• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El Cinema a la Fresca torna a Formentera per gaudir del setè art sota les estrelles

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, presenta la dissetena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Aquest cicle fa que residents i turistes gaudeixin de les nits d'estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Véronique Land i MC Serveis Culturals, es projectaran, del 27 juny al 8 setembre, un total de trenta-dos pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys vint i fins a l'actualitat, totes en versió original i amb subtítols en castellà. Les projeccions es duran a terme els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l'Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Programació
El Cinema a la Fresca oferirà una selecció variada de pel·lícules i gèneres diferents. Des d'emocionants pel·lícules d'acció i aventura fins a commovedors drames i refrescants comèdies, el festival promet un catàleg divers i captivador per al gaudi de tots els cinèfils.

El cicle s'inaugura el dimarts 27 de juny a Sant Francesc, amb la projecció de "Brokeback Mountain/En terreno vedado" dins del programa d'activitats amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+. Una pel·lícula del director Ang Lee que narra la història d'Ennis i Jack, que es coneixen mentre fan cua per ser contractats per un ramader. Tots dos aspiren a aconseguir una feina estable, casar-se i formar una família. Quan el ramader els envia a cuidar bestiar a la majestuosa muntanya Brokeback, entre ells sorgeix un sentiment de camaraderia que deriva cap a una relació íntima.

El dijous 29 de juny, a Sant Ferran, es projectarà la pel·lícula "El otro lado de la esperanza", que forma part del programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La pel·lícula, dirigida per Aki Kaurismaki, narra la història d'un jove de Síria, la sol·licitud d'asil del qual és rebutjada. El jove, però, decideix quedar-se de totes formes.

El dimarts 4 de juliol a Sant Francesc es projectarà "Alcarràs": durant generacions, la família Solé cultiva una gran extensió de melicotons a Alcarràs, una petita localitat rural de Catalunya. Però aquest estiu, després de vuitanta anys cultivant la mateixa terra, potser sigui la seva última collita.

El dijous 6 de juliol a Sant Ferran, gaudirem d'un homenatge al cinema amb el documental "Truffaut/Hitchock" basat en el llibre "El cine según Hitchcock" de François Truffaut, una referència per a qualsevol cinèfil. El director Kent Jones convida alguns dels millors directors del nostre temps a compartir els seus pensaments. En aquesta ocasió, serà el mestre del suspens, Alfred Hitchcock.

A la Casa del Poble, el dimarts 7 de juliol, es projectarà "Loving Vincent", pel·lícula de gran direcció artística, que relata la relació que s'estableix entre Theo, germà del recent difunt Van Gogh, amb Armand, fill del carter i que té com a missió entregar-li una carta molt especial que va escriure el pintor abans de la seva mort.

Un altre dels moments més destacats serà la interpretació en directe de la banda sonora de la pel·lícula "La pasión de Juana de Arco" de Carl Theodor Dreyer pel pianista Jota Hidalgo, el dimarts 11 de juliol al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

També gaudirem de tres pel·lícules famoses del gènere negre: "Vertigo", "Gloria" i "Tirad sobre el pianista".

El film "Maixabel", que es projectarà el dimarts 22 d'agost, parla de na Maixabel Lasa, dona que perd el seu marit, Juan María Jaúregui, assassinat per ETA l'any 2000. Onze anys després, rep una petició insòlita: un dels assassins demana entrevistar-se amb ella a la presó.

L'11 d'agost a la Casa del Poble es podrà veure "Cinema Sabaya", un film que narra com nou dones, àrabs i jueves, participen en un taller de cinema per documentar les seves vides, i qüestionar-se els seus punts de vista i creences per mitjà de la comèdia dramàtica.

El cicle també ofereix dues pel·lícules per a nens petits i més grans. "Gru, mi villano favorito", dijous 20 de juliol, narra la història d'un home deplorable que planeja el crim més increïble de la història: robar la Lluna. Per altra banda, "Milagro", el dijous 7 de setembre, és la història de dos nens separats que somien amb la reconciliació dels seus pares divorciats. Quan coneixen la notícia de la inauguració d'una línia de tren que unirà les dues ciutats, es subjecten a una superstició segons la qual quan els primers trens es creuin, ocorrerà un miracle.

Per tancar el festival, el 8 de setembre es projectarà "Der Räuber", que ens parla de la vida d'en Joahnnes Rettenberger que es troba dins la presó però al mateix temps es prepara com a gran atleta. Serà així que fins i tot guanyarà campionats nacionals d'atletisme però, a la vegada, aprofitarà les seves qualitats per a continuar robant bancs.

Aquestes i moltes altres pel·lícules es poden consultar al cartell de la programació completa.


15 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi CALF

Carmen Armbruster fusiona Viena i Formentera a la nova exposició 'Escala Viena Connection'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 12 de juny al 24 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició col·lectiva "Escala Viena Connection", organitzada i promoguda per l'artista Carmen Armbruster.

L'exposició reunirà els treballs d'artistes de diferents països que coincidiren a Viena i treballaren junts en diferents modalitats artístiques, des de pintura i dibuix fins a escultura, instal·lació i projeccions audiovisuals. Des de llavors, diversos membres del grup "varen tenir l'oportunitat de visitar Formentera i han volgut compartir les seves visions de l'illa a través d'aquesta mostra artística", segons explica l'organitzadora.

Armbruster reprèn el projecte fotogràfic d'una petita instal·lació que va realitzar l'any 2002, i hi afegeix elements sonors per enriquir l'experiència visual. A l'exposició "Escala Viena Connection" es presentarà una projecció especial que complementarà les obres dels artistes participants. L'enfocament principal de l'exposició és el concepte d'escala, "com un moll d'embarcament, un pont de sortida o arribada d'un viatge", explica l'artista. A més, la paraula escala també evoca la idea d'una parada en un viatge, i fa referència al propi viatge de Carmen Armbruster a Viena, on va tenir l'oportunitat de coincidir amb aquest grup d'artistes.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 12 de juny a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.


8 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi viena

Fabián Ignacio pren la paraula al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista argentí resident a Formentera Fabián Ignacio presenta el pròxim dilluns 5 de juny a les 18 hores l'exposició "La Palabra" al Centre Antoni Tur "Gabrielet", una mostra d'una vintena d'obres pintades amb acrílics sobre llenç amb diferents tècniques fusionades. També formaran part d'aquesta exposició algunes escultures fetes per l'artista amb argila sense coure.

La mostra romandrà oberta fins al 14 de juny, de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 18 a 22 hores.

1 de juny de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023vi fabian ignacio

Exposició col·lectiva 'Habitar', una immersió artística en el teixit social local, a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 29 de maig al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició col·lectiva de primavera "Habitar", organitzada i promoguda per l'Associació d'Artistes de Formentera (ADAF) en la qual participen quinze artistes locals.

La urgent necessitat d'abordar el tema de l'habitatge en la nostra societat ha portat aquests artistes a unir els seus talents en aquesta exposició col·lectiva. Aquesta mostra única i diversa té l'objectiu de destacar la responsabilitat social que senten aquests artistes de compartir la seva visió sobre un tema clau i delicat com és l'habitatge i el nostre lloc dins el territori, i transformar-la en obres d'art.

Sota el concepte "Habitar", cada artista ha canalitzat les seves emocions i perspectives personals en l'obra, i es conjuguen una àmplia gamma d'estils i disciplines. L'exposició abastarà tant obres bidimensionals com tridimensionals, amb pintures a l'oli i acrílic, tècniques mixtes, fotografia, escultures de fusta, entre altres manifestacions artístiques. L'exposició col·lectiva és una oportunitat única per descobrir i apreciar el talent artístic local i la diversitat d'enfocaments sobre aquesta temàtica d'actualitat. "L'exposició és un recordatori que l'art és un llenguatge universal capaç de transcendir barreres i connectar les persones; no només brinda als artistes locals una plataforma per expressar-se, sinó que també ens convida a tots a explorar i qüestionar la nostra relació amb l'entorn que ens envolta", segons han explicat des de l'associació.

Els artistes que hi participen són: Anna Reina, Bea Cubero, Brenda Novak, Diana Masiliauska, Emilia Brussoni, Fran Lucas Simón, Laura Larocca, Lola Raya, Marc Sánchez Noé, Maria Lagrange, Maribel Escandell Guasch, Irina Zadek, Simona Colzi, Silvina Taffuri i Teresa Matilla.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 29 de maig a les 20.00 hores. La mostra es podrà visitar fins al 10 de juny a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.


25 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v habitar

Simona Colzi mostra l'art tèxtil de manera didàctica al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

L'artista Simona Colzi torna el pròxim 24 de maig al Centre Antoni Tur "Gabrielet" amb l'exposició "Madre Tierra", una mostra d'art tèxtil amb la qual Colzi ensenya de manera didàctica les tècniques que utilitza per fer les seves creacions amb el fi de sensibilitzar sobre la cura del nostre entorn. A l'exposició hi haurà una demostració de les plantes, les flors, les arrels i els minerals que fa servir l'artista per als tints naturals, i de la manera com prepara les teles, a més de peces d'art com ara quadres i tapissos de petit i gran format.

L'exposició romandrà oberta des del dia 24 de maig fins al 2 de juny. L'horari de visita és de 10.30 a 14 hores i de 17 a 21 hores de dilluns a diumenge.

19 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v colzi

Més articles...

Pàgina 5 de 131

5

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera