xacoters i convit d'orelletes
Plaça de la Constitució

14.30 h Arròs de matances
Envelat de sa Senieta. Preus populars
Ho organitza: Associació Gastronòmica Es Forn

20.00 h Torrada popular i actuació musical de Verónica San Juan
Jardí de ses Eres
Ho organitza: Associació Reis Mags

22.00 h Sa Flower
Plaça de la Constitució
Ho organitza: Sa Raval des Pa i Oli

Dijous 8 de desembre

Minimarató Formentera. XLIII edició Memorial John Tunks
10.30 h Plaça de la Constitució
Inscripcions a: www.elitechip.net

17 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

----------

cartell 2022xi festes sfrancesc

 

-----------

cartell 2022xi sa nostra flower

 

'Informe de camarera', una mostra de l'artista canari Alejandro Robaina sobre la feina de les cambreres de pis per commemorar el 25N

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 21 de novembre a les 19.00 h s'inaugurarà l'exposició "Informe de camarera" de l'artista canari Alejandro Robaina Vera a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell". Aquesta mostra s'inclou dins dels actes organitzats per al 25N per Espai Dones i l'àrea d'Igualtat del Consell.

Des de petit, l'artista ha estat vinculat a la vida de les cambreres de pis i ha conegut en primera persona les seues converses, les seues lluites laborals, alegries, però també dolències (de la seua tia, mare, cosines ja que totes s'han dedicat a la neteja d'habitacions d'hotel).

A l'exposició hi ha un eix central que es una base de dades d'un excel que està construït pels fulls de feina de les mateixes cambreres de pis, on es recull informació del seu treball en complexos turístics de les Canàries des dels anys setanta. A través de l'arxiu de fotografies d'aquesta feina, l'autor ha creat tretze sèries fotogràfiques vinculades a aquesta base de dades, és a dir, a la feina de les cambreres de pis.

La mostra també està vinculada amb la celebració del 25N, Dia contra la Violència de contra les Dones, segons assegura Alejandra Robaina Vera, ja que, "per exemple, insta les cambreres de pis a recordar com varen ser tractades en els anys setanta a l'altra arxipèlag espanyol, hi havia falta de respecte cap a elles, i moltes vegades havien d'anar acompanyades per por, precisament, de la violència de gènere".

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 21 de novembre a les 19.00 hores i es podrà visitar fins al 3 de desembre a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell", de dilluns a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Dilluns al matí, diumenges i festius, la sala romandrà tancada.


17 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi informe de camarera

Concert de Santa Cecília a l'església de Sant Francesc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que el pròxim dissabte 26 de novembre a les 20 h a l'església de Sant Francesc tendrà lloc el Concert de Santa Cecília a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. L'entrada és lliure.

Més de cinquanta alumnes participaran en aquesta celebració amb un programa molt variat: música africana, música tradicional, música sacra... I serà interpretat per diferents agrupacions de l'escola, entre elles la Coral Polifònica de Formentera, el Cor Infantil i la Banda Muncipal de Formentera.


16 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi santa cecilia

"El retorn del senyor dels contes" al Punt de Lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran ha programat el contacontes El retorn del senyor dels contes el pròxim dimecres 16 de novembre a les 17.00 h.

El senyor dels contes és un llibreter balear amb família de Menorca, nascut a Mallorca i que actualment viu entre Eivissa i Formentera. D'aquesta manera, el personatge contarà les rondalles del geperut i les fades de l'illa d'Eivissa; na Catalineta i na Catalinota de Menorca; en Vit de Mallorca, i en Xomeuel·lo de Formentera. "Un conjunt d'històries de la cultura popular de les nostres illes plenes de valor i tradició", segons explica el narrador, Lluís Valenciano. El retorn del senyor dels contes és la segona part de l'espectacle El senyor dels contes. Aquest contacontes tendrà una durada de 40 minuts i està dirigit a infants de 4 a 9 anys. No cal fer reserva prèvia i l'entrada és gratuïta.

Lluís Valenciano Gener és llicenciat en art dramàtic (2010), especialitzat en interpretació textual, i amb possessió del títol de màster universitari en estudis avançats de teatre (especialitat de direcció) i té una llarga trajectòria en el món de la interpretació.


9 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi retorn senyor contes

Més articles...

Pàgina 1 de 113

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera