• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els escolars de Formentera aconsegueixen recuperar 3.457 quilos d’envasos de vidre a la campanya “Els Peque Recicladors”

foto 2021 ecovidrio2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la campanya ‘Els Peque Recicladors’, impulsada juntament amb Ecovidrio ha aconseguit recuperar 3.457 kg d’envasos entre els escolars de l’illa. Segon ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “l’objectiu era conscienciar els escolars sobre la importància que té reciclar envasos de vidre i la veritat que ha estat un èxit pel resultat i per la participació de prop de 614 escolars d’entre 6 i 12 anys pertanyents als quatre centres escolars de l’illa”.

La iniciativa, que es va desenvolupar del 19 d’abril al 31 de maig, va comptar amb la participació dels quatre centres de primària de l’illa. El col·legi guanyador, que rebrà un xec regal de 500 €, és el CEIP Verge Miraculosa. En la campanya han participat 614 escolars d’entre 6 i 12 anys.

Per al desenvolupament de la campanya, que va tenir lloc del 19 d’abril al 31 de maig, es va posar en marxa un concurs en què competien entre si les escoles de l’illa, amb l’objectiu de convertir-se en el centre més reciclador d’envasos de vidre.

Per ajudar a aconseguir l’objectiu, en totes les escoles es va situar un contenidor verd decorat amb la imatge de la campanya i personalitzat amb el nom del centre. De tal manera que el centre que més quilograms de vidre acumulàs per alumne matriculat a primària, a través d’aquest punt de reciclatge, seria el guanyador, amb un premi de 500 €.

28 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 es celebra aquest divendres as Pujols

foto 2021 passarelaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, ha presentat avui la XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 que es celebrarà aquest divendres 2 de juliol a les 21 hores a la plaça d’Europa des Pujols, i que comptarà amb la participació de divuit dissenyadors de l’illa, segons ha avançat la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, en la roda de premsa de presentació. Ana Juan ha estat acompanyada per la coordinadora de la Passarel·la, Amalia Mora, i una representació dels dissenyadors participants.

La Passarel·la d’enguany té el títol de ‘Retorn’, “perquè és un esdeveniment que torna després d’un any molt complicat i perquè torna a un lloc emblemàtic com és la plaça d’Europa; i retorn també perquè es torna a començar i perquè es segueix donant suport des del Consell a tots els dissenyadors de Formentera”, segon ha assenyalat Ana Juan. La vicepresidenta ha destacat la presència de divuit dissenyadores i dissenyadors a la passarel·la: “Tots ells en són els protagonistes i amb la seva feina demostren que, a pesar de les dificultats del darrer any, aquesta petita indústria que és la moda i el disseny està molt activa a l’illa”, ha remarcat la vicepresidenta, que també ha recordat l’èxit de la passarel·la virtual que es va celebrar l’any passat.

Els dissenyadors participants són els següents: Janne Bikinis, Hippie Shop Formentera, Kavra de Formentera, Equilibre, Simona Colzi&le voyeur vintage, Vintage Ibiza-Formentera, Macramé&Acho joyas, Molly Mallone, Michele Crocitto, Elena Hurtado & Lorenzo Pepe “OBI”, Laura López, Eva Cardona, Ur Joies, Flavio Cocho i Majoral.

Per la seva part, Amalia Mora ha destacat que, “l’emplaçament de la plaça d’Europa garanteix la visualitat i amplitud de l’entorn, a més d’oferir seguretat a l’esdeveniment”. La coordinadora de la passarel·la ha avançat alguns dels detalls: “En aquesta trobada, es podran veure joies, bosses, vestits de núvia, vestits de festa, creacions avantguardistes d'alt nivell inspirades en la naturalesa, la mar i els colors propis de Formentera, sempre amb col·leccions que de ben segur sorprendran tant a turistes com a residents, espectadors fidels de la Passarel·la de Moda de Formentera” i ha subratllat la presència de la jove dissenyadora, Laura López, que enguany ha finalitzat els seus estudis de disseny.

D’altra banda, les models professionals participants són de l’empresa Deva Models d’Eivissa, i la gala serà presentada per la periodista Montse Montsalve i el jove músic formenterer Miquel Tur.

Finalment, el Consell ha agraït el suport de les empreses col·laboradores en la Passarel·la de la Moda de Formentera. La XIII Passarel·la de Moda de Formentera 2021 té un pressupost de 35.000 euros.

28 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Demà obre el parc de patinatge de Sant Francesc

foto 2021 parc patinatge AEl Consell de Formentera informa que demà a les 20 hores obrirà el parc de patinatge i usos esportius a la zona de la circumval·lació de Sant Francesc. Aquest matí, la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan; la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, el coordinador d'Infraestructures, Xicu Ribas, el director del Casal de Joves, Carlos Calzado, i representants dels clubs de majors de l’illa han visitat el parc i han fet un recorregut per les instal·lacions.

El parc s’ubica en una superfície de 2.727 m2 i compta amb diferents usos esportius a l’aire lliure i tres circuits de patinatge: pista de patinatge, de modalitat “street” i de modalitat “bowl”. A més, disposa d’un circuit biosaludable per a persones majors i espais enjardinats i d’esplai. El pressupost de l’obra ha estat de 482.723 €.

Demà, primera activitat
Amb motiu de la celebració aquesta setmana del Dia Mundial del Skate, el Casal de Joves ha programat demà a les 20 hores una tarda temàtica dedicada al monopatí.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha mostrat la seva satisfacció “perquè aquest projecte àmpliament demandat pels joves de Formentera ja sigui una realitat”. La consellera ha recordat que “els joves han col·laborat en el disseny del parc i hi han fet aportacions per poder fer una instal·lació adequada a ells”.

Característiques
La pista de patinatge, situada sobre una superfície de 255 m2, està delimitada per un banc continu que impedeixi la sortida dels patinadors de la pista i doni cabuda als seus acompanyants que desitgin seure. Aquesta pista està lliure d’obstacles.

La modalitat “street” té una pista de 238 m2 i disposa dels obstacles més comuns de la modalitat “street”: com rampes, bancs o plataformes, juntament amb baranes i repeus, imita el mobiliari urbà que es pot trobar en els parcs i places. El formigó està polit artesanalment.

La modalitat “bowl”, de 617 m2, és l’element més representatiu de l’àrea d’activitats esportives. Disposa d’una plataforma superior a cota 0 on trobam una mena de forat amb forma de piscina amb profunditats de -3.75 m, -2.00 m, -2.20 m i -2.50 m i amb radis de 2.40 m, 2.80 m, 3.00 m, 3.30 m i 2.4 m. Tota l’àrea està envoltada per un espai verd enjardinat i hi haurà espais d’ombra i bancs així com un recorregut de passeig a l’interior.

Circuit biosaludable per a la tercera edat
El circuit biosaludable per a la tercera edat, situat en una zona de 285 m2, està format per diferents màquines d’exercici per a persones majors i hi haurà també un espai per al descans.

25 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera insta les companyies energètiques que garanteixin els vessaments d’excedents de producció a la xarxa local

foto 2021 ple junyEl Consell de Formentera ha celebrat avui el ple de la sessió ordinària del mes de juny en què aprovat per unanimitat instar les companyies de subministrament energètic que operin a Formentera que garanteixin que les instal·lacions particulars, tant noves com existents, puguin vessar els excedents de producció en xarxa, per tal de donar compliment als requeriments que marca la llei. El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “cal fer una democratització de l’energia” i que a Formentera “les instal·lacions existents com les de nova posada en marxa es troben amb problemes i indisposicions per a poder realitzar aquests vessaments a la xarxa que poden fer disminuir la demanda d’energia a la central de Ca Mari”. El conseller de Medi Ambient ha recordat que aquesta mesura “compleix amb 3 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, com són el d’energia assequible i no contaminant, el de la producció i consum responsable i el de l’acció pel clima”.

També, per unanimitat, s’ha aprovat de manera definitiva l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la intervenció de l’administració en la instal·lació, accés i exercici d’activitats i per autoritzacions temporals d’establiments. El conseller de Territori, Rafael González, ha destacat que “les taxes d’inici d’activitats fins a final d’any estaran bonificades en un 50 % i, pel que fa a la taxa de canvi de titular i modificacions simples, es reduirà en un 83,3 %, passant de pagar 1.200 a 200 euros”.

Igualment, amb el suport de tots els grups polítics, s’ha aprovat la redacció d’un pla de reorganització d’espais i usos, dels edificis on el Consell presta serveis públics. El conseller de Gerència, Rafael Ramírez, ha assegurat que “el Consell, ateses les necessitats i demandes de la ciutadania, ha anat adquirint i habilitant en els darrers anys edificis per ubicar-hi allí els serveis que prestem” i que “és una realitat manifesta la manca d’espais que estan a disponibilitat de la nostra administració pública”. Per això, ha assenyalat el conseller, “ara més que mai, esdevé necessari estudiar l’ús i adequació dels edificis i espais públics amb l’objecte d’establir les línies d’acció, i estratègies, que cal implementar als efectes d’optimitzar-ne l’ús”.

També, tots els grups han votat a favor del nomenament dels vocals de la comissió d’ètica i bon govern del Consell, que seràn Lina Mayans Tur, Andreu Ferrer Juan i Javier González Granado. El conseller de Gerència i Transparència, Rafael Ramírez, ha recordat que “l’objectiu d’aquest codi ètic és doble; per una banda, la definició d’una política d’integritat i per l’altra, la definició dels principis i de les normes de conducta de bona governança”.

Declaracions institucionals
Finalment, el Ple ha aprovat per unanimitat dues declaracions institucionals. La primera d’elles, amb motiu del Dia de les Persones Refugiades, ha estat presentada pel conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, que després de fer un repàs de les crisis migratòries viscudes al món des del segle XX a l’actualitat, ha destacat que “aquest escenari exigeix d’un compromís, més gran i decidit, en la defensa dels Drets Humans, del dret d’asil i de la protecció cap a les persones refugiades”. Així, el Ple ha aprovat “solidaritzar-se amb totes les persones refugiades i denunciar la violació sistemàtica dels seus drets, a més d’instar a les institucions internacionals que donin respostes urgents, eficaces i permanents al repte migratori actual”.

També, s’ha aprovat una declaració institucional amb motiu de Dia Internacional de l’Orgull LGTBI presentada per la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. La consellera ha explicat que “quaranta anys després de la declaració del dret a l’autodeterminació sexual d’homes i dones, la realitat mostra que la discriminació i el discurs d’odi contra les persones LGTBI i els crims d’odi motivats per la LGTBIfòbia estan creixent a tota la UE i representen una seriosa amenaça per al respecte dels drets fonamentals”. El Ple condemna “enèrgicament qualsevol discriminació” i mostra “la nostra especial preocupació davant el repunt del discurs de l’odi” i insta “les institucions i la societat civil que intensifiquin el seu treball sobre l’intercanvi de millors pràctiques i reforcin la seva cooperació en aquesta lluita”.

25 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 14 de 302

14

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat