• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Presentació del llibre "Pau. El valor de la vida als nostres dies"

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 10 de març, ha programat la presentació del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies, que tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez a les 19.30 h, a càrrec de l'autor, Jordi Armadans.

Jordi Armadans Gil és un dels experts en conflictes internacionals i activistes per la pau més respectats del nostre país. És politòleg i periodista, analista i formador en qüestions de conflictes, pau i seguretat. Ha treballat de director a la Fundació per la Pau i ha estat vinculat a diverses ONG, campanyes i moviments socials a favor de la cultura de pau, els drets humans, la solidaritat i la justícia global.

El seu primer llibre, articulat d'una forma breu i lúcida, està carregat de les dades més recents a partir de les quals l'autor fa una lectura crítica i actual de l'estat de conflicte global al món, i ens urgeix a respondre amb coherència i responsabilitat per tornar a posar la vida de les persones al centre de les nostres prioritats. Segons explica l'autor, "sobre el paper, la pau, la justícia i els drets humans són valors indiscutibles de les societats democràtiques, però vivim en un món sacsejat per múltiples formes de violència: guerres, militarisme, fam, pobresa, masclisme, racisme, abús de poder, cursa armamentística, emergència climàtica... Quina lògica tergiversada porta els nostres líders a fer bandera d'una voluntat de millorar la societat, quan al mateix temps permeten (quan no directament activen) mecanismes de mort i misèria?". Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran de resoldre i debatre en la presentació.

4 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii armadans

T'imagines ser testimoni del naixement del planeta Terra i compartir-ho amb el teu bebè? Embarca't en aquest commovedor viatge amb l'obra "Baby Esferic", nou espectacle de l'Illa a Escena 2023

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 11 de març es representarà l'obra Baby Esferic, a les 18 h a la Sala de Cultura (Cinema). Es tracta d'una obra sense text i basat en la utilització de les diferents formes i llums per expressar emocions, proposta que porta la companyia Aboon Teatre. L'obra té 45 minuts de durada i és un espectacle familiar i dirigit al públic d'entre 6 mesos fins als 4 anys.

L'obra és un homenatge a la Terra. Parla de la màgia que ens uneix al planeta i als seus habitants a través de diferents històries i paisatges. Amb un llenguatge molt visual, una esfera blanca és la protagonista que s'anirà transformant en diferents i simpàtics animals. L'estètica, minimalista i delicadament visual, dona llibertat a la imaginació de l'espectador.

Segons expliquen des de la companyia, aquesta obra "desperta la imaginació tant en grans com petits. Atracam la vivència infantil a l'adult i cream un espai harmònic entre aquestes dues realitats".

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 € (que dona accés a bebè i adult). El preu reduït del 50 % de descompte és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, persones amb diversitat funcional, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Com que l'espectacle es fa damunt l'escenari, la venda d'entrades es limitarà a 35 tiquets (l'aforament serà de 70 persones perquè les entrades es venen a 4 €, i aquest preu inclou l'accés de l'adult i l'infant).

Tràiler de Baby Esferic


3 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii baby esferic

Formentera signa un conveni amb l'OCB per reforçar l'oferta cultural de l'illa

foto 2023iii conveni OCBLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el representant de l'Obra Cultural Balear de Formentera, Joan Francesc Ferrer, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell i l'OCB en matèria de cultura i patrimoni per a l'any 2023. La consellera de Cultura, Vanessa Parellada, també ha estat present en la signatura del conveni.

El Consell col·laborarà econòmicament amb una aportació màxima de 10.000 euros per subvencionar les activitats de l'OCB organitzades per reforçar el ventall d'oferta cultural de Formentera durant l'any 2023. Aquestes activitats se centren enguany en accions com la "Primavera de Cultura", programació entorn de la celebració de Sant Jordi (23 d'abril) que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, entre altres actes. Així mateix, farà publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera, així com tasques consultives i d'investigació que se li puguin encomanar com a entitat cultural de referència a l'illa.

2 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dijous 9 de març es representarà el contacontes 'Cuentos desenvueltos' al Punt de Lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dijous 9 de març ha programat «Cuentos desenvueltos», la segona actuació del cicle de contacontes organitzat conjuntament amb La Panera Vermella, que se celebrarà a les 17.00 h en el Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran, a càrrec de Laura Mandarina. Aquest espectacle va adreçat al públic infantil d'entre 3 i 12 anys.

Els llibres que formen la part didàctica de «Cuentos desenvueltos» han set elegits per la importància que tenen en la vida dels infants, en funció del nombre d'exemplars venuts i per les característiques psicològiques i emocionals, els atributs físics i els rols dels personatges que tenen, així com pels símbols que hi apareixen que fomenten la igualtat de gènere, segons explica l'autora.

Alguns dels títols esmentant són: "El príncipe Serafín" de Raquel Diez, "Yo voy Conmigo" de Raquel Díaz Reguera, "Las princesas también se tiran pedos" d'Illan Brennann i "Daniela Pirata" de Susana Isern Gómez. El fil conductor de la sessió és la màgia còmica infantil participativa, és a dir, que a través de diferents trucs de màgia en els quals participaran els infants, apareixeran els títols de les històries que es contaran a continuació.

El segon contacontes del cicle arriba de la mà de Laura Muñoz, actriu llicenciada al Conservatorio de Arte Dramático de Buenos Aires l'any 1996. Va participar en diverses obres en l'àmbit de la capital argentina i a l'any 2002 va viatjar a Espanya, on al 2005 va fundar la seva pròpia companyia de teatre anomenada MundoMandarina, on crea, produeix i interpreta els seus propis espectacles. Així mateix, ha col·laborat amb expedicions de «Pallasos en rebeldía» i «Payasos sin frontera». En l'actualitat, es dedica a escriure contes i a impartir tallers de contacontes, de màgia, clown i risoteràpia.

2 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii laura mandarina

L'artista Susana Cardona recorda un passat oblidat amb l'exposició 'Terra' a l'Ajuntament Vell

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 7 al 18 de març a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar l'exposició de l'artista Susana Cardona "Terra". En aquesta mostra l'artista exposa la seva pintura relacionada amb les formes de vida de les persones que l'envoltaven a la infantesa, com també l'atracció de rememorar els estils i valors d'unes persones arrelades a la terra. La inauguració serà els dilluns 6 de març a les 19 hores.

Segons la mateixa artista: "Present la fascinació de les activitats quotidianes, fent conscient la mirada a través dels quadres. És una manera de reconèixer-nos com a eivissencs i formenterers amb un passat que hem de respectar, admirar i conèixer".

L'artista, nascuda a Formentera a començaments de la dècada dels vuitanta, té molt present els seus records a Sant Ferran on marcà per sempre la seua personalitat. Gràcies a diversos cursos de pintura va desenvolupar aquesta passió on va conèixer i desenvolupar els usos de la tinta xinesa. Per ella també va ser important el descobriment de la pintura de l'eivissenc Antoni Marí Ribas "Portmany", especialment la representació que feia de les pageses que, comenta, "han vingut al meu cor i han vengut per quedar-s'hi".

Ha exposat, a Formentera a la sala parroquial de Sant Ferran, i, a Eivissa, a la Sala de Cultura Can Curt de Sant Agustí com també a la Sala Municipal des Cubells.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 6 de març a les 19.00 hores. Les col·leccions es podran visitar del 7 de març al 18 de març a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Diumenges, festius i dilluns matí, la sala romandrà tancada.

2 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023iii s cardona

Més articles...

Pàgina 9 de 128

9

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera