• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera recupera el format clàssic de Música a les Places

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa de Música a les Places per a aquest estiu 2022. Amb partir de la pròxima setmana torna el format clàssic dels concerts a les places de Sant Ferran, es Pujols, Sant Francesc i el passeig marítim de la Savina. L'ambient serà animat per diferents estils musicals, com ara, música del món, música llatina, blues, soul, rock, heavy o jazz.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha mostrat la seua satisfacció perquè "després de dos estius en què la Música a les Places no ha aturat però sí s'ha vist condicionada per les restriccions arran de la pandèmia, aquest estiu esperam que la normalitat torni a envair les principals places dels pobles de Formentera amb bons ritmes i música que animi l'ambient estival".

La Savina

Els Dilluns al Port tornarà a ser el protagonista de les nits dels dilluns a la Savina, on del 20 de juny al 12 de setembre, a partir de les 22.00 h, hi haurà una actuació musical en directe per animar l'ambient del passeig de la Marina.

Es Pujols

La plaça d'Europa des Pujols també acollirà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l'actuació d'un dels veterans d'aquest cartell, Antena Libre. Les actuacions seran cada dijous a partir de les 22.00 h, des del 16 de juny al 20 d'octubre (exceptuant el mes d'agost, que no hi haurà actuacions).

Sant Ferran

Torna un clàssic de l'estiu formenterenc, la plaça de l'Església de Sant Ferran acull l'acte Música en Viu, cada divendres a partir de les 22.00 hores, del 17 de juny al 23 de setembre. L'associació Formentera Musical serà l'encarregada d'amenitzar aquesta plaça durant tot l'estiu.

Sant Francesc

I a la plaça de la Constitució, el mític Jazz a la Plaça oferirà un concert de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera, cada dissabte a partir de les 22.00 hores, del 18 de juny al 24 de setembre.

Col·laboracions

Aquesta iniciativa musical torna a comptar amb la col·laboració de l'associació Jazz & Co, Formentera Musical, Antena Libre, l'Associació de Veïns de la Savina i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears. Així mateix, el Consell signa cada dos anys un conveni amb Estrella Galicia que donar suport a aquesta iniciativa musical i cultural.


9 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 musica a les places

"Instantáneas", la nova exposició d'Álvaro Mendoza a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 14 al 25 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Instantáneas" d'Álvaro Mendoza.

Aquesta nova exposició de l'artista està composta per nou obres de pintura a l'oli sobre tela que representen paisatges marins i rurals, i objectes amb els quals pretén detenir el temps. Segons exposa Mendoza, l'exposició "planteja una immersió a l'existencialisme a partir de la reflexió amb l'instant i l'eternitat, una eternitat produïda per la contemplació de les obres".

L'artista, llicenciat en arquitectura i nascut a Colòmbia però resident a Formentera des de  2010, troba en aquesta illa "un espai on coincidir amb el temps, dialogar amb el paisatge, amb l'arquitectura, amb el buit i l'absència", assenyala.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 13 de juny a les 20.00 hores i es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns matí, la sala romandrà tancada.


9 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 instantaneas

Xerrada i presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 17 de juny, el CEP de Formentera i la Biblioteca Marià Villangómez han programat la presentació del llibre Aprendre, de l'autor Eduard Vallory, a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) a les 19.30 h. La presentació serà a càrrec de l'autor i es combinarà amb el format de xerrada.

Eduard Vallory és un analista social i gestor del canvi que va estar a les portes de l'abandonament escolar. La implicació amb l'escoltisme i el moviment associatiu va contribuir al creixement de les seues capacitats, i va completar els estudis de tres cicles universitaris, Filosofia, Periodisme i Ciències Socials i Polítiques. Ha viscut a Barcelona, Chicago, Cambridge i Nova York, i ha tengut responsabilitats professionals de lideratge en els àmbits governamental, universitari i de recerca, i educatiu. En aquest darrer va impulsar l'aliança Escola Nova 21 per un sistema educatiu avançat. Presideix Catesco (abans Unescocat) i treballa per contribuir al canvi educatiu a la Universitat Pompeu Fabra.

En la seua obra, Vallory analitza un sistema educatiu transmissiu, amb una resistència als canvis i les inèrcies provocats per la burocràcia. "Fa dècades que els sistemes educatius parlen de desenvolupament integral, tot i això, segueixen enfocats en aprenentatges memorístics i representatius i no donen eines per desenvolupar competències per la vida", assenyala Vallory.

En el llibre Aprendre, l'autor ens fa partícips de les experiències personals, dels aprenentatges, de l'educació i reflexiona sobre la mort, la sexualitat, la identitat, la felicitat, la compassió i l'amor. Vallory dona a conèixer el testimoni de pedagogs i mestres valents que han lluitat pel canvi. Segons ha explicat, "es tracta d'un llibre honest que convida els lectors a reflexionar sobre els valors que han de tenir l'educació i que són, en definitiva, els valors de la humanitat".


8 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 vallory

Mostra de macramé al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista valenciana Laura Losada torna aquest dijous al Centre Antoni Tur 'Gabrielet' amb l'exposició "Macramé", una tècnica artesana que l'artista treballa en la seva recuperació amb creacions de diferents formes i colors i objectes. La mostra s'inaugura aquest dijous 9 de juny, a les 19 hores i romandrà oberta fins al 17 de juny, de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

7 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 macrame

Arriba la mostra "Des de la mar" de Diana Bustamante a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que de l'1 a l'11 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició "Des de la mar" de Diana Bustamante.

Aquesta exposició itinerant, que ha estat prèviament en nou sales i ha recorregut diferents ciutats, entre elles Eivissa i Dénia, des del passat 3 de juliol de 2020, arriba a l'illa de Formentera per mostrar paisatges de les costes mediterrànies, amb alguna incursió de la costa atlàntica gallega. S'hi troben localitzacions ben conegudes pels residents de les Pitiüses: ses Illetes, es Vedrà, Dalt Vila, Benirràs...

Amb les seues pintures, Bustamante sintetitza les formes amb una cromàtica molt mediterrània, lluminosa, de verds, blaus i terres amb què s'apropa a l'expressionisme abstracte amb una veu pròpia. Una empremta que farà gaudir i somniar amb els paisatges, amb l'essència de la mar i els seus voltants.

L'artista, llicenciada en Belles Arts, és nascuda a Madrid, però resideix a Santa Eulària des Riu, on va créixer. Ha desenvolupat una investigació del paisatge de les costes, a cavall entre la pintura abstracta i la figuració amb inspiració oriental.

L'exposició s'inaugurarà el dimarts 31 de maig a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.

27 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 bustamante

Més articles...

Pàgina 5 de 106

5

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera