• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera commemora el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb el recital "Dones al piano"

El Consell de Formentera, a través de les àrees de Cultura i d'Igualtat, informa que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà el recital anomenat Dones al piano. Aquest és el concert dedicat al 8M, Dia Internacional de les Dones a Formentera, tendrà lloc el dissabte 18 de març a les 20.00 h i serà gratuït amb aforament limitat.

La pianista i professora valenciana establerta a Formentera Anabel Márquez ens oferirà un recital d'obres per a piano de dones compositores i farà un recorregut al llarg de la història de la música.

Anabel Márquez va cursar els seus estudis de piano a València de la mà de M. Enriqueta Navarro als estudis professionals i amb el concertista Mario Monreal als estudis superiors, així com estudis de flauta travessera amb Miguel Llopis i Joaquín Gericó. Més endavant, ha ampliat els estudis amb Guillermo González, Brenno Ambrossinni i Stanislav Pochekin, entre d'altres.

Des de 2001 resideix a Formentera, on ha exercit com a professora de piano i cap d'estudis a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera al llarg de setze anys, i com a professora a l'aula d'extensió del Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera "Catalina Bufí", on va guanyar la plaça de funcionària de carrera el 2006 i continua exercint en l'actualitat.

Al llarg d'aquests anys la seva activitat ha set majoritàriament pedagògica, però també ha fet concerts de cambra a Eivissa i Formentera i ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa.

En el recital s'interpretaran peces de compositores com Elisabeth Jacquet de la Guerre, Marianne Von Martínez, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Teresa Carreño, Cécile Chaminade, Lili Boulanger i Mercè Pons.


10 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii dones al piano

Rocío Madrid presenta el seu poemari "Notas" a la Biblioteca Marià Villangómez per celebrar el Dia de les Dones

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 16 de març, ha programat l'activitat «Una tarda amb na Rocío Madrid», on es farà una xerrada i presentació del poemari Notas a càrrec de l'autora. Aquesta és la segona activitat organitzada amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que tendrà lloc a les 19.30 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Rocío Madrid és fotògrafa independent i escriptora resident a Melilla, on va néixer el 1988. Va cursar estudis de fotografia i disseny editorial a Madrid i Porto i va treballar l'edició de llibres a Madrid per després tornar a la seua ciutat natal, on desenvolupa tasques compromeses amb el context actual. Ha col·laborat com a dissenyadora editorial amb artistes com Carlos Irijalba o Ignacio Navas i per a distintes institucions com el Matadero de Madrid i la UNED. També va treballar com a assistent de fotografia del fotògraf francès Mathieu Pernot.

Fa més de deu anys que treballa en el món de la fotografia i del fanzín fusionant la seua vocació i la seua professió en projectes amb temàtica que va des del quotidià fins a l'activisme que presenta a les fires d'art i de fanzín. Actualment, és responsable de comunicació per a l'associació LGTBIQ+ de Melilla, a més de dissenyar i autoeditar llibres de forma independent. Escriu sobre disseny i literatura per a diferents mitjans i continua retratant les particularitats de la seua ciutat natal amb fotografies.

El seu poemari Notas és un llibre materialitzat en forma d'iPhone 8 que recull els seus pensaments i sentiments en l'aplicació de notes. Es tracta d'un diari molt personal on les fotografies il·lustren la seua part més artística.

8 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii rocio madrid

Les cantautores de Formentera Mireia, Paz Aguado i Imaràntia de gira per Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona amb el Barnasants

El Barnasants també portarà a Formentera el 13 de maig el menorquí Guiem Soldevila, que presentarà el seu nou treball

Gràcies a la col·laboració entre Barnasants i el Consell Insular de Formentera, enguany les cantautores Mireia, Paz Aguado i Imaràntia (Maria José Cardona) presentaran els seus nous projectes a Barcelona, València, Mallorca, Eivissa i Menorca, dins el marc del festival

Durant la primavera, l'illa d'Eivissa també comptarà amb dos concerts del Barnasants

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que després de l'obertura de la cinquena edició del Projecte de cultura en xarxa Barnasants a l'illa de Formentera, amb el recital de Paco Ibáñez el passat 4 de febrer, el festival enfila la primavera amb tres presentacions de treballs d'artistes de Formentera arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes.

Mireia, l'artista revelació de Formentera
Si hi ha un nom que el 2022 ha fet ressonar per sorpresa l'escena musical de la cançó de les Illes Balears és el de Mireia. Mireia és el nom artístic de la cantautora catalana Mireia Farré Canela. Establerta a Formentera des de fa més d'una dècada, l'abril de l'any passat va publicar el seu àlbum de debut, titulat Somriuen les deixalles, acompanyada de músics de primer nivell com Pep Pascual, Maria Rodés o Natxo Tarrés, i produït per Leo Pascual. Aquest primer àlbum ja ha estat inclòs entre els cent millors discos en català publicats el 2022 segons la revista Enderrock. Continuant la tònica punk-naïf i l'inconformisme elegant propis d'aquesta cantautora tan particular, Mireia arriba al Barnasants per estrenar el seu nou EP Marge de millora, acompanyada de la banda habitual. La cantautora recorrerà Mallorca (11 de març, sa Pobla), Menorca (12 de març, Maó), València (al CCC Octubre, el 31 de març) i Barcelona (al Harlem Jazz Club el 2 d'abril).

foto 2023iii barnasants mireia

Paz Aguado, la cantautora subtil
La cantautora valenciana resident a l'illa de Formentera, Paz Aguado, estrenarà també al Barnasants el seu primer disc, titulat Materia sutil (autoeditat, 2022). Paz Aguado presentarà el disc per primer cop a Mallorca (18 de març, sa Pobla), Menorca (19 de març, Maó), València (al CCC Octubre, el 24 de març) i Barcelona (al Harlem Jazz Club el 25 de març). Aguado hi portarà la seva poesia càlida, vitalista i psicodèlica, que canta a la natura, al femení i a allò subtil. A més de cantautora, Aguado és una artista multidisciplinària, de manera que a Formentera hi compagina la creació musical amb les arts visuals.

foto 2023iii barnasants paz aguado

Imaràntia, un homenatge a UC
El duet format per la formenterera Maria José Cardona (veu i guitarra) i el mallorquí Miquel Brunet (piano) presentaran aquesta primavera també dins el Barnasants el nou àlbum titulat RetrUc, una mirada particular envers la música pitiüsa. El treball s'endinsa en el cançoner del grup UC en forma d'agraïment i reconeixement als seus tres membres fundadors. Les melodies i lletres captivadores, que no han perdut ni un gra de la seva vigència, es presenten ara en clau intimista i punyent com la que caracteritza el duet Imaràntia. Els acompanyaran Eduard Riera al violí i Pep Lluís Garcia a la bateria i percussions. Les presentacions seran el 16 d'abril a Bunyola (Mallorca), i el 29 d'abril a Santa Eulària.

Barnasants i Formentera
Per al Projecte de cultura en xarxa Barnasants, Formentera és un punt essencial en el mapa cultural de la cançó d'autor. "Per aquest motiu, és una gran satisfacció per al festival poder reeditar per cinquè any consecutiu l'acord amb el Consell Insular de Formentera", segons han explicat els organitzadors. La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, ha explicat que aquest acord "permet portar a Formentera la cançó d'altres zones de parla catalana, i programar les veus de Formentera a fora perquè la nostra veu també s'escolti fora de l'illa".

Enguany, a més, també es renova la col·laboració encetada l'any passat entre Barnasants i l'Obra Cultural Balear de Formentera, amb la qual s'organitzarà el 12 de maig la presentació en concert del darrer àlbum de Guiem Soldevila. El cantautor menorquí arribarà a la petita de les Pitiüses per presentar-hi el disc Intimari, el seu cinquè treball discogràfic, que ha publicat de nou amb el segell Satélite K a començament d'any. Al nou disc, Guiem Soldevila musica poetes com Màrius Torres, Ponç Pons, Sònia Moll o Ausiàs March, amb un estil que entrellaça i fusiona el folk i el pop amb atmosferes electròniques i mediterrànies. El concert serà el 13 de maig a Sant Francesc. El dia abans, 12 de maig, el cantautor menorquí també presentarà el treball a Eivissa, dins el marc del Barnasants.

foto 2023iii barnasants g soldevila

Un viatge d'anada i tornada
La filosofia del Barnasants confederal sempre ha set teixir una xarxa d'espais arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes, per tal que els artistes del conjunt del domini lingüístic puguin presentar les seves propostes fora del seu redol. Per això, els escenaris de Formentera s'omplen cada any de veus de fora de l'illa i, al contrari, les veus de Formentera ompliran els escenaris de Mallorca, Menorca, València o Catalunya.

6 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre "Pau. El valor de la vida als nostres dies"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 10 de març, ha programat la presentació del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies, que tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.30 h, a càrrec de l'autor, Jordi Armadans.

Jordi Armadans Gil és un dels experts en conflictes internacionals i activistes per la pau més respectats del nostre país. És politòleg i periodista, analista i formador en qüestions de conflictes, pau i seguretat. Ha treballat de director a la Fundació per la Pau i ha estat vinculat a diverses ONG, campanyes i moviments socials a favor de la cultura de pau, els drets humans, la solidaritat i la justícia global.

El seu primer llibre, articulat d'una forma breu i lúcida, està carregat de les dades més recents a partir de les quals l'autor fa una lectura crítica i actual de l'estat de conflicte global al món, i ens urgeix a respondre amb coherència i responsabilitat per tornar a posar la vida de les persones al centre de les nostres prioritats. Segons explica l'autor, "sobre el paper, la pau, la justícia i els drets humans són valors indiscutibles de les societats democràtiques, però vivim en un món sacsejat per múltiples formes de violència: guerres, militarisme, fam, pobresa, masclisme, racisme, abús de poder, cursa armamentística, emergència climàtica... Quina lògica tergiversada porta els nostres líders a fer bandera d'una voluntat de millorar la societat, quan al mateix temps permeten (quan no directament activen) mecanismes de mort i misèria?". Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran de resoldre i debatre en la presentació.

4 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii armadans

T'imagines ser testimoni del naixement del planeta Terra i compartir-ho amb el teu bebè? Embarca't en aquest commovedor viatge amb l'obra "Baby Esferic", nou espectacle de l'Illa a Escena 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 11 de març es representarà l'obra Baby Esferic, a les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d'una obra sense text i basat en la utilització de les diferents formes i llums per expressar emocions, proposta que porta la companyia Aboon Teatre. L'obra té 45 minuts de durada i és un espectacle familiar i dirigit al públic d'entre 6 mesos fins als 4 anys.

L'obra és un homenatge a la Terra. Parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Amb un llenguatge molt visual, una esfera blanca és la protagonista que s'anirà transformant en diferents i simpàtics animals. L'estètica, minimalista i delicadament visual, dona llibertat a la imaginació de l'espectador.

Segons expliquen des de la companyia, aquesta obra "desperta la imaginació tant en grans com petits. Atracam la vivència infantil a l'adult i cream un espai harmònic entre aquestes dues realitats".

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 € (que dona accés a bebè i adult). El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, persones amb diversitat funcional, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Com que l'espectacle es fa damunt l'escenari, la venda d'entrades es limitarà a 35 tiquets (l'aforament serà de 70 persones perquè les entrades es venen a 4 €, i aquest preu inclou l'accés de l'adult i l'infant).

Tràiler de Baby Esferic


3 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii baby esferic

Més articles...

Pàgina 7 de 127

7

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera