• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

L’ambient musical torna a les places de Formentera a partir del 7 de juny amb el cicle ‘Música a les Places’

cartell 2021 musica a les placesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, ha presentat avui el programa de Música a les Places per a aquest estiu 2021. Per tal de continuar reactivant el sector, i vista la bona acollida de l’any passat, s’ha tornat a dissenyar un programa de concerts adaptats a la normativa covid a les places des Pujols, Sant Francesc i el passeig marítim de la Savina. L’ambient serà animat per diferents estils musicals, com ara, world music, música llatina, blues, soul, rock, heavy o jazz.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha explicat que “seguim apostant per oferir oferta cultural i musical per les nits d’estiu tant als residents com als turistes, i ho fem en espais públics de la nostra illa i a l’aire lliure, la idea és que d’una manera natural la música passi a formar part del temps d’oci de les persones que gaudeixen de l’estiu formenterer”. Com ja va succeir el passat estiu, i si no canvia la normativa, els concerts es faran amb aforament limitat i el públic haurà d’estar assegut i mantenir la distància de seguretat.

La Savina
Així, aquest estiu, la música torna de nou a la Savina amb els Dilluns al Port, on cada dilluns, del 7 de juny al 27 de setembre, a partir de les 22.00 h, hi haurà una actuació musical en directe per animar l’ambient del passeig de la Marina.

Es Pujols
La plaça d’Europa des Pujols també acollirà la Música en Viu, cada dimarts a partir de les 22.00 h del 15 de juny al 21 de setembre. L’associació Formentera Musical serà l’encarregada d’amenitzar aquesta plaça durant tot l’estiu.

En la mateixa plaça però els dijous hi haurà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l’actuació d’un dels veterans d’aquest cartell, Antena Libre. Les actuacions seran a partir de les 22.00 h, des del 17 de juny al 21 d’octubre (exceptuant el mes d’agost on no hi haurà actuacions).

Sant Francesc
I a la plaça de Sant Francesc, un clàssic, cada dissabte també a partir de les 22.00 h, del 19 de juny al 25 de setembre hi haurà concert de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical torna a comptar amb la col·laboració de l’associació Jazz & Co, Formentera Musical, Antena Libre, l’Associació de Veïns de la Savina i l’Autoritat Portuària de les Illes Balears. Cal destacar la gran ajuda que suposa la renovació del conveni de col·laboració entre el Consell de Formentera i Estrella Galicia. I, en aquest sentit, el Consell de Formentera agraeix l'aposta d'aquesta marca amb una llarga trajectòria amb iniciatives musicals i culturals al nostre país.


3 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obert el termini de preinscripció de l’Escola de Música i Dansa

foto 2021 preinscripcio escola de musica i dansaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que avui 1 de juny s’obre el termini de preinscripció per als nous alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera i de matriculació dels antics alumnes. Es poden presentar les sol·licituds fins al pròxim 22 de juny a través d’un tràmit telemàtic a l’OVAC.

Al mes de setembre des de l’Escola de Música i Dansa es posaran en contacte amb els nous sol·licitants al número de telèfon que posin a la preinscripció per tal de formalitzar la matrícula o realitzar les proves d’accés (segons el cas).

Per dubtes o informació us podeu adreçar al correu electrònic escolamusica@conselldeformentera.cat o al web www.escolamusica.conselldeformentera.cat.

La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha animat a la població a apuntar-se a aquesta oferta formativa i d’oci de món de la dansa i la música. Precisament, per animar als formenterers i formentereres a iniciar-se dins aquest món, des del Consell de Formentera s’ha editat un vídeo on s’explica tota l’oferta que es pot trobar a l’Escola de Música i Dansa de Formentera. El vídeo es pot veure a través de les xarxes socials.

En concret s’ofereixen els següents estudis:

Estudis reglats de música (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, guitarra, piano, trompeta i clarinet.

Estudis no reglats (a partir de 8 anys)
Instruments: flauta travessera, flautí, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

Taller de música tradicional (a partir de 4 anys)
Instruments característics del folklore de l’illa: tambor, castanyoles i flaüta. 4 nivells: Iniciació I/II i Continuació I/II.

Iniciació a la música (de 5 a 8 anys)
Acostament als instruments i al llenguatge musical mitjançant cançons, jocs... orientat per a nens i nenes de 5 a 8 anys.

Ensenyaments lliures d’Ensenyaments Professionals
Adequats a les necessitats de l’alumne (requisit la titulació d’Ensenyaments Elementals de qualsevol Escola Reglada o Conservatori de l’àmbit estatal).

Taller de guitarra folk
Assignatura on aprendràs a acompanyar amb acords.

Taller de percussió
Assignatura on aprendràs els ritmes i diferents instruments de percussió.

Coral Polifònica de Formentera
Activitat gratuïta dirigida a les persones amb inquietuds musicals sense necessitat de coneixements previs de música.

Banda de música
Agrupació instrumental formada bàsicament per instruments de vent. Consisteix en una hora de formació en grup de l’instrument escollit, una hora de llenguatge musical específic (si no es té cap coneixement de lectura musical) i una hora de banda.

Estudis reglats de dansa (a partir de 8 anys)

Ensenyaments Elementals de Dansa estan distribuïts en quatre cursos i s’organitzen en les assignatures següents:
-Dansa clàssica
-Dansa espanyola
-Música

Estudis No Reglats de Dansa
-Dansa moderna
-Iniciació a la dansa (de 3 a 8 anys)
-Taller flamenc

L’oferta d’estudis es podrà veure modificada en funció de les mesures sanitàries pel proper curs que estan pendents d’aprovació per part de la conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern balear.

1 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Mi ciudadela’ de Julie Aubrun a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’

cartell 2021 julie aubrunEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 31 de maig obri portes a les 18 h la mostra de Julie Aubrun “Mi ciudadela” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”. Aquesta mostra, segons defineix l’autora és “un diàleg entre la dansa i la pintura”. La sèrie és una metàfora on el cos humà és una “ciudadela” i les energies que l’habiten, els soldats que la defensen. Gràficament, Julie Aubrun juga amb el realisme i l’abstracte, i amb el buit i les textures, per simbolitzar la transparència i l’invisible. En les pintures d’Aubrun, es respira la delicadesa dels cossos que són d’una extrema fragilitat i, a la vegada, una muralla infranquejable.

Julie Aubrun, natural de Nancy (França), és autora i il·lustradora. Va estudiar Art i Comunicació Visual a París. Resideix a Formentera des de 2012, i la seva feina està totalment inspirada en l’illa.

La mostra, formada per dinou obres realitzades en tècnica mixta sobre paper, es podrà veure a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, de l’1 al 12 de juny de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20 h; els diumenges i els dilluns de matí, la sala roman tancada. L’inici de l’exposició serà dilluns, 31 de maig a les 18 h.

28 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació del llibre “Parlem de falutxos, balandres i pailebots”

cartell 2021 xico castelloEl pròxim dijous 3 de juny, a les 20 hores, es presenta el llibre Parlem de falutxos, balandres i pailebots. Un petit repàs d’una època no massa llunyana de Xico Castelló Ribas, editat per l’editorial Mediterrànea. La presentació anirà a càrrec de la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, i comptarà amb la presència de l’autor, l’editor Miquel Costa i Marcos Marí, en representació de Trasmapi. L’acte es celebrarà al restaurant La Bocana, a l’Estació Marítima de Formentera.

Xico Castelló, patró d’altura de la Marina Mercant, i capità als vaixells ràpids de la línia entre Eivissa i Formentera, fa un repàs en aquest llibre a una part de la història marítima de les Pitiüses, amb una petita descripció i amb dibuixos fets per ell mateix dels diferents tipus d’embarcacions que des de final de segle XIX a mitjan segle XX varen navegar per les nostres aigües.

27 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Arriba a Formentera el quintet ‘Palma Brass’

cartell 2021 palma brassEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el divendres 4 de juny a les 20.00 h al pati de sa Senieta de Sant Francesc actuarà el grup “Palma Brass”. Aquest grup és un quintet de Palma que neix a principi de 2018, i es crea a partir de l’expectativa de músics professionals del vent metall de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Banda Municipal de Palma, que veuen la necessitat d’oferir a la societat un repertori de tanta rellevància musical com és l’agrupació de quintet de vent metall.

“En els seus concerts, tenim la possibilitat d’escoltar tant obres originals de la formació com arranjaments d’obres més conegudes dins del repertori clàssic i modern”, segons asseguren des de l’organització. L’entrada serà gratuïta, el públic estarà assegut i hi haurà aforament limitat sense necessitat de reserva prèvia.

Amb el seu nou projecte “Viatge Musical del Vell al Nou Món” volen donar a conèixer les possibilitats que té el quintet de metall en interpretar música de gènere operístic del vell continent amb tres dels més prestigiosos compositors d’òpera italiana Verdi, Puccini i Rossini. Mentrestant, en la segona part viatjarem al “Nou Món” per canviar totalment d’aires i endinsar-nos en la música del llunyà oest amb una fanfàrria per a metalls del compositor nord-americà Eric Ewazen. I com a colofó final, escoltarem un dels compositors de música llatina més reconeguts en l’actualitat com és el cubà Paquito de Rivera guanyador de diversos premis Grammy, amb una de les peces mes difícils que s’han adaptat per a la formació de quintet de metalls four piece, on trobarem varietat de ritmes llatins i de jazz cubà.

El quintet està format per Samuel García i Jaume Blázquez (trompetes); José Fortea (trompa); Jean Christoph Brunet (trombó) i Tobias Isern (tuba).

26 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 87

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera