• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

El Carnaval de Formentera recorrerà els carrers de Sant Francesc a ritme de batucada el diumenge 23 de febrer

carnaval-2019-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui la celebració de la festa de Carnaval 2020 que tendrà lloc el proper diumenge 23 de febrer a la localitat de Sant Francesc. A partir de les 11.00 hores tots els disfressats i disfressades es concentraran al pàrquing de sa Senieta on s'hauran d'inscriure per a participar al concurs del Carnaval. A les 12.00 del migdia sortirà la rua del pàrquing de sa Senieta per recórrer els principals carrers del poble, i ho farà al ritme de la batucada de Bloco Colubraria.

La rua anirà per l'avinguda des Pla del Rei, seguirà pel carrer d'Eivissa fins a la plaça de la Constitució per fer una volta a través del carrer de Jaume I, des d'on giraran pel carrer de Marc Ferrer, per agafar el carrer de Santa Maria i, finalment, tornarà a la plaça de la Constitució.

Premis
Els disfressats podran participar en el concurs de disfresses, amb la possibilitat de guanyar algun dels 4.610€ que es reparteixen en els premis en metàl·lic. El lliurament dels premis, es farà després del dinar i el ball, i es donaran a les següents categories:
Individual adult 200€ 1r premi i 150€ 2n premi
Individual infantil 100€ 1r premi i 60€ 2n premi
Parelles 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Familiar 300€ 1r premi i 200€ 2n premi
Grup [entre 3 i 10 persones] 400€ 1r premi i 250€ 2n premi
Comparses [més de 10 persones] 500€ 1r premi i 350€ 2n premi
Carrosses [amb vehicle] 950€ 1r premi i 650€ 2n premi

Festa i dinar
Un cop finalitzi la rua a la plaça de la Constitució seguirà l’ambient festiu amb ball de disfresses de la mà de la música del DJ Blue i DJ Javi Box. A partir de les 14.00 hores tendrà lloc el dinar popular, organitzat pels pares i mares de 6è del CEIP Mestre Lluís Andreu i l’APIMA. El dinar per als disfressats i disfressades serà gratuït. La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha convidat a tot el poble de Formentera a participar d’aquesta festa que “en ple mes de febrer sempre fa que els participants mostren les seves gal·les més imaginatives i en molts de casos reivindicatives i puguin gaudir de l’alegria típica d’aquesta festa”.

A més, durant la propera setmana tendran lloc les diferents rues escolars. El dijous 20 de febrer a les 10.00h hi ha la rua del Col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc, el divendres 21 a les 10.00h la rua del CEIP Mestre Lluís Andreu i del CEIP de Sant Ferran, mentre que el dimarts 25 a les 12.00h tendrà lloc la rua del CEIP del Pilar de la Mola.

Taller de màscares i espectacle Escola de Música i Dansa
D’altra banda, el dimarts 18 de febrer a les 17h al Punt de Lectura de Sant Ferran hi haurà un taller de creació de màscares de carnaval. I el dimecres 26 de febrer l’Escola de Música i Dansa farà un festival de Carnaval que comptarà amb la participació dels seus alumnes. L’aforament és limitat. Per a més informació podeu contactar amb escolamusica@conselldeformentera.cat.


14 de febrer de 2020
Àrea de comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte: Toni Gomila i Oriol Broggi uneixen forces per donar vida a l'obra teatral “Rostoll Cremat”

foto-rostoll-cremat-j1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 15 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà l'obra de teatre Rostoll Cremat. Aquesta obra està interpretada per dos dels grans noms de l'escena balear i catalana actual, Toni Gomila i Oriol Broggi, que uneixen forces per donar vida a Rostoll Cremat, una al·legoria de l'ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània.

Oriol Broggi dirigeix aquesta obra basada en un text de Toni Gomila, que el mateix dramaturg interpreta damunt l'escenari. És una proposta de reflexió sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit per la literatura popular i universal: que té a en Joanet de sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov i Ibsen. Aquesta peça teatral dibuixa el paisatge de la indústria turística a les nostres illes i l'evolució dels seus habitants, posant en primer pla la seva contradictòria ambició.

Després d'obrir-se camí amb Acorar, Infinir o Peccatum, Rostoll Cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, i a on com actor demostra la seva autoritat i precisió en el maneig de la nostra llengua. En aquest sentit, la consellera de Cultura, Susana Labrador ha animat als formenterers i formentereres a què "es reservin la nit de dissabte per poder gaudir d'aquesta gran obra teatral, que a més ens farà reflexionar sobre l'evolució turística de les illes i el reflex que ha produït en els seus habitants".

Aquesta és una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Teatre Principal de Palma i Produccions de Ferro. L'espectacle es podrà veure aquest dissabte 15 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). La seva durada és de 110 minuts i el preu és de 7 euros pel públic adult i 5 euros pels menors d'edat.


10 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XVIII Festa Intercultural arriba a la plaça Europa des Pujols el pròxim 29 de març

foto-festa-intercultural1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja han començat els preparatius de la Festa Intercultural, que enguany compleix la seva majoria d’edat i que se celebrarà a la Plaça Europa des Pujols el pròxim diumenge 29 de març.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat “l’arrelament d’aquest esdeveniment d’intercanvi cultural” que des dels seus inicis “és un reflex de la societat actual formentera en què conviuen diferents cultures”. A més, el conseller ha animat als residents de l’illa “a participar en aquesta festa i gaudir de la riquesa que suposa aquest intercanvi de cultures, que en anteriors edicions ha reunit representants de fins a vint països i regions”.

Reunió organitzativa amb voluntaris el 12 de febrer

Des de l’àrea de Benestar Social s’informa que el pròxim 12 de febrer a les 20 hores al Casal d’Entitats s’ha convocat una reunió per organitzar aquesta festa. La reunió està oberta al públic en general i des del Consell s’anima que acudeixi qualsevol persona que vulgui col·laborar. Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte a través del telèfon 971 321271 o al correu electrònic intercultural@conselldeformentera.cat.

Aquesta trobada reuneix a centenars de residents de l’illa de diferents nacionalitats i regions al llarg de tota una jornada destinada a tots els públics, amb activitats infantils, degustació de productes típics de cada regió i diferents actuacions musicals i balls típics. De moment, hi ha confirmades una quinzena de països i regions participants encara les inscripcions romanen obertes. Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, Extremadura, València o Catalunya són alguns dels participants en edicions anteriors.


7 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentacions de llibres, activitats infantils i xerrades entre les activitats del mes de febrer de les biblioteques de Formentera

biblio ii 020 cartell 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes de febrer, entre les quals destaca la presentació del llibre Rebecca torna a Manderley que tindrà lloc el pròxim dijous 6 de febrer a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez.

El veterà poeta mallorquí, establert a Eivissa, presenta el seu nou poemari Rebecca torna a Manderley inspirat en l’univers del conegut director de cinema Alfred Hitchcock. Toni Roca (Palma de Mallorca, 1944) va arribar a Eivissa amb 23 anys i ha escrit per diversos mitjans de comunicació i ha realitzat pròlegs, catàlegs i ha presentat diversos actes culturals. A més, fou un dels creadors d’Anem al cine. Com a poeta ha publicat diverses obres com Les noies de Kansas City, Dóna’m la pau o La dona zebra. L’editor Ramón Mayol (Edicions Aïllades) s’encarregarà de presentar l’acte.

Activitats per infants
I avui dimarts 4 de febrer es tornarà a reunir el grup de “Contes per parlar amb la lluna” a les 17.30h a la Biblioteca Marià Villangómez. Aquest contacontes familiar coordinat per na Xènia Fuertes es realitza el primer dimarts de cada mes i pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies amb nadons d’entre 0 i 4 anys amb la intenció d’apropar el llibre i la narració oral al nadó. L’objectiu és oferir als nens i nenes en els seus primers mesos de vida, l’oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes.

I el dimecres 18 de febrer, de 17 a 19h al punt de lectura de Sant Ferran es farà un taller de creació de màscares de Carnaval adreçat a nens i nenes de 4 a 12 anys.

Club de lectura
El dimarts 25 de febrer a les 20h es reunirà el club de lectura “Llegeix i gaudeix”. Aquesta és la reunió mensual del club de lectura de la Biblioteca Marià Villangómez en què els participants fan un col·loqui sobre el llibre que han llegit i intercanvien idees. Per a més informació podeu adreçar-vos a les encarregades de la biblioteca en l’horari habitual o a través del correu electrònic: biblioteca@conselldeformentera.cat.

Xerrada
I el dijous 27 de febrer a les 20h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà la xerrada, “La qüestió autonòmica balear a la segona república. Un projecte d’estatut d’autonomia per a les Pitiüses”, a càrrec de Antonio José Viñarás. Antonio José Viñarás y Domingo (Burgos, 1972) és doctor en Història (Universitat de les Illes Balears), llicenciat en dret (Universidad Complutense de Madrid) i Màster en Direcció d’Empreses Consultores en Protocol i Comunicació (Universidad Miguel Hernández de Elche). És advocat col·legiat, i va treballar com encarregat de grup en l’Institut Nacional d’Estadística, cap de protocol i relacions públiques de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). Ha publicat diversos articles periodístics i es coautor del llibre La Segona República a Eivissa i Formentera (2016) i autor del llibre Prensa y radio en la Ibiza de la Segunda República. Actualment és assessor de Patrimoni i Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep.

Biblioteca viatgera del Fons Pitiús de Cooperació
A més, durant tot el mes de febrer la biblioteca de Sant Francesc comptarà amb la Biblioteca viatgera del Fons Pitiús de Cooperació. És una exposició temporal de llibres (temàtica: economia alternativa; medi ambient, transició energètica i canvi climàtic; pau i violència/desarmament; igualtat de gènere; consum conscient; sobirania alimentària; biblioteca infantil/juvenil) i de pel·lícules i documentals, que es realitza tots els anys.

4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mostra “Baleàrics, 10 artistes de la Mediterrània” atraca a Formentera

photo-2020-02-03-19-02-48-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que avui a les 20.00h s’inaugura l’exposició Baleàrics, 10 artistes de la Mediterrània a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.

L’exposició Baleàrics recull una selecció d’obres plàstiques de 10 artistes de la Mediterrània, que representen les terres de Formentera, Eivissa, Mallorca, Menorca, Dénia i València. La mostra evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten un caràcter mediterrani propi. Els artistes balears representen cadascuna de les illes de l’arxipèlag: Enric Riera, Formentera, Paca Florit, Menorca, Carles Guasch, Eivissa, i Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, Mallorca. Juntament amb aquests artistes hi ha tres representants de la Comunitat Valenciana: Imma Mengual, Joan Castejón i Ramón Pérez Carrió.

Aquesta exposició itinerant va néixer a partir del conveni de col·laboració entre la Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura del Govern. A Formentera està organitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera. La consellera insular del ram, Susana Labrador, ha explicat que “el Consell dona suport a aquesta mostra per difondre els valors artístics de tota la Mediterrània, i acostar al públic el caràcter que ens uneix, com a pobles relacionats amb el mar, tan present sempre a Formentera”. Es podrà visitar, des de demà 3 de febrer al 15 de febrer d’11 a 14h i de 18 a 20h de dilluns a dissabte, menys els diumengesi dilluns de matí que la sala romandrà tancada.

3 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 63

8

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera