• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

La mostra ‘Un día perfecto’ de Juan Moreno reflexa un món surrealista amb tints irònics

cartell 2021 un dia perfectoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 30 d’agost a les 19 hores obri portes la mostra de Juan Moreno, “Un día perfecto”, a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. En aquesta exposició el protagonista principal és el dibuix, en combinació amb altres tècniques artístiques com ara aquarel·les, pintures i reproduccions impreses de les obres.

La temàtica d’aquesta mostra gira directament o indirectament sobre llocs, situacions o personatges propis de l’illa de Formentera. Després de l’exposició “Universos paralelos” del 2016 i “Fallo del sistema” del 2018, en les quals l’artista donava la seva visió personal de l’illa, Juan Moreno presenta aquest projecte com a continuació.

Mantenint la mateixa dinàmica, reflectint un món surrealista amb tints irònics, mostrant un imaginari entre el real i el fictici. En l’exposició ens mourem per diferents llocs icònics de Formentera: Fonda Pepe, plaça de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola, entre d’altres. També apareixeran en les obres diferents personatges, tant imaginaris com locals. Sempre buscant explicar una història en cada il·lustració o pintura, que a la vegada, l’espectador podrà reinterpretar a la seva manera.

Juan Moreno ve del món del còmic i la il·lustració, amb una base de dibuix una mica “academicista” (dibuix clàssic), amb influències de la cultura pop sobretot del còmic. En l’àmbit local ha estat cofundador, juntament amb Vicent Ferrer, de la revista de còmic formenterer ADN. Revista que actualment s’ha tornat a publicar.

La mostra es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, del 31 d’agost a l’11 de setembre de 2021, de dilluns a dissabte, d’11 a 14 hores i de 18.30 a 21.30 hores. L’inici de l’exposició és el dilluns 30 d’agost a les 19 hores.

26 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Sòl de Formentera (Una mirada subjectiva)’ de Mar Novell a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 sol de formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 16 d’agost a les 19 hores obre portes a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” l’exposició de collages “Sòl de Formentera (Una mirada subjectiva)” de Mar Novell. Aquest projecte fotogràfic neix i es nodreix en la tardor de 2020 durant les passejades de la fotògrafa pels camins de l’illa de Formentera. És un projecte estretament lligat a l’illa perquè és el seu lloc de partida i el seu hàbitat natural.

Les imatges que presenta Mar Novell són una visió del sòl de Formentera en totes les seves versions: marítimes, polsoses, arenoses, asfàltiques, rocoses, pedregoses, etc. Imatges que, al mateix temps, són la traducció palpable i visible d’una mirada vertical: els ulls aquest cop no miren la bellesa del seu horitzó sinó la terra que trepitgen. Una mirada que actua de canal interconnectant l’exterior amb el seu interior i, per tant, una mirada subjectiva que converteix una imatge anònima en un enquadrament artístic.

Mar Novell va néixer a Lleida l’any 1975, i és de formació humanista i cultural. Professionalment, vinculada al món de la publicitat, la comunicació i la gestió cultural.

La mostra es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, del 17 al 28 d’agost de 2021, de dilluns a dissabte, d’11 a 14 hores i de 19 a 21 hores; els diumenges i els dilluns de matí, la sala roman tancada.


12 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Terra, aigua i aire’, de Cynthia Díaz, arriba al centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 cynthia diaz AEl centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acull des de demà dia 10 fins al 19 d’agost la mostra ‘Terra, aigua i aire’ de la pintora Cynthia Díaz, una exposició que connecta aquests tres elements essencials a l’illa de Formentera.

La mostra que presenta la pintora asturiana resident a l’illa és una col·lecció pictòrica rica en colors de 12 obres en acrílic sobre tela i aquarel·les i grafits de petit format, i que plasma diferents moments de la vida a l’illa.
L’horari de visites és de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18.30 a 21.30 hores.


9 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Entrada gratuïta al Far de la Mola aquest dissabte 7 d’agost

cartell 2021 far de la mola gratuitaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el 7 d’agost coincidint amb el Dia Mundial dels Fars l’entrada al Far de la Mola serà gratuïta. A l’estiu i fins al 31 d’octubre l’horari al far és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge, de 17 a 21 h. Els dilluns roman tancat.

El Far de la Mola està dividit en dues àrees expositives. D’una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, un espai reservat a exposicions artístiques de caràcter temporal. Cal recordar, que l’entrada per als residents de Formentera és sempre gratuïta.

3 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Editats els volums 5 i 6 de la revista ‘Formentera’

foto 2021 revista formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha editat els volums 5 i 6 de la revista “Formentera”, corresponents a les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona dels anys 2015 i 2016.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat: “Hem reprès l’edició d’aquesta revista i volem posar-la al dia perquè des de l’àrea de Patrimoni consideram que contribueix a enriquir la producció científica relacionada amb el patrimoni cultural de l’illa”. La consellera ha avançat, a més, que “tot i que l’any 2020 no es varen celebrar aquestes jornades per mor de la covid-19, es farà una publicació amb els articles que s’havien d’haver presentat”. També, si la situació sanitària és favorable, a l’octubre tornaran a celebrar-se de manera presencial.

Com en els volums anteriors, les àrees del coneixement a les quals s’adscriuen els articles són diverses, però sempre dins l’àmbit de les humanitats i les ciències socials.

D’aquesta manera en el volum 5, hi ha la contribució de Fanny Tur Riera sobre les mestres de Formentera i les primeres escoles; Ángel Custodio Navarro Sánchez se centra en la protecció que es fa des de Formentera del dret civil de les Pitiüses; María José Escandell Torres exposa el resultat del control arqueològic de les obres de restauració de la casa rectoral de Sant Francesc Xavier; Francesca Tugores Truyol analitza a fons l’obra de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, i Virgilio Martínez Enamorado fa una posada al dia de l’epigrafia àrab trobada a l’illa de Formentera.

En el volum 6, Maria Bofill Martínez arriba a conclusions sobre les comunitats prehistòriques de Formentera a partir de l’estudi de l’utillatge macrolític; sense sortir de l’arqueologia, Enrique Aragón Núñez i Javier Rodríguez Pandozi, a partir del derelicte de s’Espardelló, fan una proposta sobre les interrelacions marítimes en el mar Balear en època Baix imperial. Sense abandonar l’àmbit marítim, però centrat en època moderna, Santiago Colomar Ferrer, estudia com Formentera es va convertir en una base de corsaris nord-africans. Ja en terra, Olga Cardona Guasch, explica, des del punt de vista del dret, la qüestió de la titularitat dels camins i les servituds de pas. Finalment, Enric Ribes i Marí aprofundeix en el tema de la toponímia formenterera.

2 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 87

3

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera