• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Dansa, música, teatre i espectacles familiars en la programació de L'Illa a Escena per aquesta tardor

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals L'Illa a Escena per aquesta tardor, del 24 setembre a l'11 de desembre. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que aquest cartell recull set espectacles de dansa, música, teatre i espectacles familiars adreçat al públic adult, juvenil i infantil. Labrador espera que "el públic gaudeixi de la programació de qualitat que s'ha preparat per fomentar l'oferta cultural i donar alternatives d'oci a la població de l'illa".

Setembre
El dissabte 24 de setembre tendrà lloc el concert Alte Liebe del grup Trio Bórea. Alte Liebe és el seu primer projecte, un concert de música de cambra que combina una peça audiovisual digital i interactiva que reuneix la vida i l'obra de tres grans músics del segle XIX Robert Schumann, Clara Schumann i Johannes Brahms, peces que estaran enllaçades a través d'una narració basada en els seus documents epistolars.

El concert serà a les 20.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Octubre
El segon espectacle serà una obra de teatre familiar. La companyia lleidatana Zum Zum Teatre presenta Soc una nou. L'advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. Tot canvia el dia en què n'Omar, un nen refugiat, cau d'una branca de la seua noguera. El nen transforma la seua vida per complet.

L'obra, que és Premi Feten 2021 a la millor direcció i Premi Feten 2021 a la millor interpretació coral, es representarà el diumenge 2 d'octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Imaginaris Monstruosos, de la Lioparda Teatre, serà l'espectacle encarregat de commemorar el Dia Internacional per l'Acció de la Despatologització Trans.

Imaginaris Monstruosos és un espectacle de teatre visual, titelles o pròtesis, per a públic jove i adult, amb un aire innovador i transgressor, que pretén posar en el centre els marges. El text aquí és breu i poètic, d'acord amb el llenguatge simbòlic que es proposa, un muntatge que convida a viatjar des de la incertesa que provoca la foscor del monstre fins a la tendresa que es desperta quan reconeixem la vulnerabilitat que ens és pròpia.

L'obra es representarà el dissabte 22 d'octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Novembre
El primer espectacle de novembre serà El Plan, d'Olympia Metropolitana i El punt de la i. Una comèdia negra en la qual els protagonistes es despullen a poc a poc de les seues màscares socials, per dur fins als límits tot el seu instint de supervivència i la noció de l'amistat. Tres intèrprets en estat de gràcia passen de la hilaritat al més pur drama per posar en peu un text brillant, abrigallat per una encertada escenografia i uns efectius efectes sonors.

L'obra es podrà veure dissabte 12 de novembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

La segona proposta de novembre serà Natanam, un espectacle de dansa per a tota la família de la companyia DA.TE Danza. En aquest espectacle de dansa contemporània veim dos intèrprets, dos amics, dos còmplices que es troben en una sala de jocs. Descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra ordenats i a la seua disposició. Una habitació de jocs pot ser una platja, pot ser un desert, pot ser la mar. I també… quan estem sols, poden ser molts móns.

Natanam és un aprenentatge del camí cap a l'alegria, un espectacle multinivell, amb diferents graus de simbolisme depenent de l'edat i maduresa de l'espectador.

L'obra, guanyadora del Premi Feten 2021 a l'Apropament de la Dansa a la Primera Infància, tendrà lloc dissabte 26 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Desembre
Desembre comença amb Matrimoni per medicina, la nova comèdia teatral del Grup de Teatre des Cubells. Un pare ric vol casar la filla amb l'home que a ell li convé. Les coses es van complicant a mesura que el temps passa i acabarà prenent de la seua pròpia medecina.

L'obra es representarà el dissabte 10 de desembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Per concloure la programació de L'Illa a Escena, el diumenge 11 de desembre, els més petits de la casa podran gaudir de La màgia dels colors, de Shows Ibiza, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu on els infants aprendran a posar nom a les seues emocions a través dels colors.

L'obra serà diumenge 11 de desembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus i entrades
Els espectacles adreçats al públic infantil tenen un preu de 4 euros i els espectacles adreçats al públic adult, de 7 euros. Les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals, famílies nombroses i persones amb diversitat funcional tendran una bonificació del 50 % de descompte en el preu de les entrades. Amb aquestes ajudes volem que la cultura puguin arribar a tothom, segons ha destacat Susana Labrador.

Les entrades es podran adquirir a www.entradesformentera.cat a partir del divendres de la setmana anterior de cada espectacle. Excepte les del primer espectacle, el concert Alte Liebe que tendrà lloc el pròxim dissabte 24 de setembre que les entrades sortiran a la venda el pròxim dilluns 19 de setembre.

Suport cultural
Aquest cicle compta amb el suport del Ministeri de Cultura INAEM, per suport als projectes culturals.

16 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix illa a escena

L'antic quiosc de n'Anselmo, sota la mirada de Robert P. Hawkins

El centre Antoni Tur 'Gabrielet' acull des d'aquest dimecres 14 de setembre l'exposició "Dibuixos i pintures del quiosc de n'Anselmo", una mostra de catorze obres en pastel a l'oli del pintor Robert P. Hawkins de l'antic quiosc ubicat a la punta de sa Pedrera. Robert P. Hawkins (Massachusetts, 1948) va exposar per primera vegada a Formentera el 1982, on resideix una part de l'any, i des de llavors ha participat en nombroses mostres col·lectives i individuals a l'illa.

L'exposició s'inaugurarà el dimecres a les 20 hores i romandrà oberta fins al 23 de setembre. L'horari és d'11 a 14 hores i de 18 a 21.30 hores de dimarts a diumenge.


12 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022ix robert jpg

Irina Zadek inaugura l'exposició de fotografia 'El arte de vivir' el pròxim dilluns a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell'

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que del 13 al 24 de setembre a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" es podrà visitar la mostra "El arte de vivir" de la fotògrafa Irina Zadek.

La mostra està composta per vint-i-tres fotografies de diverses mides, i documenta sis artistes i artesans que viuen i treballen a l'illa. Reflecteix els vincles amb la seua creació, amb el seu lloc de feina i amb Formentera. La fotògrafa explica que s'acosta als seus mons laborals "per donar-los major visibilitat, perquè són una part important de la nostra societat".

Irina Zadek és resident a l'illa des de 2006. Dos anys abans, va començar la seua trajectòria com a fotògrafa. La seua investigació versa sobre l'ésser humà i les seues connexions i relacions.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 12 de setembre a les 20.00 hores i es podrà visitar a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell" de dilluns a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores.

Diumenges, festius i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.


9 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 el arte de vivir

"Jully Papallona" és el contacontes programat el pròxim dimarts amb motiu de la reobertura del Punt de Lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de l’Espai Cultural de Sant Ferran ha programat un contacontes el pròxim dimarts 13 de setembre a les 17.00 h. Aquest és la primera activitat cultural per infants programada amb motiu de la reobertura i l’inici del curs escolar.

Aquest contacontes narra la història de na Sofia, una nena de cinc anys que no vol anar a dormir i li demana a la seva mare que li expliqui el seu conte preferit: «Jully Papallona». Un conte inspirador que posa en relleu l’esperit aventurer i determinat dels infants, l’amor i el respecte pels arbres centenaris i ancestrals. El conte és explicat per Laura Asensio, que interpreta diferents personatges, i tendrà una durada de 45 minuts i està dirigit a nens a partir de P4.

Laura Asensio va néixer a Barcelona el 1978. Amb gran passió pel teatre, va iniciar el seu primer curs a l’any 1999 on va conèixer les tècniques d’expressió corporal. Va desenvolupar un gran interès pel teatre gestual, de moviment i d’objectes, decantant-se finalment pel clown que estudiarà a l’escola de teatre Estudis de Teatre de Barcelona de Berty Tovías. El 2004 participa al festival de Teatre Europeu, dins de la programació de teatre Tantaranbana de Barcelona, amb la companyia Papinrom. Va treballar cinc anys a Escòcia com a pallasso d’hospital amb la companyia Hearts&Minds i va crear el seu propi show «The clown & the ring», entre altres. També fa tallers de creació de titelles per a pares com a mètode d’interacció amb infants. Quan va tornar a la seva ciutat natal, va donar classes d’expressió corporal a senyors i senyores de la tercera edat, tallers diversos per nadons i mares i participa en programa de teatre i expressió corporal per a persones amb diversitat funcional i, actualment, treballa com actriu a la Granja Escola de Palautordera i viatja explicant contes i fent tallers a biblioteques i festivals.


8 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 jully papallona

La Biblioteca Marià Villangómez amplia l'horari d'obertura als divendres a la tarda

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el nou horari d'hivern de la Biblioteca Marià Villangómez i la reobertura del punt de lectura de Sant Ferran.

El proper dilluns 12 de setembre coincidint amb l'inici del curs escolar, la Biblioteca Marià Villangómez començarà amb el seu nou horari d'hivern. Durant aquest curs escolar, la biblioteca obrirà de dilluns a divendres als matins des de les 09.30 h fins a la 13.00 h i a les tardes des de les 16.00 h fins a les 19.30 h. Cal destacar, que respecte al darrer curs escolar s'ha ampliat l'horari als divendres a la tarda.

Aquesta ampliació d'horari es fa en compliment d'un acord plenari en què des del Consell es varen comprometre a estudiar i reorganitzar la Biblioteca Marià Villangómez per ampliar el servei els divendres tarda i els dissabtes al matí lo abans possible i així donar resposta a aquesta demanda social. La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que "hem reorganitzat els horaris del personal per poder ampliar el servei als divendres a la tarda, la situació actual no permet oferir el servei dissabtes al matí, però en quan sigui possible l'implementarem".

Per la seua part, el punt de lectura de Sant Ferran reobrirà també el 12 de setembre, amb el seu horari habitual, de dilluns a divendres des de les 16.30 h fins a les 19.00 h.

cartell 2022ix hivern biblio

Serveis
La Biblioteca Marià Villangómez ofereix serveis de préstec i devolucions, informació bibliogràfica, servei de reprografia i assistència tècnica al Telecentre. Els usuaris també poden fer servir set ordinadors per consultar, treballar i estudiar i un ordinador exclusivament per a la consulta. Així mateix, s'amplia a 24 llocs en la sala d'estudi, per poder estudiar i utilitzar d'ordinador personal. També s'han habilitat tres llocs de lectura.

La sala infantil de la biblioteca també està oberta en el mateix horari i compta amb material de lectura i entreteniment adaptat a les edats infantils.

Per una altra banda, el punt de lectura de Sant Ferran ofereix serveis de préstec i devolucions, informació bibliogràfics, tres ordinadors a disposició dels usuaris, llocs d'estudi per a adults i infants. Aquest punt de lectura es troba ubicat a l'Espai Cultural de Sant Ferran.

Activitats
Tant a la Biblioteca Marià Villangómez, com al Punt de Lectura de Sant Ferran es programen de manera periòdica activitats lúdiques, educatives i culturals adreçades a públic adult i infants. Així mateix s'organitzen cursos d'escriptura, fotografia i presentacions de llibres, entre d'altres.

Per a més informació i consultes es pot enviar un correu electrònic a biblioteca@conselldeformentera.cat o trucar al telèfon 971 32 33 86.


7 de setembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 117

10

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera