• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La XVIII Festa Intercultural arriba a la plaça Europa des Pujols el pròxim 29 de març

foto-festa-intercultural1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ja han començat els preparatius de la Festa Intercultural, que enguany compleix la seva majoria d’edat i que se celebrarà a la Plaça Europa des Pujols el pròxim diumenge 29 de març.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat “l’arrelament d’aquest esdeveniment d’intercanvi cultural” que des dels seus inicis “és un reflex de la societat actual formentera en què conviuen diferents cultures”. A més, el conseller ha animat als residents de l’illa “a participar en aquesta festa i gaudir de la riquesa que suposa aquest intercanvi de cultures, que en anteriors edicions ha reunit representants de fins a vint països i regions”.

Reunió organitzativa amb voluntaris el 12 de febrer

Des de l’àrea de Benestar Social s’informa que el pròxim 12 de febrer a les 20 hores al Casal d’Entitats s’ha convocat una reunió per organitzar aquesta festa. La reunió està oberta al públic en general i des del Consell s’anima que acudeixi qualsevol persona que vulgui col·laborar. Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte a través del telèfon 971 321271 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Aquesta trobada reuneix a centenars de residents de l’illa de diferents nacionalitats i regions al llarg de tota una jornada destinada a tots els públics, amb activitats infantils, degustació de productes típics de cada regió i diferents actuacions musicals i balls típics. De moment, hi ha confirmades una quinzena de països i regions participants encara les inscripcions romanen obertes. Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, Extremadura, València o Catalunya són alguns dels participants en edicions anteriors.


7 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El projecte formentera.eco tornarà a regular l’entrada de vehicles a l’illa de l’1 de juliol al 31 d’agost per seguir el camí cap a la sostenibilitat

foto-segona-sessio---consell-e3Avui dijous 6 de febrer s’ha celebrat la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera per informar a les entitats de l’illa sobre el projecte formentera.eco del 2020. La setmana passada es va presentar la proposta en una primera sessió i avui s’ha respost a la preguntes dels representants de les entitats i s’ha acordat el termini d’aplicació de la regulació d’entrada de vehicles per aquest 2020.

La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha estat l’encarregada de conduir l’acte. En primer lloc, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha assenyalat que la promoció de Formentera en els últims anys ha estat basada en la sostenibilitat turística tenint en compte tres eixos: la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social, “una sostenibilitat que té com a objectiu tenir cura de la qualitat de vida, dels residents, però també de la qualitat de l’experiència dels turistes”. Alejandra Ferrer ha recordat que el projecte formentera.eco va nàixer de la petició de la ciutadania “amb l’objectiu de mantenir l’illa de Formentera com un lloc únic i tranquil, que es diferencia d’altres destinacions turístiques, i que es vol preservar ara i per les generacions futures”.

formentera.eco 2020
Per part seva, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que la regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 preveu reduir el sostre de vehicles en un 4%. El sostre de vehicles al 2019 va ser de 22.382 i per aquest any 2020 serà de 21.487. El termini de regulació és un dels paràmetres que s’ha exposat al Consell d’Entitats per valorar si es fa entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, o s’ampliava a la darrera setmana de juny i la primera de setembre. Després d’escoltar el sentir de les entitats s’ha decidit que el període de regulació sigui el mateix que el del 2019, i inclogui exclusivament els dos mesos de temporada alta, és a dir de l’1 de juliol a 31 d’agost de 2020.

La taxa que hauran d’abonar els visitants per obtenir l’autorització serà d’1 euro/dia pels turismes, amb un pagament mínim de 5€, i de 0,5€/dia per les motos, amb un pagament mínim de 2,5€. Les prereserves es podran realitzar a partir del mes de març al web formentera.eco i les reserves i la formalització de les prereserves es faran a partir d’abril. Fins llavors, totes les reserves d’allotjament o de passatge de vaixell per vehicles tindran garantida l’autorització per circular. A la mateixa web, formentera.eco, s’obrirà un canal específic per a aquestes peticions.

formentera.eco 2020-2023
El conseller Rafael González també ha recordat que el Consell de Formentera ha marcat el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en 4 anys, amb una baixa del 4% anual. D’altra banda, també s’han destacat les millores que s’aniran implementant en el transport públic perquè la mobilitat, tant dels residents, com dels turistes, sigui cada vegada més sostenible.


6 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada informativa de Creu Roja a la Casa del Poble de la Mola

creuroja1Creu Roja d’Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera, celebra el pròxim dimecres 12 de febrer a les 18 hores una jornada informativa en la Casa del Poble de la Mola. Creu Roja necessita voluntaris a l’illa i ha organitzat aquesta jornada per donar a conèixer els projectes en què estan treballant i per animar als residents de l’illa a col·laborar amb aquesta entitat solidària.


6 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana que l’Estat tengui en compte la triple insularitat de l’illa

foto-reunio---alejandra-ferrerLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la senadora, Patricia Abascal, s’han reunit avui a la seu del Consell de Formentera. La presidenta ha agraït a la senadora aquesta trobada en què li ha traslladat les peticions de l’illa de Formentera perquè com a senadora les defensi a davant l’Estat.

Alejandra Ferrer li ha recordat la “necessitat de tenir un finançament específic, és a dir un Règim Especial de les Balears (REB), que tengui en compte la triple insularitat de Formentera”. També han parlat sobre la necessitat d’apropar els serveis a la ciutadania de Formentera, en relació amb la reclamació de la creació d’un Jutjat de Primera Instància a l’illa.

El desenvolupament de l’Agenda 2030 per evitar i lluitar contra el canvi climàtic ha estat un altre dels temes que han posat sobre la taula. La presidenta també li ha explicat la feina que ha fet el Consell de Formentera d’adaptació de la normativa municipal relativa a l’habitatge, per tractar d’ajudar a la creació d’una borsa d’habitatges de lloguer per tot l’any, així mateix ha reclamat “la implicació de l’Estat per solucionar aquest problema de manca d’habitatge i garantir que tots els formenterers puguin tenir cobert aquest dret de primera necessitat”, segons ha declarat Alejandra Ferrer.

Per part seva, la senadora ha destacat que un dels seus principals objectius és que “es conegui el que són les illes i com es viu a les illes, que tenim unes necessitats i aquestes necessitats s’han d’entendre, comprendre i resoldre a Madrid”. Per això, Patricia Abascal ha sol·licitat la creació d’una ponència exclusiva sobre insularitat i ciutats autònomes. En aquest sentit, la presidenta s’ha compromès a traslladar-li tots els problemes específics de l’illa perquè puguin ser debatuts en aquesta ponència.


6 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 14 de 215

14

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat