• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Neix un nou esdeveniment cultural a Formentera, la fira Tardor d'Art

El Consell Insular de Formentera, a través de l'àrea Cultura, informa que la fira Tardor d'Art tendrà lloc del 6 al 9 d'octubre de 2022 al jardí de ses Eres, a Sant Francesc. Entre les 10 h i les 22 h s'exposaran diverses obres d'artistes de l'illa i es crearà un espai d'intercanvi obert a la ciutadania. La inauguració se celebrarà el dijous 6, a les 19 hores.

"Aquest nou esdeveniment pren l'essència de l'antiga Fira d'Art de Primavera, amb l'objectiu de mostrar anualment les millors produccions dels artistes residents i visitants recurrents de Formentera", segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador, que ha convidat a tota la població de l'illa a gaudir d'aquest esdeveniment en una època que ens convida a la "reflexió". La iniciativa és de l'Associació d'Artistes de Formentera (ADAF) i està comissariada per Tanja Grass, directora del Festival Drap-Art i resident a l'illa des de 1965.

Aquesta primera edició compta amb la participació de quinze artistes: obres de Sol Courreges Boné de la Torre, Fran Lucas Simón, María Teresa Matilla López, Jorge Traverso i Woff Kahlen; pintures de Maribel Escandell Guasch, Diana Masiliauskas, María Lagrange, Enric Riera i Antoni Taulé; les fotografies de Fabiana Schulz; les escultures de Pablo Arias i Lorenzo Pepe, i els vídeos d'Albert Merino i Juan González Fornés.

Com explica la comissària, Tanja Grass, "aquesta fira és una plataforma on els artistes poden desenvolupar treballs més personals, més reflexius; amb la problemàtica de la saturació turística i el canvi climàtic, es necessita la massa crítica per obrir el debat sobre el necessari canvi social, i aquí, a Tardor d'Art, els artistes tenen un espai on mostrar el que els mou i els inquieta".

A més, la fira compta amb una programació diària. El primer dia després de la inauguració, a les 20 h, l'artista Crystn Hunt Akron presentarà una performance titulada Plasticphonia. El divendres 7, de 18 h a 20 h, s'impartirà un taller sobre bones pràctiques professionals en les arts i la professionalització dels treballadors culturals, a càrrec de l'artista visual i gestora cultural Laura Marte. El dissabte 8, de 19 h a 20 h, hi haurà la taula redona "La situació actual de les arts a les Illes Balears. Similituds i diferències", en què participaran artistes i agents culturals vinculats a Formentera. I, per acabar, el diumenge 9, de 19 h a 20 h, es tancarà la fira amb la presència d'Elena Ruiz, directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE), amb la ponència "Isabel Echarri/La Reina Blanca".

30 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix tardor art B

Arriba 'Oceà interior', pintures de Pedro María Asensio, a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 5 d'octubre de 2022 al 25 de març de 2023 a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola es podrà visitar "Oceà interior" de l'artista Pedro María Asensio.

Aquesta nova exposició és una proposta visual dissenyada per compartir una mirada a propòsit del camí vital de l'artista plàstic. A aquest efecte, Asensio proposa una analogia entre les figures de l'artista i el faroner, totes dues consagrades en solitud a la tasca de salvaguarda. Segons explica, "l'artista, mitjançant les seues creacions, comparteix amb l'espectador les seues reflexions: estètiques, intel·lectuals o espirituals; compromès en la tasca de postular-se en contra de l'alienació postmoderna que inclina a l'individu a la deshumanització". Les pintures exposades a "Oceà interior" dialoguen amb l'espai, en clau conceptual i geomètrica, per compondre una evocació sobre l'entorn marí que retroalimenta l'univers interior del faroner.

L'artista, nascut a Conca, ha set influenciat per l'entorn del Museu d'Art Abstracte Espanyol i els seus artistes més representatius. Resident a Eivissa des dels anys setanta, ha desenvolupat gran part de la carrera artística a l'illa. I també la faceta pedagògica, ja que durant sis anys va ser director del CEIP Can Misses d'Eivissa. Des de fa una dècada treballa en els seus estudis entre Eivissa, Conca i Madrid. L'obra d'Asensio, formada per pintures, escultures, gravats, vídeos i instal·lacions, ha set exposada en diferents països.

cartell 2022ix pedro asensio B

La mirada artística d'Asensio segueix des de molt aviat dos trajectòries que, si bé semblen divergents, conflueixen en múltiples aspectes: una tendència racionalista que enllaça amb la recerca de la puresa de les expressionistes abstractes, i una altra més social i menys abstracta que té l'ésser humà i la seua circumstància com a objectes d'expressió.

Horari de visita a l'Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola
La inauguració tendrà lloc dimarts 4 d'octubre a les 12 h. Es podrà visitar en el mateix horari d'obertura del far, de dimarts a diumenge d'11 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge de 17 a 21 h. A partir del 13 d'octubre, l'horari de visita del far canvia i serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenges, festius i dilluns el far romandrà tancat.

29 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix pedro asensio

Presentació del llibre "Junil a les terres dels bàrbars", de l'autor Joan-Lluís Lluís a la Biblioteca Marià Villangómez

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts, 4 d'octubre, la Biblioteca Marià Villangómez ha programat la presentació del llibre Junil a les terres dels bàrbars, de l'autor Joan-Lluís Lluís a les 19.30 h.

Junil a les terres dels bàrbars és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís i un acte de fe en la imaginació: una gran i esplendorosa novel·la d'aventures, amb les peripècies com a llenguatge i l'estranyesa com a condició. Amb un començament de rondalla apareix l'heroïna d'aquesta història. Junil encola papirs a la llibreria del seu pare i aprèn a llegir a l'ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, fuig a peu amb tres esclaus que travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien.

Joan-Lluís Lluís va nèixer a Perpinyà el 29 de juny del 1963. És un novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista català que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi per Jo sóc aquell que va matar Franco i el Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any per Junil a les terres dels bàrbars. Té obres traduïdes al basc, castellà, francès i txec.


27 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix junil

Festes del Pilar de la Mola 2022

Aquí sota trobareu el cartell de festes del Pilar de la Mola 2022. Les activitats començaran el pròxim 7 d'octubre i es perllongaran fins al 12 de novembre.

cartell 2022ix festes pilar

Presentació llibre divendres

El pròxim divendres 30 de setembre a les 19.30 h a la biblioteca Marià Villangómez es presentarà el llibre "L'obra folklòrica d'Isidor Macabich" de Joan Gomila Pere.

La presentació comptarà amb la presència de l'autor del llibre, l'editor Miquel Costa, la historiadora i arxivera, Fanny Tur. Regina Mayans serà l'encarregada de presentar l'acte i fer una  entrevista a l'autor.

26 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix llibre isidor macabich

Més articles...

Pàgina 8 de 117

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera