• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El far de la Mola reobre portes demà divendres 12 de juny

foto 2020 far la molaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que demà divendres 12 de juny reobre el Centre Cultural del Far de la Mola. L'horari de visita serà de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i com a novetat l'entrada serà gratuïta per a tots els residents de les Balears. “Aquest any de manera especial a causa de la crisi de la Covid-19 s'ha ampliat la bonificació a la resta de residents balears per ajudar a difondre el nostre patrimoni marítim i cultural en un temps excepcional”, segons ha explicat la consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador. L'any passat la bonificació ja era del 100% per als residents Formentera, menors de 18 anys i persones en atur i aquest any la gratuïtat s'amplia a la resta d'illencs. El preu de l'entrada general serà de 4,5€ i la reduïda, per a pensionistes i estudiants, té un preu de 2,5€.

L'obertura del far ve acompanyada de mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19. L'aforament màxim del recinte s'ha situat en 20 persones, les visites en grup podran ser de fins a 20 persones, sempre que es mantengui la distància de seguretat interpersonal de dos metres. Els visitants hauran d'esperar fora del centre respectant la distància interpersonal, fins que el personal del Far els indiqui que poden entrar. La visita al Far es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida. A més, és obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. També hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris. Així mateix es reforçarà la higiene i neteja de la instal·lació.

Recordam que l'edifici del far de la Mola, representatiu de l'enginyeria civil, projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera. Aquest nou espai es divideix en dues àrees expositives. D'una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l'aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.


11 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Una selecció d'escultures d'art contemporani de la col·lecció de Cati Verdera, a l'Ajuntament Vell

cartell 2020 I. EsculturesLa sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell inaugura el dilluns 15 de juny, a les 18 hores, la mostra 'Una col·lecció d'art contemporani: I. Escultures'. Es tracta de la primera d'una sèrie d'exposicions que mostraran la col·lecció de la reconeguda galerista Cati Verdera, veïna de la Mola, que ja l'any passat va presentar part de l'obra d'Erwin Broner a l'illa. La mostra romandrà oberta fins al dissabte 27 de juny.

Aquesta primera exposició és una selecció que consta de 16 peces de 9 artistes: Manolo Paz, Xavier Laka, Florentino Díaz, Joaquim Camp, Mario de Ayguavives, Pamen Pereira, Laura Lio, Manu Muniategiandigoikoetxea i Carlos Pazos.

Es tracta d'un grup d'escultures heterogeni, tant en les tècniques com en els materials, des d'una peça esculpida en granit fins a composicions d'objectes que són poemes visuals. Els materials utilitzats pels artistes són fusta, cartó, ferro rovellat, acer, filferro, cautxú, vidre o cera.

La mostra ha estat produïda per Trampolí Mecànic, en col·laboració amb el Consell de Formentera, i comissariada per Manolo Oya. El comissari ha destacat que "una vegada complida la responsabilitat de la divulgació de l'obra de Broner, la voluntat de Cati Verdera és compartir la seva col·lecció amb el poble de Formentera”. “La col·lecció és en si mateixa una reserva de sensibilitat humana, i que la decisió de compartir-la és un exercici de generositat i activisme social”, assenyala Manolo Oya.


10 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura de la sala d'Exposicions Ajuntament Vell

foto 2020 mar ample2La sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell també tornarà a obrir portes avui dilluns 1 de juny amb la mostra “L'ombra del temps”, títol de la nova exposició de l'artista Mar Ample. L'artista presenta una sèrie d'obres construïdes en volum amb paper, on l'element protagonista és el blanc del paper i les ombres que es dibuixen per l'efecte de la llum.

L'horari de visita és d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí romandrà tancada. La mostra estarà exposada fins al pròxim dissabte 13 de juny.

A la sala d'Exposicions també se seguiran mesures de seguretat i higiene i estarà limitat l'aforament amb un màxim de 5 persones al recinte. La visita serà individual (entesa no com una única persona sinó com una família o una unitat de convivència, que en aquest cas pot ser fins d'un màxim de 6 membres). No es permet la reserva de grups. Els visitants hauran d'esperar fora de la sala respectant la distància interpersonal, fins que el personal de la sala els indiqui que poden entrar. La visita a la sala es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida.

Mesures de seguretat pels visitants a la Casa del Poble i sala d'Exposicions
És obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris.

1 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Desescalada: s'obrin 3 nous espais culturals a Formentera

foto 2020 c.biblio oberturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobre 3 nous espais culturals entre avui i el pròxim dilluns 1 de juny. La biblioteca Marià Villangómez i la Casa del Poble de la Mola reobriran demà dijous 28 de maig i la sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny. Tot es farà seguint limitacions en l'aforament i respectant les mesures de seguretat derivades de la crisi de la Covid-19.

Reobertura Biblioteca Marià Villangómez
L'horari establert serà els dilluns, dimarts i dijous de 16.30 h a 19.30 h, i dimecres i divendres de 10.30 h a 13.30 h.

-Reprografia
Es posarà a disposició de l'usuari el servei de reprografia també amb cita prèvia enviant un correu electrònic a reprografia@conselldeformentera.cat on s'adjuntarà el document que es vol imprimir, el nombre de còpies i si es vol imprimir en b/n o en color.

-Consulta en sala
S'obriran al públic 8 llocs de consulta en sala amb torns de 20 minuts. Els documents consultats, s'apartaran durant almenys 14 dies.

-Telecentre
Es posaran a disposició dels usuaris 4 ordinadors del Telecentre, amb torns de 20 minuts. No es proporcionarà assistència en horari de matí. Es recomana demanar cita prèvia a reprografia@conselldeformentera.cat.

Els usuaris hauran de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre ells i entre el personal de la biblioteca. S'hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i és obligatori l'ús de mascareta i recomanable l'ús de guants.

La sala infantil romandrà tancada al públic i els usuaris no podran accedir a les col·leccions. No s'acceptaran donacions de cap mena, no s'efectuarà préstec interbibliotecari i no es durá a terme cap activitat cultural presencial. El punt de lectura de Sant Ferran romandrà tancat.

El servei de préstec, que ja es venia realitzant des del passat 14 de maig, es continuarà oferint amb cita prèvia a través d'un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 des de les 16.30 h fins a les 19.30 h, de dilluns a divendres. També es podrà demanar informació del fons bibliogràfic i es podrà consultar el catàleg a través de www.cabib.uib.es. A més, els usuaris podran demanar informació bibliogràfica i de préstec en el taulell de la biblioteca.

La bústia de devolucions continuarà a disposició dels usuaris en horari d'obertura de la biblioteca. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarantena.

Casa del Poble de la Mola
La Casa del Poble de la Mola tornarà a obrir portes a partir de demà dijous i oferirà el servei de punt de lectura, telecentre i bar cafeteria, es donaran els serveis respectant les mesures de seguretat i higiene corresponents. L'horari serà de dilluns a divendres de 18.00 h a 21.00 h. De moment no hi ha autorització per fer trobades de l'Associació de Majors.

-Punt de lectura
Només servei de préstec i devolució amb cita prèvia, contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Telecentre
5 ordinadors disponibles amb cita prèvia contactant a casadelpobledelamola@gmail.com

-Bar cafeteria
50 % de l'aforament en l'interior de la cafeteria i a la terrassa sempre que es compleixi la distància i les mesures de seguretat.
-Mínim 2 metres entre cada taula o agrupació de taules.
-Grups màxims de 15 persones per taula o agrupació de taules.

-Sala polivalent
L'aforament màxim per a esdeveniments culturals serà del 30 %, 12 persones assegudes en cadires i a dos metres de distància.

Sala d'Exposicions Ajuntament Vell
La sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell també tornarà a obrir portes el pròxim dilluns 1 de juny amb la mostra “L'ombra del temps”, títol de la nova exposició de l'artista Mar Ample. L'artista presenta una sèrie d'obres construïdes en volum amb paper, on l'element protagonista és el blanc del paper i les ombres que es dibuixen per l'efecte de la llum.

L'horari de visita és d'11 a 14 h i de 18 a 20 h. Diumenges i dilluns matí romandrà tancada. La mostra estarà exposada fins al pròxim dissabte 13 de juny.

A la sala d'Exposicions també se seguiran mesures de seguretat i higiene i estarà limitat l'aforament amb un màxim de 5 persones al recinte. La visita serà individual (entesa no com una única persona sinó com una família o una unitat de convivència, que en aquest cas pot ser fins d'un màxim de 6 membres). No es permet la reserva de grups. Els visitants hauran d'esperar fora de la sala respectant la distància interpersonal, fins que el personal de la sala els indiqui que poden entrar. La visita a la sala es farà en un circuit únic, respectant l'entrada i sortida.

-Mesures de seguretat pels visitants a la Casa del Poble i sala d'Exposicions
És obligatori l'ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris.


28 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reobertura del servei de préstecs i devolucions a la Biblioteca Marià Villangómez

cartell covid biblio CATEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, reobrirà el servei de préstecs i devolucions de la biblioteca Marià Villangómez demà dijous 14 de maig. El servei de préstec es realitzarà amb cita prèvia a través del correu electrònic biblioteca@conselldeformentera.cat o trucant al telèfon 971 32 33 86 de 16.15h a 19.15h, de dilluns a divendres. L’horari de préstec serà de 17.00h a 19.00h, de dilluns a divendres. En aquest correu electrònic o mitjançant el servei d’atenció telefònica també es donarà informació sobre el catàleg de llibres disponibles.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que “aquesta és la primera passa de reactivació de l’àmbit cultural i educatiu que es dona a Formentera”, i ha assegurat que es continua treballant per “poder tornar a oferir el màxim de serveis possibles a la ciutadania, així com programació i esdeveniments culturals que no siguin a través de les xarxes, però que el procés requerirà d’un temps perquè s’ha de fer amb totes les garanties de seguretat per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”.

Devolucions
Per efectuar les devolucions dels llibres es posarà a disposició dels usuaris una bústia a la porta de l’edifici de la biblioteca on es podran depositar el llibres retornats des de les 11.00h fins a les 13.00h i des de les 16.00h fins a les 17.00h, de dilluns a divendres. A més, podran retornar llibres els usuaris que tenguin cita prèvia per fer un préstec. Tot el material retornat romandrà catorze dies en quarentena.

Tant durant el servei de préstec com de devolució, els usuaris hauran de mantenir la distancia de seguretat de 2 metres entre ells. S’hauran de fer netes les mans amb una solució hidroalcohòlica i es recomana l’ús de mascareta.

No es podrà utilitzar la biblioteca com a lloc de consulta ni d’estudi. El telecentre romandrà tancat i no hi haurà servei de reprografia ni tampoc Wi-Fi. No es durà a terme cap activitat presencial durant les fases de desescalada.


13 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 63

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera