• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Visita delegada Cultura Govern

visita-delegada-cultura1Les conselleres de Cultura i Patrimoni Cultural del Consell de Formentera, Susana Labrador i Raquel Guasch, respectivament, han rebut avui la delegada de Cultura del Govern balear, Catalina Solivellas, per traçar el pla de treball d’aquesta legislatura. A la reunió, de caràcter tècnic, s’han establert, entre altres qüestions, les prioritats per continuar amb l’impuls del projecte de reforma de Sa Senieta, l’espai que s’ha de convertir en la seu principal del futur Museu de Formentera. Després de la reunió, tècnics i representants polítics han visitat la casa de sa Senieta.2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Projeccions de pel·lícules, tallers creatius i sortides a cavall entre els plans que s’ofereixen pels joves de l’illa per aquest mes d’octubre

foto progOCT019 casal de joves 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats previstes al Casal de Joves per aquest mes d’octubre. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha explicat que “amb aquestes activitats i tallers se segueix amb la línia de donar una opció d’oci als joves de l’illa, a la vegada que s’inculquen valors solidaris, hàbits de vida saludable i conscienciació mediambiental entre les noves generacions”.

Pel·lícules
Una vegada per setmana a les 18.30h es projecta al Casal una pel·lícula de temàtica juvenil de què els joves poden disfrutar seguts a un sofà i menjant crispetes. El dimecres 2 d’octubre es projectarà la pel·lícula Invictus, el dimecres 9 d’octubre Es por tu bien, el divendres 25 d’octubre Pay the Ghost i el dimecres 30 Cómo entrenar a tu dragón 2.

Tallers
El divendres 4 d’octubre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la No Violència es farà el taller “De quin costat vols estar?” per informar als joves sobre els tipus de violència que hi ha i que es posin del costat de la no violència proactivament i actuïn i es conscienciïn contra tots els tipus de violència que existeixen.

El dissabte 5 d’octubre es farà un taller de pintura creativa i pintura centrífuga i el divendres 11 d’octubre es pintaran les columnes del Casal. El dimecres 16 s’oferirà un berenar saludable per fomentar els hàbits de menjar saludable i conscienciar sobre la seva importància.

A més, el divendres 18 d’octubre els joves tornaran a adherir-se a la reivindicació juvenil “Fridays for Future”. El dimecres 23 es farà un taller de relaxació, i el dissabte 26 d’octubre el taller “Just dance” per ballar.

Sortida a cavall
Entre les activitats del mes destaca la del dissabte 19 de “Sortida a cavall”. Per aquesta activitat dirigida als socis del Casal cal fer reserva prèvia. Les places són limitades.

A més es fan tallers de dansa durant els mesos d’hivern amb els monitors del Casal.


2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte i dilluns es representa “Fortaleza a la Napolitana” a la Sala de Cultura-Cinema

foto v del vecchio 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 5 d'octubre i dilluns 7 d'octubre es representarà l'obra de dansa teatre Fortaleza a la Napolitana a la Sala de Cultura-Cinema. Els dos dies la funció serà a les 20.30h i tindrà un preu de 7€.

Aquesta obra de teatre dirigida per Andrés Wacksman i interpretada per Valeria Del Vecchio ha estat produïda per Fils Roulants. Fortaleza a la Napolitana desperta la tendresa davant la contradicció que genera la voluntat de ser autosuficient, amb la necessitat de calor humana i protecció davant les dificultats. Una peça que parla de la dualitat d'una dona que viu la força com a màscara davant la vida, i la fragilitat que, finalment, demostra que no hi ha missions a acomplir.

La seva durada és de 40 minuts i està dirigida al públic adult. La funció té aforament limitat. Les reserves es poden fer al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

1 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’exposició “Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra” s’inaugura avui a la sala de l’Ajuntament Vell

expo-monedes1El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Patrimoni, informa que, avui a partir de les 19 hores a la sala de l’Ajuntament Vell, s’inaugura l’exposició Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra. Aquesta exposició és una mostra numismàtica excepcional representativa dels diferents períodes de la història de Formentera: des de l’època púnica, amb un gran conjunt de moneda fabricada a l’Ibosim púnica (s. IV-I aC) i a altres seques contemporànies del Mediterrani occidental i central, fins a les monedes que circulaven a principis del s. XX encunyades per Alfons XIII.

La col·lecció, amb més de 600 peces, també inclou una riquíssima mostra de moneda romana de 48 emperadors de l’alt i el baix imperi romà, així com un conjunt de moneda àrab i medieval desconegut fins ara. Tota la sèrie ha permès iniciar un projecte d’estudi per part d’especialistes de cada període, com són Benjamí Costa (moneda púnica), Santiago Padrino (moneda romana), Félix Retamero (moneda àrab) i Toni Ferrer Abárzuza (moneda medieval, moderna i contemporània).

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que aquesta col·lecció “és una petita mostra del que s’arribarà a tenir al futur museu de Formentera”.

L’exposició, organitzada pel Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i el Consell de Formentera, romandrà oberta al públic fins al dia 11 d’octubre.

Per altra banda, aquest serà el tema que s’abordarà en la primera sessió de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona que se celebren del 7 a l’11 d’octubre a la sala del Centre de Dia. Així, el dia 7 l’historiador Félix Retamero Serralvo impartirà la conferència Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s. VIII-X).


30 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle “Contes per parlar amb la lluna” obre les activitats del mes d’octubre de les biblioteques de Formentera

foto biblio oct019 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes d'octubre. El pròxim dimarts 1 d'octubre torna el cicle de contacontes Contes per parlar amb la lluna, dirigit a infants de 0 a 4 anys i que tindrà lloc cada primer dimarts de mes, fins al mes de desembre, a les 17.30h a la biblioteca Marià Villangómez.

Aquesta activitat és un contacontes familiar coordinat per na Xènia Fuertes i pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies amb nadons d'entre 0 i 4 anys amb la intenció d'apropar el llibre i la narració oral al nadó. L'objectiu és oferir als nens i nenes en els seus primers mesos i anys de vida l'oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes. Les famílies que es desitgin inscriure han d'enviar un email a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Taller d'animals de companyia
I el dilluns 7 d'octubre al punt de lectura de Sant Ferran entre les 17 i les 19h tindrà lloc un taller d'animals de companyia per totes les edats, que compta amb la col•laboració de Acción Francisco Formentera.

Aquest taller té com a objectiu conscienciar del valor positiu dels animals de companyia i prevenir el seu abandonament. Consta de dues parts, en la primera es pretén apropar els animals de companyia als nens i nenes a través del llenguatge corporal i una segona que consisteix en una representació teatral acompanyada d'una activitat de dibuixar.

Contacontes
El dilluns 14 d'octubre a les 17.30h a la biblioteca Marià Villangómez tindrà lloc un altre contacontes: En construcció (Contes curts i absurds). Està dirigit a infants de més de 4 anys. Gemma Moll ens presentarà contes que se'ns presenten gairebé com un acudit. Divertits. Una provocació per les ments més inconformistes que buscaran el perquè a cadascuna d'aquestes històries.

Presentació de llibres
El dimecres 16 d'octubre a les 20h a la biblioteca Marià Villangómez es farà la presentació del llibre No con tu hija a càrrec de l'autor, Íñigo Franco Benito (Ifrabe). L'encarregat de presentar l'acte serà Vicent Ferrer Mayans.

El dijous 24 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca, entre les 20 i les 22h, s'ha organitzat a la biblioteca Marià Villangómez la presentació d'un llibre, Hola, soy tu niño interior, acompanyada de la celebració d'un taller. La presentació es farà a càrrec de l'autora, Alessandra Rossin, i José Luis García Guerricagoitia serà l'encarregat de presentar l'acte.

Es tracta d'una presentació d'un llibre que va acompanyada d'un taller. És el tercer llibre que presenta l'autora i consta d'una primera part on trobem conceptes teòrics que s'alternen amb exemples pràctics, envoltats d'anècdotes i contes. La segona part consta d'exercicis pràctics i meditacions per posar en pràctica la primera part. Aquesta segona part és la que es desenvoluparà en un taller introductiu.

Taller de màscares de Halloween
Finalment, el dimecres 30 d'octubre entre les 17 i les 19h al punt de lectura de Sant Ferran es farà un taller de màscares de Halloween, per infants d'entre 4 i 10 anys. Serà un taller creatiu de realització de màscares que es realitza en aquestes dates com cada any. Aquesta edició el taller es farà a càrrec de l'artista Maristela Campana.


25 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 58

10

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera