• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Maurizio Lamberti mostra les seues fotografies a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 19 al 30 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Dualislad" del resident a Formentera Maurizio Lamberti.

Amb aquest títol, "Dualislad", Maurizio vol expressar l'idea d'unir dos visions diferents d'una mateixa realitat. En algunes obres podrem fàcilment ubicar els elements fotografiats, no obstant això, en altres, necessitarem de la nostra atenció per descobrir quins són els punts de vista o els motius triats. D'aquesta manera, l'autor amb les seues diferents peces configura la nostra illa a manera d'un puzle. Com comenta l'artista "aquestes parts no tan visibles contribueixen que l'illa sigui única".

L'exposició, la primera d'instantànies d'aquest any 2022, mostrarà una visió diferent de l'illa de Formentera mitjançant el solapament de diverses imatges. Així, gràcies a les diferents opacitats en una mateixa fotografia, podrem veure un context nou amb alguns motius recognoscibles per tots.

L'exposició obrirà portes el dimarts 19 d'abril  a les 18.00 hores. La mostra es podrà visitar fins al 30 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns matí la sala romandrà tancada.


13 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dualislad

Presentació literària a la Biblioteca Marià Villangómez amb motiu de la celebració de Sant Jordi 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la Biblioteca Marià Villangómez ha programat una presentació de llibres al mes d'abril amb motiu de la celebració del dia de Sant Jordi 2022.

Cómics y censura. De Wonderwoman a Charlie Hebdo és el llibre que es presentarà a la biblioteca Marià Villangómez el pròxim dijous 21 d'abril a les 19.30 h. Serà a càrrec de l'autor Lluís Ferrer i l'acompanyarà en aquesta presentació Maite Ferrer. Lluís Ferrer va néixer a Cala Mestella el 1971 i avui en dia és un dels escriptors assagistes i guionistes amb més prestigi de l'actualitat. L'escriptor assegura que aquest llibre recull la censura que sempre ha estat present en els còmics des dels anys trenta fins avui. L'últim exemple d'aquesta censura es troba en un dels últims números de la sèrie de còmics Conan, editada per Marvel Comics, en el qual l'autor dibuixa una jove en biquini, però la censura l'ha canviat per un vestit que no té res a veure amb la imatge original.

El contingut de l'obra de Ferrer està inspirat en les conferències que va donar l'any passat, una de les quals se celebrà a la Biblioteca Marià Villangómez el passat desembre. A més de la temàtica exposada en les conferències, el llibre inclou portades, il·lustracions i documents de censura entre altres novetats.

12 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 comics y censura

L'alumnat del curs de fusta exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que de l'11 al 16 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de fusta impartit pel professor del taller Aaron Keydar.

L'exposició mostrarà les escultures que han realitzat els set alumnes al llarg del curs, mitjançant l'ús de la tècnica de talla en fusta. Aquestes creacions mostren de prop les propietats i particularitats de fustes com les de l'olivera, el nisprer o l'ametller.

L'exposició obrirà portes dilluns 11 d'abril, a les 18.00 hores. L'horari de visites de la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" és de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 aaron keydar

Signada l'acció concertada amb ACAF per la producció de continguts de Ràdio Illa

foto 2022 acafLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera (ACAF), Álvaro Mendoza, han formalitzat avui la signatura de l'acció concertada entre el Consell i l'associació d'aquest 2022 per a la producció de continguts de l'emissora pública insular Ràdio Illa.

Mitjançant aquest acord ACAF rebrà la quantia de l'acció concertada fixada per aquest any en 60.000 €, 10.000 € més que al 2021, per a la producció dels continguts d'aquesta emissora que presta el servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera. La consellera de Cultura, Susana Labrador, també ha estat present a l'acte de signatura.

Recordem que el Consell de Formentera és titular de la concessió d'una emissora municipal de ràdio (107,9FM) i que a través seu presta un servei públic de comunicació audiovisual, contribuint a la dinamització de la cultura local, i amb vocació de servei als ciutadans i ciutadanes de l'illa de Formentera.

La producció de continguts de Ràdio Illa s'ha vengut realitzant per part de l'ACAF, una entitat sense afany de lucre que té com a objecte divulgar la cultura pròpia de l'illa de Formentera, promoure la creació de mitjans de comunicació i contribuir a la participació de la ciutadania en la vida cultural de l'illa.

8 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera Téntol, un espectacle per a tota la família a la plaça de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que en el marc de les activitats programades per celebrar Sant Jordi a Formentera, la companyia de teatre Manipulats porta a Formentera l'espectacle Téntol.

L'espectacle es representarà el dissabte 9 d'abril a les 12 h a la plaça de l'Església de Sant Ferran, té una durada de 50 minuts i serà gratuït. Per assistir no fa falta reserva prèvia.

Téntol és un espectacle de circ per a públic familiar que es basa en el joc i els moviments espontanis. En aquest espectacle, els dos protagonistes interpretats per Gràcia Moragues i Mateu Canyelles encadenen idees i juguesques, i despleguen un ampli ventall d'emocions. Amb Téntol, Manipulats reivindica el temps d'oci i d'esbarjo com una forma de creació de cultura, de singularitats, de comunitats i de personalitats.

Gràcia Moragues i Mateu Canyelles varen formar la companyia mallorquina Manipulats el 2014, després de formar-se al Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel a Barcelona (2008-2010) i després a Codarts Circus Arts a Rotterdam (2010-2014). Han treballat amb les companyies De Dansers, Circ Bover i Mariantònia Oliver, i són membres del Collectif Temporadas. Téntol és la seua creació més recent, després de Mel-òdic, Salvatges i Trot.


5 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jordi C

Més articles...

Pàgina 3 de 100

3

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera