• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera celebra Sant Jordi amb les tradicionals parades de llibres, activitats per infants i joves i un recital de música

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Educació, ha presentat avui les activitats de la Diada de Sant Jordi 2022. La consellera responsable de l'àrea, Susana Labrador, ha explicat que "per la celebració del dia de Sant Jordi hem organitzat un cartell molt complet, hi haurà les tradicionals parades de venda de llibres, però també diverses activitats per infants, així com joves i un recital de flauta travessera i piano". Presentacions de llibres, més espectacles infantils i una exposició feta per els infants completen la proposta de Sant Jordi per Formentera aquest 2022, segons ha afegit Labrador.

Diada de Sant Jordi

Durant el matí del dissabte 23 d'abril, la Diada de Sant Jordi, la plaça de la Constitució de Sant Francesc, acollirà les clàssiques parades de venda i intercanvi de llibres de 10.00 h a 13.00 h. Aquest acte compta amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear de Formentera i les biblioteques de Formentera.

En aquestes parades trobarem punts de llibre amb aforismes de Joan Fuster que commemoren la figura d'aquest escriptor valencià. Aquesta iniciativa del Govern balear es fa amb motiu de la declaració del 2022 com a Any Joan Fuster, promoguda per la Generalitat Valenciana i també la Generalitat de Catalunya, ja que aquest any se celebra els cent anys del seu naixement.

Així mateix, també trobarem a una de les paradetes el quart número de la nova era del fanzín formenterer ADN. Aquest és un nou exemplar per continuar fent realitat aquest projecte de plataforma d'expressió del talent de les nostres illes i dels que l'estimen.

Dins el marc de la Diada, a partir de les 11.30 h, tendrà lloc la presentació i lectura del llibre infantil L'euga negra i el pou de n'Aubarqueta, a càrrec de l'autora, Elisabet Fàbregas.

Tot seguit, a les 12.00 h, l'il·lustrador Justin Hindley impartirà un taller d'il·lustració de flora i fauna de les Pitiüses dirigit a infants.

Per altra banda, al Casal de Joves tendrà lloc un taller de Sant Jordi, a partir de les 17.30 h.

Concert de Sant Jordi

Dissabte 23 d'abril, Formentera podrà gaudir del "Concert de flauta i piano" amb obres de C. P. Bach, Txaikovski, Liszt o Mozart, entre d'altres. Interpretades per la directora i professora de l'Escola de Música i Dansa de Formentera Úrsula Pomar i pel pianista i antic professor de Formentera José Jaime Hidalgo.

En aquest recital per a flauta travessera i piano, s'uneixen dos músics que varen creuar els seus camins sent professors de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Són dos artistes amb formació clàssica que desprenen virtuosisme i passió pels seus instruments.

El concert se celebrarà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 23 d'abril a les 20.30 h. Les entrades estaran a la venda a partir de divendres 15 d'abril a través de la web www.entradesformentera.cat.

cartell 2022 sant jordi B2

Activitats infantils i juvenils

Dissabte 9 d'abril, es podrà gaudir de l'espectacle de clown de circ Téntol de la companyia Manipulats.

Téntol és un espectacle de circ per a públic familiar que es basa en el joc i els moviments espontanis que provoca. En aquest espectacle veim com els dos protagonistes encadenen idees i juguesques, i despleguen un ampli ventall d'emocions. Amb Téntol, Manipulats reivindica el temps d'oci i d'esbarjo com una forma de creació de cultura, singularitats, comunitats i personalitats. Amb l'organització d'aquesta obra se celebra el 50 aniversari de l'Institut d'Estudis Balearics (IEB).

Aquest espectacle familiar recomanat per a tots els públics es representarà el dissabte 9 d'abril a les 12.00 h a la plaça de l'Església de Sant Ferran i té una durada de 50 minuts.

cartell 2022 sant jordi C2

Presentacions de llibres

Dimarts 19 d'abril tendrà lloc la presentació del poemari d'Alda Merini Buidor d'amor, a càrrec de la traductora Nora Albert, a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Per altra banda, dijous 21 d'abril, també a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez, es presentarà el llibre Cómics y censura. De Wonder Woman a Charlie Hebdo. La presentació serà a càrrec de Maite Ferrer i comptarà amb la presència de l'autor, Lluís Ferrer.

Exposició

Com cada any, des del dilluns 25 i fins al dissabte 30 d'abril al Centre Antoni Tur "Gabrielet" es podrà visitar l'exposició de la XXII edició la XXII edició del Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet" i Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon". L'horari serà de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h, els diumenges romandrà tancat. Aquesta mostra es fa amb les obres dels alumnes dels centres educatius d'infantil i primària de Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu, el Pilar de la Mola i Verge Miraculosa.

4 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jordi A

L'alumnat del curs de dibuix i pintura exposa les seues obres a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 4 al 9 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podran visitar les obres de l'alumnat del curs de dibuix i pintura impartit per la professora de taller Teresa Matilla.

En la mostra podrem veure com s'han treballat les tècniques de l'oli i l'acrílic; juntament amb tècniques mixtes d'impastos, de reciclatge i volumètriques. Tal com comenta la professora, "l'art de crear recull les vivències de les quals s'ha nodrit prèviament l'artista i que ha de venir d'una pulsió interna". A més, també ha afegit que "les alumnes durant el curs han desenvolupat la investigació des de la llibertat" per a la creació de les seues obres. Per aquest motiu, serà de temàtica variada, amb tècniques i estils proposats per el propi l'alumnat.

L'exposició obrirà portes el dilluns 4 d'abril a les 18.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

31 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 alumnat tm

El flaó, en el taller de cuina tradicional

L'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera i l'Associació Es Forn organitzen un taller de cuina tradicional amb el flaó com a protagonista, el pròxim 5 d'abril a les 18.30 hores a la cuina de l'IES Marc Ferrer. Aquest és el tercer taller de cuina organitzat entre el Consell i Es Forn, després dels dos celebrats al desembre, d'arròs de matances i de salsa de Nadal.

El taller és gratuït, les places són limitades i els interessats han d'enviar un correu electrònic a coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat. Una vegada inscrits, rebran un correu electrònic de confirmació.

28 de març de 2022
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

cartell 2022 taller flaons

"Sabates noves", una obra de teatre d'objectes per a infants petits i públic familiar

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 26 de març es representarà a Formentera Sabates noves, l'últim espectacle del primer quadrimestre de L'Illa a Escena de 2022. Aquest teatre d'objectes, de la companyia Tian Gombau-L'Home Dibuixat, es representarà a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

Sabates noves és una obra adreçada a la primera infància, a partir de 3 anys, i al públic familiar. Té una durada de 35 minuts. En finalitzar la companyia farà una xerrada sobre el procés de creació de l'espectacle, les tècniques de manipulació d'objectes i titelles.

Aquest espectacle està escrit i dirigit per Jordi Palet i Puig. Tian Gombau és l'actor i manipulador que dona vida a caixes i sabates. És una proposta senzilla, de mínims, però que transmet un valuós missatge: tots creixem. Els més petits descobreixen el món que els envolta a través de l'aventura que relata un nen amb les seues sabates noves, mentre que elles acumulen experiències, ell va creixent. I els adults reviuen la infantesa a través de cançons populars, el pas del temps i la relació amb la natura.

Tian Gombau – L'Home Dibuixat

La companyia va néixer a Castelló de la Plana l'any 1992. Ha realitzat més de 3.600 representacions als escenaris de quaranta-set països de quatre continents, en deu idiomes. Ha rebut vint-i-cinc premis, atorgats per entitats i prestigiosos festivals nacionals i internacionals. El 2020 va rebre el Premi Max al millor espectacle per a públic infantil i familiar.

En l'actualitat, Tian Gombau crea espectacles màgics per als més petits. El seu repertori s'emmarca dins del teatre visual i d'objectes, amb un llenguatge, poètic i didàctic que, a la vegada, transmet emocions i missatges de tolerància i humanitat.

Preus i entrades

Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. Poden comptar amb el 50% de descompte les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de vint-i-cinc anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

L'espectacle es durà a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent en cada moment.


18 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sabates noves

Arriba a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' i al 'Far de la Mola' "Una col·lecció d'art contemporani III. Pintura i altres", obres de la col·lecció de Catalina Verdera

foto 2022 art contempo III AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 14 de març al 2 d'abril a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar Una col·lecció d'art contemporani III. Pintura i altres. També es mostrarà la segona i tercera part d'aquesta sèrie a l'Espai cultural i educatiu "Far de la Mola" del 15 de març a l'1 d'octubre de 2022.

Aquesta és la tercera exposició d'Una col·lecció d'art contemporani, amb la col·lecció de Catalina Verdera Ribas, comissariada per Manolo Oya, mitjançant l'Associació Cultural Trampolí Mecànic.

Les mostres estan dedicades a la pintura, i la selecció incorpora obres d'altres disciplines, fonamentalment dibuix, obra gràfica i objectes. A través dels treballs de 42 artistes, entre ells Narcís Puget, Antoni Marí Portmany, Rafel Tur Costa, Enric Riera Tur, Erwin Broner, Toni Cardona Cardona, Helena Belzer, Antoni Tàpies, Carmen Calvo o Jaume Plensa, es realitza un recorregut per la història de l'art contemporani de les illes Pitiüses, tant amb artistes locals com amb artistes que hi han residit o han mantengut un estret contacte amb les illes. Completen la mostra obres d'artistes amb els quals Catalina Verdera ha mantengut relació arran de la seua activitat com a galerista o col·leccionista.

Obertura de portes:
Dilluns 14 de març, a les 19.00 hores a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".
Dimarts 15 de març, a les 12.00 h a l'Espai cultural i educatiu "Far de la Mola".
Horari de la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell": d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h (sala tancada diumenges, festius i dilluns al matí).
Horari de l'Espai cultural i educatiu "Far de la Mola": de 10.00 h a 14.00 h (sala tancada diumenges, festius i dilluns).

11 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 expo art contempo III

Més articles...

Pàgina 4 de 100

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera