• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Arriba a les Pitiuses ‘Nube Nube’, un espectacle de titelles adreçat al públic familiar que tracta sobre l’amor!

cartell 2021 nubenubeEl pròxim dissabte 2 d’octubre a Formentera i a l’endemà a Jesús arriba l’espectacle de titelles anomenat “Nube Nube”, de Perifera Teatro. La peça ésun joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la més tendra infància. Inspirant-se en el conte de “La Sireneta”, la companyia fa una revisió, des de l’humor i l’amor, del que som capaços de fer per ajudar els altres, estimar i que ens estimin i com, a vegades, per amor ens oblidam de qui som. Un espectacle d’actrius i marionetes dirigit a públic familiar a partir de quatre anys.

“Nube Nube”, recentment estrenada, ha set guardonada amb el Premi Drac d’Or al millor espectacle infantil, de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2021,el Premi al millor espectacle de titelles Feten 2020, i el Premi del jurat infantil al millor espectacle del 33è Festitíteres celebrat a Alacant l’any 2020.

A Formentera l’obra es podrà veure dissabte 2 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades es poden adquirir a partir de demà divendres 24 de setembre a www.entradesformentera.cat i el preu és de 4 euros. L’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat. Es tracta del primer espectacle de l’edició d’aquesta tardor de ‘L’Illa a Escena’ organitzat per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera. En quant a la representació al Centre Cultural de Jesús del municipi de Santa Eulària des Riu, aquesta tindrà lloc el diumenge 3 d’octubre, també a les 18.00 h. Les entrades es podran comprar anticipadament a través del web www.festivalbarruguet.com a un preu de 8 euros (més despeses de gestió) o a 10 euros a la taquilla de l’auditori una hora abans de la funció.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols sanitaris complint la normativa vigent.

La companyia

Periferia Teatro es dedica professionalment a les marionetes des de l’any 1989. Al llarg d’aquests anys de feina han creat i explicat històries amb titelles, i han demostrat que aquest art segueix més viu que mai i que és un excel·lent mitjà per arribar directament a l’ànima del’espectador, tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya.

En aquests últims anys. la companyia Periferia Teatro ha tengut la gran sort de poder mostrar els seus anteriors espectacles, “Pingüin”, “Pocosueño”, “Guyi-Guyi”, “Huellas” i “Vuelapluma” en les millors programacions estatals de teatre per a infants, a banda de ser presents en multitud de festivals internacionals. A més, la companyia ha rebut nombrosos premis, i ha rebut ajudes de l’INAEM, AECID, Instituto Cervantes y el ICA de Múrcia, fet que ha ajudat a la consolidació i projecció de la companyia.


23 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dansa, música, teatre i espectacles infantils en la programació de L’Illa a Escena

cartell 2021 illa a escenaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per aquesta tardor de “L’Illa a Escena”. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha animat “als formenterers i formentereres a gaudir d’aquesta amplia oferta d’espectacles musicals i teatrals que s’ha programat des del Consell per promoure i fomentar l’oferta cultural a l’illa”. Entre els mesos d’octubre a desembre la Sala de Cultura (Cinema) acollirà set espectacles de dansa, música i teatre adreçats a públic adult i infantil.

Octubre
El mes d’octubre s’inicia amb l’últim espectacle de la companyia Periferia Teatro: “Nube Nube”. La peça és un joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la més tendra infància. Inspirant-se en el conte “La Sireneta”, la companyia fa una revisió, des de l’humor i l’amor, del que som capaços de fer per ajudar els altres, estimar i que ens estimin, i com, a vegades, per amor ens oblidam de qui som.

“Nube Nube”, recentment estrenada, ha estat guardonada amb el Premi al millor espectacle de titelles Feten 2020, el Premi Drac d’Or al millor espectacle infantil de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2021, i el Premi del jurat infantil al millor espectacle, del 33è Festitíteres celebrat a Alacant l’any 2020.
L’obra, recomanada per a infants a partir de 3 anys, es podrà veure el dissabte 2 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

D’altra banda, dins del programa d’actes amb motiu del dia Internacional de la Despatologització Trans, organitzat per l’àrea d’Igualtat del Consell, arriba a Formentera: “Entremeses travestis”, un espectacle en el que dos drag queen oferiran uns shows variats per a tots els públics; una mica de folklore, un poc d’activisme, una mica de lipsync i una mica de vogue... tota aquesta fantasia amb molt d’art per fer gaudir al públic d’una nit ben divertida.
L’espectacle es podrà veure dissabte 16 d’octubre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema)

També a l’octubre, el públic podrà gaudir de l’espectacle “Blowing”, una peça de dansa, audiovisual i música dirigida pel coreògraf Toni Mira, referent de la creació contemporània actual del nostre país. A “Blowing” viurem el viatge d’una petita espora que vol complir el desig d’en Yuri. Un viatge a través del vent, ple d’aventures. Un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia ens faran alçar el vol cap a un món fantàstic, màgic i absurd.
L’obra, recomanada per a tots els públics, es podrà veure el dissabte 23 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Novembre
El 13 de novembre torna a Formentera el gran pallasso i clown Marcel Gros. L’humor i la imaginació es donen la mà en forma d’espectacle amb “Contes Amagats”, on Marcel Gros es presenta com un trobador de contes i emprèn un viatge per camins imaginaris plens de formes, papers, sons i colors… a la recerca de les històries que encara no són a dins dels llibres. Està disposat a anar on faci falta per trobar els contes amagats, s’adona que d’històries n’hi ha per tot arreu, cal atrapar-les i de vegades et quedes quiet i les històries t’atrapen a tu! No deixis que t’expliquin sempre les mateixes històries… Marcel Gros ha estat guardonat amb múltiples premis, concretament, “Contes Amagats” va rebre el Premi Fetén 2019.
L’obra, recomanada a partir de 3 anys, es podrà veure el dissabte 13 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I a finals de novembre, arriba a Formentera l’exitosa obra de Guillem Clua “Smiley, una història d’amor”. “Smiley” fa riure i emociona. Mostra amb humor les pors a les quals ens enfrontam quan ens enamoram d’algú. Explora com han canviat la nostra vida les noves tecnologies, amb eines i aparells com ara WhatsApp o els mòbils intel·ligents, alhora que dissecciona amb precisió les contradiccions de les relacions afectives. És una comèdia dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer. Els dos actors han estat reconeguts amb el Premi a la millor interpretació masculina ex aequo per l’Associació de Teatres Públics de les Illes Balears.
L’obra es podrà veure el pròxim dissabte 27 de novembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Desembre
El mes de desembre arriba a formentera el musical “Tina, la bruixa fina”. Un espectacle de titelles i cançons, on la protagonista és una bruixeta molt espavilada, que vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l’ajut de Tomassot, un bruixot gran i experimentat. És un divertit musical on els nens gaudiran de valent.
L’espectacle es podrà veure el dissabte 11 de desembre a les a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I per concloure la programació de L’Illa a Escena, diumenge 12 de desembre, Úrsula Pomar i Jota Hidalgo oferiran un concert de flauta i piano, dos artistes que varen creuar els seus camins sent professors de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. La seva passió per l’illa els ha inspirat per confeccionar un concert únic, que reivindica la presència de la música clàssica. En aquest recital ens presenten un repertori molt exigent tècnicament, ple de bellesa i virtuosisme.
El concert tendrà lloc diumenge 12 de desembre a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Tots els espectacles infantils tenen un preu de 4 euros. Els espectacles d’adults tenen un preu de 7 euros per als majors de 25, i de 5 euros per als menors de 25 anys.

Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, aquesta edició l’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.

Entrades
Les entrades es podran adquirir al web entradesformentera.cat on s’informarà de la sortida de la venda d’entrades. Generalment la venda d’entrades s’obrirà el divendres de la setmana anterior de cada espectacle.

Suport cultural
L’Illa a Escena compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques i de Platea del Ministeri de Cultura, amb la finalitat d’impulsar la programació conjunta de companyies professionals de dansa, teatre i circ, enriquir l’escena cultural i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.

Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.

20 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aules Feministes d’Eivissa i Formentera

Sota el títol, “L’empoderament de les dones. Objectiu: la igualtat. Història i reptes de futur en l’agenda feminista” se celebraran les Aules Feministes d’Eivissa i Formentera aquest 16, 17 i 18 de setembre de 2021.

En concret, el divendres la jornada tindrà lloc a Formentera.

Horari: 17.00-19.15 h
Lloc: Insotel Hotel Playa (Formentera)

La benvinguda serà a càrrec de la presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer i la presentadora de l’acte serà la consellera d’Igualtat del Consell de Formentera, Vanessa Parellada. Hi haurà dues ponències així com un debat.

17.15-18.15 h
Ponència: “Evolució jurídica de les dones en el context de la família”
Altamira Gonzalo Valgañón, especialista en dret de família; vicepresidenta de Themis

18.15-19.15 h
Ponència: “La pornografia, condicionant de la vida sexual de les dones
i els homes joves”
Rosa Cobo Bedía, professora titular de Sociologia i Gènere de la Universitat de la Corunya, presidenta de la Xarxa Acadèmica Internacional d’Estudis de Prostitució i Pornografia
Presentadora: Sra. Susana Ortega Merino

cartell 2021 aules feministesD

Les ponències es podran seguir en línia des de l’Espai Cultural Can Ventosa i a través del YouTube de l’Institut Balear de la Dona (IBdona). Les inscripcions per a l’assistència presencial s’han de fer a través d’aquest enllaç.

Les Aules Feministes, que s’iniciaren l’any passat amb la celebració del vintè aniversari de l’IBdona, els 25 anys de la Plataforma de Pequín i els 40 anys de la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones (CEDAW), tenen continuïtat enguany amb una nova fita per celebrar: el cinquè aniversari de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes.

Les Aules Feministes són un espai d’aprenentatge i reflexió, del qual s’espera que sorgeixin noves iniciatives que no només reforcin la igualtat, sinó que també siguin eines transformadores de les estructures socials, econòmiques i culturals que, al llarg del temps, han suposat un sostre de vidre i un terra enganxós per al potencial de les dones.

El dia 16, 17 i 18 de setembre hi ha més ponències a Eivissa que podeu consultar al cartell adjunt.


15 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 aules feministesC CA

Concerts de setembre a la CDP

foto 2021 CDP concert setembreBAquest dijous 16 a les 20.00 h al Pati de la Casa del Poble (CDP) de la Mola, hi ha el concert de setembre de:

PILAR MENA & ROSSI MUSIC
Presenten: Cançons de mar

15 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició col·lectiva d’artistes de la Mola al centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 expo RespiraEl centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acull des de demà una exposició col·lectiva formada per una trentena d’artistes i artesans del Mercat de la Mola i un grup d’artistes convidats. “Respira” és el títol d’aquesta mostra que recull creacions de diferents disciplines i tècniques com ara la fotografia, la pintura, les joies, la ceràmica, l’artesania, la marroquineria i l’orfebreria. El grup d’artistes protagonistes, per part del Mercat de la Mola, són: Muntsa Darné, Silvina Taffuri, Maribel Escandell Guasch, Pablo Arias, Mar Ample, Ur Joies, Oriol Handcustoms Formentera i Olga López Adzerias, Elena Montesinos, Tinaja-Tania Clay, Guillermina Gallardo, Pilar Mena i Alice Stanciu-Semprendada, La Petita Figuera, Brenda Novak, Papajuana, Julie Aubrun, Flor Mauger, Xenia, Macarena Benegas, Fran Lucas, Flavio Cocho i Daniela Carestia. La resta són artistes convidats: Tomás López, Corvus, Robert P. Hawkins, Berni, Patikas, Jaume Mateu i Israel Lara.

La mostra romandrà oberta des del 14 de setembre a les 19 hores fins al 25 de setembre en horari d’11 a 14 hores i de 18 a 21 hores. Dimecres i diumenges, només horari de matí.

13 de setembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 88

2

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera