• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Concert de Santa Cecília a l'església de Sant Francesc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que el pròxim dissabte 26 de novembre a les 20 h a l'església de Sant Francesc tendrà lloc el Concert de Santa Cecília a càrrec de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. L'entrada és lliure.

Més de cinquanta alumnes participaran en aquesta celebració amb un programa molt variat: música africana, música tradicional, música sacra... I serà interpretat per diferents agrupacions de l'escola, entre elles la Coral Polifònica de Formentera, el Cor Infantil i la Banda Muncipal de Formentera.


16 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi santa cecilia

"El retorn del senyor dels contes" al Punt de Lectura de Sant Ferran

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran ha programat el contacontes El retorn del senyor dels contes el pròxim dimecres 16 de novembre a les 17.00 h.

El senyor dels contes és un llibreter balear amb família de Menorca, nascut a Mallorca i que actualment viu entre Eivissa i Formentera. D'aquesta manera, el personatge contarà les rondalles del geperut i les fades de l'illa d'Eivissa; na Catalineta i na Catalinota de Menorca; en Vit de Mallorca, i en Xomeuel·lo de Formentera. "Un conjunt d'històries de la cultura popular de les nostres illes plenes de valor i tradició", segons explica el narrador, Lluís Valenciano. El retorn del senyor dels contes és la segona part de l'espectacle El senyor dels contes. Aquest contacontes tendrà una durada de 40 minuts i està dirigit a infants de 4 a 9 anys. No cal fer reserva prèvia i l'entrada és gratuïta.

Lluís Valenciano Gener és llicenciat en art dramàtic (2010), especialitzat en interpretació textual, i amb possessió del títol de màster universitari en estudis avançats de teatre (especialitat de direcció) i té una llarga trajectòria en el món de la interpretació.


9 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi retorn senyor contes

La comèdia per a adults "El Plan" arriba a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 12 de novembre, a les 20.30 h a la Sala de Cultura (Cinema), es representarà l'obra de teatre per a adults El Plan.

Guanyadora del Premi Godoff 2015 a la millor obra del circuit, El Plan és una comèdia negra en la qual els seus protagonistes es despullen a poc a poc de les màscares socials, per dur fins al límit tot el seu instint de supervivència i la noció de l'amistat.

Bàsicament, és la història de tres amics, tres col·legues de misèries, tres persones del carrer que no pareixen personatges de ficció. "Vosaltres veis cada dia persones com en Ramon, en Ximo i n'Andrade al bar de vora casa, a l'ascensor o al bus; són gent amb la qual ningú es fixaria", expliquen des de la companyia. Aquesta característica compleix una doble funció: que el riure i la identificació siguin sincers i immediats, però també que el desenllaç resulti molt més impactant i dolorós. El Plan sorprèn no només per la història que narra, sinó també per la forma honesta i directa què Ignasi Vidal ha sabut explicar-la. "Trobam humor en el drama intern dels tres personatges àcids i corrosius, i el més sorprenent de la funció és la perfecció formal, on pareix que no passa res important, però tot avança imparablement fins al final... i quan assistim perplexos i esglaiats a aquest final, ens adonam que res del que ens han contat ha set casual", explica el director. El Plan és, sobretot, una reflexió profunda sobre l'amistat.

Preus i entrades
Les entrades ja es poden comprar a través del web www.entradesformentera.cat per un preu de 7 €. El preu reduït, amb el 50 % de descompte, és per a les persones en situació d'atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, persones amb diversitat funcional, famílies monoparentals i famílies nombroses.


4 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi el plan

La mostra 'Naufragis i refugis' de Jordi Soldevila arriba a la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 7 de novembre a les 18.00 hores s'inaugurarà l'exposició "Naufragis i refugis" de Jordi Soldevila a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Jordi Soldevila Segura presenta un recull dels seus projectes artístics, pintures treballades amb vernís i acrílic sobre paper. En el projecte "Naufragis", l'artista reflexiona sobre la doble realitat de la costa marítima: "aquests darrers anys ens hem acostumat, malauradament, a veure com moltes persones perden la vida i els somnis entre el mar i la sorra de les nostres costes; tanmateix, passejar un matí d'hivern per les costes de casa nostra després d'un dia de tempesta, també és un regal i un estímul per a la imaginació". Tots aquests "fragiums", anònims i diferents, són els protagonistes de les composicions pictòriques de la primera part de l'exposició.

Pel que fa a la segona part, el projecte "Refugis" fa referència al lloc on algú es pot protegir del perill o de circumstàncies adverses i, segons exposa Soldevila, "és la contraposició a l'aspecte més devastador dels naufragis". L'artista presenta una sèrie inspirada en les estructures simples i característiques de les embarcacions de la costa de Formentera, "construïdes amb fragments de fusta i altres materials que aquí, tot i ser també anònims i simples, tenen la voluntat d'emparar i acollir", assenyala.

Tècnica pictòrica
La tècnica pictòrica emprada és una tècnica experimental a la qual en Jordi Soldevila ha arribat després d'un procés d'estudi constant, utilitzant el vernís sintètic com a element base damunt del paper. La pintura acrílica aplicada amb esponja li permet magnificar o potenciar aquestes marques damunt del vernís, i emula l'efecte del gravat o de la litografia. Finalment, complementa cada obra amb petits elements de paper i cartó encolats directament damunt del vernís.

Jordi Soldevila va nàixer a Manresa és llicenciat en belles arts i dissenyador de professió. Fa quinze anys que l'artista visita Formentera, es considera un enamorat des Caló i li agrada descobrir racons de l'illa que no tenen massa afluència de gent.

L'exposició s'inaugurarà el dilluns 7 de novembre a les 18.00 hores i es podrà visitar fins al 19 de novembre a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell", de dilluns a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Dilluns al matí, diumenges i festius, la sala romandrà tancada.


3 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi soldevila

Formentera acull el cicle de Teatre per a la Memòria sobre la Guerra Civil i la repressió franquista

Formentera serà escenari durant el pròxim mes de tres funcions del cicle de Teatre per a la Memòria que organitza el Govern de les Illes Balears en col·laboració amb l'àrea de Patrimoni del Consell de Formentera.

Coincidint amb el Dia del Record, la primera de les representacions serà aquest dissabte dia 29 d'octubre a les 19 hores a la Sala de Cultura Cinema. L'obra 'Fragments a Mallorca durant la Guerra Civil' serà representada per L'Alicorn Teatre. Es tracta d'un text dramàtic construït amb petites parts d'un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d'unes dones ferides. El text està constituït per una successió de relats independents un de l'altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el discurs per contar uns succeïts dels quals en fou protagonista.

El 13 de novembre a les 12 hores, al Jardí de ses Eres, s'oferirà 'Les cançons perdudes', de Noctàmbuls Teatre, és una peça de dramatúrgia documental escrita per Jaume Miró i dirigida per Joan Fullana; però és, a més, un treball col·lectiu de creació juntament amb els actors, un projecte que es va gestar de manera grupal.

La tercera i última representació que acollirà l'illa serà el 28 de novembre a les 20 hores a la Casa del Poble de la Mola. 'Amarg', d'Òrbita Produccions, és la història narrada de la darrera nit de Federico García Lorca a la terra, abans de ser afusellat per les seves idees «modernes». Però també la de totes les persones represaliades, perseguides o torturades per les seves creences i d'aquells avançats al seu temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car.

Totes les representacions del cicle són gratuïtes. Només cal descarregar les invitacions a través del portal web Ticketib.com.

25 d'octubre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022x teatre memoria

Més articles...

Pàgina 2 de 113

2

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera