• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

L'Escola de Música de Formentera ofereix dos concerts de corals la pròxima setmana

El dijous 18 de maig a les 19 h al jardí de ses Eres hi haurà un concert de la Coral Medikoak, la Coral Au Choeur Des Dames, ambdues de Baiona, al País Basc del Nord, i la Coral Polifònica de Formentera.

cartell 2023v corals B

El divendres 19 de maig a les 18.30 h a l'església de Sant Francesc hi haurà un concert de la Coral Medikoak i la Coral Au Choeur Des Dames.

La consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha convidat a tota la població a gaudir d'aquests concerts d'entrada lliure i que "formen part de la col·laboració de l'Escola de Música i amb altres corals". "El pròxim any, la Coral de Formentera viatjarà al País Basc francés com a mostra d'aquests intercanvis que enriqueixen la nostra cultura musical", segons ha afegit.

cartell 2023v corals A

12 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Suzanne Carpenter presenta 'Flora i Fauna de Formentera' a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 16 al 27 de maig a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'obra "Flora i Fauna de Formentera" de l'artista Suzanne Carpenter.

L'obra exposada és un compendi de pintures sobre la flora i la fauna de Formentera, el punt de partida de l'artista en arribar a l'illa, "ja que era el que m'envoltava i m'inspirava diàriament", segons ha explicat l'artista. És una forma de donar a conèixer a la població estrangera la rica biodiversitat de Formentera, com també de "valorar-la i prendre consciència de la necessitat de cuidar-la i respectar-la, i gaudir de la seva bellesa", segons ha afegit. La seva obra és un viatge al passat de l'illa, però, al mateix temps, manté avui dia la seva vigència pel missatge que s'amaga darrere de cada traç: "Formentera ha set i és gràcies a la seva naturalesa", ha declarat Carpenter.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 15 de maig a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Suzanne Carpenter Johnstone
Suzanne Carpenter Johnstone va néixer a Kircudbright, Escòcia, el 1947. Als quatre anys, la seva família es va traslladar a Entebbe, Uganda, on el seu pare va treballar com a dentista durant cinc anys. Això li despertà un sentit d'aventura i amor per viatjar que va fer que quedar a Escòcia la resta de la seva vida fos impensable.

Així va ser que va arribar a Formentera per primera vegada el 1967, amb una motxilla a l'esquena i perseguint un somni del qual havia sentit parlar. Aquesta primera visita va canviar el rumb de la seva vida. Després d'haver acabat els estudis i de casar-se amb l'arquitecte Bill Wright, varen tornar a l'illa el 1968, per a la seua lluna de mel. En aquest viatge varen començar a somiar a quedar-se a l'illa durant un temps, sense tenir pla de tornada. Cinquanta-dos anys després segueixen aquí.

L'art i la pintura sempre han set una part important de la vida de Suzanne, va treballar com a model i després va ser copropietària d'una de les botigues més emblemàtiques de Sant Francesc, però en els últims anys s'ha dedicat cada vegada més a la pintura botànica, inspirada per la naturalesa autòctona de Formentera.

11 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v expo

Signatura d'un conveni amb Trampolí Mecànic en matèria de cultura per a l'any 2023

foto 2023v signatura trampoliLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'associació Trampolí Mecànic, Manolo de Oya, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i l'associació Trampolí Mecànic en matèria de cultura per a l'any 2023. A la signatura també ha assistit la consellera de Cultura, Vanessa Parellada.

El Consell de Formentera aportarà un màxim de 10.000 € a l'associació Trampolí Mecànic per reforçar l'oferta cultural de Formentera durant l'any 2023 amb la producció d'exposicions, concerts, mostres, trobades i residències artístiques. Aquesta subvenció també es podrà fer servir per l'organització de tallers, cursos, conferències i altres activitats de caràcter divulgatiu, i per la participació en accions de col·laboració amb altres associacions que treballin dins l'àmbit de l'acció social i cultural.

3 de maig de 2023
Àrea de Comunicacio
Consell de Formentera

Franco Giomi mostra els personatges i l'illa de faula al Centre Antoni Tur 'Gabrielet'

El fotògraf argentí resident a Formentera Franco Giomi presenta el pròxim dimarts 2 de maig al Centre Antoni Tur "Gabrielet" l'exposició "Gente seria", una mostra composta per imatges i retrats de gent de l'illa que, com assenyala l'artista, "és un homenatge als illencs, als personatges fantàstics en aquest paradís de faula que és l'illa". La mostra s'inaugurarà dimarts 2 de maig, a les 19.30 hores i romandrà oberta fins a l'11 de maig. Es podrà visitar de dilluns a diumenge, d'11 a 14 hores i de 15 a 20 hores.


28 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iv franco giomi

Signat el conveni amb ACAF per a la producció de continguts de Ràdio Illa

foto 2023iv conveni acafLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera, Álvaro Méndoza, han signat les bases per establir i regular l'acció concertada entre el Consell i ACAF per a la producció dels continguts de Ràdio Illa, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera aquest 2023. La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, també ha estat present a la signatura.

El Consell de Formentera, a través de Ràdio Illa, presta un servei públic de comunicació audiovisual, i, d'aquesta manera, contribueix a la dinamització de la cultura local. Ràdio Illa, amb vocació de servei a la ciutadania de l'illa de Formentera, és un mitjà de comunicació local, pròxim, que arriba a sectors de població diversos. El Consell de Formentera aportarà a ACAF la quantitat màxima de 60.000 euros durant l'any 2023 per cobrir la necessitat de finançament.

27 d'abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 132

7

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera