• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Formentera acull l'acte central de commemoració del Dia Europeu de les Llengües a les Illes Balears 2022

Formentera acull el pròxim dilluns 26 de setembre l'acte central de commemoració del Dia Europeu de les Llengües a les Illes Balears. L'esdeveniment està organitzat per la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'àrea de Política Lingüística del Consell de Formentera i estarà presidit per la presidenta del Consell, Ana Juan; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear, Miquel Company; i la directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior.

Aquest esdeveniment es durà a terme a les 18.00 h, a la sala de plens del Consell i consistirà en una conferència titulada 'Diversitat lingüística i vertebració social. Homenatge a Joan Fuster', a càrrec de Vicent Pitarch Almela, doctor en filologia catalana i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, institució de la qual és delegat a Castelló. A continuació hi haurà una actuació musical de la cantant Pilar Mena.

L'acte és obert a tota la ciutadania i també es podrà seguir en directe a través del web diaeuropeullengues.caib.cat.

Dia Europeu de les Llengües
El Dia Europeu de les Llengües se celebra cada 26 de setembre des de l'any 2001 per iniciativa del Consell d'Europa i la Unió Europea. Els objectius del Dia Europeu de les Llengües són destacar la importància de l'aprenentatge de llengües i incrementar el plurilingüisme i la intercomunicació cultural; promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d'Europa; i fomentar l'aprenentatge de les llengües al llarg de tota la vida dins i fora de l'escola.

23 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix dia europeu llengues

"Soc una nou", la primera obra teatral de la tardor a L'Illa a Escena 2022 adreçada al públic familiar, es representarà el pròxim diumenge 2 d'octubre

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que arriba a l'illa Soc una nou, el segon espectacle de la tardor de L'Illa a Escena de 2022. Aquesta multipremiada obra de teatre familiar tendrà lloc el pròxim diumenge 2 d'octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Soc una nou és un conte divertit i entranyable sobre un al·lot i la relació amb els seus vesins. L'advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat gairebé tot el veïnat. Tot canvia el dia en què n'Omar, un nen refugiat i orfe, cau d'una branca de la seua noguera. El nen transforma la seua vida per complet.

La companyia de teatre lleidatana Zum Zum Teatre, nascuda el 1994 amb una quinzena de produccions, manté viu el compromís d'explicar històries amb una màxima qualitat artística. Amb aquesta obra ha obtingut el Premi Feten 2021 a la millor direcció i Premi Feten 2021 a la millor interpretació coral.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 4 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.


23 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix soc una nou

'Retorn al sentir', exposició col·lectiva al Centre Antoni Tur 'Gabrielet' que combina art plàstic, audiovisual, música i dansa

El Centre Antoni Tur "Gabrielet" acull des del pròxim dimarts 27 de setembre la mostra col·lectiva "Retorn al sentir", una trobada d'artistes amb la idea de sentir una mateixa energia. Les artistes participants són Anna Ametller, Paz Aguado, Natalia Lisinicchia, Irene Pons i Natalia Vik, Fabiana Schulz i Silvina Taffuri.

L'exposició s'inaugura el dia 27 a les 19 hores i consisteix en un conjunt de peces de diferents tècniques plàstiques, audiovisuals, música, dansa, amb la participació del taller de moviment de Valeria del Vecchio i Pimpi. El tema de les obres és "el retorn al sentir, l'arrelament al cos, a la sensorialitat o la sensualitat; el retorn a l'energia yin que tots tenim i que molt sovent està bloquejada", segon es destaca en la memòria.

La mostra romandrà oberta fins al 6 d'octubre i l'horari de visita serà d'11 a 14 hores i de 18 a 21.30 hores de dilluns a dissabte.

23 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 retorn al sentir

'Raíces', una exposició de pintura que busca connectar amb l'espai natural que ens envolta a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 27 de setembre al 8 d'octubre a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar la mostra "Raíces" de l'artista Yolanda Costa.

La mostra està composta per una sèrie de pintures de diferents formats i mides, les quals busquen connectar amb l'espai natural que ens envolta. "El títol fa referència a la recerca de la connexió amb les arrels amb les quals creixem", exposa Costa. Les textures i els colors són els protagonistes de les seues obres. Aquesta sèrie s'elabora a partir de mesclar, pintar, doblegar i trencar el paper i cartons reciclats. Utilitza l'aquarel·la, l'acrílic, el guaix i altres tècniques per convidar l'espectador a la contemplació i a la interpretació de les seues obres.

foto 2022ix raices

La gallega Yolanda Costa és conservadora i restauradora d'art. Des de fa uns anys viu a Mallorca i, segons explica l'artista, quan va arribar a l'illa, va connectar amb la natura i les seues arrels.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 26 de setembre a les 19.00 hores i es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores fins al 8 d'octubre. Diumenges, festius i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.


22 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix raices

"Alte Liebe", el primer espectacle de la tardor a L'Illa a Escena 2022 el pròxim dissabte a la Sala de Cultura (Cinema)

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que arriba a Formentera Alte Liebe, el primer espectacle de la tardor de L'Illa a Escena de 2022. Aquest primer projecte del Trio Bórea és un concert que tendrà lloc el pròxim dissabte 24 de setembre a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Alte Liebe és una peça audiovisual digital i interactiva que reuneix la vida i l'obra de tres grans músics del segle XIX. Gràcies a aquest nou format de concert, l'espectador podrà fer una immersió total en aquesta història. L'espectacle es converteix en una aventura per a diferents públics d'una manera molt accessible.

Bórea és un grup de música de cambra fundat el 2019 amb l'objectiu d'explorar el desenvolupament de nous models d'interacció amb el públic. El grup està format pels gallecs Brais González Pérez, piano; Julia Caro Trigo, cello, i la violista mallorquina Clara Mascaró Nadal. Al concert s'interpretaran algunes obres dels compositors Robert Schumann, Clara Schumann i Johannes Brahms, que estaran enllaçades a través d'una narració basada en els seus documents epistolars i arranjades per a la formació pel pianista i compositor Brais González.

El juliol de 2021, Trio Bórea ha realitzat diferents residències artístiques (Baltais Fligelis a Letònia i Brahmshaus a Baden-Baden, Alemanya), on ha dut a terme el seu projecte i l'ha presentat a Europa. Des de 2020, la formació ha rebut el suport de diferents entitats, entre elles la Unió Europea amb el prestigiós programa d'ajudes i-Portunus o Salzburg Stadt. Recentment, el trio ha set guardonat amb el Premi Café Bauhaus, atorgat per l'European Union Youth Orchestra.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. Els seients ja no són numerats, els usuaris es poden seure per ordre d'arribada en el lloc que desitgin. Les entrades es poden adquirir en línia fins a una hora abans de l'espectacle que es podran adquirir només a la taquilla.

Hi ha preu reduït, amb el 50 % de descompte, per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.

19 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix borea

Més articles...

Pàgina 9 de 117

9

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera